瀛豐放題最吸引到我嘅係任食生蠔同海膽帶子,但今次再到訪,竟然加入大閘蟹放題,真係必食超吸引🤩!刺身新鮮又多選擇,厚切之餘擺盤亦非常華麗!有珍寶赤蝦,八爪魚,三文魚,油甘魚,希靈魚,醬油吞拿魚,珍寶赤蝦超級無敵大隻,大大啖彈牙爽口蝦肉入口超滿足。而且餐廳仲有多種甲殼類刺身,例如馬刀貝,北海道角螺,赤貝,冰山蚌,鮑片!另外升級到任食生蠔,生蠔即開即食,少少海水味非常清新,肉質較爽口,沒有大金屬味。仲有厚肉鮮帶子包住香甜海膽,兩樣入口互相提鮮更有口感!重點係一定要食大閘蟹,即叫即蒸需時約25分鐘,所以一坐低就記住快啲order!隻隻足四兩,蒸完已經見到爆蟹膏,蟹肉香甜,蟹粉入口幼滑如絲又甘香,而且隻隻殼薄肉嫩,肉質豐滿。瀛豐放題料理專門店提供中、日、泰式料理,其中泰式料理相當不錯,我最鍾意個冬陰功湯,酸辣勁醒胃,另外沙嗲串燒夠惹味!日式料理方面,壽司細細件,可以食多幾款都唔怕,而且配搭吸引!最後唔少得飲品同甜品啦!有Hoegaarden 同Stella Artois任飲,至少30款不同汽水,茶飲,以及數十款甜品,見到都開心🤩!

刺身

原條穴子壽司
  • 生蠔
  • 松葉蟹杯
2023-10-11 94 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑刺身拼盤:呢碟刺身拼盤帶來一場美味的海鮮饗宴,魚肉鮮嫩,大蝦彈牙,貝類爽口,非常滿足生蠔:生蠔鮮甜,滋味濃郁,搭配檸檬更加美味,每一口都係享受。海膽帶子:呢份海膽帶子真係一個味覺驚喜,層次豐富,質感令人愉悅,完美嘅海鮮組合。壽司:壽司新鮮度無可挑剔,特別係鰻魚同三文魚,每一口都充滿魚鮮味,令人回味無窮。一品料理 :特別介紹豬頸肉,燒得恰到好處,香氣撲鼻,入口多汁,絕對係一道令人垂涎嘅烤肉。

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

壽司壽司新鮮度無可挑剔,特別係鰻魚同三文魚,每一口都充滿魚鮮味,令人回味無窮。

2023-10-11 77 浏览
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️【餐廳】瀛豐放題料理專門店【地區】#Dr_eat_銅鑼灣【價位】中價位【用餐時段】晚餐 星期二【餐廳主打】#Dr_eat_放題────────────────────【環境/服務】搬遷後的瀛豐,以四人卡座為主,地方更寬敞舒適,更增設埋冷盤自助區添~.【價錢】。星期一至四18:00-22:00 $259/位; 22:00-00:00 $239。任食超過180款的日式及泰式美食。升級攻略:。$499 兩小時任食大閘蟹。+$138 任食法國皇家生蠔及海膽帶子。+$118 任食海膽帶子.【升級攻略】任食大閘蟹,法國皇家生蠔,海膽帶子.【冷盤小食】中華沙律,泰式鳳爪,麻辣帶子裙邊沙律,泰式酸辣手撕雞.【刺身/壽司/軍艦/火炙壽司/卷物】珍寶赤蝦,三文魚刺身,芝味炸蝦卷,芝士鰻魚卷,蟹肉沙律花之戀,三文魚火炙壽司,火炙左口魚邊,和牛火炙壽司,海膽醬火炙蟹棒壽司,火炙芝士魚生船.【天婦羅/炸物】大蝦天婦羅,茄子天婦羅,日本薯仔天婦羅,溫室南瓜天婦羅,芝士年糕,芝麻炸雞翼,泰式蝦餅.【泰式料理】泰式鹵水豬手,辣酒煮花螺,泰式肉碎包,麻辣小龍蝦,飛天炒通

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️
。$499 兩小時任食大閘蟹
。+$138 任食法國皇家生蠔及海膽帶子
。+$118 任食海膽帶子
【升級攻略】
任食大閘蟹,法國皇家生蠔,海膽帶子
【冷盤小食】
中華沙律,泰式鳳爪,麻辣帶子裙邊沙律,泰式酸辣手撕雞
刺身/壽司/軍艦/火炙壽司/卷物】
【天婦羅/炸物】
【泰式料理】
泰式鹵水豬手,辣酒煮花螺,泰式肉碎包,麻辣小龍蝦,飛天炒通菜,辣椒膏炒蜆

甜品/雪糕/飲品】
芒果布丁, 柚子乳酪, 青檸果凍, 榴槤糯米糍, 一般汽水, 生啤, 各款Cocoberry雪糕

【Dr. eat推薦】
任食大閘蟹 :
一年一度既大閘蟹係今次放題既重點! 2小時任食三兩半至四兩既大閘蟹,隻隻新鮮肥美,蟹黃飽滿。蟹殼鮮紅,入口彈牙,蟹黃濃郁香滑而不膩口,再配上開胃蟹醋,真係食得好過癮

任食法國皇家生蠔:
升級任食生蠔,真係吾會失望,生蠔肉質細嫩,蠔肉Q彈,極富嚼勁,蠔味濃郁又鮮甜,仲有陣陣既海水香

任食海膽帶子:
帶子肉厚筋道,鮮嫩爽口,中間夾住既海膽鮮甜可口又綿密,海膽同帶子交織層次

刺身頭盤:
一開始會先上刺身頭盤,有三文魚,油甘魚,珍寶赤蝦,泰式生蝦,吞拿魚等,一個拼盤就可以滿足所有刺身愛好者既味蕾,當然仲可以encore。特別中意三文魚,鮮紅色澤,魚肉細嫩,油花分佈均勻。一口落去,魚肉滑嫩,帶著海水既鮮甜

芝味吉列蝦卷:
蝦肉表面鋪上一層芝士,經火炙後,入口即化,蝦肉既甜味同半溶芝士香氣交錯,外脆内滑,好正

泰式酸辣手撕雞:
新出品既涼菜系列,緊係要試一試佢。雞肉淋上酸甜辣醬汁,香辣味十足,雞肉軟嫩,但有嚼勁,酸甜辣味層層展開,很開胃
麻辣小龍蝦:
小龍蝦外脆内嫩,蝦肉Q彈,麻辣醬裹上全身,香辣味入口

辣椒膏炒蜆:
蜆肉筋道細嫩,辣椒膏香氣蒸騰,蜆肉盡吸醬汁,每一口都有層次感,辣中帶香

【整體用餐感】
1.新環境感覺更舒適,更寬敞
2.一年一次既大閘蟹質素吾錯,等侯時間吾會好耐,仲係比足,少有漏單情況

•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
【℡】28916928
【營業時間】
星期一至四16:00 - 00:00
星期五至日12:00 - 15:00; 16:00 - 00:00
以上只為我當時食用後作出的個人意見,請留意口味/款式/用餐感等會因應不同人及時間而變,如有不同,敬請見諒。
2023-10-11 57 浏览
在生蠔吧前,看到那位師傅正在現場為客人開蠔。他技術熟練,每一刀都準確而迅速。當生蠔被打開時,師傅將它們整齊地擺在盤子上,準備提供給客人。我選擇了一個新鮮的生蠔,並輕輕地將它放在嘴裡。這是一個極致的美味享受!生蠔的肉質柔嫩,鮮甜多汁,帶來滑順的口感。它散發出淡淡的海洋氣息,讓我彷彿置身於大海之中。我可以品味到海洋的鹹度和微妙的甜味,每一口都令人陶醉。除了生蠔本身的美味外,餐廳還提供了多種蠔的搭配選擇和調味料。我試了幾種不同的醬料,包括檸檬汁、辣椒醬和香草醬等。這些醬料為生蠔增添了更豐富的口味層次,使每一口都有不同的風味。

2023-10-09 44 浏览
講個秘密比大家知,其實我係一個蟹后,之前瘋狂嘅時候食大閘蟹嗰兩個月食超過100隻,大家見到我咁開心就知道食大閘蟹嘅季節又開始啦。今次就去咗銅鑼灣呢一間瀛豐放題料理專門店,今次仲可以升級有大閘蟹放題添,啲大閘蟹真係好大隻好多膏,而且隻隻既蟹膏都係金黃色㗎,好香濃。除此之外佢仲可以升級放題帶子生蠔海膽任食,帶子夾住鮮甜嘅海膽,真係鮮味更上一層樓。佢嘅生蠔係有海水味,超新鮮。放題方面選擇嘅款式亦都有好多,淨係刺身都已經有10幾樣,有醬油吞拿魚,白玉貝,馬刀貝,希靈魚,油甘魚八爪魚等等,三文魚刺身上面仲加咗黑松露添。我最鍾意嘅係佢係有泰式系列嘅食物,生菜包同埋豬頸肉都係我最鍾意食嘅,樣樣都好地道好似去咗泰國咁。甜品同埋飲品款式都超多,鍾意食好多唔同種類嘢食嘅朋友都可以去試吓,一定會有一樣滿足到你。

2023-10-07 55 浏览
瀛豐放題料理專門店除左不同款式既刺身外,更有壽司、天婦羅、泰式小吃、炸物,自助區有小食前菜、甜品、雪糕以及多款飲品,應有盡有。加138可升級享用任食生蠔、海膽帶子和啤酒任飲,同時亦推出$499兩小時至尊大閘蟹任食,價錢已包埋基本放題,絕對可以回本!大閘蟹即叫即蒸,隻隻爆膏,蟹膏金黃味甘甜,蟹肉鮮味,仲可無限Encore。餐廳以QR Code下單,方便、簡單、快捷。必食刺身三文魚、油甘魚、希靈魚、牡丹蝦、醬油吞拿魚等,每款非常鮮味!海膽帶子色澤光鮮,肥厚肉身夾著甘香creamy海膽,鮮味Double Up!生蠔即叫即開,雖然肉身較細小,但肉質爽脆帶有海洋味。必食火炙左口魚壽司,油脂滿滿,大愛!串燒沙嗲雞肉豬柳,燒至10分惹味,肉質嫩滑!最後甜品區也令你大滿足,海量雪糕口味任你選擇,還有各式各樣的蛋糕甜點,絕對值得推介瀛豐放題料理專門店📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

瀛豐放題料理專門店
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
  • 刺身
  • 生蠔
  • 大閘蟹
2023-10-05 51 浏览
瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓銅鑼灣中心地帶 樓上有間價錢唔貴 整體唔錯 多野食 午市食三個鐘 食晚市兩個鐘價錢由$259-$269不等裏面都幾大 一坐低無耐 諗住用QR code嗌嘢食好快就有一盤生蠔 以及一盤刺身上枱另外仲有帶子海膽刺身 以為自己嗌錯套餐 真係唔百幾就食到?另外留意到有唔少人食大閘蟹放題 $499/2小時睇落去好似幾多肥膏食物主題圍繞 香港 日本 泰國美食放題帶子海膽刺身,要趁佢一上嚟冇耐就要食 暖咗味道口感 會爭少少刺身整體正常 生蠔冇乜沙石 另外沙嗲串燒 泰式魚露燒蝦都唔錯地方算幾大 啱晒一班朋友上嚟gathering大蝦天婦羅 沙嗲牛柳/雞肉/豬柳 泰式魚露燒蝦 泰式燒元貝 炭燒豬頸肉 以上呢幾款點咗幾次 對得住價錢
瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

銅鑼灣中心地帶 樓上有間價錢唔貴
整體唔錯 多野食
午市食三個鐘 食晚市兩個鐘價錢由$259-$269不等
裏面都幾大 一坐低無耐 諗住用QR code嗌嘢食
好快就有一盤生蠔 以及一盤刺身上枱
另外仲有帶子海膽刺身 以為自己嗌錯套餐 真係唔百幾就食到?
另外留意到有唔少人食大閘蟹放題 $499/2小時
睇落去好似幾多肥膏
食物主題圍繞 香港 日本 泰國美食放題
刺身整體正常 生蠔冇乜沙石
另外沙嗲串燒 泰式魚露燒蝦都唔錯
地方算幾大 啱晒一班朋友上嚟gathering

2023-10-05 51 浏览
大閘蟹季節又到啦!今日約埋朋友仔黎到呢間位於銅鑼灣嘅日式放題專門店,坐位幾闊落坐得舒服,食物款式超級多種類…呢度仲有好多泰國食物,好似冬陰功湯、泰式炒雜菜等等,天婦羅、炸物、卷物實在太多選擇😋花多眼亂。自助區有沙律、涼拌、飲品同甜品,自己出去拎。飲品竟然有oj 🤩而家真係好少見,甜品細細杯,可以試多幾款不同款式。而家喺大閘蟹當造季節🦀推出 放題$499/位 2小時任食至尊大閘蟹+放題,絕對可以回本😋至尊大閘蟹落完單等一陣就上枱,全部都係即叫即蒸,肉眼估計大約都有四兩重,隻隻都爆膏,每一啖蟹膏都好鮮甜軟滑,肉質鮮嫩,真係拆蟹拆到手軟😂另外,升級🦪生蠔任食加$138/位 ,大大隻肉質好爽,帶有淡淡海水味,入口滿滿鮮味,我自己都食咗一打😂刺身拼盤都係任你點,刺身款式好多…牡丹蝦大大隻、馬刀貝超爽甜,三文魚仲要厚切,每一樣刺身都好新鮮鮮甜,入口滿足!壽司細細件,而我最鍾意食火炙芝士魚生船,經火炙後魚油香味好出,一啖食唔晒,加上腐皮嘅甜味,仲有刺身嘅鮮味😍 正!呢度一次過可以食到大閘蟹,刺身同生蠔,仲有壽司等…滿足晒幾個願望!基本上任食大閘蟹刺身同生蠔都已經超級~飽!😂

2023-09-26
2023-10-02 98 浏览
同朋友慶祝生日,當然要揀返間好嘅餐廳今次我哋揀咗銅鑼灣嘅瀛豐日式放題加大閘蟹,都只係$499,呢個價錢可以食到大閘蟹放題真係好抵見係朋友生日,我哋就升級埋生蠔同埋帶子海膽我哋今日比較早,6:00去到,之後餐廳陸陸續續好多食客。餐廳座位闊落,坐得都幾舒服生蠔都算飽滿,重海水味,一啲都唔腥,幾新鮮!帶子海膽10分鮮甜,海膽口感軟綿,入口即溶,一點苦澀味都沒有, 帶子比較有咬口,配上海膽,互相配合食得放題,當然要叫返個刺身拼盤啦!餐廳刺身嘅種類都好多,特別係貝類,有馬刀貝,赤貝同白玉貝,貝類口感爽口彈牙,新鮮甜美,值得一試之後就係重頭戲大閘蟹,我哋叫咗六隻食住先,估唔到放題嘅大閘蟹質素都咁高!大閘蟹滿滿都係蟹膏,而家乸嘅大閘蟹當造,蟹膏都係金黃色,而且味道濃郁,10分抵食!餐廳仲有其他放題食物嘅選擇,有壽司,泰式焗帶子,豬頸肉,炸蝦餅,炒牛柳粒等等,食物嘅質素都唔錯最後,當然要食返個甜品啦!估唔到有caramel biscuits雪糕,味道拍得上大牌子嘅雪糕!
同朋友慶祝生日,當然要揀返間好嘅餐廳
今次我哋揀咗銅鑼灣嘅瀛豐

見係朋友生日,我哋就升級埋生蠔同埋帶子海膽

生蠔都算飽滿,重海水味,一啲都唔腥,幾新鮮!

,值得一試

2023-09-30 66 浏览
大閘蟹迷要出動了!銅鑼灣瀛豐放題推出了至尊大閘蟹生蠔放題,還有各款刺身、壽司、泰國料理、燒物、甜品、啤酒汽水,價錢 $499兩小時起,非常抵食。其他放題食物種類很多,水準都很高,侍應服務態度很好,上菜速度很快,環境乾淨舒適。大閘蟹即叫即蒸,每隻約4兩,打開每隻都爆金黃色蟹膏,蟹膏味道濃郁甘香,口感軟綿豐腴,蟹肉很清甜生蠔生蠔大隻新鮮,飽滿肥美,質感爽滑,加上檸檬汁和醬汁吃,很鮮甜美味海膽帶子帶子肥美厚身,口感鮮滑,中間夾著色澤金黃的海膽,海膽很鮮甜濃郁,質感柔滑,咬下帶子微爽滑稔加上海膽柔嫩的口感,很有層次,鮮味十足刺身拼盤擺盤精美,魚刺身都切得很厚身,三文魚、珍寶赤蝦、赤貝、醬油吞拿魚、油甘魚、八爪魚、希靈魚、馬刀貝、北海道角螺、白玉貝,全部都非常新鮮美味鮮甜壽司點了雙色拖羅蓉花之戀、芝士鰻魚卷、蟹肉沙律花之戀、龍蝦膏甜蝦壽司等等,壽司一口一件十分方便,都很有特色松葉蟹杯,充滿松葉蟹肉和蟹膏,非常足料炸物鹹蛋黃炸薯條,炸得十分香脆,每條都充滿鹹蛋黃蓉,令人一條接一條吃到停不了,必吃黃金炸豆腐外脆內軟天婦羅和黃金炸頭腐上桌都是熱烘烘,香脆滋味泰式料理泰式炒椰菜苗,新鮮爽脆炒得很香口乾炒
大閘蟹迷要出動了!銅鑼灣瀛豐放題推出了至尊大閘蟹生蠔放題,還有各款刺身壽司、泰國料理、燒物、甜品、啤酒汽水,價錢 $499兩小時起,非常抵食。其他放題食物種類很多,水準都很高,侍應服務態度很好,上菜速度很快,環境乾淨舒適。
生蠔
海膽帶子
刺身拼盤
壽司
松葉蟹杯,充滿松葉蟹肉和蟹膏,非常足料
炸物
黃金炸豆腐外脆內軟
天婦羅和黃金炸頭腐上桌都是熱烘烘,香脆滋味
泰式料理
泰式炒椰菜苗,新鮮爽脆炒得很香口
乾炒泰式金邊粉,醬汁濃郁,金邊粉煙韌,十分惹味
辣椒膏炒蜆,蜆肉大粒飽滿,炒得很有鑊氣
甜品飲品
甜品款式很多,都有獨立膠杯盛載,方便衛生
飲品多款選擇,有幾十款紙包裝飲品吸罐裝汽水
  • 大閘蟹
2023-09-29 63 浏览
豐富大閘蟹放題呀❤️😝真係任食🦀️蟹!而且價錢優惠呢間放題好豐富呀,價錢優惠又多選擇壽司、天婦羅、燒物,同埋仲有泰國小吃、炸物等等,真係唔知揀咩好。而家最令人開心嘅係,只要追加$138,我地就可以隨心所欲咁食生蠔、海膽帶子,仲有啤酒可以隨便飲用最吸引我的係佢啲大閘蟹,每隻都滙爆晒膏,蟹味好濃郁,最令人驚喜嘅係即叫即蒸,保持咗啲蟹嘅新鮮味。刺身方面,有三文魚、油甘魚、希靈魚、冰山蚌、八爪魚等等,全部都新鮮美味。海膽帶子更加係一絕,帶子夠厚夠肉,夾埋爽口嘅海膽,一口落肚,鮮味四溢。而啲生蠔都即叫即開,質感爽脆,微微咸鮮,啖啖都好美味。松葉蟹杯仲係一個驚喜,細細一個杯,但係滿載住松葉蟹肉、蟹籽同蟹膏,真係啱啱啱啱!如果鍾意炸物,炸蝦餅、芝麻雞翼,不過真係太飽我地無食到了甜品方面,仲有多款小糕點同雪糕,絕對係完美嘅結局。我地真係享受到一個豐盛嘅自助餐體驗
豐富大閘蟹放題呀❤️😝
真係任食🦀️蟹!而且價錢優惠

呢間放題好豐富呀,價錢優惠又多選擇

如果鍾意炸物,炸蝦餅、芝麻雞翼,不過真係太飽我地無食到了

🔺 瀛豐放題料理專門店(銅鑼灣)呢間好似係新開既放題,位置十分方便係地鐵站c出口斜對面姐,呢到主打係日,泰放題,一上到黎好乾淨企理,坐位好闊落,同隔離枱都有個距離,唔似平時食開果d放題坐到咁迫,連野食都放唔晒係張枱,呢到完全冇呢個問題👍🏻👍🏻我地升級阻生蠔同埋帶子海膽任食(+$138),呢個價平時出去食一打都唔得,e+係任食🤩中意食生蠔既朋友一定要升級!雖然款式未算話十分多,但都算係貴精不貴多,飲品方面都有好多唔同選擇,出面仲有好幾款涼拌同甜品選擇。
🔺 瀛豐放題料理專門店(銅鑼灣)

2023-09-22 111 浏览
瀛豐放題料理專門店位於銅鑼灣一間日式放題店,全場有接近150款食物,選擇超多,有大量肥美刺身、壽司、天婦羅、燒物、飽肚泰國小吃、香酥炸物,自助區有小食前菜,、甜品、雪糕以及多款飲品等,加$138升級還可任食生蠔、海膽帶子及任飲啤酒,現在踏入大閘蟹季節,更推出以$499豪歎兩小時至尊大閘蟹任食,價錢已包埋基本放題,絕對能捧腹而回!大閘蟹隻隻都爆晒膏,蟹味好濃郁,而且係即叫即蒸!刺身:有三文魚、油甘魚、希靈魚、冰山蚌、八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、牡丹蝦、醬油吞拿魚等,全部都新鮮肥美!海膽帶子:帶子夠厚肉,夾著甘甜爽口海膽,一口咬下,啖啖鮮味!生蠔:即叫即開,肉質爽脆,帶淡淡鹹鮮味!松葉蟹杯:蟹杯上面放滿松葉蟹肉、蟹籽和蟹膏,細杯但足料,蟹肉鮮甜,蟹籽爽口,配上蟹膏十分惹味!壽司細細粒質素亦相當高,尤其火炙壽司可以逼岀魚油香味!炸蝦餅、子心香芋丸、芝麻雞翼都相當唔錯,外脆內嫩!泰色魚露燒蝦,蝦肉新鮮彈牙;串燒沙嗲雞肉豬柳,肉質嫩滑夠味!飛天通菜好有鑊氣,爽脆美味!甘葉香蒜炒墨魚鬚,爽口微辣十分惹味!
瀛豐放題料理專門店位於銅鑼灣一間日式放題店,全場有接近150款食物,選擇超多,有大量肥美刺身壽司、天婦羅、燒物、飽肚泰國小吃、香酥炸物,自助區有小食前菜,、甜品、雪糕以及多款飲品等,加$138升級還可任食生蠔、海膽帶子及任飲啤酒,現在踏入大閘蟹季節,更推出以$499豪歎兩小時至尊大閘蟹任食,價錢已包埋基本放題,絕對能捧腹而回!
大閘蟹隻隻都爆晒膏,蟹味好濃郁,而且係即叫即蒸!
生蠔:即叫即開,肉質爽脆,帶淡淡鹹鮮味!
壽司細細粒質素亦相當高,尤其火炙壽司可以逼岀魚油香味!
炸蝦餅、子心香芋丸、芝麻雞翼都相當唔錯,外脆內嫩!
飛天通菜好有鑊氣,爽脆美味!
甘葉香蒜炒墨魚鬚,爽口微辣十分惹味!
位於銅鑼灣的港日泰放題,地方寬敞,每一枱都夠位放多個盤子。下單只要掃上桌上的二維碼,食物款式多樣,刺身、手握壽司、手卷、串燒、天婦羅、炸物、熟食料理、燒物、泰式料理等都有。外面的自助區域,則提供了涼拌小食、飲品及甜品,客人任飲任食。冷盤:日式的中華沙律、芝麻八爪魚;中式的涼拌海蜇絲、麻辣帶子裙邊沙律;泰式酸辣手撕雞、泰式肉碎粉絲沙律、泰式鳳爪等等,全部都是酸酸辣辣的開胃涼菜。飲品:果汁、茶飲、汽水,還有啤酒任飲。甜品:泡芙、布甸等小糕點,還有杯裝雪糕,口味很多。另可升級加配豪華款式的食物,任食即開生蠔及海膽帶子。升級版的美食分別有海膽帶子及生蠔任食,鮮味的帶子夾著濃郁的海膽,味道很配。生蠔新鮮,味道鮮甜,海水味較重。大閘蟹季節也快將來臨,餐廳也推出了至尊大閘蟹任食的活動。大閘蟹新鮮蒸熟,上枱時還是熱烘烘的,打開蟹殼,入面蟹黃多,不過現在還未算是當造,味道未算最出色。刺身大拼盤一整盤刺身,賣相擺盤精緻,有三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、八爪魚、馬刀貝、白玉貝、北海道角螺、珍寶赤蝦、赤貝、醬油吞拿魚刺身等,雖然不是厚切,但是每片都很新鮮。熟食方面,燒物、粉麵飯等都是中日泰式,味道毫不馬虎,性
飲品:果汁、茶飲、汽水,還有啤酒任飲。
甜品:泡芙、布甸等小糕點,還有杯裝雪糕,口味很多。
生蠔新鮮,味道鮮甜,海水味較重。
刺身大拼盤
雖然不是厚切,但是每片都很新鮮。
熟食方面,燒物、粉麵飯等都是中日泰式,味道毫不馬虎,性價比甚高的放題店。
《🇭🇰🇯🇵🇹🇭港日泰放題有驚喜》George同舊同事食放題聚下今次揀咗間 港日泰放題餐廳 瀛豐 日式加泰式聽落伏伏地😂但食完覺得幾有驚喜😆前菜好多款式 味道唔錯🇯🇵日式同🇹🇭泰式食物選擇多 各半魚生款式都幾齊 同新鮮🍣壽司細細件一口 幾好最鐘意係燒扇貝食十隻都無難道😋🍤炸物熱辣辣🍢串燒都係新鮮燒 調味料好足 外脆內軟飲品選擇多 ☕️茶 🇰🇷韓國水果汁 啤酒🍺甜品 雪糕選擇都幾多❄️雪糕係香港本地🇭🇰製造 味道好多 仲好有港式feel 可以尋寶吓🤣✨瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓#瀛豐放題料理專門店 #銅鑼灣美食 #tg31eat銅鑼灣'''''#852 #hkig #hkfoodie #foodie #hkblogger #foodporn #likeforlikes #like4likes #hk #hkfood #yummy #手機食先 #相機食先 #自助餐 #buffet #thailand #japanese #sushi #icecream #drink
《🇭🇰🇯🇵🇹🇭港日泰放題有驚喜》

飲品選擇多 ☕️茶 🇰🇷韓國水果汁 啤酒🍺
甜品 雪糕選擇都幾多
❄️雪糕係香港本地🇭🇰製造
味道好多 仲好有港式feel 可以尋寶吓🤣

✨瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

#瀛豐放題料理專門店 #銅鑼灣美食 #tg31eat銅鑼灣