2024-05-26 50 浏览
極品海鮮拼:豐富多樣的海鮮拼盤,賣相夠晒啱打卡!超級澎湃,有鮑魚長腳蟹魚子醬!全部都係精品完全沒有解凍未完成的問題!全部感覺都冇腥味好新鮮!North Gold Caviar (Baerii)魚子醬放題成盒有得食都真係未試過!海膽帶子一個人食晒六隻完全冇難度,超好食啲帶子好新鮮同埋鮮甜!海膽回甘,好延身!黑松露三文魚壽司: 三文魚肉質鮮嫩,配以濃郁香醇的黑松露,是味蕾的饗宴。黑松露油甘魚壽司/腐皮壽司/八爪魚壽司/一口海膽壽司啲飯冇死實實係即叫即手握嘅壽司!大蝦天婦羅/茄子天婦羅/日本薯仔天婦羅/溫室南瓜天婦羅/皇帝蟹棒天婦羅:熱油炸製,外酥內嫩,香脆可口,都係即叫即制好有心機!泰式pad Thai、無骨豬手、豬頸肉多樣的特色料理,放題最開心就係樣樣都可以食啲!估唔到泰國嘢都有甜品方面都幾多選擇尤其是Tiramisu超級好食😋簡直係可以獨立開舖

長腳蟹魚子醬!全部都係精品完全沒有解凍未完成的問題!
全部感覺都冇腥味好新鮮!
North Gold Caviar (Baerii)
魚子醬放題成盒有得食都真係未試過!

海膽帶子

黑松露三文魚壽司:
三文魚肉質鮮嫩,配以濃郁香醇的黑松露,是味蕾的饗宴。

黑松露油甘魚壽司/腐皮壽司/八爪魚壽司/一口海膽壽司
啲飯冇死實實係即叫即手握嘅壽司

熱油炸製,外酥內嫩,香脆可口,都係即叫即制好有心機!

泰式pad Thai、無骨豬手、豬頸肉

甜品方面都幾多選擇

尤其是Tiramisu超級好食😋簡直係可以獨立開舖
2024-05-26 45 浏览
瀛豐放題位於京都廣場~銅鑼灣站C出口一出對面就係啦聽朋友講過佢哋嘅帶子海膽好出色,一坐低就即刻落咗單先升級咗凍海鮮拼盤,呢個拼盤係任食㗎❤️個人覺得淨係魚子醬已值回票價,呢個海鮮拼盤有大蝦、長腳蟹腳、鮑魚、青口、螺肉,同埋最重要嘅魚子醬!!我都係第一次食放題有魚子醬😍😍有咁靚嘅魚子醬梗係要加落去海膽帶子度啦~海膽金黃色睇落非常新鮮,帶子好有肉地,加埋魚子醬,成個感覺好luxurious !魚子醬嘅鹹味在口內爆開~加埋海膽肥美,未試過咁豪華嘅感覺😝佢哋嘅燉湯係蟲草花燉雞,對於成日飲湯水嘅我嚟講,梗係知道對女士好好啦,不過飲一碗就夠啦,仲要留肚食其他嘢佢哋嘅極品海鮮拼盤係極之豐富,繼續有珍寶赤蝦、油甘魚、希靈魚等等,仲有超級肥美嘅三文魚腩!海膽親子+蟹肉沙律花之戀:一口花之戀比較細粒,所以可以食多幾款,個人比較鍾意海膽親子花之戀~火炙左口魚邊:左口魚同埋右口魚都係我嘅favourite,一向係日本餐廳嘅必食,油份豐富亦都好肥美原條穴子壽司:配上鰻魚汁,味道都幾惹味大蝦、溫室南瓜、皇帝蟹棒天婦羅:天婦羅嘅粉漿好薄,新鮮炸出嚟,配埋天婦羅醬汁都幾好~泰式燒元貝+燒生蠔:一上枱已經聞到蒜香味,特別
瀛豐放題位於京都廣場~銅鑼灣站C出口一出對面就係啦

聽朋友講過佢哋嘅帶子海膽好出色,一坐低就即刻落咗單先

我都係第一次食放題有魚子醬😍😍

魚子醬嘅鹹味在口內爆開~加埋海膽肥美,未試過咁豪華嘅感覺😝

原條穴子壽司:配上鰻魚汁,味道都幾惹味

泰式燒元貝+燒生蠔:一上枱已經聞到蒜香味,特別要讚吓隻元貝,就算蒸熟咗都仲係好口,可想而知本身有幾大隻呢~味道鮮甜爽口

冬陰功湯:橙紅色嘅湯底好吸引,幾惹味,湯底用蝦頭煲出嚟,所以海鮮味好重,加埋彈牙嘅蝦~推介!

原本都唔打算放題食「飛天炒通菜」,但見到隔離食都係忍唔住,鮮嫩嘅通菜炒得好爽,小小建議,如果可以揀辣椒嘅辣度就更好啦🤣

2024-05-24 94 浏览
真係好耐無食過放題!銅鑼灣日泰放題2小時,晚市價做緊$259+1,呢個價位真心抵!淨係食刺身壽司都回晒本😍😍依家+$148仲有海鮮拼盤同海膽帶子🥹🥹海鮮拼盤勁吸引!竟然有魚子醬😍我都係第一次食,甜甜哋一啲都唔腥!👍🏻👍🏻鮑魚好爽口😋😋海膽好新鮮,好重味!😋😋帶子好鮮甜又大舊!超正!encore咗兩碟😂😂個刺身又係勁鮮甜,特別推介牡丹蝦,大隻鮮甜,食幾隻都回晒本😍😍三文魚腩厚切!除咗生嘢,仲有泰式嘢食👍🏻👍🏻喜歡食泰國嘢嘅朋友就最啱啦!我覺得泰式生蝦同泰式鳳爪都好好食👍🏻👍🏻出面飲品同雪糕都係任飲任食😋😋飽到捧住個肚走呀!

依家+$148仲有海鮮拼盤同海膽帶子🥹🥹

出面飲品同雪糕都係任飲任食😋😋飽到捧住個肚走呀!
2024-05-23 60 浏览
上網見幾多好評的泰日放題,今次食平日晚市$259/位值得加$148升級,有海膽帶子及海鮮刺身盤,有魚子醬、鮑魚、青口,蟹腳等,加埋刺身盤份量已好充足,細食嘅朋友已經飽咁一半,實在物有所值💰✨海鮮盤同刺身船勁大份而且新鮮,毫不欺場👍👍海膽帶子大大粒,厚身又鮮甜😋款式選擇多,除左日式既壽司刺身、串燒,餐廳嘅泰式熱食質素都唔錯,特別要嗌辣椒膏炒蜆、泰式肉碎包、美極大蝦,一次滿足多個願望,岩哂鍾意食日本嘢又想食下熱食嘅朋友👍特別欣賞有湯送,係蟲草花,食生冷野前暖暖胃整體黎講都唔錯、有下次👍👍
上網見幾多好評的泰日放題,今次食平日晚市$259/位

海鮮盤同刺身船勁大份而且新鮮,毫不欺場👍👍

海膽帶子大大粒,厚身又鮮甜😋

特別欣賞有湯送,係蟲草花,食生冷野前暖暖胃

整體黎講都唔錯、有下次👍👍
2024-05-20 110 浏览
今日放咗工同一班朋友相約銅鑼灣食放題,呢間放題超有特色,除咗日本菜仲係fusion泰國菜,餐廳雖然做放題,但環境都非常闊落,好多卡位而家少少錢仲可以升級放題凍海鮮拼盤任食,拼盤入面都好多款式,有長腳蟹,鮑魚,螺,凍蝦,仲有就就係超矜貴既魚子醬,而且仲有海膽帶子任食,海膽濃稠感十足,帶子非常大粒,厚肉,爽口鮮甜,頂級刺身level刺身都有好多選擇,分別有三文魚,油甘魚,珍寶赤蝦,希靈魚,八爪魚🐙,鮑片,馬刀貝,赤背,北海道螺,刺身都好新鮮,三文魚腩非常肥美,油脂感爆,油甘魚魚肉白皙有彈性,脂肪含量適中,口感清淡略帶甘甜熟食方面,有泰式料理選擇,冬蔭公,沙律鳳爪,串燒,炒菜金邊,炒蜆,炭燒豬頸肉,其他仲有壽司,日式燒物,天婦羅🍤等等出面自助式,有好多汽水同無糖飲料,仲有啤酒黑啤,仲有自助甜品櫃同雪糕櫃,甜品最驚喜係有榴槤糯米糍,鍾意食榴槤嘅朋友絕對唔可以錯過

2024-05-18 106 浏览
海膽臭嘅,魚子醬難食,泰式食物吾泰式,個生菜包甜嘅,碟飛天通菜生既食完好後悔黎,哂錢,出餐又慢,伏!。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

2024-05-18
2024-05-18 93 浏览
早兩日趁佛誕假期前同為食仔去左呢間係銅鑼灣既日式放題食飯,食完仲落左bar飲野,好圓滿既一日🥰首先先講環境,我坐兩個人有卡位坐,都坐得幾鬆動,張枱都夠大張,放晒食物上枱打完卡都仲夠位。呢間放題野食選擇算係好豐富,除左外面有飲品櫃、小食冷盤、甜品等等,一坐低職員就上 #刺身盤 ,我地加左 #海鮮拼盤 ,一人有一盒 #魚子醬 😳😳好好奇呢間放題店點解可以做到呢個價咁抵,我最愛 #赤蝦 ,啖啖肉之餘,仲要有勁多 #蝦膏 ,我一個人食左10隻😂😂魚子醬少少咸鮮味,淺嚐幾正既壽司我地叫左 #花之戀 、 #鰻魚壽司 、 #海膽親子花之戀 ,全部都係細細件,唔會食幾舊就飽熟食我地叫左 #炭燒豬頸肉 、 #燒菠蘿 、 #鹽燒雞腎串 、 #鹹蛋黃炒薯條 、 #鰻魚炒飯 、 #泰式炒椰菜苗 、 #泰式燒元貝 等等,其中鹹蛋黃炒薯條係超正,鹹蛋黃夠多,掛晒上薯條,熱辣辣,跟埋茄汁一齊食,差d想encore多一碟,燒菠蘿好甜,食飽解下膩幾唔錯👍🏻整體上野快,無漏單,我見其他枱客人成日問野,d職員都有問必答,服務好好

豪華港日泰美食放題!有180款美食任食,啤酒汽水茶飲料任飲,超爽!我仲加購升級即享豪華版任飲任食🤩🤩🤩✨晚市放題 $259/位有180款港泰日美食任食我哋即刻叫咗一大盤刺身,有三文魚劍魚吞拿魚大蝦、希靈魚、象拔蚌等,冰鎮上枱,好新鮮😍 仲有乾冰效果,仙氣十足,打卡一流!仲壽司、手卷、軍艦、天婦羅炸物等本yo同場encore咗火炙左口魚變壽司、火炙鮮蝦壽司✌🏻泰式生蝦、燒生蠔、燒扇貝,都係必食之選,相當新鮮惹味!炸雞翼、雞軟骨即叫即炸,熱焫焫脆卜卜😚 亦不錯!食完日泰美食,點少得港式美食🤣 同場加點炒蜆、炒通菜、燉湯,都有驚喜、很美味!自助區都好精彩,有不少雪糕雪條甜點,飲品有茶、有汽水,仲有啤酒任飲,少有呀❣️另外追加✨海鮮拼盤 $388/盤✨海膽帶子 $28/件✨只需+$148升級即可任食!海鮮拼盤相當豪華,有魚籽、鮑魚、海蝦、青口、長腳蟹等,新鮮吸引又好igable📸 仲有海膽帶子,好鮮甜!

✨晚市放題 $259/位
有180款港泰日美食任食

壽司、手卷、軍艦、天婦羅炸物等

本yo同場encore咗火炙左口魚變壽司、火炙鮮蝦壽司✌🏻

泰式生蝦、燒生蠔、燒扇貝,都係必食之選,相當新鮮惹味!

炸雞翼、雞軟骨即叫即炸,熱焫焫脆卜卜😚 亦不錯!

另外追加
✨海鮮拼盤 $388/盤

✨海膽帶子 $28/件
✨只需+$148升級即可任食!

2024-05-16 70 浏览
踏入5月,當然要和至愛的媽咪慶祝母親節,同她食好野。媽咪喜歡食刺身,我就選了位於銅鑼灣的「瀛豐」食放題,「瀛豐」的刺身總類非常多且新鮮,可以毫無顧忌放肆地食。QR code 落單後,上菜非常快,而且坐位舒適,不會擠迫。服務員招待殷勤,收碟的速度也很快。豪華的海鮮拼盤盛宴,好睇又好食,見到已令人垂涎三尺。一味重磅的海膽帶子創意十足,還有珍貴的魚子醬,真能食到歸本。燉湯真材實料,有勁多蟲草花、瘦肉和龍眼肉,滋陰養顏。炸物的炸粉很薄,脆卜卜,新鮮熱辣。榴槤波波百吃不厭。前菜、飲品、雪糕、雪條、甜品,應有盡有,夠晒滿足。
踏入5月,當然要和至愛的媽咪慶祝母親節,同她食好野。

燉湯真材實料,有勁多蟲草花、瘦肉和龍眼肉,滋陰養顏。

炸物的炸粉很薄,脆卜卜,新鮮熱辣。榴槤波波百吃不厭。

前菜、飲品、雪糕、雪條、甜品,應有盡有,夠晒滿足。

2024-05-14 83 浏览
難得約到朋友,唔使諗咁多,去咗銅鑼灣“瀛豐”食放題,又被隔離檯盤海鮮拼盤吸引咗,原來加錢升級任叫任食海鮮,叫海膽/帶子都已回本😋😋海鮮拼盤長腳蟹/鮑魚/大蝦/螺/青口/魚子醬,最愛是鮮甜帶子海膽,值得 encore👍刺身拼盤三文魚腩/油甘魚/赤身/希靈魚/八爪魚/赤貝/螺片/赤蝦...全部都鮮甜大大件,餐廳除了海鮮/刺身,還有泰國菜/日本菜/壽司/燒物/天婦羅/甜品/雪糕/飲品....樣樣都咁出色😋因為實在太豐富太飽,唯有下次再嚟食其他嘢👍總括來講,環境舒適,服務員態度非常好又友善,快手快腳又無漏單👍值得推薦的一間好餐廳👍
難得約到朋友,
唔使諗咁多,
去咗銅鑼灣“瀛豐”食放題
又被隔離檯盤海鮮拼盤吸引咗,
原來加錢升級任叫任食海鮮,
叫海膽/帶子都已回本😋😋

海鮮拼盤
長腳蟹/鮑魚/大蝦/螺/青口/魚子醬,最愛是鮮甜帶子海膽,
值得 encore👍

刺身拼盤
全部都鮮甜大大件,

餐廳除了海鮮/刺身
因為實在太豐富太飽,
唯有下次再嚟食其他嘢👍

總括來講,
環境舒適,
服務員態度非常好又友善,
快手快腳又無漏單👍
值得推薦的一間好餐廳👍

2024-05-13 55 浏览
ෆ⃛ 瀛豐放題料理專門店ෆ⃛♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡平日$259就可以任食兩個鐘,加$148仲可以升級任食高級海鮮拼盤同埋海膽帶子☼ 高級海鮮拼盤 ♪ 海鮮拼盤除咗有松葉蟹腳、鮑魚、蝦、青口、螺呢啲常見嘅放題食物之外,最特別係有魚子醬,個人推薦🦐 海膽帶子 ♪帶子鮮甜肥美,而且係厚切好有口感⚚加埋新鮮嘅海膽,推推⛄️ 蟲草花燉雞湯 ♪個湯有驚喜呢🍲燉盅唔算好大,但係好足料,成個湯好清甜,有媽媽燉湯嘅味道♨︎ 泰式料理 ♪除咗一般日式放題既食物,好似刺身、壽司、天婦羅之外,比較特別嘅係仲有多款泰式料理,例如豬手、豬頸肉、泰式鳳爪、泰式燒生蠔、元貝、冬蔭公湯、生菜肉碎包、蝦餅、魚餅、炒菜等等⋯⋯⋯其中炒菜最有驚喜 笑(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 非常有鑊氣,可以媲美大牌檔嘅程度! 自助區 ♪自助區亦有多款小食、飲品、雪糕同甜品ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿ / 5✎ 總括:刺身新鮮高質、壽司款式繁多,而且比一般放題店多左泰式料理,適合既想食刺身壽司同時又想食泰國菜嘅人⚘✼ 加一服務費✔︎ෆ̈ 瀛豐放題料理專門店(銅鑼灣)✇ 地址:銅鑼
ෆ⃛ 瀛豐放題料理專門店ෆ⃛

 高級海鮮拼盤 ♪

 海膽帶子 ♪
帶子鮮甜肥美,而且係厚切好有口感⚚加埋新鮮嘅海膽,推推⛄️

 蟲草花燉雞湯 ♪

 泰式料理 ♪
除咗一般日式放題既食物,好似刺身壽司、天婦羅之外,比較特別嘅係仲有多款泰式料理,例如豬手、豬頸肉、泰式鳳爪、泰式燒生蠔、元貝、冬蔭公湯、生菜肉碎包、蝦餅、魚餅、炒菜等等⋯⋯⋯其中炒菜最有驚喜 笑(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 非常有鑊氣,可以媲美大牌檔嘅程度!

 自助區 ♪
自助區亦有多款小食、飲品、雪糕同甜品

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿ / 5

✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 瀛豐放題料理專門店(銅鑼灣)
✇ 地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

2024-05-13 63 浏览
Ooo日泰料理放題ooO日本放題食得多 日本及泰料理放題你又食過未此店提供各款高級日本剌身、海鮮、燒物、炸物等放題😍再加入多款泰式熟食 炒蜆 香葉炒魷魚 炒椰菜 冬陰公湯等泰式美食泰日合壁滿足晒大家想食多國菜既要求🥳客人可以升級放題 🆙🆙凍海鮮任食,包括松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺和凍青口每兩位客人更會送Osum Caviar魚子醬🌟🌟帶子包海膽🧡厚厚的帶子 絕對真才實料OooooO🔸凍海鮮盤精美的擺盤 松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺和凍青口最吸睛的是兩盒圓形的魚子醬 魚子醬粒粒分明魚子醬帶鹹 可直接食用或配海鮮享用OooooO🔸魚生拼盤魚生厚切 鮮味十足 啖啖肉沒有筋馬刀貝刺身 肉質非常爽口 OooooO🔸老火湯足料老火燉湯 大量蟲草花 龍眼肉十分滋潤 食得多魚生飲啖暖胃OooooO各式壽司、刺身各式天婦羅 、串燒 各式小食泰式熟食 炒蜆 燒豬頸肉 炒椰菜 冬陰公湯椒盬豆腐 羊腩肉等等OooooO🔸自肋飲品及甜品區多款飲品任選 足足3隻雙門櫃幾十款飲品雪糕味道特別 有港式奶茶 我選了玄米茶 真係幾香煎茶味環境及位置都很好 一班朋友聚會的好地方
Ooo日泰料理放題ooO

日本放題食得多 日本及泰料理放題你又食過未
此店提供各款高級日本剌身、海鮮、燒物、炸物等放題😍
泰日合壁滿足晒大家想食多國菜既要求🥳

每兩位客人更會送Osum Caviar魚子醬🌟🌟
帶子包海膽🧡厚厚的帶子 絕對真才實料

🔸凍海鮮盤
精美的擺盤 松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺和凍青口
最吸睛的是兩盒圓形的魚子醬 魚子醬粒粒分明

🔸老火湯
足料老火燉湯 大量蟲草花 龍眼肉
十分滋潤 食得多魚生飲啖暖胃

各式壽司刺身
各式天婦羅 、串燒 各式小食
泰式熟食 炒蜆 燒豬頸肉 炒椰菜 冬陰公湯
椒盬豆腐 羊腩肉等等

🔸自肋飲品及甜品
多款飲品任選 足足3隻雙門櫃幾十款飲品
雪糕味道特別 有港式奶茶 我選了玄米茶 真係幾香煎茶味

環境及位置都很好 一班朋友聚會的好地方

2024-05-11 62 浏览
同朋友出黎Sogo行街,新界西嘅人難得出到嚟銅鑼灣梗係要喺銅鑼灣搵吓嘢食啦!太肚餓嘅關係,上網搵到呢間放題都幾方便,京都商場3樓,銅鑼灣站C出口斜對面同個friend行咗成日街個肚打晒鼓,一坐低即刻嗌個海鮮拼盤,望到我地已經流晒口水🤤食放題呢最緊要係上菜上得快,呢度用電話落單,一落冇幾耐就上菜🙌🏻滿意!作為刺身狂迷,第一樣嘢梗係食晒佢啲魚刺身先啦種類都好多 我地升級要左個海鮮拼盤同埋加錢要左海膽帶子估唔到放題都有魚子醬食 呢個拼盤都好抵 有鮑魚、青口、螺、長腳蟹等等 絕對係打卡首選呢個海膽帶子真係好好食!!好鮮味,海膽唔可以話好濃味,但真係新鮮同香 連嗌個刺身上到黎都係好吸引,大推食蝦!好厚肉三文魚厚切一啖食落去魚油香出哂黎 正!呢個蝦海膽手卷又係極度吸引😹 海膽迷真係要黎呢間放題怒食海膽蒜燒生蠔🦪 處理得好好冇蠔殼,我地都每人食左4隻辣椒炒蜆🥰🥰好少可放題既小菜咁好食好有鑊氣😋😋仲有扇貝食☺️仲有好惹味既魷魚 超好食呀 😙😙😙😙😙甜品方面推薦芝士布甸同tiramisu 好濃味不得不讚野飲都好多選擇已經同朋友約好下次一大班人黎食飯!

太肚餓嘅關係,上網搵到呢間放題
都幾方便,京都商場3樓,銅鑼灣站C出口斜對面

作為刺身狂迷,第一樣嘢梗係食晒佢啲魚刺身先啦
種類都好多 我地升級要左個海鮮拼盤同埋加錢要左海膽帶子

估唔到放題都有魚子醬食 呢個拼盤都好抵
有鮑魚、青口、螺、長腳蟹等等 絕對係打卡首選

連嗌個刺身上到黎都係好吸引,大推食蝦!好厚肉
三文魚厚切一啖食落去魚油香出哂黎 正!

蒜燒生蠔🦪 處理得好好冇蠔殼,我地都每人食左4隻

辣椒炒蜆🥰🥰
好少可放題既小菜咁好食
好有鑊氣😋😋

仲有扇貝食☺️

仲有好惹味既魷魚 超好食呀 😙😙😙😙😙

甜品方面推薦芝士布甸同tiramisu 好濃味
不得不讚野飲都好多選擇

已經同朋友約好下次一大班人黎食飯!

今餐放題真係期待左好耐,一來係因為慶祝大病初癒可以好好放肆一下😏二來係已經大半年無食過放題!事緣係我frd share左比睇原來依度有得食魚子醬,即刻拿拿臨book枱🥹黎到發現原來比我想像中多款式揀,除左標配既刺身、壽司、手卷、軍艦,仲有天婦羅、燒物、泰式料理、泰式小食👍🏻睇左好耐menu都未揀得落手,唯有食左主打既頭盤先再決定啦😎晚市放題 每人$269 (+$148升級版)極品海鮮拼盤為左佢而來,賣相好吸引😍除左有魚子醬,仲有蝦,蟹腳,鮑魚,螺,青口。當中最期待既當然係魚子醬,味道鹹鮮,有微淡既堅果味,超香🤩口感滑潤。其他都唔失色,每款都好新鮮,尤其係蟹腳,肉質有淡淡既甜味,綿密緊實既口感🦀刺身拼盤大蝦刺身超級滿足🦐啖啖肉,三文魚腩刺身則油脂勻稱,肥美可口。除此之外仲有希靈魚,油甘魚,八爪魚,吞拿魚赤身,螺,馬刀貝等等🐟食完刺身拼盤未夠,仲有海膽帶子出場,帶子新鮮彈牙,配搭濃郁海膽,我自己再加少少魚子醬,口感滑順鮮甜,仲要每人3隻🥰淨係頭盤都已經大滿足💯之後陸陸續續都叫左唔同壽司、小食,款款都不錯一口海膽壽司雙色拖羅蓉花之戀海膽親子花之戀黑松露油甘魚壽司海膽壽司細細粒,海膽份量相對剛
今餐放題真係期待左好耐,一來係因為慶祝大病初癒可以好好放肆一下😏二來係已經大半年無食過放題!事緣係我frd share左比睇原來依度有得食魚子醬,即刻拿拿臨book枱🥹黎到發現原來比我想像中多款式揀,除左標配既刺身壽司、手卷、軍艦,仲有天婦羅、燒物、泰式料理、泰式小食👍🏻睇左好耐menu都未揀得落手,唯有食左主打既頭盤先再決定啦😎

晚市放題 每人$269 (+$148升級版)

極品海鮮拼盤

刺身拼盤

一口海膽壽司
雙色拖羅蓉花之戀
海膽親子花之戀
黑松露油甘魚壽司
海膽壽司細細粒,海膽份量相對剛剛頭盤會少dd,都合理🤣味道差不多;雙色拖羅蓉花之戀同海膽親子花之戀都一樣係「一啖過」版本😝好啱我依種樣樣都想試既人,唔洗食太多壽司飯撐爆個胃,食材無揸流攤,賣相吸引之餘味道都保持到好高水準;黑松露油甘魚壽司就黑松露味道幾凸出,建議大家試試😊

原條穴子壽司
海膽醬火炙三文魚壽司
星鰻味道不錯,原條上好滿足,配上少少鰻魚醬😁超好味;海膽醬火炙三文魚,油脂爆棚,一啖過滿口都係油脂,吞落肚後餘香仲停留係口腔,簡直一流🥳

火灸芝士魚生船🚤
火灸香味十足,而且同其他壽司唔同,佢有少少奶味既芝士同帶有甜甜地既腐皮,兩者配合得恰到好處,之後再嗌多左兩件食🫣

龍蝦沙律花之戀
蟹肉沙律花之戀
雙色拖羅蓉花之戀
尊登嗌多次花之戀影相,好靚🥰重點係一啖一件超方便飯又唔多,每款既味道都唔同,而且味道都好突出,3款我都鐘意食👍🏻

芝麻炸雞
依間放題既鹹食,比我想像中出色,有濃濃芝麻香氣🤓外皮炸得酥脆,入口香脆多汁,食起來都唔算好油😆

鹹蛋黃炒薯條🍟
薯條金黃酥脆,外脆內軟,鹹蛋味十足,超開胃,雖然薯蓉都好多,不過都會較為油一點點🤣

七味雞軟骨🍗
雞軟骨炸得好酥脆,脆卜卜,基本上係我每次食日本野都會嗌🤣

大蝦天婦羅
溫室南瓜天婦羅
茄子天婦羅
天婦羅黎講又炸得非常出色😋粉漿唔多,薄薄一層,對比炒薯條較為唔油膩,3款都外酥內軟😝

泰式燒元貝
燒物都值得一讚既地方,泰式燒元貝清新爽口😋肉質幾嫩滑彈牙,微辣帶點酸甜,提味又開胃😝外皮燒得微焦香脆
2024-04-30
2024-05-09 47 浏览
加$148就有升級海鮮任叫升級就會比普通嘅餐多咗鮑魚,魚子醬,長腳蟹,同埋青口等等嘅食物。 鮑魚都新鮮同埋質感唔錯,魚子醬就唔係最香嗰種不過唔錯,我夾咗落去啲魚生度都OK。 海膽帶子都係升級海鮮- 必須食的,係呢度既signature dish! 呢間嘅放題嘅炸物同埋燒物係熱辣辣,一食就知道係新鮮煮起,因為會熱到出煙同埋辣親個口。 炸榴槤波,炸雞軟骨,天婦羅蝦,天婦羅南瓜,全部都好值得試。 除左日式料理仲有得叫泰國嘢放題,例如金邊粉,飛天通菜同埋冬陰功。全部熱食都尚算唔錯,都係覺得日本嘅菜式會好過泰式菜。
加$148就有升級海鮮任叫

• 海膽帶子