2021-12-24
以為平日會比較少人,點知估計錯誤了,多人到幾乎爆滿,侍應們都十分忙碌,傳菜既傳菜,落單既落單😳見燒肉餐牌有兩款可供選擇,有「濟洲五花肉套餐」「濟洲燒肉套餐」,分別係前者係2-3人,後者係5-6人,我哋人少少就揀咗:🌟濟洲五花肉套餐 $588🌟✨大八爪魚鬚第一次燒咁大條大八爪魚鬚🐙,好鮮甜🤩裡面仲會有海水既餘溫,完全唔洗點汁醬,都已經好夠味😋✨牛小排真係一小片🤣方便燒,但要小心控制火候,唔係好易會燒燶✨豪快嚴選牛舌已經預先醃好既牛舌,超讚的,好入味,唔似食緊牛舌,好有嚼勁,豐富既汁醬🤤✨濟洲五花肉大大塊既五花肉,大塊到要剪開兩片嚟燒😯加埋旁邊既生菜同醃配料一齊食,減低五花肉既油膩感🤩✨醬油豬排骨肉個人覺得呢個最好味😋醃得好夠味,完全唔洗再點汁醬,口感軟腍多汁🤤🤤✨韓式炒粉絲或大醬湯因為已經order咗飲品,就揀咗韓式炒粉絲,最想讚既係上枱係熱辣辣,唔係凍曬既炒粉絲,有驚喜😳👍🏻🌟柑橘梳打 $32🌟🌟荔枝梳打 $32🌟📍濟州燒肉食堂(北角)北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖
🌟濟洲五花肉套餐 $588🌟
✨大八爪魚鬚
✨牛小排
真係一小片🤣方便燒,但要小心控制火候,唔係好易會燒燶
✨豪快嚴選牛舌
✨濟洲五花肉
✨醬油豬排骨肉
✨韓式炒粉絲或大醬湯
🌟柑橘梳打 $32🌟
🌟荔枝梳打 $32🌟
📍濟州燒肉食堂(北角)
北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖