2024-05-09 66 浏览
請大胃王食飯梗係要揀放題啦,如果唔喺食到窮都未飽。🤣🤣因為大胃王生日,當然要揀間好啲靚啲,仲要係放題餐廳,銅鑼灣駱克道京都廣場三樓,一個好旺嘅地段,好方便嘅位置,6點幾去到餐廳,已經坐左大半人,年青人多,好正常,年青就可以放肆,今日就扮下後生,放肆一回。😘😘放題每位259,升級加148就可以有海鮮拼盤,食物升級,連啤酒都任飲🍺🍺,識飲識食的我們當然要升級,放題質量都非常重要,升級的放題料理果然非常吸引,首先有兩碗燉湯,蟲草花元肉燉雞,一大盅燉湯,火🔥候十足,好熱好鮮甜,材料好多,我就食埋蟲草花同元肉,食到個胃暖粒粒,好舒服,更加開胃想食野。😋魚子醬海鮮拼盤閃亮登場,滿滿一大盤砌得好靚,內容有兩小盒極品鮮鹹魚子醬,鮮甜長腳蟹 ,鮮爽大海蝦,鮮香鮑魚,肥美甜青口,脆脆海螺,用碎冰保鮮,插左一次鮮紅色嘅梅花裝飾,藍色小花和綠色柏葉襯托。魚子醬配埋兩個瓷羹仔,仲有一兜辣茄汁點海鮮,配搭周全。👍👍豐富刺身拼盤,看到就會嘩嘩聲,🤩🤩內容包括三文魚腩,吞拿魚,油甘魚,馬刀貝,螺肉,八爪魚, 螺片,希靈魚,仲有四只巨大牡丹蝦,有一樣叫不出名貝殼類,每種刺身都好新鮮,點少少芥辣醬油,就已經超級美味。😋😋

巨型帶子海膽,我最鐘意的海鮮,有八粒,兩種最鮮美的食物加在一起,鮮上加鮮,不用點任何醬料,美味上到天花板,有飄飄然的感覺,食到停不了口。🤩🤩
開始有少少飽的感覺了,但發覺菜單裡還有很多東西想吃,竟然有泰式食物供應,

於是又馬上點了泰式炒椰菜苗,嫩綠清甜,

冬陰功蝦湯,濃郁鮮香,

青椒皮蛋,麻辣醒胃,

天婦羅有茄子和日本薯仔,外脆內糯,

再點了泰式燒蠔燒元貝,蒜香鮮美,

,仲有鰻魚炒飯,稍為油多了些,😅食完碳水之後就覺得好滿足啦。🥳🥳

餐廳雖不是豪華裝修,但把資源用在食材方面,是值得推崇的做法。👍👍
2024-05-06
  • 天婦羅
  • 泰式燒元貝
2024-05-09 39 浏览
心思思想食放題 朋友即刻搵咗鑼灣啲間放題🤣 $259+148/位我哋揀咗星期一晚 六點入座嘅放題 依家做緊 加$148有凍海鮮拼盤及升級食品 都係任飲任食㗎 😘 升級海鮮仲有長腳蟹腳及魚子醬 好高質鮮甜👍鮑魚 翡翠螺 新鮮彈牙 正😋 刺身拼盤 有好多款刺 牡丹蝦勁大隻 啖啖肉 好creamy 😋赤貝 希靈魚 鮑片 八爪魚 樣樣都新鮮爽脆😋 當然要食我最鍾意海膽帶子 超新鮮嘅帶子夾住鮮味嘅海膽 真係好奢侈嘅享受😋😋 熟食方面都好多 有我鍾意嘅雞軟骨 芝士年糕 榴槤炸彈 燒菠蘿 😋 原來仲有蟲草花燉湯 香味濃郁😉 飲品 前菜小食 甜品 雪糕 可以自取 想食幾多攞幾多 唔會浪費👍 整體嚟講 價錢親民 環境舒適 選擇多 可以encore嘅放題😎 🎈瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

心思思想食放題 朋友即刻搵咗鑼灣啲間放題🤣

$259+148/位

升級海鮮仲有長腳蟹腳及魚子醬 好高質鮮甜👍
鮑魚 翡翠螺 新鮮彈牙 正😋

赤貝 希靈魚 鮑片 八爪魚 樣樣都新鮮爽脆😋

原來仲有蟲草花燉湯 香味濃郁😉

🎈瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
2024-05-07 88 浏览
極品海鮮刺身拼盤: 十分豪華,有兩份魚子醬, 非常吸睛,味道亦都好鮮甜。除此之外,拼盤亦有大蝦,青口同翡翠螺亦同樣新鮮,果然落足本。刺身拼盤:有一般放題常見嘅三文魚、馬刀貝、赤貝、希靈魚、油甘魚、吞拿魚、八爪魚及甜蝦等等。質素唔錯,無雪味,個人覺得比酒店貨色更好,而甜蝦大大得黎亦都好有蝦味,十分驚喜。而升級版獨有既海膽帶子,賣相相當唔錯,海膽份量十足,當然亦都好新鮮,睇顏色就知。每一啖都係海洋既精華,任食真係性價比好高,值得加錢升級。冬陰功湯:食咗咁多新冷野梗係要飲返啖湯 溫一溫胃平衡下啦。個湯濃郁足料,好飲。辣酒煮花螺:花螺煮浸過十分之入味,新鮮彈牙。麻辣小龍蝦:小龍蝦份量唔細,麻辣衝擊味蕾,鍾意食辣既不妨一試,味道唔錯。蒜蓉炒蜆:港式風味,底料十足,蜆既大細適中,味道唔錯,香口野送啤酒一流。蒜蓉帆立貝:微微焦香,蒜味濃郁,賣相及味道 一流。炸物:試左炸雞軟骨同埋芝麻雞翼,正常發揮,冇乜特別挑剔串燒:試咗雞腎、同埋一口牛,燒得唔錯,唔會太乾變到柴咁。保留到水分及彈性,水準之作。燒油甘魚鮫:油甘魚鮫油份十足,表皮微微焦香,鎖住水分及油分,頗有驚喜,食一份就梗係唔夠。炒菜:試咗菜心芥蘭等

辣酒煮花螺:花螺煮浸過十分之入味,新鮮彈牙。

蒜蓉帆立貝:微微焦香,蒜味濃郁,賣相及味道 一流。

炸物:試左炸雞軟骨同埋芝麻雞翼,正常發揮,冇乜特別挑剔

炒菜:試咗菜心芥蘭等等,有港式大排檔既風味

總結:裝修新淨,環境舒適闊落,上菜速度亦都好快,放題選擇太多未能盡錄,亦都試唔晒咁多款。但整體而言質素十分唔錯,亦都好過大部份放題餐廳,升級版性價比十足,呢個價錢好過食自助餐,味道唔錯得黎亦都有人serve ,唔使爭餐死,誠意推介。
2024-05-06 122 浏览
瀛豐放題料理專門店今日森仔拎左半日假同媽媽預先慶祝母親節❤️❤️特意挑選左一間高質嘅日本放題:大瀛喜放題!聽聞主打各種高質新鮮食材,如:海膽,魚子醬和帶子等等😋😋😋一於試試佢🤓👍🏻餐廳位於銅鑼灣京都廣場🤓 地點十分便利,由地鐵站行過去只需3分鐘👍🏻同時,餐廳🍴仲可以望到街景,正!不得不讚係座位真係坐得好舒服,客人可以慢慢享受食物同傾計💬。對比其他大部份放題餐廳真係一啲擠迫都冇🤣正!佢主打二小時高質港日泰放題:1️⃣平日1800-2000/ 2000-2200價格係$259@,而2200-0000就係$239@2️⃣假日1800-2200價格都係$269@,而2200-0000就係$249@森仔為左更加好好品嚐此放題嘅高級食材,加了$148升級放題,即可食新鮮鮑魚,長腳蟹,Osum Caviar魚子醬和螺肉❤️❤️❤️真係不得不提係呢個Osum Caviar魚子醬🤭🤭森仔真係第一次食魚子醬,估唔到個味道咁特別🤓佢係用左西伯利亞鱘魚,鹹鮮味十足。我特登上網搵左個最佳食法:放喺手背嘅虎口位,讓體溫微微溫熱魚子醬,就會係最佳食用時刻😋😋森仔真係發現此食法比起即食更加好食,特別係溫熱後,有種入口即溶嘅感覺🙌🏻🙌🏻
今日森仔拎左半日假同媽媽預先慶祝母親節❤️❤️
特意挑選左一間高質嘅日本放題:大瀛喜放題
聽聞主打各種高質新鮮食材,如:海膽,魚子醬和帶子等等😋😋😋
一於試試佢🤓👍🏻

同時,餐廳🍴仲可以望到街景,正!
對比其他大部份放題餐廳真係一啲擠迫都冇🤣正!

佢主打二小時高質港日泰放題

真係不得不提係呢個Osum Caviar魚子醬🤭🤭

森仔真係第一次食魚子醬,估唔到個味道咁特別🤓
佢係用左西伯利亞鱘魚,鹹鮮味十足。

另外,升級放題嘅帶子包海膽🧡真係另一個必食嘅項目🙌🏻
帶子十分鮮甜,粒粒都幾大粒,夾住新鮮嘅海膽🤭🤭好正!鮮味十足🙌🏻🙌🏻🙌🏻

媽媽最愛嘅係每位送贈的獨家老火湯❤️❤️
真係飲到燉湯感覺,足料,包括:冬蟲草,瘦肉,龍眼等,十分溫暖滋潤🙌🏻🙌🏻🙌🏻暖胃一流👍🏻

此外,佢食物種類好多好多,不論壽司刺身,火炙卷物,手卷,各種港式泰式熟食🤓🤓
🥇火炙卷物
炙燒帶子鵝肝,炙燒三文魚,炙燒和牛和炙燒左口魚邊壽司呢四種係森仔最愛❤️
炙燒真係好正,燒出魚類嘅油脂令到個味道提升一個層次。超級正斗🙌🏻👍🏻

🥈三文魚🐟湯
呢個係森仔去到最後先發現的。
放題中有兩款湯類可選擇:冬陰功海鮮湯和三文魚湯😋
兩款試過後,三文魚湯真係好正,重魚鮮味,奶白色的🙌🏻🙌🏻

整體來說,此放題真係滿滿高級食材❤值得encore 再encore ,性價比幾高!️
  • 魚湯
  • 炙燒壽司
2024-05-06 63 浏览
銅鑼灣係一眾打工仔放工覓食好去處,今日嚟試咗呢間除咗日式料理之外,仲有埋泰國嘢食嘅放題 - 瀛豐放題料理專門店☄️魚生拼盤魚生種類都幾多,包括最多人食嘅蝦、三文魚、拖羅。厚切得嚟食落唔會有筋位,鮮味十足!☄️凍海鮮拼盤包括青口、長腳蟹、螺肉同大蝦。最驚喜係有埋魚子醬同鮑魚!☄️燉湯燉湯飲落暖胃,啱晒成日大魚大肉嘅上班族。加上食完油脂味十足嘅魚生,解膩一流!☄️黃金鹹蛋薯條薯條表面有薄薄一層鹹蛋令到薯條非常鬆脆,食落鹹蛋味十足得嚟又唔會太咸。☄️泰式豬頸肉豬頸肉表面脆口又唔會好乾,個人嚟講如果有埋生菜包就好啦!整體嚟講,食物種類都幾多,最開心係有埋榴蓮雪條同埋泰式串燒,一次過滿足哂你嘅願望。

☄️魚生拼盤

☄️凍海鮮拼盤
包括青口、長腳蟹、螺肉同大蝦。最驚喜係有埋魚子醬同鮑魚!

☄️燉湯

☄️黃金鹹蛋薯條

☄️泰式豬頸肉
豬頸肉表面脆口又唔會好乾,個人嚟講如果有埋生菜包就好啦!

2024-04-08
2024-05-06 60 浏览
有親友從國內來旅遊,我帶佢哋去銅鑼灣行街買嘢,之後去咗食泰日放題。瀛豐放題料理專門店裝修時尚,座位寬敞。放題任食逾180款日式及泰式美食,包括刺身、壽司、天婦羅、泰式小食、甜品等。另外亦可升級加配海鮮、海膽帶子及啤酒。升級食物同啤酒都是任飲任食的。海鮮拼盤砌得相當精緻又名貴,海鮮都好新鮮,有松葉蟹腳、鮑魚、凍蝦、翡翠螺、青口都好鮮甜,最特別係有魚子醬,用圓形嘅盒裝載更顯得矜貴,食落有鹹香又有鮮味。海膽帶子:用刺身帶子釀入海膽,海膽新鮮有光澤,鮮甜柔滑,甘香清甜。刺身拼盤擺設得都好精美,大大隻赤蝦爽甜,三文魚、希靈魚、油甘魚肥美,魚油甘香。八爪魚、鮑片、赤貝、馬刀貝、北海道角螺爽口。蟲草花燉湯好足料,味道香濃鮮甜,十分滋補。壽司即叫即做,原條穴子壽司:穴子係海鰻嘅一種,比鰻魚口感更結實,魚嘅鮮味亦較明顯。三文魚火炙壽司、海膽醬火炙三文魚壽司:三文魚輕輕炙燒後帶出馥郁香氣,令魚油更出,加入不同醬料更增添不少風味。其他火炙芝士魚生船、一口鰻魚、牛油赤海蝦壽司亦各有特色,十分美味!大蝦天婦羅、日本薯仔天婦羅、溫室南瓜天婦羅、皇帝蟹棒天婦羅,天婦羅都非常香酥鬆脆,不會油膩。燒秋刀魚外皮香脆,魚肉

瀛豐放題料理專門店裝修時尚,座位寬敞。放題任食逾180款日式及泰式美食,包括刺身壽司、天婦羅、泰式小食、甜品等。

蟲草花燉湯好足料,味道香濃鮮甜,十分滋補。

燒秋刀魚外皮香脆,魚肉濕潤多汁,散發着魚脂豐腴。

泰式燒元貝、泰式燒生蠔都燒得好香,泰式係多咗小小辣味,更添惹味。

鹽燒三文魚,魚脂甘香,魚肉鮮甜。

芝麻炸雞翼用咗雞中翼,皮脆肉嫩。
炸榴連波波:一咬開即流出榴槤漿,榴槤味濃,外層是煙韌的糯米粉,外脆內軟。

松葉蟹杯:蟹肉和蟹膏非常鮮甜。
燒菠蘿甜美多汁。

甜品款式都不少,蛋糕、奶凍、啫喱、雪條雪糕等。呢啲係自助任食。

升級還有自助生啤,放上個杯之後,要㩒住隻杯落部機上,啤酒會從底部注入杯內,記得呢個係任飲架!
2024-04-29
2024-05-04 51 浏览
選擇超多高質放題餐廳的地方整潔乾淨,自助吧食物及飲品排列得井井有條,座位亦比較有距離感,上菜速度快。除了日本放題必有的刺身壽司、和食料理外,全場有過百款食物及飲品包埋各種韓式、中式、泰式、串燒、炸物、鐵板燒、各式飲品酒品及甜品等,每種食物都有多款選擇,而且價錢合理,午市只需要$200多,一次過滿足多個願望~刺身整體新鮮TUNA魚腩油脂感重入口即化,油甘魚肉身油分高 熟食同樣出色串燒、小龍蝦還有天婦羅,也相當有水準,絕對值得一試二百多元可以享用到不同國家的美食,十分超值
選擇超多高質放題

刺身
整體新鮮
TUNA魚腩油脂感重入口即化,油甘魚肉身油分高

熟食
同樣出色
串燒、小龍蝦還有天婦羅,也相當有水準,絕對值得一試

二百多元可以享用到不同國家的美食,十分超值
2024-04-25
2024-05-04 48 浏览
好耐無自私出去食放題,難得放假,就同朋友去位於銅鑼灣嘅瀛豐放題料理專門店,分別有港或,泰式,日式既放題,超級多野食.. 因為我地升級左任食刺身,第一輪來左個帶子海膽鮑魚長腳蟹刺身拼盤,超級生鮮,味道一流,仲有好多泰式熟食,鐘意食泰式野既你一定要食,甜品飲品都好多款式!總有一款岩你食😏😍😍最鐘意佢比一般放題上菜快, 而且整潔坐位又大, 坐得好好。係可以再食既放題!!!瀛豐放題料理專門店地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓電話: 28916928

地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
電話: 28916928
题外话/补充资料: 瀛豐放題料理專門店 地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓 電話: 28916928
2024-04-23
2024-05-04 45 浏览
今日約咗朋友喺銅鑼灣試吓呢一間日泰式既放題料理見到佢仲有得加錢升級凍海鮮拼盤都係任食!拼盤入面都好多有長瞓蟹 鮑魚 螺 凍蝦仲有就係出面好少見既魚子醬!除左凍海鮮之外當然唔少得刺身三文魚夠肥 刺身都好新鮮熟食方面 好多泰式料理選擇有我最愛既冬蔭公湯 酸酸地勁開胃沙律鳳爪都有好多選擇除此之外串燒炒菜金邊粉咩都有不得不讚呢到啲炒野都幾好食👍🏻野飲出面自助式 有好多汽水同無糖飲料仲有啤酒 黑啤選擇~環境唔錯位置都好多一班朋友聚會都可以選擇呢到~
今日約咗朋友喺銅鑼灣試吓呢一間
日泰式既放題料理
見到佢仲有得加錢升級凍海鮮拼盤都係任食!
拼盤入面都好多
有長瞓蟹 鮑魚 螺 凍蝦
仲有就係出面好少見既魚子醬!

除左凍海鮮之外當然唔少得刺身
三文魚夠肥 刺身都好新鮮

熟食方面 好多泰式料理選擇
有我最愛既冬蔭公湯 酸酸地勁開胃
沙律鳳爪都有好多選擇
除此之外串燒炒菜金邊粉咩都有
不得不讚呢到啲炒野都幾好食👍🏻

野飲出面自助式 有好多汽水同無糖飲料
仲有啤酒 黑啤選擇~

環境唔錯位置都好多
一班朋友聚會都可以選擇呢到~

2024-05-01
2024-05-04 31 浏览
繼續放題啦😋😋😋,今次去咗銅鑼灣地鐵站Exit C對面嘅京都廣場3/F放,位置好方便,行一陣就到 😇😇😇 呢間係日式 x 泰式放題 🇯🇵 🇹🇭Standard Set單價 $259/head, 可以食所有自助檯嘅嘢,包括雪櫃飲品、前菜、雪糕、甜品,以及 QR code落單嘅大部份食物~ CP超高,抵食~ 😇😇😇 入到場首先點個刺身拼盤, standard set包嘅,有三文魚腩、油甘魚、珍寶赤蝦 (好大隻)….. 食完再點其他嘢 🐟🐟🐟🦐🦐🦐 刺身都幾大件 & 新鮮 😋😋😋 其他食物推介有 :- 前菜:海蜇頭 - 原盅燉湯 👍👍😋- 4/5款迷你花之戀 🌸🌸🌸- 泰式豬手🐷🐷🐷- 和牛壽司 🍣🍣🍣- 泰式串燒 🍢🍢🍢- 甜品 :木槺布甸、朱古力慕絲 🍮🍮🍮……….⭐️⭐️⭐️ 如果仲想多啲好嘢食,可以額外升級加$149升級食seafood platter極品海鮮併, 魚子醬(2人1罐)、海膽帶子、tab beer 🍻 🍻 🍻⭐️⭐️⭐️ 有期間限定黑蜜雪條 😋😋😋

- 前菜:海蜇頭
- 原盅燉湯 👍👍😋
- 4/5款迷你花之戀 🌸🌸🌸
- 泰式豬手🐷🐷🐷
- 和牛壽司 🍣🍣🍣
- 泰式串燒 🍢🍢🍢
- 甜品 :木槺布甸、朱古力慕絲 🍮🍮🍮
……….

⭐️⭐️⭐️ 有期間限定黑蜜雪條 😋😋😋

• 極品海鮮併
2024-05-03 41 浏览
日式放題開到成行成市,要揾一間有水準而食物種類多元化嘅我第一時間諗起銅鑼灣「瀛豐放題料理專門店」,今晚食好啲獎勵自己,我同朋友仔升級咗極品海鮮拼盤同海膽帶子任食✌🏻蟲草花龍眼肉瑤柱雞湯店員會先送上兩盅燉湯,裏面滿滿嘅材料,味道鮮甜香濃,滋補又養生,飲完個人即刻暖笠笠極品海鮮拼盤非常震撼🤩放題居然都可以食到魚子醬,除咗魚子醬,仲有鮑魚、青口、蟹腳、大蝦同翡翠螺,所有海鮮都非常新鮮,我將魚子醬配搭肥美嘅蟹腳一同品嚐,咸鮮嘅味道襯托鮮甜嘅蟹肉,味道層次更加提升👍🏻大蝦每隻都帶有蝦膏,蝦肉爽口彈牙,鮑魚口感Q彈,翡翠螺肉質爽脆而鮮美,整個海鮮拼盤樣樣都超水準,冇得頂👍🏻👍🏻刺身拼盤刺身方面嗌幾多就黎幾多,絕無漏單情況🉐我地試咗珍寶赤蝦、三文魚腩、油甘魚、希靈魚、馬刀貝、赤貝同醬油吞拿魚,必點珍寶赤蝦超大隻,肉質軟糯鮮甜,更加有肥美嘅三文魚腩,入口充滿魚油香,貝類新鮮爽脆,超讚😋海膽帶子一定要升級食呢個海膽帶子,每粒帶子都肥美厚肉夾住清甜嘅海膽,一啖一粒多重口感享受👍🏻手握壽司店家提供多款創意手握壽司,每件嘅size都係一小口嘅份量,咁就可以試多幾款😆我地試咗龍蝦沙律、海膽親子、蟹肉沙律花之戀,

蟲草花龍眼肉瑤柱雞湯

極品海鮮拼盤

刺身拼盤

海膽帶子

手握壽司
店家提供多款創意手握壽司,每件嘅size都係一小口嘅份量,咁就可以試多幾款😆我地試咗龍蝦沙律、海膽親子、蟹肉沙律花之戀,仲有甜蝦蟹膏同明太子熟蝦,款式多不勝數,全部都係新鮮高質嘅食材

手卷
由於有太多食物仲未試,我地咗其中一款海膽甜蝦三文魚籽手卷,即叫即整,紫菜仲係脆卜卜架,另外再試咗松葉蟹蟹膏三文魚籽杯,入口鮮甜濃郁,留返個肚試埋其他先🤭

炸物、串燒
我地再嗌咗大蝦、南瓜、番薯仔同松葉蟹棒天婦羅,炸粉夠薄,食落仲熱辣辣,推介蒜蓉牛油焗扇貝,大大粒加上蒜蓉同牛油,入口特別香口惹味

泰菜
除咗日式食品外,店家仲提供多款泰菜,我地嗌咗泰式豬手同泰式炸蛋,豬手軟稔入味,炸蛋配晒酸酸甜甜嘅醬汁,正宗泰國風味

📍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

人均消費:$300-400
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-05-03 29 浏览
因為朋友在銅鑼灣工作,所以約他來這間放題食晚餐,見佢網上面講做緊提供升級放題凍海鮮任食,包括松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺和凍青口,每兩位客人仲會送上魚子醬😍梗係唔可以錯過🤩一踏入店內,立刻感受到舒適的環境😌座位寬敞舒適。我特別推薦凍鮑魚和蟹腳,它們真的是絕佳的選擇。😎凍鮑魚具有彈牙的口感,咀嚼起來非常過癮😋一口下去讓人感到滿足。而蟹腳則鮮美甜蜜,帶著淡淡的海水味道,令蟹腳的風味更加凸顯🦀此外,我還想推薦赤貝和馬刀貝刺身😽這兩種食物有些相似,口感都非常清爽☺️尤其是馬刀貝,更加大隻,肉質豐潤嫩滑。刺身擺盤十分精美,再配上魚子醬,圓形盒子總是給人一種高貴的感覺,而且魚子醬顆粒分明,帶著鹹香和鮮味,增添了美味的層次✨✨如果你是榴槤愛好者,一定不能錯過他們的榴槤炸彈。這款炸彈直接從馬來西亞進口,以D24熟榴槤肉製成,外皮煙韌度適中,內餡豐富榴槤味道,香濃滑順,甜美可口。每一口都充滿著濃郁的榴槤香氣🤤🤤🤤對於榴槤愛好者來說,這絕對是一道必嚐的美食👍👍其他仲有好多種美味選擇,無論是海鮮還是其他料理,都能滿足我的味蕾。如果你喜歡海鮮和榴槤,這裡絕對是一個值得一試的餐廳。

一踏入店內,立刻感受到舒適的環境😌座位寬敞舒適。

• 榴連炸彈
2024-05-03 47 浏览
瀛豐放題料理專門店地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓電話: 日本放題,有一年沒去吃了,原因是年紀大怕胖,戰鬥力不如年輕時。星期一至四$259一位,驚喜在於多款式食物,日本以外仲有港式同泰式。主攻刺身類回本位,成盤來不客氣,有蝦,螺片,喜靈魚,三文魚腩,赤貝,吞拿魚等等,蝦多肉同膏,good good 👍🏻 無限不停encore仲有升級凍海鮮,種類多海鮮愛好者超興奮,有長腳蟹,鮑魚,青口,魚籽醬呀!更有帶子海膽刺身,都是昂貴食材呢叫了多款泰式熟食,泰式炒蜆、滷豬手、炸蛋香葉炒魷魚,炒椰菜等等,泰日合壁壽司一口一個。
地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
電話:

壽司一口一個。
2024-05-03 38 浏览
當初係比極品海鮮放題吸引見到餐牌寫每人加148可以升級仼食凍海鮮於是決定同朋友試一試一坐低就會上極品海鮮拼盤好大盤!有長腳蟹、青口、鮑魚,仲有魚子!真係估唔到咁有驚喜!黑魚子刺身拼盤有三文魚腩估唔到帶子咁肥美,而且好鮮甜,珍寶赤蝦超級巨型大隻拼盤入面仲有希靈魚、象拔蚌、鮑片等等大家一定要有戰鬥力😏😏蟲草花燉湯真材實料,入口清甜!自助櫃檯有好多唔同種類嘅甜品,雪條同埋飲品,仲有唔同類型嘅前菜!不得不提嘅係佢嘅泰式菜泰式炒通菜同埋泰式肉碎包超級地道,炒得勁香,仲有泰式燒元貝!一定要試!
當初係比極品海鮮放題吸引
見到餐牌寫每人加148可以升級仼食凍海鮮
於是決定同朋友試一試

一坐低就會上極品海鮮拼盤好大盤!
有長腳蟹、青口、鮑魚,仲有魚子!真係估唔到咁有驚喜!

黑魚子刺身拼盤有三文魚腩
估唔到帶子咁肥美,而且好鮮甜,
珍寶赤蝦超級巨型大隻
拼盤入面仲有希靈魚、象拔蚌、鮑片等等
大家一定要有戰鬥力😏😏

蟲草花燉湯真材實料,入口清甜!

不得不提嘅係佢嘅泰式菜

泰式炒通菜同埋泰式肉碎包超級地道,
炒得勁香,仲有泰式燒元貝!
一定要試!
2024-05-02 50 浏览
我哋係銅鑼灣行完街後去左間日式放題同佢慶祝生日。因為之前有預先book位, 餐廳安排左卡位俾我哋, 坐得幾舒服。我哋叫左個升級版海鮮拼盤, 有松菜蟹脚, 青口, 鮑魚, 凍蝦和海螺等, 並送上一盒魚子醬, 其中海膽帶子十分鮮甜美味。另外刺身拼盤有三文魚, 油甘魚, 赤貝 赤蝦, 鮑片等, 其中赤蝦十分鮮甜, 三文魚亦好肥美。泰式小食如蒜蓉焗蠔, 炒蜆和冬蔭功湯十分惹味可口。泰式生蝦亦好香辣美味。其中最推介係炸榴槤波波, 我哋叫左好多食。呢間放題有好多食物選擇, 今晚我哋幾個都食得好開心滿足。

• 生蠔
  • 刺身