銅鑼灣人氣日式放題店 生蠔帶子海膽刺身任食之前已經食過呢一間放題,最近佢哋仲搬咗同一廣場嘅三樓,多咗卡位,座位闊落左好得多,今次都係食佢哋嘅晚市放題(259@2小時),同埋都有追加生蠔任食($138/位)而追加海膽帶子任食($118/位),如果簡$138生蠔任食的話,就已經包埋任食帶子海膽🤩性價比真係好高!好少放題可以任食生蠔🦪帶子同海膽🤤而且上菜速度都好快💨基本上落單5至10分鐘內就送到!款式都好多!冷盤小食區:中華沙律、味付螺肉、麻辣帶子裙邊沙律、泰式鳳爪、芝麻八爪魚🐙、泰式肉碎粉絲沙律🥗、泰式酸辣手撕雞刺身:珍寳赤蝦、三文魚刺身、油甘魚刺身希靈魚、八爪魚刺身、鮑片、馬刀貝刺身、北海道角螺刺身、赤貝刺身、泰式生蝦醬油吞拿魚刺身、白玉貝🍣壽司三文魚、魷魚、甜蛋、蟹棒、甘蝦、油甘魚、北寄貝、赤貝、虎蝦、熟蝦、黑松露三文魚、黑松露油甘魚、腐皮、八爪魚、一口海膽、龍蝦沙律花之戀、海膽親子花之戀、花之戀、蟹肉沙律花之戀、雙色拖羅蓉花之戀、龍蝦膏甜蝦、明太子熟蝦壽司、蟹籽軍艦、蟹肉蟹膏軍艦、芝士蟹籽軍艦、粟米沙律軍艦、三文魚火炙壽司、火炙左口魚邊壽司、和牛火炙壽司、甜蛋火炙壽司、七味醬油三文魚
銅鑼灣人氣日式放題店 生蠔帶子海膽刺身任食

冷盤小食區:

刺身
珍寳赤蝦、三文魚刺身、油甘魚刺身

🍣壽司
三文魚、魷魚、甜蛋、蟹棒、甘蝦、油甘魚、北寄貝、赤貝、虎蝦、熟蝦、黑松露三文魚、黑松露油甘魚、腐皮、八爪魚、一口海膽、龍蝦沙律花之戀、海膽親子花之戀、花之戀、蟹肉沙律花之戀、雙色拖羅蓉花之戀、龍蝦膏甜蝦、明太子熟蝦壽司、蟹籽軍艦、蟹肉蟹膏軍艦、芝士蟹籽軍艦、粟米沙律軍艦、三文魚火炙壽司、火炙左口魚邊壽司、和牛火炙壽司、甜蛋火炙壽司、七味醬油三文魚壽司、鵝肝帶子壽司、海膽玻璃蝦火炙壽司、海膽醬火炙三文魚壽司、海膽醬火炙蟹棒壽司、火炙芝士魚生船、一口鰻魚、蒜蓉帆立貝、牛油赤海蝦壽司、三文魚醬油漬壽司、三文魚醬油漬壽司、原條穴子壽司煙燻鴨胸壽司

🍙卷物:
韓式太卷、軟殼蟹卷、芝味炸蝦卷、芝士鰻魚卷、鮮菠蘿大蝦卷

手卷:
蟹籽手卷、醬拖羅蓉手卷、海膽甘蝦三文籽手卷、軟殼蟹手卷

🥗沙律涼菜:
尖椒皮蛋、粟米蟹籽沙律、涼拌青瓜、涼拌海帶絲、鹵水豬耳、青木瓜沙律、川式牛利、口水雞、蟹籽沙律、松葉蟹杯

🍤天婦羅:
大蝦天婦羅、茄子天婦羅、日本薯仔天婦羅
、溫室南瓜天婦羅、皇帝蟹棒天婦羅

炸物:
紫心香芋丸、芝士年糕、芝麻炸雞翼、八味黃金豆腐、七味雞軟骨、脆皮炸香蕉

燒物:
泰式燒元貝、炭燒豬頸肉、泰式魚露燒蝦、串燒牛柳、串燒雞肉、串燒豬柳、燒菠蘿、泰式燒羊腩、鹽燒三文魚、燒秋刀魚、鹽燒雞腎串

泰式料理:
鹹蛋黃炒薯條、和味一口牛、飛天炒通菜、泰式炒什菜、鹹魚炒芥蘭、泰式鹵水豬手、辣酒煮花螺、麻辣小龍蝦、甘葉香蒜炒墨魚須、泰式炸蛋

泰式粉飯麵:
乾炒泰式金邊粉、白飯、鰻魚炒飯、干炒燒汁雞柳烏冬

🥣湯類:
冬陰公蝦湯、香茜三文魚湯
輕鬆港人即使現在想飛就飛也不減美食這份熱情,任食不僅吸引力滿分,當然食材選擇夠多不再局限於一個位置不論180款(中、日、泰料理)挺有特色外一頓既放題餐廳除刺身/壽司/炸物/燒物外更可按個人心水升級食生蠔,讓有選擇困難症的你必定大飽口福 !放題刺身款款也愛吃亦夠Juicy,肉質厚切肥美,新鮮三文魚/赤蝦/油甘魚/八爪魚/鮑片/馬刀貝/赤貝油脂口感細緻慢慢食片片各有風味放題除生吃外,熟食燒物、炸物、串燒、涼菜及日式壽司及甜食也不馬虎,食味層次滿足邊啤啤邊歎的確好爽

不論180款(中、日、泰料理)挺有特色外
一頓既放題餐廳除刺身/壽司/炸物/燒物外

2023-07-11
$436.5 (晚餐)
2023-07-15 70 浏览
天氣一開始熱就好想食刺身!梗係食放題最happy啦!刺身款式又多又齊,來呢度仲有我哋最鍾意嘅巨型牡丹蝦、珍寶帶子、海膽同埋生蠔🦪搬去新地址之後座位間隔寬敞又多卡座,坐得更加舒服呀!刺身同生蠔全部都勁新鮮👍款式多,每樣點幾款都已經擺到成隻刺身船咁,豪華又矜貴!大大隻嘅牡丹蝦刺身係必食item!無限潻食,食幾隻就返本啦!吃起來香甜軟糯,鮮甜的大蝦肉塞滿成個嘴,記得啜埋嗰個大頭蝦膏,甜到一個點㗎!真係超滿足呀!老公鍾意食生蠔🦪,而我就鍾意食海膽!所以我哋每次都會加升級優惠,升咗級就可以任食生蠔🦪和厚切帶子海膽刺身!生蠔勁新鮮仲好咸香,唔算係好肥美,但係食落去都蠔汁四濺,偷偷話俾你知食生蠔秘訣係點Wasabi😋 甜如蜜的厚切帶子刺身夾住海膽回甘餘韻悠長真係勁有火花!呢度嘅壽司都好有水準,仲有多款蟹子蟹膏蟹肉軍艦,濃郁蟹味好似去咗深海咁呀!熟食方面非常推介串燒,豬牛雞串燒各有特色,肉質好味道都唔錯!焗帆立貝好香蒜蓉味,好惹味!

2023-07-14 81 浏览
今日放工自己偷偷地早走咗出嚟食放題,因這間日式放題餐廳提供了一系列令人垂涎欲滴的海鮮刺身。 其實呢間嘢都幾多嘢食 以下是其中令我印象深刻的dishes:刺身拼盤:這個刺身拼盤包含了多種新鮮的海鮮,如珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、八爪魚、冰山蚌、馬刀貝、北海道角螺、赤貝和醬油吞拿魚刺身等等。每一口都充滿了海鮮的鮮美和醬汁的滋味,給予人們一種多樣且豐富的魚生體驗。生蠔:新鮮的生蠔帶來了海洋的鮮甜味道,每一口都充滿了清脆的口感。搭配新鮮的辣椒醬,提升了味道的層次,給予我一種愉悅的享受。海膽帶子:鮮美的海膽和嫩滑的帶子為主角,兩者相融合,帶來了一種豐富的口感和奢華的味道。海膽的鮮甜和帶子的鮮嫩完美搭配,俾我獨特的享受。蟹肉蟹膏軍艦:這款創意菜餚以鮮美的蟹肉和濃郁的蟹膏作為主要成分,搭配著軍艦形狀。每一口都充滿了蟹肉的鮮甜和蟹膏的濃郁,帶來了一種豐富的口味和獨特的食感。原條穴子壽司:這款壽司選用了新鮮的原條穴子,搭配著醇香的壽司飯,每一口都充滿了穴子的鮮美和壽司的口感。龍蝦沙律花之戀:味道清爽而豐富。龍蝦肉質鮮嫩,搭配著清新的沙律醬,帶來了一種令人愉悅的視覺和味覺體驗。海膽甘蝦三文籽手捲:這

海膽甘蝦三文籽手捲:這款手捲以豐富的海膽、鮮甜的甘蝦和細膩的三文魚籽為主要成分,外層包裹著鬆軟的紫菜和口感豐富的壽司飯。每一口都帶來了海膽的奢華和甘蝦的鮮美。

飛天炒通菜:這道炒通菜帶有香辣的風味,通菜炒得恰到好處,保留了它的嫩綠和清脆。搭配著特製的調味料和香料,這道菜帶來了一種辣味和豐富的口感。

最後食埋個甜品飲多幾杯酒就閃人, 其實呢間餐廳我覺得嘢食都幾新鮮,而且個價錢都唔錯。 都幾多嘢食,大家可以參考下我影嗰啲相。 都見到有幾多家庭聚會或者成班男人喺度對酒食串燒。大家行過可以試下。

2023-07-11 100 浏览
瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓平靚正放題食到飽今日叫左個138升級任食版,滿足晒身心需要,又有hoegaarden任飲!重有南非蠔任食,爽甜鮮!海膽蟹籽冇得頂,啖啖肉海洋滋味。180款香港泰國日本嘢食任君選擇,多弋眼花撩亂,撳落去揀就係啦,總有十幾廿款款啱你食。壽司、手卷、燒物、刺身全都要,大人係唔需要選擇嘅,All in!!!飲品、甜品、雪糕任食,鍾意甜品嘅你簡直係大解放。
瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

平靚正放題食到飽

海膽蟹籽冇得頂,啖啖肉海洋滋味。

飲品、甜品、雪糕任食,鍾意甜品嘅你簡直係大解放。
2023-07-10 101 浏览
瀛豐放題料理專門店- 任食生蠔、海膽今日介紹一間等於銅鑼灣咁嘅泰國日本餐廳,放題嘅形式,可以任食兩小時最重要嘅可以以優惠價加配任食生蠔同埋海膽!兩小時晚市放題 $259/位升級+$138/位日本刺身船超級豪華夠哂氣派的日本刺身,種類繁多,厚切啖啖肉又鮮味。即開生蠔即開新鮮生蠔,大大隻,海水味夠又鮮味。帶子海膽鮮甜帶子夾著滿滿的海膽,奢侈既食法,重可以任食添!泰式料理仲有一系列泰國地道嘅特色料理,例如泰式生蝦、泰式鳳爪、金邊粉、泰式串燒等等,仲有冬陰功湯!
瀛豐放題料理專門店- 任食生蠔、海膽

兩小時晚市放題 $259/位
升級+$138/位

日本刺身
超級豪華夠哂氣派的日本刺身,種類繁多,厚切啖啖肉又鮮味。

即開生蠔
即開新鮮生蠔,大大隻,海水味夠又鮮味。

帶子海膽
鮮甜帶子夾著滿滿的海膽,奢侈既食法,重可以任食添!

泰式料理

嚟間位於銅鑼灣既「瀛豐放題料理專門店」提供100+款日、港、泰美食,包括有刺身、壽司、手卷、天婦羅、燒物、泰式料理、港式小菜、湯物。當然,仲有多款飲品、甜品放題!坐低無耐,刺身拼盤、升級南非生蠔同海膽帶子刺身就到啦~刺身有好多款式,例如三文魚、八爪魚、螺肉、珍寶赤蝦希靈魚、同鮑片。海膽帶子刺身大大嚿海膽,同生蠔一樣都好鮮甜。熱食方面,嗌左椒鹽豆腐、即燒大蝦、泰式燒元貝、飛天炒通菜、炒蜆、鹹蛋黃炸薯條等等。全部野都係即叫即整,椒鹽豆腐熱辣辣上檯,外皮炸得好香脆,同軟綿綿既豆腐好夾。另外炒蜆同通菜好有大排檔既感覺,夠晒鑊氣又鹹香,推介~鹹蛋黃炸薯條出面比較少見,最鍾意餐廳用上粗薯條,即炸加上鹹蛋黃既鹹香,真係食唔停口!甜品都有唔少,例如榴槤糯米糍、芒果布甸、特式椰汁糕、木糠布甸、果凍、cheesecake、韓國雪條、雪糕。每樣都細細件,可以一次試唔同既甜品。最後,以任食放題嚟講,價錢真係唔算太貴。可以加$118升級加海膽帶子刺身,或加$138加海膽帶子刺身&即開生蠔。

嚟間位於銅鑼灣既「瀛豐放題料理專門店」提供100+款日、港、泰美食,包括有刺身壽司、手卷、天婦羅、燒物、泰式料理、港式小菜、湯物。當然,仲有多款飲品、甜品放題

• 飛天通菜
  • 新鮮生蠔
2023-07-08 79 浏览
對食日本嘢真係食極都唔厭😅朋友介紹去試吓瀛豐放題,好老實我一直唔係好食放題,因為覺得品質都會爭啲,但既然朋友介紹就去試吓, 試完發現瀛豐放題料理確實唔同,晚市$259,任食任飲,前菜飲品同甜品可以出去自己攞,主食除咗刺身,壽司,居然重有泰菜熱食,串燒,炒菜,豬頸肉,連炒蜆都有,新鮮好食,完全顛覆咗我對放題嘅睇法,真係覺得性價比高,值得去食🥰加$118 重可以轉升級版,有埋海膽帶子,日本生蠔同啤酒,個人覺得好抵,因為海膽帶子同生蠔都好新鮮,特別生蠔真係好好食好喜歡🥰服務方面,佢哋上菜同收碗碟都好快,而且有禮貌👍🏻
主食除咗刺身壽司,居然重有泰菜熱食,串燒,炒菜,豬頸肉,連炒蜆都有,新鮮好食,完全顛覆咗我對放題嘅睇法,真係覺得性價比高,值得去食🥰

服務方面,佢哋上菜同收碗碟都好快,而且有禮貌👍🏻
曾多次來到瀛豐放題料理專門店,尤其是每年秋天推出的大閘蟹放題更加不容錯過,而最近得知原來餐廳由十樓搬至三樓,首次到訪新舖感覺上比以前更加寬敞舒適,環境亦比較整潔簇新。晚市放題每位收費由$229起,只要以$118即可升級任飲Hoegaarden及Stella Artois啤酒並任食海膽帶子,如加$138的話除了上述項目之外更連即開日本生蠔亦可任點任食。除了用手機掃描QR code點餐之外外面亦有各款冷盤小食、飲品、迷你甜品及雪糕可以自取。最意想不到的是竟有瀨尿蝦供應,不過個人認為凍食與椒鹽爆炒始終無可比擬。日本生蠔向來比法國生蠔更得我心,肥美飽滿而肉質軟滑。刺身方面有三文魚、油甘魚、希靈魚、赤貝、八爪魚等,珍寶赤蝦名副其實巨型無比值得推薦。帆立貝切半夾上海膽相當奢華,不過主要只能嘗出帆立貝鮮甜味。各款壽司及手卷均比較迷你。天婦羅及炸物大致都保持香脆,但當日鹹蛋黃炒薯條早已放涼比較乾硬,而且鹹蛋黃味近乎零令人失望。除此之外最特別是有多款泰式料理,例如炭燒豬頸肉、泰式酸辣鳳爪、冬蔭功蝦湯、泰式肉碎包、乾炒泰式金邊粉等。燒物方面最推薦泰式燒元貝,舖滿炸蒜惹味厚肉。甘葉香蒜炒墨魚鬚、和味一口牛及
日本生蠔向來比法國生蠔更得我心,肥美飽滿而肉質軟滑。
帆立貝切半夾上海膽相當奢華,不過主要只能嘗出帆立貝鮮甜味。

各款壽司及手卷均比較迷你。
燒物方面最推薦泰式燒元貝,舖滿炸蒜惹味厚肉。
甘葉香蒜炒墨魚鬚、和味一口牛及辣椒膏炒蜆等小菜份量十足,質素亦幾乎媲美大牌檔,尤其是甘葉香蒜炒墨魚鬚肉最有驚喜。
串燒當中個人認為沙嗲雞肉及豬肉最為出色,肉質軟嫩,但雞腎較硬相對遜色。
個場夠大 卡位夠闊坐得又夠舒服!! 自助落單今時今日真係變咗基本咁「呼叫服務員、結帳…」呢啲全部可以係app㩒😂多款嘅日、泰式頭盤沙律可以自取 有哂揭蓋同獨立夾子夠哂衞生👍🏿日式嘅海蜇絲、帶子裙邊、螺肉當然唔少得 thai嘅酸辣手撕雞、鳳爪夠哂開胃!最surprise係食到瀨尿蝦😆😆最有gimmick係嗰由底fill上嘅啤酒器🍻Hoegaarden、Asahi壓嗰杯就自動fill起😆❗港日泰款式夠齊 仲可升級至任食任飲❗平均每隻28蚊嘅海膽帶子 肉質嫩滑到友人同我連筷子都夾唔穩🤣海膽做夾心入口更鮮甜!而$138就可任食即開日本生蠔🦪質素又唔差喎😆隻隻都好肥美 口感豐富 加埋檸汁食更鮮 🤵🏻特別鳴謝飛腿叔叔倒骨碟效率好快又唔會突兀❤話哂食完啲生蠔殼、蝦頭嗰啲又大又阻位 但佢地收野節奏掌握得好好!🦐刺身終於比我試到次咁grand又出哂仙氣嘅刺身盤🥺同小魚仙盤坐嗰珊瑚堡有得fight哈哈 赤蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、冰山蚌、八爪魚、馬刀貝、北海道角螺 款式多又齊 質素係有啲保證👍🏿帶子仲會砌成花花 中間有黑松露點綴🌸 🍣除咗軍艦 火灸壽司都有好多唔同嘅配搭🤤· 嗰一口鰻魚圓碌碌嘅飯團加上修

❗港日泰款式夠齊 仲可升級至任食任飲❗

🤵🏻

🦐刺身

🍣

除咗軍艦 火灸壽司都有好多唔同嘅配搭🤤
· 嗰一口鰻魚圓碌碌嘅飯團加上修身嘅鰻魚真係可以一啖食哂😂
· 火灸· 芝士魚生船嗰樣都幾盞鬼
· 牛肉灸海蝦壽司、蒜蓉帆立貝壽司燒得幾靚幾吸引👍🏿
· 卷物由前到後: 軟殼蟹卷、芝味吉烈蝦卷、芝士鰻魚卷
· 試咗個軟殼蟹手卷 係嗰紫菜邊可以脆啲

🍤炸物
基本嘅香芋丸、芝士年糕、芝麻雞翼就食得多😎幾鍾意嗰八味黃金豆腐 新鮮炸起 皮薄餡靚 天婦羅就正常發揮

ⓉⒽⒶⒾ

· 講到泰式唔可以唔試嘅冬陰功蝦湯🤤聞落幾香 一碗咁上份量剛好 唔可以過於要求正宗 但都係水平以上
· 我會話炭燒豬頸肉好食過啲串燒沙嗲豬牛雞🤭基本上你諗到嘅燒物都有 好想樣樣都點 黎個大集匯
· 想食番啲菜點飛天通菜就啱!調味正又惹味😋
· 泰式生蝦、辣椒炒蜆、甘菜香蒜炒墨魚鬚、鹵水豬手、煮花螺、肉醉包、炒金邊粉🤯實在樣樣想點 絕對可有下次!

🧁<甜品味道解構>

放題重頭戲之一嘅甜品!就係入口counter位七彩繽紛嘅甜品
· 最頂層左邊數起: 綠色青蘋果味>淺藍椰子奶凍>香芋慕絲>芒果奶凍>酒味極重嘅Tiramisu>木糠布甸🥳每件都獨立包裝方便自取
· 雪條櫃當日只主要供應melona 有榴槤味!
· 小提議🍌手機落單嘅香蕉炸奶都幾好味!

2023-07-06 73 浏览
我去咗間日本餐廳放題,真係一次超級正嘅用餐體驗!我特登升級咗任食日本生蠔、海膽同帶子,仲有珍寶赤蝦,結果完全冇失望!首先講下日本生蠔,每一個都好新鮮,個個都咁大隻,一食落去就感受到佢嘅鮮甜汁液流出嚟,味道濃郁又滋味!真係食到嘴裡面就好似融化咗咁,好開心!😆然後係海膽同帶子,都係一級貨色!海膽鮮甜入口即化,令人好有滿足感帶子嘅質感好好,好鮮甜又有彈牙口感,一咬落去真係令人陶醉!✌🏻最後講返珍寶赤蝦,真係嘩!個個赤蝦都咁大,色澤鮮豔,一咬落去就彈牙又鮮甜,個味道即刻爆發!真係好滿足呀,每一口都充滿咗海鮮嘅鮮味,好正呀!✌🏻整個放題過程,我就咁享受住無窮美食。除咗升級嘅三款菜式,仲有好多選擇任你揀擇,真係一個饗宴!呢間餐廳嘅服務都好好,環境舒適,真係一個理想嘅用餐地點😘總括而言,呢間日本餐廳放題絕對係一個食得滿足嘅好選擇!升級咗生蠔、海膽帶子同珍寶赤蝦,完全冇失望,每一款都超級正味,令我回味無窮!下次我一定會再嚟呢度,呢間餐廳真係係我最愛!💗

總括而言,呢間日本餐廳放題絕對係一個食得滿足嘅好選擇!
2023-07-05 186 浏览
真係好耐無食過放題、自助餐呢啲嘢啦,今年老公生日就去大刷一番選擇咗呢間食午餐放題,因為有泰式日式料理,網上又有得預約。唔選晚市,夜晚食太飽真係幾辛苦,再加上中午食會平點😆都算不過不失,刺身新鮮,虎蝦好大隻佢仲有得加$138任食生蠔同海膽帶子,不過我地唔好呢兩樣,所以就無另加啦!其實仲有其他野食,但忘記影相,佢個燒帶子好大隻,好食架!出面仲有甜品、日式雪糕、韓式雪條、任飲茶水盒裝罐裝飲品啤酒等。每人消費$252,食放題黎講都合理價啦!
真係好耐無食過放題自助餐呢啲嘢啦,今年老公生日就去大刷一番

都算不過不失,刺身新鮮,虎蝦好大隻
刺身

其實仲有其他野食,但忘記影相,佢個燒帶子好大隻,好食架!

每人消費$252,食放題黎講都合理價啦!
2023-06-25
庆祝纪念
生日
2023-07-04 83 浏览
瀛豐放題料理專門店是一家位於銅鑼灣的放題餐廳,其簡約風格的裝修為用餐者打造了一個舒適的環境。進入餐廳,我們立刻被那灰和金色結合的裝修風格所吸引。這裡有一種現代感和舒適感,讓人感到非常愉悅。這裡的放題價格相宜,每人只需要付出219元,就可以品嘗到180款日式和泰式美食,包括刺身、壽司、天婦羅、泰式小食、甜品等。在我們到訪的時候,我們還選擇了升級放題,將價格提高到了每人357元。這樣的價格對於這樣的品質和多樣性來說是非常划算的。在這裡,我們可以自由地選擇自己喜歡的美食,而且食物的品質也非常高。刺身和壽司是這裡的招牌美食之一,鮮度非常好,口感也非常鮮美。天婦羅也非常受歡迎,炸得非常酥脆,裡面的食材也非常新鮮。泰式小食也是我們的最愛之一,味道非常正宗,讓人感到非常滿足。除了食物之外,這裡的服務也非常好,用餐環境也非常舒適。服務員非常友善和專業,總是隨時為我們提供幫助。餐廳的環境也非常好,非常適合家庭和朋友聚餐。總的來說,瀛豐放題料理專門店是一家非常值得推薦的放題餐廳。這裡的食物品質非常高,服務也非常好,而且價格也非常實惠。如果你正在尋找一家好的放題餐廳,我們強烈推薦你來瀛豐放題料理專門店。

這裡的放題價格相宜,每人只需要付出219元,就可以品嘗到180款日式和泰式美食,包括刺身壽司、天婦羅、泰式小食、甜品等。在我們到訪的時候,我們還選擇了升級放題,將價格提高到了每人357元。這樣的價格對於這樣的品質和多樣性來說是非常划算的。

在這裡,我們可以自由地選擇自己喜歡的美食,而且食物的品質也非常高。刺身壽司是這裡的招牌美食之一,鮮度非常好,口感也非常鮮美。天婦羅也非常受歡迎,炸得非常酥脆,裡面的食材也非常新鮮。泰式小食也是我們的最愛之一,味道非常正宗,讓人感到非常滿足。

2023-07-04 156 浏览
朋友話瀛豐放題料理專門店搬左,新裝修幾乾淨,環境幾好,於是上星期放工帶左我去食~我地中意呢間放題選擇夠多 中式日式泰式都有🤩今次慶祝朋友生日加左$138升級任食生蠔🦪同海膽! 🔸生蠔🦪🔸生蠔肥美新鮮,食左6隻已經好漏”, 生蠔lovers 們可以黎食下,睇下自己食到幾多!🔸海膽帶子🔸第一次試呢個配搭,大大隻帶子夾住海膽,Fresh 滋味~🔸刺身拼盤🔸要打卡既刺身拼盤,有吞拿魚、八爪魚、三文魚、冰山蚌、鮑片、馬刀貝、角螺、赤蝦、油甘魚、希靈魚仲有其他炸得香脆既炸物同好味特色熟食都好正😆

🔸生蠔🦪🔸
生蠔
生蠔
🔸海膽帶子🔸
第一次試呢個配搭,大大隻帶子夾住海膽,Fresh 滋味~
海膽帶子
🔸刺身拼盤🔸
仲有其他炸得香脆既炸物同好味特色熟食都好正😆
2023-07-03 108 浏览
📍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)🔍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓-----最近心情鬱悶,決定約埋家人去食放題,釋放下啲久未釋放嘅energy。呢間放題店主打日、泰菜。環境方面,場地寬敞座位舒適,冷氣亦夠凍。食物種類眾多,就唔一一細講,揀選幾款覺得特別印象深刻嘅同大家介紹下。😄.🐟首先,客人一坐低一陣,餐廳就會送上豪華海鮮拼盤,裏面有多款刺身,擺盤精緻,打卡一流。當中個人尤其喜愛魚脂豐腴三文魚腩刺身、爽甜珍寶赤蝦、彈牙鮑片、鮮味海膽帶子、脆口北海道角螺,仲有清新嘅泰式生蝦等等。生蠔則用上日本皇家生蠔,肥美大隻,入口金屬味唔係好重,帶微微的海水味,蠔味說不上濃郁,但亦不淡,口感介乎爽同creamy嘅中間,任食黎講質素算可以,性價比唔錯🥢熟食方面,最愛外脆內軟嘅黃金豆腐,同埋火候控制得恰到好處嘅泰式燒元貝,食落夠嫩身,生唔會乾爭爭。🥬鍾意泰菜嘅話,推介一戰佢哋嘅泰式魚露燒蝦同飛天炒通菜,兩樣都令我多次encore。魚露燒蝦爽彈大隻,蝦味突出。飛天通菜爽脆清甜,亦非常不錯。.🍠甜嘅炸物方面,推薦日本薯仔天婦羅、紫心香芋丸、芝士年糕同脆皮炸香蕉,每款均各有特色,個人尤其喜愛多甜少鹹,
📍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
🔍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
-----

🍠甜嘅炸物方面,推薦日本薯仔天婦羅、紫心香芋丸、芝士年糕同脆皮炸香蕉,每款均各有特色,個人尤其喜愛多甜少鹹,中間拉晒芝嘅軟糯芝士年糕。