2022-06-07
🚩九龍灣放假去九展睇戲前想食個lunch 女朋友表示好想食韓式燒肉 所以就去試下呢間😛—————————————————————————🌚男友評價:叫咗個set lunch 因為係端午節假期去所以比平日貴$100 但係款式份量都比較多所以都合理👍🏿🐂🍲大醬湯大醬湯係韓國人眼中就好似代表我哋呀媽煲嘅老火湯咁common☺️而依煲佢就配搭左蜆肉 牛肉 同翠玉瓜等 都幾足料 啖啖都食到配料 不過就偏鹹左少少🤔✨🐖濟洲五花肉套餐 $498 🐔食堂蘋果梨汁雞肉 用左蘋果梨汁醃係比較酸酸甜甜 食起上嚟比較開胃 放係第一樣食都幾啱😛雞肉都比較淋 就算用大火燒都保留到啲肉汁🤏🏻🐷豬排骨肉比較中規中矩冇乜可取之處 肉質唔會鞋亦都唔會話好深刻🤪🐮食堂牛小排就咁睇都可以睇得出勁多油花 但係因為薄切嘅關係 食完都唔會覺得好膩 而且當燒到佢半生熟狀態 保留肉質之餘又食到油花爆汁嘅效果🤩佢本身已經鹽燒已經好夠味 如果有埋生菜包住黎食一定好正☺️(🌝手多多點左啲粗鹽食 咸到癲 建議唔洗點調味料都夠做)🐙墨魚跟住就係我最鍾意嘅墨魚😍完全唔孤寒成條比足 可以食到淡淡肉超滿足 一路燒一路睇住佢郁下郁下真係好治癒 (?🌝佢仲話
—————————————————————————
🐷豬排骨肉
比較中規中矩冇乜可取之處 肉質唔會鞋亦都唔會話好深刻🤪
🐮食堂牛小排
如果有埋生菜包住黎食一定好正☺️
(🌝手多多點左啲粗鹽食 咸到癲 建議唔洗點調味料都夠做)
🐙墨魚
跟住就係我最鍾意嘅墨魚😍完全唔孤寒成條比足 可以食到淡淡肉超滿足 一路燒一路睇住佢郁下郁下真係好治癒 (?🌝佢仲話似我攤屍咁添)
而且肉質完全唔un 口感爽彈配搭嘅醬汁又唔會太過搶味 啱啱好幾好食😋
🐖濟洲五花肉
大大條勁邪惡🥹脂肪感爆燈 成條攞嚟燒最好不過 食到油香之餘 又可以食到腩肉嘅口感 一肥一瘦嘅好配搭🥳
(🌝佢啲油脂多到燒到大火咁 嚇親我)
🌝女友評價:
佢個set其實仲有個醬油梅花肉同雞頸肉 兩個都偏鞋同無乜肉味 就唔提了😗
佢仲附送左每人一杯飲品 我嗌左凍柚子蜜 男朋友嗌左荔枝梳打 少甜左甜度啱啱好 賣相都幾靚😆
另外佢餐前送左每人一碗沙律同埋任添嘅醃蘿蔔 泡菜俾我哋邊食邊解膩非常大方🤭爐邊嘅蛋汁都係任添架 我一路點蛋汁 一路食配菜 非常爽🤣
值得一提係佢抽風唔錯 唔會整到成身油煙味
但係佢哋員工嘅服務態度需要改善下 有啲感覺頹頹地😅
總括而言佢作為假期嘅午餐set都幾抵食嘅 下次試下閒日lunch先😙
濟洲五花肉套餐