2021-11-23 186 浏览
自從德福廣場開咗food court,每次行過都傳來陣陣香噴噴嘅燒肉味,搞到我勁肚餓勁想食,不過由於都幾多人幫襯,之前一路都未有機會食。今晚終於可以同朋友嚟到濟州燒肉食堂大擦一餐啊!有樣嘢好欣賞呢間鋪,就係上菜嘅速度非常之快,店員每個人都Energy十足,手腳快亦都好幫手。店員仲會主動走埋嚟幫我哋燒五花肉添!餐廳供應嘅Menu都幾多選擇,當然我哋幾個朋友有好多嘢都好想食,結果我哋都叫咗唔少嘢食,食完之後個個都讚不絕口,覺得餐廳無論係牛、豬、其他韓式熱食,質素都係一流,值得再黎encore一嚟到枱面已經放滿左沙律、韓式泡菜同配菜,樣樣都好好食,爐邊又有芝士粟米同埋泡菜蛋,所有都可以無限添加,由於太好味我哋都添加左一次。食堂牛小排(燃燒):牛小排嘅份量都唔算少,每人都分到幾塊,最重要係真係好食,肉質好林,放入口會有油香同牛味。豪快和牛燒:呢個牛係必點嘅菜式,我認為。和牛好大塊,有厚度,肥瘦適中,燒完入口即溶,真係勁勁勁好味,直頭想encore多一碟。濟州豪快黑毛豬五花肉:五花肉不嬲都係我韓燒必點嘅菜式,燒完嘅五花肉又香又可口,呢度嘅五花肉大大塊,味道亦都一級棒,食到唔停口。芝士生蠔:呢個菜

芝士生蠔:呢個菜都係第一次試,估唔到有幾好喎,芝士配生蠔呢個組合仲要係燒嘅真係未食過,佢係用一盒半滿嘅芝士,裝住新鮮嘅生蠔一齊燒,燒完出嚟生蠔帶着濃郁嘅芝士味,真係好特別。

燉牛肋骨配白飯:牛肋骨有三大塊,啖啖肉,真係會食得飽㗎 !最欣賞佢煮得好冧,汁都入晒味,但又會食到嗰陣牛味,加埋配菜有大大嚿紅蘿蔔同埋白蘿蔔,想飽肚啲啲都值得叫㗎!

人蔘雞湯配白飯:人蔘雞湯係奶白色,就知道有幾正宗入味,人蔘雞有半隻,多肉唔鞋,食完一定滋補養顏!

我哋仲另外叫咗梅子青檸梳打同柑橘梳打,前者酸酸地,一路燒烤一路飲住梳打真係一流!
2021-11-22 155 浏览
平時都係去開德福商場一期搵食,原來二期都有好多野食。今日去左二期商場五樓嘅濟州燒肉食堂, 抽煙效果唔錯。座位寬敞,而且冷氣足夠。前菜有泡菜、海帶、醃蘿蔔等等。前菜、泡菜蛋同玉米芝士都可以無限任添。鐘意食牛嘅我點會放過牛小排同和牛。😋-食堂牛小排 $128 油花分佈均勻,燒完後很嫩很香,必點!👍🏻-豪快和牛燒 $298雪花紋超靚😍輕輕燒一燒,食落肉質腍滑,油脂又夠香。👏🏻-濟洲豪快黑毛豬五花肉 $168店員推薦所以叫了一份試試,用了鐵板來燒,啲油迫晒出黎,半煎炸好香脆。- 一盒芝士生蠔 $88 一盒有六隻生蠔再加大量芝士伴住一齊燒,蠔本身新鮮,食落有質感同juicy。-燉牛肋骨配白飯 $88 牛肋骨夠淋又不失咬口,湯汁好送飯。-人參雞湯 $98人參味不濃,雞肉經燉煮後肉質仍然嫩滑。當日餐廳吾係好多人,侍應會主動加配菜同幫我地燒肉,有服務。味道: 4.5/5環境: 4/5‍服務: 4.5/5衛生: 4/5價錢: 4/5
平時都係去開德福商場一期搵食,原來二期都有好多野食。
今日去左二期商場五樓嘅濟州燒肉食堂,
抽煙效果唔錯。座位寬敞,而且冷氣足夠。

鐘意食牛嘅我點會放過牛小排同和牛。😋

-食堂牛小排 $128
油花分佈均勻,燒完後很嫩很香,必點!👍🏻

-豪快和牛燒 $298
雪花紋超靚😍輕輕燒一燒,食落肉質腍滑,油脂又夠香。👏🏻

-濟洲豪快黑毛豬五花肉 $168

- 一盒芝士生蠔 $88

-燉牛肋骨配白飯 $88
牛肋骨夠淋又不失咬口,湯汁好送飯。

-人參雞湯 $98
人參味不濃,雞肉經燉煮後肉質仍然嫩滑。

當日餐廳吾係好多人,侍應會主動加配菜同幫我地燒肉,有服務。

味道: 4.5/5
環境: 4/5‍
服務: 4.5/5
衛生: 4/5
價錢: 4/5

2021-11-22 168 浏览
有時想食牛肉飯,又唔想食某連鎖快餐店,都可以試吓呢一間,價錢上其實都唔算爭太遠。每次想食牛肉飯嘅時候,我都會食呢一間燒牛肉飯。———————————如果大家有食開牛肉飯,應該會知道日式同韓式嘅牛肉飯,醬汁同配菜都唔同。而呢一間嘢牛肉飯,啲牛肉係做到真係燒牛肉,醬汁都好韓式,而唔係壽喜燒汁煮牛肉咁簡單。另外,佢啲牛肉嘅質素都對得住$68呢個價錢,食落唔似街市普通肥牛,依家真係嫩滑重牛味。而且佢無論外賣定堂食,都有送泡菜,成牛肉飯之餘仲可以過下辣癮。至於嘢飲,間鋪都有啲韓國特色嘢飲,有興趣都可以加嚟試吓。———————————總結,如果想食牛肉飯,又想食好少少,就可以食下呢間。
每次想食牛肉飯嘅時候,我都會食呢一間燒牛肉飯。
———————————
至於嘢飲,間鋪都有啲韓國特色嘢飲,有興趣都可以加嚟試吓。
———————————
總結,如果想食牛肉飯,又想食好少少,就可以食下呢間。
2021-11-21 139 浏览
今日等朋友九龍灣收工一齊食飯既時候,發現德福廣場開咗個food court,入面餐廳種類都好多,驚喜地見到有呢間韓式燒肉餐廳,而且餐廳都算大,座位好多。坐低之後職員就上咗三道前菜(泡菜、芽菜、酸蘿蔔),連埋爐邊既芝士粟米都係可以任添,酸酸甜甜非常開胃。另外仲有沙律🥗豪快和牛燒 $298見到兩大塊嘅時候都好猶豫點燒比較好,結果店員好快就幫我哋燒埋剪好,終於明白平時食自己燒嘅肉唔係肉唔靚,而係我無燒嘅技巧😵‍💫食堂牛小排(鹽燒) $158牛肉花紋好靚,脂肪分佈平均,燒到剛剛好鎖緊肉汁,點少少醬汁已經超級惹味!一盒芝士生蠔 $88一盒有半打生蠔加海量芝士燉牛肋骨 配白飯 $88薯仔排骨湯 配自飯 $78荔枝梳打 $38濟州柚子蜜(凍)$38濟州豪快黑毛豬五花肉 $168最愛最愛五花肉,又有超級nice嘅店員幫手燒,燒得又靚又香!整體而言,食材新鮮、食物種類多、環境舒適、店員親切,一定會再食

另外仲有沙律🥗

荔枝梳打 $38
濟州柚子蜜(凍)$38

濟州豪快黑毛豬五花肉 $168
最愛最愛五花肉
,又有超級nice嘅店員幫手燒,燒得又靚又香!

• 濟州豪快黑毛豬五花肉
2021-11-21 91 浏览
This is the second time I eat its food in the food court. The first time is very good. Taste good and valuable. A bit disappointed this time coz need to wait for a long time for the food. But when I find out it’s actually ready for a long time, the food became not warm. But the staff apologies, changed hot one for me and gave some snacks. Hopefully it will be better next time.
2021-11-21 110 浏览
我好鐘意食嘅濟洲燒肉,原來係九龍灣都有架,仲超級近我,呢度環境唔錯夠晒闊落,服務好又有禮貌。食物新鮮, 醃肉嘅醬汁又好味,仲要前菜係任添食嘅,佢個蕃茄仔超好味😋豪和牛燒:聽到和牛已經覺正,食落仲正,肉質鮮甜,紅肉嘅味道強烈,完美脂肪比例,十分享受。今次我要非常推介呢個-芝士生蠔如果你係芝士控嘅話真係必食:超鮮甜啖啖肉,我痴線到用D汁去撈飯,滋味到呢🥰食堂牛小排:牛味香濃,好咬口,點返醬汁就ok啦濟州豪快黑毛豬肉:好大的一塊,會比較燒得耐D, 燒到佢脆邊,雖然係五花腩但食落又唔覺肥,好食燉牛肋骨配白飯:呢個餸飯一流,啱我口味仲有清甜蘿蔔,牛肋肉燉淋又入味人蔘雞湯半隻配白飯:呢個天氣飲人蔘雞啱晒,湯好飲蔘味濃

今次我要非常推介呢個-芝士生蠔

食堂牛小排:牛味香濃,好咬口,點返醬汁就ok啦

人蔘雞湯半隻配白飯:呢個天氣飲人蔘雞啱晒,湯好飲蔘味濃

• 豪快和牛燒
  • 芝士生蠔
2021-11-19 129 浏览
九龍灣呢間濟州燒肉食堂環境唔錯,而且店員態度好好🤣甚至會幫你燒埋💯💯💯另外當然唔少得韓燒爐邊必備嘅芝士同泡菜蛋😍超正!瘋狂加左好多次😆整體評分:7/10服務:7/10環境:6.9/10人均消費:$100-200地址:濟州燒肉食堂 (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓501B號舖Foodeli S1號舖豪快和牛燒:和牛好靚!油脂分布均勻,放落去燒盤入面「滋滋聲」🤤入口即溶,而且唔點醬都食到肉味濃鬱!食堂牛小排:肉質會比較緊實,牛味會更濃濟州豪快黑毛豬肉:店員會幫你剪好燒埋~食埋好香油香,但因為燒過所以唔會覺得肥膩芝士生蠔🦪:初初驚會腥但估唔到好食喎!🤩好鮮甜,而且加埋芝士好正!燉牛肋骨配白飯:牛肋肉燉得好淋好入味,入面仲有大大件白蘿蔔,撈飯食真係一流!😍人蔘雞湯半隻配白飯:都叫食過好多人蔘雞,呢間真係唔錯,雞肉唔會煮得太老,湯有好濃蔘味🤩冬天飲啱啱好

整體評分:7/10
服務:7/10
環境:6.9/10
人均消費:$100-200
地址:濟州燒肉食堂 (九龍灣)

食堂牛小排:肉質會比較緊實,牛味會更濃

有一日係網上外賣平台外賣自取嗰度見到呢一間野,我見佢有六折,我同我屋企人就膽粗粗嗌咗嚟試吓。🤤🤤------------------------------我哋分別嗌咗人蔘雞湯飯同埋燒肉飯。因為我哋係外賣自取所以唔使等位,但係我見到佢哋間餐廳都幾旺。😯😯------------------------------人蔘雞湯飯同燒肉飯分別都有跟一兜泡菜。人蔘雞湯隻雞唔算好大,有半隻雞,雞入面有少少糯米。而人蔘就唔算好多,切到好細粒。但係呢個人蔘雞湯飯有個驚喜就係會有栗子🤩🤩,我冇諗過人蔘雞湯飯會有栗子,而粒粟子都唔錯。------------------------------呢個燒肉飯啲肉幾多,啲汁甜甜哋,肥瘦平均,好好食。😋😋我喺OpenRice見到啲相個飯嘅隻蛋會係溫泉蛋,但係外賣就會變咗煎蛋,呢個位就令我有少少失望。🥲🥲但係整體來講都好好食,肉同埋配菜及份量都啱啱好,唔會食晒啲餸得返啲飯。🥰🥰
外卖自取
2021-11-12 180 浏览
#濟州燒肉食堂 無得去韓國,唯有食住韓燒先🥓🥩 想讚一讚抽煙效果唔錯,沒有太大煙。前菜有三款,無限任添😉😉😉🔹食堂牛小排 $128 未燒之前賣相都相當吸引,油花分佈均勻,燒完後很嫩很香,必點😊😊😊🔹豪快和牛燒 $298 兩片大大塊,醬汁醃料燒起來更香,味道亦不會太搶,牛肉很入味但亦有濃厚牛味😋😋😋🔹濟州豪快黑毛豬五花腩 $168 好大件的五花腩,明顯部位相當不錯,所以燒起來不會等好耐,而且黑毛豬肉味香濃又比較軟質一點,加少少鹽已經好好味☺️☺️☺️🔹一盒芝士生蠔 $88 一盒有六隻生蠔再加大量芝士伴住一齊燒,當生蠔變熟豪時,加埋熱溶芝士一齊食,好正😍😍😍😍🔹薯仔排骨湯配白飯 $78 講真湯係好濃薯味,而且加入泡菜等韓式配料煲的湯,排骨都很大件👍🏼👍🏼🔹燉牛肋骨配白飯 $88 牛肉湯味濃,而且牛肋骨都淋,送飯一流😉😉😉值得一讚,年青店員非常有禮貌,很用心照顧食客的需要🥇🥇濟洲燒肉食堂(九龍灣)地址:九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓501B號舖Foodeli S1號舖

值得一讚,年青店員非常有禮貌,很用心照顧食客的需要🥇🥇

濟洲燒肉食堂(九龍灣)
2021-11-12 151 浏览
今日一個人去咗九龍灣度做嘢 做完嘢就食個晚餐先返屋企啦天氣凍冰冰最啱食過韓式料理暖笠笠 去到德福廣場上面嘅呢間濟州燒肉食堂 晚餐時間十分多人 餐廳採取半開放式 空間感十足有韓式小菜包括泡菜 酸蘿蔔 同紅蘿蔔等等 味道唔錯酸酸辣辣 夠曬開胃人參雞湯半隻配白飯 係原鍋上熱辣辣暖笠笠 湯底嘅人參味濃郁香甜 一啲味精都冇 啱曬我哋呢啲無飯家庭啦 雞肉炆得軟淋而且又不失彈性 感覺好滋補養顏 一啲都唔似湯渣 湯入面仲有糯米栗子等嘅材料 送飯一流
今日一個人去咗九龍灣度做嘢 做完嘢就食個晚餐先返屋企啦

2021-11-12 125 浏览
看到這間餐廳🍴的名字,本來小編也以為是專門吃烤肉的韓式餐廳,不過原來除了烤肉以外,也有提供不同的的午市套餐~而套餐也可以無限添加韓式小菜,例如泡菜和小蕃茄🍅等#人參雞湯 $98這次小編點了補身一流的人參雞湯~雞件已經幾乎佔滿了整碗雞湯🤣雞肉經燉煮後肉質仍然嫩滑🥰人參味道不算太濃,不同雞湯味道較重和濃郁~雞件中放入了糯米,令人飽足感滿滿的人參雞湯~味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰💰/5環境:💕💕/5服務:✅✅✅✅/5打卡指數:📸/5⬆️小編個人都很喜歡到處拍照打卡,特設打卡指數💜

#人參雞湯 $98
味道小評分:😋😋😋😋/5

整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸/5
⬆️小編個人都很喜歡到處拍照打卡,特設打卡指數💜
2021-11-11 127 浏览
“濟州豪快黑毛豬五花肉”($168)“食堂牛小排”($128)“豪快和牛燒”($298)“一盒芝士生蠔”($88)“燉牛肋骨 配白飯”($88)“人蔘雞湯(半隻) 配白飯”($85)“柑橘梳打/荔枝梳打”($38)天氣轉涼咗最岩就係食燒肉😆🔥今次去咗位於德福foodcourt食韓燒😍呢間燒肉店主打濟州豬肉🐷當然亦都有其他肉類,海鮮,仲有啲韓式主食套餐提供想食平啲定食貴啲都冇問題😝我地叫咗3款肉類,1款海鮮同2個主食套餐🤤嚟得就點都要叫返款濟州黑毛豬食嘅😍要咗濟州豪快黑毛豬五花肉🐷五花肉大大塊🤩肥瘦均勻🤤燒完之後香香脆脆好正😙另外叫咗2款牛,分別係醬油食堂牛小排同豪快和牛燒🐮牛小排因為加咗醬油同蔥花燒完唔洗額外點醬料已經好夠味😇豪快和牛燒啲肉雪花紋超靚😍輕輕燒一燒,食落肉質腍滑又當油脂香🤤好鍾意食燒生蠔嘅我地叫咗盒芝士生蠔🧀🦪一盒有6隻超肥美嘅蠔😋味道鮮甜😙加上芝士真係超邪惡🤤2款主食要咗燉牛肋骨🐂同人蔘雞湯🐔牛肋骨十分腍十分入味😚舊骨輕輕一頂已經甩出嚟🤩人蔘雞湯味道香濃,天氣凍凍地飲返啖熱湯真係好舒服入面有半隻雞,啲肉都好腍好嫩☺配埋白飯真係一流🥰飲品方面叫咗柑橘梳打同荔枝梳打2杯入面
“濟州豪快黑毛豬五花肉”($168)
“食堂牛小排”($128)
“豪快和牛燒”($298)
“一盒芝士生蠔”($88)
“燉牛肋骨 配白飯”($88)
“人蔘雞湯(半隻) 配白飯”($85)
“柑橘梳打/荔枝梳打”($38)

天氣轉涼咗最岩就係食燒肉😆🔥
今次去咗位於德福foodcourt食韓燒😍
呢間燒肉店主打濟州豬肉🐷
當然亦都有其他肉類,海鮮,仲有啲韓式主食套餐提供
想食平啲定食貴啲都冇問題😝

另外叫咗2款牛,分別係醬油食堂牛小排同豪快和牛燒🐮
牛小排因為加咗醬油同蔥花
燒完唔洗額外點醬料已經好夠味😇
豪快和牛燒啲肉雪花紋超靚😍
輕輕燒一燒,食落肉質腍滑又當油脂香🤤

好鍾意食燒生蠔嘅我地叫咗盒芝士生蠔🧀🦪
一盒有6隻超肥美嘅蠔😋味道鮮甜😙
加上芝士真係超邪惡🤤

2款主食要咗燉牛肋骨🐂同人蔘雞湯🐔
牛肋骨十分腍十分入味😚
舊骨輕輕一頂已經甩出嚟🤩
人蔘雞湯味道香濃,天氣凍凍地飲返啖熱湯真係好舒服
入面有半隻雞,啲肉都好腍好嫩☺
配埋白飯真係一流🥰

飲品方面叫咗柑橘梳打同荔枝梳打
2杯入面都加咗果肉😚
邊食燒肉邊飲梳打真心爽😆
2021-11-08 147 浏览
今日同朋友去德福廣場行街,但行街前要食嘢補充體力,由於好想食韓國嘢,最後黎到food court到搵到呢間餐廳。睇完餐牌就叫咗泡菜豬肉鍋配白飯同豪快海鮮煎蔥餅試試。入座後先送上3個小菜,小菜嘅味道麵唔錯,酸酸甜甜,香辣開胃。到主菜泡菜豬肉鍋配白飯,用石鍋上好夠熱,上枱時仲好滾,五花腩好入味,仲有大量泡菜同豆腐,份量十足,配埋有紫菜香嘅白飯好,好飽肚吖。佢個豪快海鮮煎蔥餅,海鮮同大蔥超足料,每一啖都可以食到足料既海鮮同大蔥,而且佢個底煎得好香脆,配上餐廳準備嘅醬汁,香口惹味。
2021-11-08 1994 浏览
又去韓燒了~今次去左九龍灣呢間食! 環境舒服,座位寬敞,大大的枱,方便擺放配菜小碟,一定唔少得會有泡菜、芽菜、蘿蔔,仲有沙律! 今次個爐,側邊會有條狀位置放上雞蛋泡菜同芝士粟米,可以撈來食,夠滋味! 我地點左:..▫️濟州豪快黑毛豬五花肉▫️食堂牛小排▫️豪快和牛燒▫️芝士生蠔▫️薯仔排骨湯配白飯▫️燉牛肋骨配白飯▫️柑橘梳打▫️梅子青檸梳打..牛肉同黑毛豬來到,真係睇到D色澤同紋理都幾靚! 身為牛魔女既我,講講和牛先,堅好食! 唔點醬都食到肉味濃郁!和牛係入口即溶好juicy,而牛小排肉質就實D但係肉味好出! 兩款我都好鍾意!..黑毛豬皮香脆,油花香,好爽口! 芝士生蠔有D驚喜,大大件肥美生蠔擺入錫紙盆然後放上爐直接燒,方便好多,都幾多件下,肉味好鮮,而且加埋裡面有芝士,熱力令芝士溶化令生蠔更入味! ..燒牛肋骨配白飯,牛肋肉燉得好入味好軟腍,加埋個汁好惹味,裡面仲有大大件燉到好軟既白蘿蔔,撈飯食真係一流🤤 薯仔排骨湯配白飯,呢個味道幾特別,同以往屋企煮既薯仔排骨湯好唔同,呢度係比較惹味同有香料,排骨好大件,同樣燉到好軟好入味..最後來返杯梳打,爽呀! 柑橘梳打比較少見,味道幾清新! 梅子青檸梳打幾
▫️濟州豪快黑毛豬五花肉
▫️食堂牛小排
▫️豪快和牛燒
▫️芝士生蠔
▫️薯仔排骨湯配白飯
▫️燉牛肋骨配白飯
▫️柑橘梳打
▫️梅子青檸梳打.
最後來返杯梳打,爽呀! 柑橘梳打比較少見,味道幾清新! 梅子青檸梳打幾驚喜,之前去其他餐廳有點過呢杯但麻麻地,今次呢杯真係幾好飲,梅子同青檸既味都好出! 可以試!.
2021-10-25
  • 和牛
  • 牛小排
  • 芝士生蠔
2021-11-04 1299 浏览
𝒦𝑜𝓇𝑒𝒶𝓃 𝐵𝐵𝒬 𝓇𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎撞啱朋友生日想食韓燒,一於試下呢間。原來佢係𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘤𝘰𝘶𝘳𝘵 隔離,除左𝘰𝘱𝘦𝘯 𝘢𝘳𝘦𝘢 仲可以坐入餐廳入面。前菜都幾豐富,有一大碗沙律🥗,仲有泡菜、海帶、醃蘿蔔等等。𝘚𝘵𝘢𝘧𝘧一開頭就過黎開左個爐,鍋邊各整左泡菜雞蛋同芝士粟米,全部都可以無限𝘳𝘦𝘧𝘪𝘭𝘭🤪正!同朋友食到一半先記起未食𝘥蛋,但煮左好耐都唔會老,芝士粟米就點咩都好味😋🌟濟洲豪快黑毛豬五花肉 𝗠𝗲𝗴𝗮 𝗝𝗲𝗷𝘂 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 ($𝟭𝟲𝟴)呢個五花肉好大條,脂肪同肉層次分明,望落有少少肥。但燒左陣後𝘥 脂肪燒到好甘香,剪成細細舊咁食仲正😙因爲冇提供生菜,所以直接拎左沙律菜黎包住𝘥肉食🤣食落唔會膩😄🌟豪快和牛燒 𝗠𝗲𝗴𝗮 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗕𝗼𝗻𝗲𝗹𝗲𝘀𝘀 𝗦𝗵𝗼𝗿𝘁 𝗥𝗶𝗯𝘀($𝟮𝟵𝟴)呢個和牛🥩真係不得了!有兩大塊厚厚既肉,本身已經有少少醬汁同埋蔥花舖係面,油脂分布好靚😍貴野果然係貴野。成塊放落去燒勁香,食落口好𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺,一𝘥筋都冇,好軟腍好易咬開,咩醬都唔洗加已經好正,一大塊放落口,和牛既香氣充滿口腔,😍大滿足🌟堂食牛小排 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗖𝗵

🌟堂食牛小排 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗖𝗵𝘂𝗰𝗸 𝗧𝗮𝗶𝗹 𝗙𝗹𝗮𝗽($𝟭𝟮𝟴)

呢個牛小排係已經切好一塊塊方便食,佢既牛都高質,但食左和牛真係番唔到轉頭,相較之下肉汁冇咁多同埋比較難咬少少。所以建議和牛要係最尾食🤣

🌟一盒芝士生蠔 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗢𝘆𝘀𝘁𝗲𝗿 🦪($𝟴𝟴)

食晒所有燒野之後將成盒生蠔放上去燒,芝士唔係拉絲果種,6隻生蠔燒完都冇特別縮水。咬落去好有驚喜,佢既生蠔本身好新鮮,食落勁有質感同埋好多汁🦪

🌟燉牛肋骨配白飯 𝗥𝗶𝗯 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗦𝘁𝗲𝘄 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗥𝗶𝗰𝗲($𝟴𝟴)

咁多個食物入面呢個較為普通,但份量其實都好多,有三大舊豬肋骨同好入味既冬菇,配白飯好夾🍚佢既飯係珍珠米,食落好濕潤飽滿(係我鐘意果隻😍)

🌟人參雞湯配白飯 𝗚𝗶𝗻𝘀𝗲𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗥𝗶𝗰𝗲($𝟴𝟱)

最後呢個人參雞我都好鐘意😄佢有半隻雞,入面釀左糯米、人參切成小段、紅棗、粟子等等,滾住咁上枱🥰個湯味道唔算濃,但有淡淡既人參味,都非常下飯。值得一提既係佢既雞肉好嫩滑,雞比輕輕一夾就骨肉分離,唔會食得唔方便😁😁😁

食到超飽,好開心呢個星期食左好多好好味既野😌😌😌

📍 濟州燒肉食堂 𝐉𝐄𝐉𝐔 𝐁𝐔𝐋𝐆𝐎𝐆𝐈
九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓501𝘉號舖𝘍𝘰𝘰𝘥𝘦𝘭𝘪 𝘚1號舖
午餐