2019-05-08 44 浏览
今日去咗元朗搵朋友食晚飯,佢帶咗我去鷄地附近果間濠客蒸氣火鍋店,佢話呢度有好正料嘅嘢食,而且好抵食添!去到見地方都好新淨,原來新開不久,我地就點咗個套餐$288每位、見食材好豐富吓,有蟹,海蝦同龍蝦、帶子,元貝,鮑魚,北寄貝,仲有新鮮蔬菜等!材料好豐富!店員邦我地逐一依次序放入蒸氣鍋,較好時間蒸熟上碟!由於較定時間制,所以控制火候剛剛好,不怕蒸過時而令食材變靱!所有海鮮真係好新鮮,目測立立靓,食落鮮甜可口、食材的澳洲龍蝦,鮑魚,奄仔蟹等,都係名貴嘢,其他食物份量唔少!以此價錢,感覺十分超值!

店員邦我地逐一依次序放入蒸氣鍋,較好時間蒸熟上碟!

2019-05-07
2019-05-03 58 浏览
濠客蒸氣海鮮係元朗雞地美食集中地,今次食左蒸氣窩,原來踏入夏天食蒸氣窩都仲係好正。288套餐包野飲有齊樣樣海鮮!蟹好大隻,啲膏多到漏出黎呀!有羔蟹同肉蟹2樣,肉嫩多汁,幻想下一陣個粥有陣蟹味已經好正!西蘭花點綴下幾好睇!龍蝦一人半邊,雖然唔大但夠新鮮鮑魚唔會太難咬,時間控制得好好!貝類有齊北寄貝青口元貝同象拔仔。海蝦爽彈牙,一d都唔梅!南瓜粥底好多好夠味,仲加左瑤柱,好似飲緊海鮮湯咁。臨尾仲送左水果,抵讚。

蟹好大隻,啲膏多到漏出黎呀!
龍蝦一人半邊,雖然唔大但夠新鮮

鮑魚唔會太難咬,時間控制得好好!

貝類有齊北寄貝青口元貝同象拔仔。
海蝦爽彈牙,一d都唔梅!

南瓜粥底好多好夠味,仲加左瑤柱,好似飲緊海鮮湯咁。

臨尾仲送左水果,抵讚。
2019-04-29 51 浏览
元朗形點 I 越來越方便了! 就在步行距離不到5分鐘,靠近鳯攸南街好順景大廈,新開張的 《濠客蒸氣海鮮》海鮮餐廳! 門口放了餐牌,嘩!很多不同品種呢 !有黃金HKD 576、鑽石HKD 776 二人套餐(一人份量也有照顧到 - 很貼心)!另外,新開張期間更可享有免加一服務費,每人送汽水一罐。 如九時份座可享有9折。材料豐富 — 除越南青蟹、澳洲珍珠龍蝦各一隻,其餘都是2隻 包括日本元貝、北韓象拔蚌、澳洲鮑魚、泰國黃貝、新西蘭青口泰國海蝦 乾瑤柱 、雷沙粥底、蔬菜藍 全程由職員代蒸,甚為方便!也有齊備工具職員先放米、一絲絲的瑤柱於鍋內用滾起。 職員會建議先吃日本元貝、北韓象拔蚌,因為很快變得堅硬。 蟹肉雪白鮮甜,很多膏。就連蟹腳同樣有肉~ 正! 泰國蝦鮮甜容易離殻,肉質彈牙。粥底綿綿的,加了瑤柱後特別香甜。整體海鮮好鮮甜美味、清潔得乾淨,有滿足感!值得再帶朋友過來!

泰國黃貝、新西蘭青口泰國海蝦 乾瑤柱 、雷沙粥底、蔬菜藍

全程由職員代蒸,甚為方便!也有齊備工具

職員先放米、一絲絲的瑤柱於鍋內用滾起。

粥底綿綿的,加了瑤柱後特別香甜。

雞地一向都係元朗區既清泉,冇大馬路咁繁囂,但啲餐廳都大部份有相當質素之餘,仲要唔少選擇,所以我都等鐘意去雞地搵野食😋😋今次見到一間食蒸氣海鮮🦞,有做埋海鮮直銷,咁啲海鮮都應該相當有保證😎咁就入去豪一豪吓🤑佢有幾個套餐俾我地選擇,由$288到$688不等,咁經過荷包既考慮,就決定要一個黃金套餐($288)and 鑽石套餐($388)黎試吓🥴🤩 首先會上個前菜俾我哋開下胃,今日有炸魚皮同埋醃咗青瓜雲耳!大家睇圖可以睇到黃金套餐同埋鑽石套餐有咩分別!咁佢有個粥底跟埋可以最後食到碗粥,我地揀咗要粟米,貪佢有甜味,另外佢都加咗啲瑤柱吊一吊味,咁就佢有佢滾,我有我蒸海鮮了🥳🥳咁其實都係有專人幫手蒸,set好timer,等夠鐘就可以食🤗首先第一樣係食蟹,分別係菲律賓頂角膏蟹半隻同奄仔蟹一隻,大概蒸佢七分半鐘就食得,而喺呢個等待⌛期間,我哋可以一路食炸魚皮同啲冷盤,慢慢食著等😳🥰時間一分一秒過去,蟹既香味都越嚟越勁,好快已經蒸起喇,啲奄仔蟹膏已經變到金黃色,帶有流心狀態,一口連埋蟹肉一齊嗒,真係好鮮甜甘香,隻蟹又多肉,真係啖啖都係享受🤤而朋友食嘅係角頂膏蟹,橙紅色嘅蟹膏確係又幾靚😍😍而下一味就係食澳洲

首先會上個前菜俾我哋開下胃,今日有炸魚皮同埋醃咗青瓜雲耳!
前菜

大家睇圖可以睇到黃金套餐同埋鑽石套餐有咩分別!
鑽石套餐

黃金套餐

菲律賓頂角膏蟹(半隻) & 奄仔蟹 (一隻)

而下一味就係食澳洲龍蝦🦞各半隻,雖然唔算話好大隻,但每隻都容易扯晒成條肉出嚟食,而龍蝦味都好夠而又帶有甜味😘😘

之後就蒸啲貝殼類,例如北寄貝,帶子,象拔蚌,蟶子皇😚新鮮貝殼蒸出黎一定好鮮甜多汁,呢個冇例外,果然來貨信得過,而多咗啲汁都倒翻落啲粥到,希望有用啦🙏🏻🙏🏻

接著就食蝦(黃:海蝦2隻,鑽:虎蝦一隻)同鮑魚,啲蝦嘅蝦頭都有橙色膏食,唔黑,有甘香味,肉都厚身,點啲豉油啱啱好💪🏻💪🏻鮑魚一早經過處理,冇咗啲污糟野,可以好方便逐啖食,易咬👻👍🏻

個鑽石餐仲有啲牛肉、豬肉食,原來咁蒸啲肉都好保持到原味,食到咁上下,就蒸埋啲娃娃菜,粟米,雞髀菇中和吓😽

最後就梗係食番碗海鮮瑤柱粟米粥,加啲蔥花,少少鹽吊味都已經好好味,臨尾都食到三碗先肯停手🤰🏼🤰🏼

P.S 呢度啲員工好好客,會幫手放海鮮去蒸,又會教我哋每樣材料蒸幾耐最好食,基本上只係坐喺度等食就已經OK了!而家新開張期間仲唔收加一添呀!
鑽石套餐
  • 帶子
  • 象拔蚌
  • 蟶子皇
2019-04-29 344 浏览
和阿媽在元朗閒逛,路過雞地附近發現原來新開左間蒸汽海鮮。阿媽喜歡吃海鮮,見到價錢都幾優惠就決定在此食晚餐啦!餐廳座位舒適,環境光猛餐廳有不同的套餐選擇,價錢由288-888都有,除左套餐,還有散叫的海鮮。由於第一次試,我同阿媽就叫左一個288套餐和一個388套餐比較下。前菜是自家製青瓜木耳同炸魚皮,味道很不錯店員首先會將粥底放在最下面,之後就可以在上面蒸海鮮啦。海鮮看起來很新鮮,而且分量都不少黃金套餐 - $288分別有奄仔蟹、澳洲龍蝦、鮑魚、北海道元貝、北極貝、象拔蚌仔、海蝦、青口,真係非常豐富吖!鑽石套餐 - $388同黃金套餐分別是奄仔蟹轉成了半隻膏蟹, 而且還有聖子及貴妃蚌, 材料更高級。而且還有肉送膏蟹的蟹膏看起來非常誘人呢由於每樣海鮮蒸熟的時間都不一樣,所以店員會幫我們分開蒸熟,務求令到食客食到味道最鮮嫩既海鮮 蟹的膏非常多,而且肉質鮮甜,個人比較喜歡食奄仔蟹,因為蟹膏軟綿綿又香濃,好正!龍蝦肉質彈牙其他貝殼類海鮮都很不錯,還有汁在殼上可以當湯飲!最後還有蒸蔬菜籃,這樣蒸沒有油,非常健康其實食到呢度已經好飽了,但還有今晚既重點,蒸汽粥。粥本身已經用了瑤柱做湯底,加上蒸海鮮時

餐廳座位舒適,環境光猛

前菜是自家製青瓜木耳同炸魚皮,味道很不錯

店員首先會將粥底放在最下面,之後就可以在上面蒸海鮮啦。

海鮮看起來很新鮮,而且分量都不少

黃金套餐 - $288

鑽石套餐 - $388

膏蟹的蟹膏看起來非常誘人呢

龍蝦肉質彈牙

其他貝殼類海鮮都很不錯,還有汁在殼上可以當湯飲!

最後還有蒸蔬菜籃,這樣蒸沒有油,非常健康

其實食到呢度已經好飽了,但還有今晚既重點,蒸汽粥。粥本身已經用了瑤柱做湯底,加上蒸海鮮時流落的精華,真係好鮮甜!
题外话/补充资料: 店員非常熱情好客,在這裡吃飯很開心
2019-04-22 79 浏览
今日放假同好友去元朗食蒸氣鍋-「濠客蒸氣海鮮」, 全部海鮮真係勁「鮮」、勁「甜」和勁「好」食。 小食係炸魚皮, 脆卜卜,好好食! 我哋叫咗兩份 《黃金一人餐$288 》 , 好豐富呀! 每人仲有一罐汽水送。 首先蒸奄仔蟹, 蒸幾分鐘就食得, 一打開蟹蓋就見到爆晒膏,好鮮甜, 好好食呀! 即時想Encore ! 澳洲爆膏龍蝦, 超厚肉、 好爽呀! 開邊龍蝦啖啖肉, 又鮮又甜。 淸蒸鮑魚好好食, 鮑魚彈牙而不韌, 鮮甜無比!又有我喜愛嘅日本元貝, 蒸完之後留低好多汁, 我就當湯飲,真係精華所在, 肉質爽囗彈牙。 大大隻嘅海蝦, 味道鮮甜, 口感不錯, 好食! 仲有黃貝,青口同象拔蚌, 黃金一人餐$288 , 有齊八種海鮮, 抵食啦, 最緊要係全部海鮮真係勁「鮮」、勁「甜」同勁「好」食。 原來蒸蔬菜都好好味㗎。 嘩, 用「鮮」甜嘅海鮮整成嘅南瓜粥, 海鮮嘅精華留晒落去啲粥度, 所以特別好味道,全部都係精華所在。 我見到隔枱食《一人套餐$ 198》, 原來係剛剛新出嘅套餐, 我估我好快忍唔住就要encore啦! 真係太好味,下次可以一試, 份量都ok 㗎!

小食係炸魚皮, 脆卜卜,好好食!

淸蒸鮑魚好好食, 鮑魚彈牙而不韌, 鮮甜無比!

大大隻嘅海蝦, 味道鮮甜, 口感不錯, 好食!

原來蒸蔬菜都好好味㗎。

好耐都冇入嚟屯門元朗呢邊,咁岩今日喺呢度有嘢做,就順便食埋晚飯啦。唔打唔撞之下嚟到呢間蒸氣火鍋,價錢都尚可接受,我哋揀咗298一位嘅套餐,入邊包左幾款海鮮,有龍蝦啦,帶子喇, 鮑魚,貴妃等等。嚟到先會上咗個南瓜粥底先, 其實除咗食海鮮之外, 我最鍾意就係食蒸完海鮮之後嘅粥底喇,啲精華流晒落去啲粥嗰度,啲粥真係好鮮甜㗎。講番啲海鮮先,海鮮之中我最鍾意食奄仔蟹,雖然我今日呢一隻唔係話太多膏,不過都算幾新鮮,食完回味無窮。

2019-04-14 279 浏览
聽元朗之友講雞地有間新開餐廳食蒸氣海鮮 放工就即刻同老公衝去試新野 個人覺得黃金套餐最抵食 每位$288 可以食齊8款海鮮 鮮蔬加粥底 仲送一罐汽水 店員姐姐先係鍋底落生米加南瓜粒 等最後熬成粥辣椒 生蒜 香蔥 豉油 可以根據個人口味自製調味料第一輪先放西蘭花伴菲律賓頂角膏蟹 然後就開始蒸嘅過程等候期間 店員姐姐送咗一碟炸魚皮比我地開胃 聞到陣陣海鮮香氣就知道有得食膏蟹啖啖肉 連蟹腳仔都食到肉而且肉質結實 蒸完無縮水不論蟹蓋定蟹身 都食到creamy蟹膏 第二輪就蒸澳洲開邊龍蝦 長度大概等同下手臂蒸完嘅龍蝦清鮮質韌 保持到肉內水份 唔乾身 蒸嘅時間控制得啱啱好第三輪係海鮮大雜薈 四款貝殼類 北寄貝 象拔仔 澳洲青口 北海道元貝 再加游水海蝦貝殼類肉質肥美 大大隻之餘入口爽甜 蒸完後載有精華海鮮汁記得要飲埋海鮮蒸前無落任何調味 所有味道全靠新鮮而成海蝦彈牙 鮮嫩蝦肉帶海水鹹味 層次分明 第四輪蒸蔬菜盤包括娃娃菜 粟米 菇類 以粟米最為出色 十分香甜 店員姐姐解釋蔬菜盤會根據時令調節有時會係秋葵 或者南瓜 不時不食 第五輪係我最期待嘅雷沙粥底 已經變成金黃色 蒸海鮮過程中滲漏不少精華於粥之
聽元朗之友講雞地有間新開餐廳食蒸氣海鮮
等於用過海鮮熬製 我同老公係九成飽情況下食晒
呢間蒸氣海鮮真心有質素 決定下星期帶埋爸爸媽媽黎食
2019-04-12
2019-04-14 69 浏览
今日有揸車,我朋友想搵你出現去食海鮮🦞話有間新嘅蒸氣火鍋喎🤔🤔🤔咁就去試吓啦!枱面上邊有晒用黎食海鮮嘅工具☝🏻有晒鉸剪同埋鉗蟹鉗第一樣上枱嘅食物係炸魚皮、聽講係每日新鮮製作,所以隔離會有太大陣油膉味,脆到咔咔聲😌諗左一輪我哋最後係決定咗叫呢一個黃金套餐( $288一位)⛅️龍蝦龍蝦龍蝦🦞半隻龍蝦,啖啖肉☝🏻⛅️鮑魚仔肉質結實彈牙⛅️海蝦新鮮有少量嘅膏係頭⛅️奄仔蟹多膏爆甜🤤預先已經分開咗一半!而且蟹殼偏軟既,好易拆肉出黎食⛅️象拔蚌⛅️帆立貝同青口大粒帆立貝🥰新鮮就係清蒸都好食⛅️蔬菜類嘩真係估你唔到,除咗平時嘅蔬菜佢竟然有秋葵啊🥰⛅️粥底經過咁多海鮮蒸嘅時候拎出嚟嘅精華,我仲可以話係集百家之大成嘅鮮甜美味!南瓜亦都煮成南瓜蓉☺️完美作結😊新開嘅優惠就係連收假日同埋送汽水👍🏻

枱面上邊有晒用黎食海鮮嘅工具☝🏻有晒鉸剪同埋鉗蟹鉗

諗左一輪我哋最後係決定咗叫呢一個黃金套餐( $288一位)

⛅️龍蝦龍蝦龍蝦🦞
半隻龍蝦,啖啖肉☝🏻

⛅️鮑魚仔

⛅️象拔蚌

⛅️帆立貝同青口
大粒帆立貝🥰新鮮就係清蒸都好食

⛅️蔬菜類
嘩真係估你唔到,除咗平時嘅蔬菜佢竟然有秋葵啊🥰

⛅️粥底
完美作結😊

新開嘅優惠就係連收假日同埋送汽水👍🏻
2019-04-13 43 浏览
今日同屋企人出黎搵飯食,見到有間新開既蒸氣鍋餐廳,價錢又唔貴,我地就入去試下喇。由於係新店,所有店舖裝潢都好新淨,而且好乾淨,所有爐具都係全新既,坐得都幾舒適。 我哋六點零就到,晚巿第一台唔洗等位😂 一坐低就放低咗魚皮畀我哋啦, 好香脆可以食住揀嘢食😋我地點左個黃金套餐,一黎就上隻青膏蟹🦀🦀🦀,蟹肉好鮮甜,而且都幾多膏,成隻蟹好新鮮。之後有原隻澳洲龍蝦🦐🦐🦐,龍蝦真係好生猛,係即劏架,放上架既時候仲識郁,龍蝦肉質好結實,味道爽甜,唔洗落任何調味料已經好好食。大推👍👍👍到貝殼類喇,全部都好大隻好新鮮,而且清洗得好乾淨,一d沙都冇,基本上都係唔洗點豉油就已經好好食。 食完哂海鮮同蔬菜就可以食最後既粥底喇,個粥吸收哂海鮮既精華好鮮甜,加少少胡椒粉特別好味,最後食左成3碗先走🤣🤣🤣

2019-04-12
2019-04-11 58 浏览
濠客蒸氣海鮮 (元朗)元朗鳯攸南街3號好順景大廈地下13號舖首先一黎既係餐前小食 炸魚皮 不錯的 好脆 而且都大塊再黎既係刺身 不過不失啦 係呢類餐廳食到既 都正常味道膏蟹果然夠多膏 而且好多汁店員好細心 會幫你夾爆佢龍蝦好多肉 肉質係一絲絲 肉汁好甜 好新鮮 而且有膏 好正大元具 大海蝦 鮑魚每一款都好有鮮味 元貝大而有海味 好出色大海蝦同龍蝦一樣 肉質係一絲絲 而且店員會幫手起肉鮑魚正正常常 不過有d難起肉蟶子 美中不足既係有沙不過味道好原汁原味 所以接受到牛肉片 豬肉片2款肉都好出面 而呢種煮法同平時唔同有別於打邊爐 呢個方法會鎖住肉汁蔬菜類 有娃娃菜 栗米 秋葵要讚下個栗米 非常之甜 其他不過不失雷沙粥吸盡所有既精華 煮成既粥好有鮮味 米粒分明
濠客蒸氣海鮮 (元朗)
元朗鳯攸南街3號好順景大廈地下13號舖

雷沙粥
吸盡所有既精華 煮成既粥
好有鮮味 米粒分明
2019-04-11 33 浏览
聽聞元朗雞地開左間新嘅蒸氣海鮮,今日就帶埋屋企人一齊去試下先🤤🤤 新張期間免收加一,仲每人送一罐汽水,九點後入座仲有9折👍一坐底就有樽暖嘅檸檬水,仲送咗個炸魚皮俾我地食😍 炸魚皮係即食,又薄又脆,就咁食個味道岩岩好我地叫咗黃金套餐 ($288 x4),再加一人一罐汽水,餐廳有提供較剪、叉同鉗俾我地食龍蝦同蟹,好方便🤩龍蝦半隻都勁大隻,肉質結實奄仔蟹切好咗一半,上枱果陣啲蟹仲會郁!勁新鮮!!!😍 隻隻都好多膏好甜,個殼偏薄,所以好易開嚟食👍海蝦鮑魚好新鮮,海蝦仲好彈牙!😋象拔蚌/元貝/青口/黃貝清甜爽口蔬菜籃有娃娃菜,粟米同秋葵,清清地唔錯!最驚喜係有秋葵😍一開始店員放咗米同南瓜係底度煲,個粥好綿好香,加少少胡椒粉仲可以帶出海鮮粥嘅鮮味😋

龍蝦半隻都勁大隻,肉質結實

海蝦鮑魚好新鮮,海蝦仲好彈牙!😋

象拔蚌/元貝/青口/黃貝清甜爽口

蔬菜籃有娃娃菜,粟米同秋葵,清清地唔錯!最驚喜係有秋葵😍

2019-04-09
2019-04-10 84 浏览
朋友實在太愛食海鮮, 相約元朗食蒸海鮮, 一行四人黎到新開無耐"濠客蒸氣海鮮", 哈哈。。。每次點餐時都要煩惱揀邊個餐, 今次有四個人就叫咗黃金套餐同鑽石套餐各兩個。店員會先落咗南瓜同米做粥底, 跟住有三文魚同北寄貝刺身, 而蒸海鮮第一樣先黎頂角蟹膏, 勁爆膏, 滿滿的橙黃色蟹膏, 睇見都流口水。 澳洲龍蝦都有成隻碟咁長, 夠新鮮啖啖肉。跟住有貝殼類海鮮, 台灣蟶子、 北海道元貝、 南海貴妃蚌、 鮑魚、 象拔蚌、 青口同海蝦等, 好新鮮肥美同鮮甜彈牙👍鑽石套餐仲會加送肉, 唔怕淨係食海鮮唔夠飽, 牛肉肉質唔韌又夠牛味。蔬菜藍有粟米、 秋葵同娃娃菜, 粟米好甜, 娃娃菜係我至愛, 秋葵就留返男人食😂最後梗係仲有吸哂海鮮精華既南瓜粥啦, 鮮甜又夠綿, 雖然已經好飽但都食咗兩碗仔💕總括黎講, 海鮮夠新鮮大隻, 呢個價位其實性價比高, 店員服務都好周到, 食得舒服, 連平時愛吃海鮮既朋友都好滿意👍👍👍

2019-04-06 76 浏览
元朗開左間蒸氣海鮮店我地四個人去晚餐其實重點想食蟹因為之前在其他店食過好掛住隻蟹💕💕四人點了黃至尊套餐$488*2鑽石套餐$388*2第一輪先食蟹菲律賓頂角膏蟹真係頂角又多膏食開蟹一定知係靚嘢我係蟹魔基本上乜蟹都鐘意食哈哈😄睇見都想快d食成個鍋放滿蟹視覺好吸引👏🏻👏🏻超級無敵勁爆好味因為勁好肉勁多膏本身蟹殻洗得好乾淨手口並用拆蟹勁爆正!個餐兩個人一共隻半蟹一人半隻軟膏再+半隻硬膏兩份食兩人一齊分享半隻好足夠因為爆晒膏架!💕💕💕之後食澳洲龍蝦🦞都係勁好肉又新鮮又大隻彈牙架👏🏻👏🏻之後一堆海鮮鮑魚聖子青口北寄貝元貝貴妃蚌海蝦象拔蚌唔好睇佢得一件都好肥美岩晒我乜都想食少少嘅人食到好亂總之想食就夾起都無話點分配😂😂然後有肉有菜有粥真係好滿足呀特別想講勁好服務姐姐好細心全程乜都有人安排我地淨係食就得啦坐得舒服新開張好乾淨企理⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我地兩個女人唔想飲汽水店員就比左熱薑茶我地飲其實當晚我發緊燒但約左朋友唔想放飛機呢個薑茶真係正💕💕呢間店岩岩新開張可以推介💕💕店名:濠客蒸氣海鮮地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下13號鋪
元朗開左間蒸氣海鮮店

可以推介💕💕

店名:濠客蒸氣海鮮
地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下13號鋪
2019-04-03 57 浏览
聽聞元朗新開左間濠客蒸氣海鮮店,於是收工後和友人睇下呢間蒸氣海鮮有多豪氣👀。坐低後,侍應送上碟炸魚皮俾我地作小食,估唔到小食都幾好食,脆口而不會過咸😋﹗點了鑽石套餐($388/位)首先有冰鎮三文魚、北寄貝刺身作頭盤出場。之後到主角海鮮上枱,店員會細心地幫忙將海鮮放上鍋內,控制每種海鮮不同時間菲律賓頂角膏蟹,蟹膏蟹肉口感較實,蟹膏香味濃郁,咸香鮮味﹗澳洲珍珠龍蝦爆膏,肉厚鮮嫩爽甜😋😋😋鮑魚、元貝、蟶子、貴妃蚌同虎蝦都好新鮮😻安格斯牛同黑豚肉肉味濃郁鮮美蒸氣爐係店家特地訂造,蒸氣強勁👍店員視乎份量大細而調整蒸既時間食材蒸既時間岩岩好,所以肉質嫰滑﹗加埋蔬菜🌽十分健康~~最後南瓜粥底🍲吸收左海鮮嘅精華所熬成 ,仲有少少蟹膏跌埋落去﹗店員蒸氣時間控制得宜,食出海鮮肉類蔬菜原汁原味,真係大滿足﹗

點了鑽石套餐($388/位)

首先有冰鎮三文魚、北寄貝刺身作頭盤出場。

菲律賓頂角膏蟹,蟹膏蟹肉口感較實,蟹膏香味濃郁,咸香鮮味﹗

澳洲珍珠龍蝦爆膏,肉厚鮮嫩爽甜😋😋😋

鮑魚、元貝、蟶子、貴妃蚌同虎蝦都好新鮮😻

安格斯牛同黑豚肉肉味濃郁鮮美

蒸氣爐係店家特地訂造,蒸氣強勁👍
店員視乎份量大細而調整蒸既時間
食材蒸既時間岩岩好,所以肉質嫰滑﹗

加埋蔬菜🌽十分健康~~

2019-04-02
  • 鑽石套餐