2023-06-24 21 浏览
🔺 濟州燒肉食堂 (九龍灣)呢間係我私心數一數二喜愛既韓燒,最中意佢地醃好咗嘅肉~埋枱已經ready 好爐邊蛋,一邊係芝士粟米,另一邊係泡菜蛋,配菜有泡菜、醃蘿蔔同醃菜,呢D 都可以無限refill😍🔻大牛骨($360)推介❗️大牛骨有醃味,甜甜地,好有肉汁,條骨燒完超正,肉粒唔韌有口感,牛味香~🔻豪快嚴選牛舌($168)牛舌好大快,差唔多一隻手掌咁大,口感較爽口~🔻韓國鰻魚半份($115)鰻魚新鮮冇雪味,食阻幾舊唔覺有骨,燒到皮脆肉嫩,點埋個照燒汁一流。🔻濟州豪快黑毛豬五花肉($168)五花肉大大塊,燒耐少少好食d,皮脆香口但會偏乾身~🔻大八爪魚($108)八爪魚口感偏淋身,一啲都唔靭唔會趙唔郁。🔻牛。燒肉飯($88)必推❗️超大碗,兩個人食都夠,燒肉份量勁多,配埋秘製燒肉汁同埋溫泉蛋撈埋個飯超正!🔻荔枝梳打($32)呢杯好味D😛😛唔會太甜,甜甜酸酸好解渴。🔻柑橘梳打($32)正正常常普通D,荔枝梳打好飲啲~🔻朱古力棉花糖($55)燒溶咗啲棉花糖,再用消化餅夾住食,第一次咁樣食,原來都幾好味~
🔺 濟州燒肉食堂 (九龍灣)

呢間係我私心數一數二喜愛既韓燒,最中意佢地醃好咗嘅肉~

🔻大牛骨($360)

🔻豪快嚴選牛舌($168)
牛舌好大快,差唔多一隻手掌咁大,口感較爽口~

🔻韓國鰻魚半份($115)

🔻濟州豪快黑毛豬五花肉($168)
五花肉大大塊,燒耐少少好食d,皮脆香口但會偏乾身~

🔻大八爪魚($108)
八爪魚口感偏淋身,一啲都唔靭唔會趙唔郁。

🔻牛。燒肉飯($88)

🔻荔枝梳打($32)
呢杯好味D😛😛唔會太甜,甜甜酸酸好解渴。

🔻柑橘梳打($32)
正正常常普通D,荔枝梳打好飲啲~

🔻朱古力棉花糖($55)
2023-06-23 24 浏览
之前食過呢間燒肉唔錯 今日收左工再黎食😆😆✨大牛骨 $360肉質好嫩 牛味香濃又夠 juicy🤤🤤 ✨ 濟州黑毛豬五花肉 $168肥瘦均勻 燒得啱啱好 🤤 食完個口充滿油脂香味✨嚴選牛舌 $168係厚切啲嘅牛舌 非常嫩滑 有口感👍👍✨韓國鰻魚(半份)$115燒到個皮脆卜卜好正😋😋 鰻魚味道都好好 ✨大八爪魚 $108都真係幾大隻🤣 好新鮮彈牙 醃個味都好惹味 辣辣地咁🤤🤤✨牛燒肉飯 $88超級豐盛!!!肥牛配埋啲飯,菜同醬料簡直一流👍✨朱古力棉花糖 $55超級邪惡嘅甜品畫上完美嘅句號😍 將粒棉花糖燒到溶溶地再夾落朱古力威化餅入面 外脆內軟🤤✨柑橘梳打 $32食住燒肉飲梳打好爽😋 柑橘味甜甜地✨梅子青檸梳打 $32酸酸地 好清爽 好解膩😋😋總括黎講食物味道都好好😋😋 環境舒服 唔會燒到好熱 👍 侍應服務都好好 會幫手剪肉同燒肉🤩🤩
之前食過呢間燒肉唔錯 今日收左工再黎食😆😆

燒到個皮脆卜卜好正😋😋 鰻魚味道都好好

✨大八爪魚 $108
都真係幾大隻🤣 好新鮮彈牙 醃個味都好惹味 辣辣地咁🤤🤤

✨牛燒肉飯 $88
超級豐盛!!!肥牛配埋啲飯,菜同醬料簡直一流👍

✨朱古力棉花糖 $55

✨柑橘梳打 $32
食住燒肉飲梳打好爽😋 柑橘味甜甜地

✨梅子青檸梳打 $32
酸酸地 好清爽 好解膩😋😋

2023-06-19 21 浏览
📌濟洲燒肉食堂食韓燒除咗肉類吸引,各款小食都係我嘅心頭好🥳入座後,店員送上前菜,包括芝士粟米、泡菜爐邊蛋、泡菜、醃蘿蔔同沙律菜等貫徹韓式風味,小食鋪滿一枱超滿足🥰🔖大牛骨連住一條大骨上枱,賣相吸引牛肉切成一口size,經過預先調味食落甜甜哋,牛味頗濃脂肪比例唔多但油脂分佈均勻,肉質充滿彈性🔖豪快嚴選牛舌牛舌相當juicy,入口爽嫩有口感燒至金黃色配上燒汁,實在太滿足🥰🔖濟洲豪快黑毛豬五花肉食燒肉必點肥瘦相間的五花腩🥩油脂豐富肉質彈牙,燒過後依然保留滿滿肉汁特別鍾意加上泡菜同芝士粟米一齊食,好正🥰🔖新鮮鰻魚(半份) 鰻魚非常肥美,肉質煙韌厚實,充滿魚油香店員會主動幫忙燒,口感外脆內嫩,必食👏🔖八爪魚 燒原隻八爪魚,視覺非常衝擊🙈八爪魚鬚鮮味十足,有嚼勁個人鍾意加辣醬好惹味🔖牛‧燒肉飯 份量頗大,牛肉、溫泉蛋、泡菜、芽菜加上微甜醬汁,好啱送飯🔖朱古力棉花糖極邪惡嘅甜品😈棉花糖燒得半熔再配上消化餅,雙重滋味🔖青檸梳打有原個青檸係入面,甜度岩岩好,值得一試🔖荔枝梳打荔枝味幾突出,味道清新,解膩一流
📌濟洲燒肉食堂

貫徹韓式風味,小食鋪滿一枱超滿足🥰

🔖大牛骨
連住一條大骨上枱,賣相吸引
牛肉切成一口size,經過預先調味

食落甜甜哋,牛味頗濃
脂肪比例唔多但油脂分佈均勻,肉質充滿彈性

🔖豪快嚴選牛舌
牛舌相當juicy,入口爽嫩有口感
燒至金黃色配上燒汁,實在太滿足🥰

🔖濟洲豪快黑毛豬五花肉
食燒肉必點肥瘦相間的五花腩🥩
油脂豐富肉質彈牙,燒過後依然保留滿滿肉汁
特別鍾意加上泡菜同芝士粟米一齊食,好正🥰

🔖新鮮鰻魚(半份)
鰻魚非常肥美,肉質煙韌厚實,充滿魚油香
店員會主動幫忙燒,口感外脆內嫩,必食👏

🔖八爪魚
燒原隻八爪魚,視覺非常衝擊🙈
八爪魚鬚鮮味十足,有嚼勁
個人鍾意加辣醬好惹味

🔖牛‧燒肉飯
份量頗大,牛肉、溫泉蛋、泡菜、芽菜
加上微甜醬汁,好啱送飯

🔖朱古力棉花糖
極邪惡嘅甜品😈棉花糖燒得半熔再配上消化餅,雙重滋味

🔖青檸梳打
有原個青檸係入面,甜度岩岩好,值得一試

🔖荔枝梳打
荔枝味幾突出,味道清新,解膩一流
2023-06-19 952 浏览
📍周不時都去德福,但係都係第一次去二期頂層食飯,試咗呢間近期高人氣嘅韓燒,幾款肉類同埋海鮮都幾高質!💕 好快已經嚟咗啲前菜,另外店員亦幫我哋喺個爐加定泡菜蛋同芝士粟米,店員話全部都可以無限任fill,可以唔使就住咁食😋💕必食一定係大牛骨,會連埋原條牛骨上嚟,好架勢咁,但係最重要係佢嘅肉質好軟嫩,燒一燒再夾住生菜食好正!另外牛舌厚切燒至半熟,口感好爽嫩,不過定價就貴咗啲🤏💕五花肉、鮮鰻魚同八爪魚要剪開比較麻煩,會由店員過嚟幫手燒,可以邊食邊等😄鰻魚因為係新鮮,所以有少少似炒白鱔咁外皮爽脆。八爪魚就用韓式辣醬醃過,唔使再點醬已經好夠味。💕鍾意食拌飯嘅話一定要食埋燒肉飯!個飯底用咗好多燒肉汁、麻油同韓式辣醬撈埋,超級濃味🤭最後食埋朱古力棉花糖,燒完個棉花糖再擺喺消化餅上邊食💯價錢參考:🍴大牛骨 $360🍴豪快嚴選牛舌 $168🍴濟洲豪快黑毛豬五花肉 $168🍴鮮鰻魚(半份) $115🍴大八爪魚 $108🍴牛‧燒肉飯 $88🍴朱古力棉花糖 $55🍴柑橘梳打 $32🍴荔枝梳打 $32

另外牛舌厚切燒至半熟,口感好爽嫩,不過定價就貴咗啲🤏

鰻魚因為係新鮮,所以有少少似炒白鱔咁外皮爽脆。
八爪魚就用韓式辣醬醃過,唔使再點醬已經好夠味。

最後食埋朱古力棉花糖,燒完個棉花糖再擺喺消化餅上邊食💯

價錢參考:
🍴朱古力棉花糖 $55
🍴柑橘梳打 $32
🍴荔枝梳打 $32
2023-06-18 29 浏览
係九龍灣行街,突然好想食燒肉,於是朋友就帶咗我過嚟呢間食燒肉🥰座位闊落坐得好舒服,員工服務好好前菜:醃蘿蔔、泡菜……等。泡菜爐邊蛋和芝士粟米可以任食任添。沙律菜好新鮮同爽脆🐂大牛骨 $360大大條既牛骨,店員先預先將肉燒至一成熟,我地再輕輕燒多二下,肉味香濃,口感嫩滑🐷濟州豪快黑毛豬五花肉 $168長長的一大片五花肉,肥瘦均勻,烤至外層酥脆,內裏多汁,好食👍🏻🐮豪快嚴選牛舌 $168柔軟,嫩滑,爽脆多汁,超級好食😋韓國鰻魚 $115肥美新鮮嘅鰻魚,燒過之後特別香,皮脆肉彈牙,加埋鰻魚汁就更加好食🤤🐙大八爪魚🐙 $108原隻大八爪魚,有手掌咁大隻,佈滿醬汁,烤落好香,鮮甜多汁👍🏻牛•燒肉飯 $88香氣滿瀉,肉質嫩滑既燒牛肉飯,材料有燒牛、泡菜、芽菜同埋溫泉蛋,份量夠大啱晒二人食,正😋朱古力棉花糖🍡 $55好以燒烤咁,烤棉花糖至小小金黃色後放上餅乾一齊食,甜度就剛剛好👍🏻🍹梅子青檸梳打 $32酸酸甜甜,唔太甜,食烤肉可以解膩🍹荔枝梳打 $32杯中有一粒荔枝,有淡淡荔枝既香味,唔太甜,好清甜

座位闊落坐得好舒服,員工服務好好

🐂大牛骨 $360

🐷濟州豪快黑毛豬五花肉 $168

🐮豪快嚴選牛舌 $168
柔軟,嫩滑,爽脆多汁,超級好食😋

韓國鰻魚 $115

🐙大八爪魚🐙 $108

牛•燒肉飯 $88

朱古力棉花糖🍡 $55

🍹梅子青檸梳打 $32
酸酸甜甜,唔太甜,食烤肉可以解膩

🍹荔枝梳打 $32
杯中有一粒荔枝,有淡淡荔枝既香味,唔太甜,好清甜
2023-06-16 145 浏览
每次經過德福2期, 都會被濟洲燒肉食堂的香味吸引今日就去試下先~濟洲燒肉食堂是食韓燒,當然有最SIGNATURE的芝士粟米同泡菜蛋仲要係無限添加的~而且前菜都係無限添架, 個蘿蔔超好味呀(無限添加不包括沙律菜呀) 呢度的食品有別於平時嘅豬牛羊,有好多新穎的產品,仲好有驚喜添~第一道就呢個燒八爪魚~係成隻上架八爪魚係預先已醃製好,帶有辣味的 因為原隻上,好大隻,所以店員都好好地幫我地燒埋~第一次燒原隻八爪魚,好新奇呀, D肉仲好脆嫩~ 一D都唔韌另一個新奇燒物就係燒鰻魚~平時食浦燒鰻魚都係整好哂個隻第一次燒呢種咁新鮮的鰻魚待應姐姐話鰻魚係每日新鮮運到架, 仲要日日清,賣哂就無燒鰻魚呢D咁高難度的野,當然要交俾待應姐姐啦~首先要將個燒網換左做呢個燒板用迷迭香搽勻個燒板先燒鰻魚,先燒2面, 再剪開做一舊舊再燒入口鰻魚皮係脆口的,入面的油脂勁豐富, 真係超級正連平時少食鰻魚嘅我都覺得好好食~  十級推介大牛骨,真係超級大將D肉切成牛柳粒,烤完後外脆內嫩,加埋牛粒內的溶化油脂,勁美味我食韓燒,一定會點豬腩肉呢個濟洲豪快黑毛豬五花肉,淨係個賣相已經引死人肉質粉粉嫩嫩,肥瘦適中先成條放落去烤,烤一陣
每次經過德福2期, 都會被濟洲燒肉食堂的香味吸引
今日就去試下先~
仲要係無限添加的~
而且前菜都係無限添架, 個蘿蔔超好味呀
(無限添加不包括沙律菜呀)
第一道就呢個燒八爪魚~係成隻上架
八爪魚係預先已醃製好,帶有辣味的
因為原隻上,好大隻,所以店員都好好地幫我地燒埋~
第一次燒原隻八爪魚,好新奇呀, D肉仲好脆嫩~ 一D都唔韌
另一個新奇燒物就係燒鰻魚~
平時食浦燒鰻魚都係整好哂個隻
第一次燒呢種咁新鮮的鰻魚
待應姐姐話鰻魚係每日新鮮運到架, 仲要日日清,賣哂就無
燒鰻魚呢D咁高難度的野,當然要交俾待應姐姐啦~

首先要將個燒網換左做呢個燒板
用迷迭香搽勻個燒板先燒鰻魚,先燒2面, 再剪開做一舊舊再燒
入口鰻魚皮係脆口的,入面的油脂勁豐富, 真係超級正
連平時少食鰻魚嘅我都覺得好好食~  十級推介

大牛骨,真係超級大
我食韓燒,一定會點豬腩肉
呢個濟洲豪快黑毛豬五花肉,淨係個賣相已經引死人
肉質粉粉嫩嫩,肥瘦適中
先成條放落去烤,烤一陣再剪開成幾小塊
我將佢D肥肉烤到脆卜卜~ 沾海鹽食已經好美味~
牛舌都係我的指定燒物~

超厚超大的一塊,入口有超濃牛味~
原來師傳仲細心刻了幾刀,方便燒~ 好細心呀~

開頭唔知份量幾多,叫左碗牛.燒肉飯
真係超級大碗飯,只係88蚊,超抵
除左燒肉,仲有泡菜,荳芽和溫泉蛋,食嘅時候將蛋和其他材料混合,
燒肉已經調好味,非常惹味 , 雖然食燒肉已經好飽,但都差不多KO哂成碗飯~
又一新奇燒物 ~  棉花糖加餅~
呢個係去BBQ時必備的,估唔到呢度竟然有得食~
將烘到半溶的棉花糖夾在2塊餅中間變成夾心
甜到爆但好味到爆。好邪惡,但又食得好開心~
飲品叫了2杯梳打,顏色很靚,個2枝攪攪捧超得意呀~
紅色係荔枝梳打,有個綠色的係梅子青檸梳打
我個人就鐘意梅子青檸梳打,有D酸味,可解膩
题外话/补充资料: 呢度既待應姐姐哥哥們服務好好, 有禮貌,做野好快手,有求必應,加芝士粟米都勁快,讚~
2023-06-15
  • 新鮮鰻魚
  • 大八爪魚
  • 濟洲豪快黑毛豬五花肉
2023-06-15 30 浏览
餐廳位於德福廣場二期的ғᴏᴏᴅᴇʟɪ, 環境是半開放式, 設有卡座及特大枱面, 主打韓式上乘燒肉、傳統主食、海鮮及韓國酒精類飲品, 免費無限添加前菜醃蘿白、泡菜、爐邊蛋同粟米芝士✨我們點了大牛骨整條牛骨上碟非常吸引眼球, 店員已經切好一粒粒方便燒烤, 均匀地覆蓋脂肪和肉, 鮮嫩多汁、油花細密, 每口都非常滿足, 必點推介👍🏻豪快嚴選牛舌牛舌芯較厚, 肉味更加濃郁, 經烤過香味十足, 牛舌爽滑有咬口濟洲豪快黑毛豬五花肉是一層瘦肉一層肥肉的間隔, 油脂較多口感偏軟嫩口感、香氣四溢, 食起來特別香口, 滿口油香鰻魚(半份)店員很細心地建議先燒鰻魚皮再烤上魚肉, 非常新鮮啖啖肉, 經烤過後再塗上蒲燒醬汁, 帶炭燒香氣, 外皮帶脆、肉質軟綿大八爪魚🐙原隻八爪魚未燒之前已經很吸引, 濃濃的醬香、肥美帶鮮甜, 十分爽口彈牙牛·燒肉飯配菜有牛肉、豆芽、泡菜及半熟流心蛋, 份量比較多, 建議可以sʜᴀʀᴇ食, 即叫即製作, 加上秘製牛肉醬汁, 令人食慾大增😋朱古力棉花糖在爐邊慢慢烤著, 棉花糖即變得口感綿柔, 配上朱古力威化餅非常邪惡飲品🍹濟州特飲荔枝梳打大大杯清爽又解渴店內所有服務員態度親切有禮又主動

我們點了

飲品🍹
濟州特飲
荔枝梳打
大大杯清爽又解渴

店內所有服務員態度親切有禮又主動收碟、很樂意幫忙代烤肉, 上菜非常有效率, 抽氣系統做得很好, 用饍完沒有沾上燒肉味, 很適合一大班朋友聚會, 性價比高, 值得再回顧💕
  • 豪快嚴選牛舌
2023-06-14 35 浏览
之前食過北角分店,無論質素,環境,服務態度都表現出色👍 今日再約食肉獸朋友到訪九龍灣分店,試埋其他菜式🥰 入到去見店鋪空間感十足,座位闊落舒適,有適合一大班朋友gathering 嘅大圓枱 ,枱與枱之間有一定嘅空間,私隱度高👍🌟大牛骨$360大大件牛骨,起咗骨邊肉,牛肉雪花分布均勻,賣相吸引👍 每邊燒一燒,入口牛味濃郁,牛肉腍滑juicy,好滿足🤩🌟(M)豪快嚴選牛舌$168厚薄適中,燒好後點埋醬汁食落嫩滑冇筋好惹味👍🌟濟州豪快黑毛豬五花肉$168五花肉真係一層肥一層瘦,好均勻😎 一定要包泡菜同沙律生菜一齊食,值得一提呢度嘅前菜係任食,好高質,呢個配搭令口感更豐富🥰🌟大八爪魚$108八爪魚原隻上,燒完唔縮,係新鮮先有咁嘅效果,本身已醃好醬汁,入口爽脆鮮甜,鍾意食海鮮嘅朋友唔好錯過😎🌟韓國鰻魚(半份)$115建議書皮脆肉嫩,魚肉鮮甜,記得點特製嘅鰻魚汁,令味道更有層次🤩🌟(M)牛. 燒肉飯$88大大碗份量十足,燒牛嫩滑,中間溫泉蛋絕對有畫龍點晴效果,攪勻後令滋味大大提升😎🌟朱古力棉花糖$55勾起童年回憶,每次燒嘢食都必燒嘅棉花糖,呢度都有,燒到有啲熔跟住夾朱古力餅食,真係外脆內軟又香甜,

🌟大牛骨$360

🌟(M)豪快嚴選牛舌$168
厚薄適中,燒好後點埋醬汁食落嫩滑冇筋好惹味👍

🌟濟州豪快黑毛豬五花肉$168

🌟大八爪魚$108

🌟韓國鰻魚(半份)$115

🌟(M)牛. 燒肉飯$88

🌟朱古力棉花糖$55
勾起童年回憶,每次燒嘢食都必燒嘅棉花糖,呢度都有,燒到有啲熔跟住夾朱古力餅食,真係外脆內軟又香甜,唔錯😍

🌟青檸梳打$32
🌟荔枝梳打$32
食韓燒必備飲品,清新解膩👍

2023-06-08
📍#濟州燒肉食堂 (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli 501B號舖♡人均消費: $1241.5▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次已經係我第二次食濟州燒肉食堂~ 佢都keep到一貫嘅水準,最欣賞佢嘅爐邊泡菜蛋同埋粟米芝士,可以瘋狂encore😆💕✨#大牛骨💰$360大牛骨表面已經預先燒咗~ 牛味突出,肉質軟腍。✨#濟洲豪快黑毛豬五花肉💰$168肥瘦相間,口感豐富,肉質鮮嫩~ 呢個價錢性價比不錯。✨#豪快嚴選牛舌💰$168厚切牛舌肉質爽口,油脂分布較少,味道不錯。✨#韓國鰻魚(半份)💰$115肉質鮮嫩,口感滑嫩,慢慢燒真係做到外脆內軟嘅口感 。✨#大八爪魚💰$108大八爪魚醃得非常,味道剛剛恰到好處,且口感Q彈,好食😋✨#牛燒肉飯💰$88牛肉肉質柔嫩,有燒烤牛肉的香氣,搭配埋溫泉蛋、芽菜同配菜等等嘅配料,不經不覺越食越多😆✨#朱古力棉花糖💰$55燒烤後嘅甜品我哋揀咗朱古力消化餅同棉花糖~ 可以用竹籤喺燒烤爐上面喺輕輕燒一燒棉花糖,外脆內軟,做到入口即溶嘅效果。✨#青檸梳打💰$32口感清新,氣泡細膩,有青檸的酸爽味道和微微的甜味。✨#荔枝梳打💰$32有荔枝的甜味和清香味

📍#濟州燒肉食堂 (九龍灣)

♡人均消費: $1241.5

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#大牛骨💰$360
大牛骨表面已經預先燒咗~ 牛味突出,肉質軟腍。

✨#濟洲豪快黑毛豬五花肉💰$168
肥瘦相間,口感豐富,肉質鮮嫩~ 呢個價錢性價比不錯。

✨#豪快嚴選牛舌💰$168
厚切牛舌肉質爽口,油脂分布較少,味道不錯。

✨#韓國鰻魚(半份)💰$115
肉質鮮嫩,口感滑嫩,慢慢燒真係做到外脆內軟嘅口感 。

✨#大八爪魚💰$108
大八爪魚醃得非常,味道剛剛恰到好處,且口感Q彈,好食😋

✨#牛燒肉飯💰$88

✨#朱古力棉花糖💰$55

✨#青檸梳打💰$32
口感清新,氣泡細膩,有青檸的酸爽味道和微微的甜味。

✨#荔枝梳打💰$32
有荔枝的甜味和清香味道,唔會太甜。

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2023-06-13 33 浏览
/泡菜豬肉湯飯/味道冇話好差只係個湯好甜,煮到泡菜都甜曬,伴飯食都ok,啱中意食甜口嘅人。隨餐會再比一碟仔泡菜,嗰碟冇煮過好食好多,係泡菜原味。入嚟嘅豬肉唔係正宗韓國菜嘅一片片豬肉,而係斬一個個長方形的,好似平時港式燒肉形咁。豬肉冇好嫩好香,比較普通。冇叫飲品不過有比到凍茶,呢點幾好,不過menu冇見到會送,如果加錢為左飲啲野濕下口就變咗唔知本身其實會送。成餐唔算太貴,但唔正宗,只可以話不過不失。/環境/係foodcourt嗰邊先有得叫飯的,要自己出去拎餐,但冇比震/發光嗰啲機仔,所以唔太知幾時有餐出,要望住個counter 同拎住單過去對number,food court 黎講呢個比較麻煩少少。清潔上啲姐姐好快手,所以環境幾乾淨,坐落幾舒服。
/泡菜豬肉湯飯/
成餐唔算太貴,但唔正宗,只可以話不過不失。

/環境/

清潔上啲姐姐好快手,所以環境幾乾淨,坐落幾舒服。
泡菜豬肉湯配飯
德福廣場2期嘅Foodeli一直都留意呢間韓國餐廳。每次經過都聞到好香,但一直就未有機會試。今日約左幾個食肉獸朋友決定收工去韓燒!一入座職員就遞上泡菜、腌蘿。和放上蛋和拉絲芝士粟米,好耐都無食過韓燒,Happy! 餐牌的選項都算多。我地最後叫左以下食物。1.大牛骨($360)成條牛骨加上已切好的牛粒,牛粒有咬口。肉質比較結實,油花滿佈!骨位用鉸剪剪左部分出黎燒。2.濟州特上豬拼盤($328)好大好厚嘅豬排、五花肉、豬頸肉、豬皮。豬皮世一,口感軟糯,如果有黃豆粉就更開心。五花肉肥瘦適中。腌製得好好食,我同朋友都不停講佢地的腌料做得幾好。 豬頸肉爽口彈牙豬扒連埋骨,又厚又大塊,但一點都唔鞋,好Juicy。 3.食堂牛小排(醬油)($178)油脂滿佈的牛小排,好快熟。帶點點牛肉味,入口滿滿油脂香味。4.韓國鰻魚(半份)($115)鰻魚飯平時就食得多,燒真係第一次。但都好正,加上少少鹽,已經好鮮味。5.食堂蘋果梨汁雞肉($88)腌製得好好,甜甜的水果配上嫩滑的雞肉,正。6.牛.燒肉飯($88)份量多,加上蛋、芽菜、泡菜、蔥超好送飯。7.梅子青檸梳打($32)清爽消膩!8.濟州特飲($32)9.
德福廣場2期嘅Foodeli一直都留意呢間韓國餐廳。
一入座職員就遞上泡菜、腌蘿。
和放上蛋和拉絲芝士粟米,好耐都無食過韓燒,Happy!
餐牌的選項都算多。
我地最後叫左以下食物。
1.大牛骨($360)
成條牛骨加上已切好的牛粒,牛粒有咬口。
肉質比較結實,油花滿佈!
骨位用鉸剪剪左部分出黎燒。
2.濟州特上豬拼盤($328)

好大好厚嘅豬排、五花肉、豬頸肉、豬皮。
豬皮世一,口感軟糯,如果有黃豆粉就更開心。
五花肉肥瘦適中。
腌製得好好食,我同朋友都不停講佢地的腌料做得幾好。
豬頸肉爽口彈牙
豬扒連埋骨,又厚又大塊,但一點都唔鞋,好Juicy。
3.食堂牛小排(醬油)($178)

油脂滿佈的牛小排,好快熟。
帶點點牛肉味,入口滿滿油脂香味。
4.韓國鰻魚(半份)($115)
鰻魚飯平時就食得多,燒真係第一次。
但都好正,加上少少鹽,已經好鮮味。
5.食堂蘋果梨汁雞肉($88)

腌製得好好,甜甜的水果配上嫩滑的雞肉,正。
6.牛.燒肉飯($88)
份量多,加上蛋、芽菜、泡菜、蔥超好送飯。
7.梅子青檸梳打($32)

清爽消膩!
8.濟州特飲($32)
9.朱古力棉花糖($55)
不嬲都唔中意食棉花糖,但原來燒左的棉花糖好好食,愛上了。
係爐上面烘棉花糖,外層少少焦烤,内裏流心,超爆
2023-05-30
2023-06-09 969 浏览
住開九龍東, 好鐘意來德福消費今晚屋企人話想食燒肉, 商場其實都有幾個選擇, 但就未試過呢間起二期Foodeli入面, 唔好以為Food court會無service, 我想講仲要唔錯添平日晚上都差不多full house,好彩未夠7pm就嚟到, 有位即入晚市有燒肉或者飯餐供應 (只是$7x-8x份, 抵)點餐就由家人決定, 點完後, 職員送上前菜及可任添的沙律, 還有爐邊的泡菜蛋及粟米芝士其實每次食韓燒, 我就是最愛吃這些主菜傍邊的配角肉類家人點了 牛舌來到是3大片厚切的, 顏色望落都唔錯厚切咬落juicy, 唔使燒太耐, 唔係就會韌大牛骨呢個係極級推介, 上檯時已切好一粒粒, 而且係已醃過的, 是韓式的醃料, 有點點甜那種我們一行幾人都一致覺得好好味, 牛粒肉軟淋有彈性, 帶點脂肪但又唔會膩 黑毛豬五花腩份量好大條, 半見瘦的豬肉很新鮮肥的那邊燒到有點脆口, 香口惹味! 當然對於牛魔王來說, 相比下係有點遜色, 但唔係唔好食, 唔食牛的朋友仔都要點呢條肉 韓國鰻魚 (半份)平時怕魚骨的我, 今次都要推介侍應好貼心, 放低後有溫提我地: 先燒魚皮果邊, 然後才燒肉其實燒咩都唔好急,
住開九龍東, 好鐘意來德福消費
晚市有燒肉或者飯餐供應 (只是$7x-8x份, 抵)
其實每次食韓燒, 我就是最愛吃這些主菜傍邊的配角
肉類家人點了
來到是3大片厚切的, 顏色望落都唔錯
牛舌
厚切咬落juicy, 唔使燒太耐, 唔係就會韌

黑毛豬五花腩
份量好大條, 半見瘦的豬肉很新鮮
肥的那邊燒到有點脆口, 香口惹味!

韓國鰻魚 (半份)
平時怕魚骨的我, 今次都要推介
韓國鰻魚 (半份)
其實燒咩都唔好急, 出來的效果就很好
慢火燒鰻魚, 魚皮一點都沒黏網, 仲燒到脆邊添
幾乎沒有骨, 唔肥膩, 肉質彈牙
大八爪魚, 原隻上, 好有霸氣
已經用上韓式辣醬醃過, 唔會太辣
有半個網咁大
大八爪魚
侍應非常主動幫客人, 讚
可能見我地手幫腳亂, 八爪魚太多隻腳了~
佢地3幾下手勢就剪成小件
大八爪魚
八爪魚肉質柔軟, 唔好擔心佢似食香口膠咁
大致呢度嘅食物都係新鮮同好味
爐邊的粟米芝士都是最搶手的, 都給我們吃光光
最後姪女話想食棉花糖, 咁大家就緊係要就佢啦
同埋我都未試過韓燒棉花糖, 原來同bbq都係一樣架喎, 歎住冷氣都食到啦
其實係連埋麥維他餅一齊上嘅, 成晚食咗好多野, 好滿足
就當作係完美嘅句號!
题外话/补充资料: 侍應好細心, 其實無主動請佢地幫手燒, 可能見我地雞手鴨腳, 又怕我地燒燶d食物, 都主動過嚟幫手, 仲會主動換埋網, 超細心
2023-06-08
  • 韓國鰻魚
2023-06-09 33 浏览
今日收工去德福買嘢,去到food court 嗰層發現原來有一間燒肉店,梗係要試下啦。一坐低職員會先畀幾碟前菜,沙律,同幫手放咗爐邊蛋同芝士。沙律之外其他都可以任加,我哋叫咗超級多肉黎燒。另外要提一提爐邊蛋比我喺其他燒肉店食嘅嫩滑好多,所以我哋都encore 咗幾次。大牛骨 好貼心已經幫手將肉批起,成一舊舊。超重牛味食堂牛小排 (醬油) 牛小排油花好靚,燒到八成熟左右係最好食嘅。我覺得呢款超重油香,最鍾意呢一款, 醬油味甜甜地,好好食 濟洲特上黑毛豬拼盤 黑毛豬拼盤真係超豐富,有豬皮,薄嘅豬五花,大大個豬扒同埋豬頸肉。值得一讚嘅係豬扒雖然好厚切,但燒起上嚟一啲都唔會韌 每日新鮮鰻魚(半份) 職員會教我哋先燒咗皮,燒到金黃香脆,再反轉燒魚肉,魚肉好嫩滑嘅,配埋脆脆的外皮,口感好豐富,夾埋佢個獨有嘅鰻魚醬汁,好似一秒去咗韓國甘牛‧燒肉飯 上面有超級多燒肉,仲有豆芽泡菜等等,都係食得好滿足, 果然係要有啲澱粉打底 朱古力棉花糖 有得睇有得食,自己用竹籤串起佢,喺爐面燒到外皮開始微微融,入面暖笠笠超好食 梳打2 杯叫咗杯荔枝,一杯柑橘梳打,超清爽,唔會太甜,好解膩

大牛骨

好貼心已經幫手將肉批起,成一舊舊。超重牛味

食堂牛小排 (醬油)

濟洲特上黑毛豬拼盤

每日新鮮鰻魚(半份)

牛‧燒肉飯

朱古力棉花糖

梳打2 杯

叫咗杯荔枝,一杯柑橘梳打,超清爽,唔會太甜,好解膩

2023-06-08 32 浏览
[ 濟州燒肉食堂 ]行完街好想食韓燒,咁啱經開德福2期就去咗5樓嘅濟州燒肉,餐廳空間感好大,抽風系統唔錯,唔會食到成身味🤭✿ 大牛骨 $360原汁原味燒出來,完全冇加工及醃製,可以食到牛骨肉原有嘅牛味,肉質鮮嫩🐮。✿ 食堂牛小排 (醬油) $178牛小排喺牛肋骨部位嘅肉,油花分布均匀,口感較嫩,醬油味道燒烤嚟食更加美味。✿ 濟洲特上黑毛豬拼盤🐖 $328有豬排、五花肉、豬下青&豬皮,五花肉肉質細嫩,肥瘦適中;豬下青就比較瘦,但肉質都好軟;而豬皮有大量膠原蛋白,食落好有咬口,煙煙韌韌。✿ 每日新鮮鰻魚(半份) $115 鰻魚一路燒一路加入濃郁烤鰻魚專用嘅醬汁,風味十足!✿ 牛‧燒肉飯 $88有泡菜加燒牛肉溫泉蛋飯,燒牛肉烤至表面微焦,鮮嫩多汁,撈起來好好食🤤。✿ 朱古力棉花糖🍫 $55棉花糖烤一烤再夾朱古力威化餅,甜而不膩,鐘意食甜野既要試試!✿ 濟州特飲 $32香橙汁🍊🍊梳打,唔會太甜,入口陣陣橙味,好岩夏天飲🌿。✿ 梅子青檸梳打 $32原粒梅子加青檸梳打,甜甜地又帶d酸嘅味道,好適合食烤肉時候飲。總結🫦整體食物質素不錯,燒肉店最緊要就喺食肉,肉類選擇夠多,餐廳空間大,坐得好舒適,建議
[ 濟州燒肉食堂 ]

✿ 大牛骨 $360

✿ 食堂牛小排 (醬油) $178

✿ 濟洲特上黑毛豬拼盤🐖 $328

✿ 每日新鮮鰻魚(半份) $115
鰻魚一路燒一路加入濃郁烤鰻魚專用嘅醬汁,風味十足!

✿ 牛‧燒肉飯 $88

✿ 朱古力棉花糖🍫 $55

✿ 濟州特飲 $32
香橙汁🍊🍊梳打,唔會太甜,入口陣陣橙味,好岩夏天飲🌿。

✿ 梅子青檸梳打 $32

總結🫦
整體食物質素不錯,燒肉店最緊要就喺食肉,肉類選擇夠多,餐廳空間大,坐得好舒適,建議可以一試🤭🤭。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
濟州燒肉食堂
地址: 九龍灣偉業街33號德福廣場2期5樓Foodeli 501B號舖
電話:31701438
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 食堂牛小排
2023-06-07 611 浏览
無論到韓國那個地方遊玩,韓國烤肉是必吃之選,這次以濟州風味為主燒肉主題的濟州燒肉食堂,將濟州人喜歡吃烤肉的食法,全部供應。******************************在北角區首業以來的濟州燒肉食堂,極受歡迎,所以在九龍灣再多一間店。九龍灣店位於商場之内,餐廳位置有點像美食廣場,附近有不少食店在同一區内。走進餐廳,每一張枱都非常寬敞,讓人安坐舒適,食物擺放也絕對足夠位置。枱中燒爐之上,還有一個抽風器,以確保油煙可以直接抽走。韓國美食不少得的掠拌小食,是可以無限添加,包括麻香味椰菜、韓國泡菜及甜酸蘿蔔粒,每款涼拌小食都幾開胃。吃韓國燒肉多以生菜包著吃,能除去吃肉的油膩感。但濟州人就沒有這個習慣,雖然如此,但附上一客芝麻醬汁沙律,也能清清吃肉之中的油膩感。烤爐2旁還有泡菜蛋汁和粟米芝士,只要邊烤肉,便能把泡菜蛋汁和粟米芝士弄熟而吃,最重要就是這2款美食也是無限添加。食堂牛小排 (醬油) HKD178,濟州最愛以醬油作為烤肉的調味醬汁,牛小排脂肪分佈平均,難怪烤出來的牛小排淋而不韌,還帶著醬油的味。大牛骨 HKD$360,把大牛骨肉切成粒狀,還擔心烤出來的肉會過火喉而肉質韌,相

大牛骨 HKD$360,把大牛骨肉切成粒狀,還擔心烤出來的肉會過火喉而肉質韌,相反牛味甚濃一點都不韌口。大牛骨就直接而燒,吃上牛骨邊邊的肉,一樣醬汁味道香濃。

新鮮鰻魚(半份) HKD115,半份鰻魚都幾厚身,再放入烤爐之中,簡單加了點鹽粒作為調味,直接吃上,更覺鰻魚香味,非常新鮮。

濟洲特上黑毛豬拼盤 HKD328,當中包括了豬扒、五花肉、豬下青和豬皮,先試上豬下青,口感彈牙的豬下青口感不錯。五花肉雖然油脂較多,但吃上口完全一點都不油膩。豬扒成得非常之厚肉,但在烤肉過程完全沒有失去豬肉的肉汁,吃上口味道帶點醬油的香,確實美味。

食堂蘋果梨汁雞肉 HKD88,不吃雞肉的我,這次也要大膽而吃,雞肉用上蘋果醃肉,雞肉滑溜,吃得滿足。雖然燒的肉類太多,但大部份肉會提供菇和蘋果片,放入烤爐內烤熟一樣美味。

牛燒肉飯 HKD88,沒想到這飯份量如此十足,把溫泉蛋、泡菜和牛肉拌勻,再加入麻油香,送上烤肉而吃又是另一返風味。

朱古力棉花糖 HKD55,燒棉花煻只有在燒烤時才會吃上,取後把棉花糖在消花餅之上,沒想到吃上口邊脆內軟,甜度適中,還帶點麥香味,這個甜品還能回憶到少年最愛BBQ燒棉花糖。

吃得滿滿當然少不得飲品,濟州特飲 HKD32和荔枝梳打 HKD32。濟州特飲入口帶點柑橙清甜,就是濟州獨有的的柑橘的香味。荔枝特飲單看賣相色澤吸弔,再民上口有著清香的荔枝味道,較合適女仕們所愛。

• 新鮮鰻魚
  • 濟州特飲