尋日咁啱見到某app有訂座折扣優惠, 於是就同男友去TST食呢間漢城美食Book咗1730, 準時嚟到餐廳門口, 發覺竟然未開門! 雖然等咗大約10分鐘先有門口入, 但都無損我哋食好西嘅雅興坐低冇耐店員就上泡菜同酸蘿蔔等冷盤, 邊食邊睇menu, 價錢本身都唔算好貴, 加埋折扣優惠直情係抵食餐廳內店員唔係本地人, 雖然搞唔清楚佢哋係咪講緊韓文, 不過由於點餐係根據menu上嘅食物編號以寫number形式落單, 簡單易明, 所以點餐冇難度~首先嚟嘅係紫菜飯卷:基本上去邊度食紫菜飯卷都冇乜伏, 亦都冇咩特別~~~然後就係牛肉石頭鍋飯~呢個有些少失望, 主要係賣相同配料唔掂, 望落去除咗牛肉同隻蛋就係得生菜絲, 望到都唔吸引, 而味道亦都係一般跟住落嚟就係炸豉油雞翼:個雞翼就完全係出乎意料咁好味! 熱辣辣個豉油汁又甜甜地, 食落去又唔油膩, 旁邊伴碟嘅炸年糕煙煙韌韌好有口感, 比起個石頭鍋飯真係有誠意好多囉最後就係芝士牛肉香蔥煎餅:平時食泡菜煎餅or海鮮煎餅就食得多, 芝士牛肉香蔥煎餅就真係第一次食! 比起雞翼, 呢個煎餅就失色得多, 咬落去油淋淋, 雖然d 蔥好香口, 但就食到成口油...

首先嚟嘅係紫菜飯卷:
紫菜飯卷

基本上去邊度食紫菜飯卷都冇乜伏, 亦都冇咩特別~~~

然後就係牛肉石頭鍋飯~
牛肉石頭鍋飯

跟住落嚟就係炸豉油雞翼:
韓式炸雞翼(豉油)

最後就係芝士牛肉香蔥煎餅:
芝士牛肉香蔥煎餅

最後埋單折實$179! 呢個價錢抵就係抵, 不過唔係樣樣食物都好食, 如果淨係食紫菜飯卷同雞翼都仲可以考慮, 不過可能係個煎餅太油嘅關係, 我哋兩個返到去有肚痾, 所以應該都係冇下次lu

紫菜飯卷
韓式炸雞翼(豉油)
  • 炸雞
2018-02-06 590 浏览
尖沙咀韓國街無改錯名架。好多韓國餐廳、小食、零售商店,食邊間餐廳完全零idea,就衝左入黎呢間漢城美食,點知......年糕辣麵,蛋唔評論,我與男友都唔食ge,年糕煙煙unun 正常味,椰菜冧哂無咬口,麵條幼都係冧無咬口,成個麵ge靈魂—醬汁,完全不合格,無法形容,總之不回頭。唯一好味就係僅有的幾片魚糕。睇相都知,醬汁唔均混得個甜字,炸得焦哂,無乜肉,有肉都乾,負分。但食食下無啦啦見到7點前離開有75折,望住個鐘,得翻15分鐘,拿拿冧搞掂去埋單,慳翻四十幾五十蚊,無蝕得咁入肉😂😂。
尖沙咀韓國街無改錯名架。

,無法形容,總之不回頭。唯一好味就係僅有的幾片魚糕。

2018-01-04
2018-01-30 400 浏览
係尖沙咀想隨便食d韓國野 行過見到呢間鋪就入左去 下午六點幾無咩人 行到入去發現成個環境好家庭feel甜酸炸雞(半隻)個醬汁算係唔錯 炸雞酸酸甜甜有少少辣味 唔覺油膩 但係就無乜肉 骨感比較重 醃白蘿蔔就一般般海鮮餅成塊餅好林 麵粉感好重 海鮮料唔多 而且分佈唔平均 d料集中係一兩塊個度 周邊個d直程係食緊麵糊咁 但係配上既蘸醬反而就有驚喜 好惹味牛肉火鍋賣相麻麻地 個湯又泛起層層既油 但係食落又無想像中咁差 可能係因為本身個expectation唔高 料黎講算係幾足 牛肉醃得唔錯 好入味 仲有好多菜 個湯底唔會太咸 仲有附送白飯一大碗菠蘿味既酒 呢個唔錯

甜酸炸雞(半隻)
甜酸炸雞

牛肉火鍋

菠蘿味既酒 呢個唔錯

2018-01-18
2017-12-02 604 浏览
今晚晚餐也在尖沙咀,朋友說想試試韓國餐,所以去了韓國街找找,怎料中伏了。餐廳選擇很多,環境也不錯,可惜食物質素強差人意,真是失望了。點了漢城紙菜飯卷,色彩繽紛,味道尚可,這個是最正常的。被朋友吃了一塊,哈哈。另外點了年糕餃子湯,感覺超伏。78元,但是只有2隻餃子和少量超薄的年糕片。漢城炒年糕,少辣,吃完有點膩。豉油雞飯,79元,也是失望之選。主要是菜絲加雞柳,名稱應改為雞柳菜絲飯才對。哈哈!味道也不像在韓國吃的一樣,不,是差太遠了。我想,我不應回到漢城,我應該去首爾才是。

點了漢城紙菜飯卷
,色彩繽紛,味道尚可,這個是最正常的。

被朋友吃了一塊,哈哈。

另外點了年糕餃子湯
,感覺超伏。
78元,但是只有2隻餃子和少量超薄的年糕片。

漢城炒年糕
,少辣,吃完有點膩。

豉油雞飯
,79元,也是失望之選。
主要是菜絲加雞柳,名稱應改為雞柳菜絲飯才對。哈哈!
味道也不像在韓國吃的一樣,不,是差太遠了。

我想,我不應回到漢城,我應該去首爾才是。
2017-12-02
2017-09-22 668 浏览
漢城呢間野,我食左好多年,基本上,如果黎尖沙咀行街,想食韓國菜,就一定黎呢間,原因好簡單,係因為呢間多數時間都會有位/唔洗等太耐,而食物價錢唔太貴,但食物都有番咁上下。.甜辣雞翼:炸完再加個甜辣醬,我真係好鍾意食有醬汁既食物😆,另外配炸年糕。漢城年糕:呢個有啲辣,好入味,好食!泡菜餅:呢個泡菜餅,我覺得食過咁多間,最好食呢度!煎得香口,唔厚,入面又多泡菜,最重要個汁,外面餐廳無架!但朋友笑我,話只係普通醬油汁,無乜特別,個人喜好既野,無得解釋😂!
甜辣雞翼

甜辣雞翼:
漢城炒年糕

漢城年糕:
呢個有啲辣,好入味,好食!

泡菜餅:
2017-09-13
甜辣雞翼
2017-08-31 539 浏览
前幾年韓風剛吹起時,漢城已經在舊址經營並經常人頭湧湧,只從搬到新址後,周圍的韓式餐廳亦愈開愈多,前幾天去,只有數檯客人。拉麵炒年糕 - 味道調得很好,辣中帶甜,拉麵也很入味,可是年糕有一點淋,不夠彈牙,魚糕也只有一兩片。不過我們也把一整碗吃完了海鮮煎餅 - 第一次在這裡點,以往每次都點泡菜煎餅的。不點醬沒什麼味道,但點了醬汁整個煎餅提升到另一層次呢! 可是如圖所見,煎餅煎得有點燶,我們都避開了沒吃。甜酸炸雞(半隻) - 之前炸雞啤酒開始盛行時,漢城也推出了各式炸雞,記憶中以前是好吃的,但今次再點,實在令人失望,雞炸得不夠脆,甜酸味也吃不到,像是一早炸好放了很久的感覺,下次不會再點了總結: 食物質素似乎每況愈下,而且店員態度麻麻,傾計多過做野,而食物價錢亦愈來愈貴,難怪客人少了那麼多,不過一些傳統韓式菜式味道仍可以,應該會再光顧。
拉麵炒年糕

海鮮煎餅

甜酸炸雞(半隻)

2017-08-28
拉麵炒年糕
2017-08-30 409 浏览
要食正宗既韓國價錢不便宜啊~所以行街時發現呢間韓國餐館.而價錢也較平民~所以就和朋友入去試試了~一看餐牌幾多選擇的~我們叫幾了幾款食飯~有炸雞, kimbap, 泡菜湯, 炒年糕, 煎餅同牛肉飯炸雞幾款口味: 原味, 甜辣, 甜酸同豉油..我地叫了原味半隻 (夠脆而肉不「鞋」)泡菜湯 - 沒什麼特別.正常的口味牛肉飯 - 味道較咸 其餘三樣味道是不錯的..但一貫口味..沒什麼驚喜

泡菜湯 - 沒什麼特別.正常的口味

牛肉飯 - 味道較咸

其餘三樣味道是不錯的..但一貫口味..沒什麼驚喜

2017-07-01 438 浏览
係尖沙咀收左工後,就諗住去出名的韓國街食飯。行左一陣就見到呢間漢城,就決定入去食。7點中左右,尚早,無乜人,一入到去就坐左係窗邊位。見到個meun 既部隊鍋,好似好正,於是就叫左一個。但個部隊鍋一黎到,見到個部隊鍋好細.. 啲餸又少.. 😭同出面相比,味道雖然接受到,但又吾係特別出色。而且吾係好辣,可能我地2個比較食得辣。跟住點左個辣雞,反而雞就好味!😋食到我地都覺得吾夠食..跟住點左杯柚子蜜。出奇地好中意飲😆極力推介食飽之後就埋單,因為著左條裙,但佢地張櫈係2米長,搞到我出都吾方便。so far 都值得推介,啲員工都好有禮貌。👍🏿👏🏿

2017-06-30
2017-06-18 273 浏览
The flavor of the ginseng chicken soup was a bit too mild, though there was a generous portion of chicken inside. The tofu seafood soup was tasty however it lacked a reasonable portion of seafood and the egg was overlooked. The seafood pancake also lacked a reasonable portion of seafood and was slightly undercooked. Our buckwheat tea was served in simple, box variety tea bags, not a tea pot as one would expect from a dining experience. Wrapping up, Hansung Korean Diner is a comfortable environme

Wrapping up, Hansung Korean Diner is a comfortable environment with somewhat complacent staff, decent flavors, but small portion sizes. With many Korean choices in the neighborhood, diners will likely have a better experience elsewhere.
2017-06-18
2017-06-02 194 浏览
今日同朋友喺尖沙咀行街,行近韓國街覺得肚餓,就入左呢到食個韓式飯卷仲叫左個炸雞翼配年糕(無影相),同兩杯柚子梳打。杯梳打好飲,佢有橙肉喺入面,我食左,覺得個橙好甜個飯卷一般,無咩驚喜。而我因為怕熱氣所以一向好少食炸野,但我真係好鍾意佢個炸雞翼,入面唔會太乾身,好食!其實想再試下其他野,但兩個(扮?)細食女仔真係食唔到,等下次一班人聚會再黎試下其他野
仲叫左個炸雞翼配年糕(無影相),同兩杯柚子梳打。
杯梳打好飲,佢有橙肉喺入面,我食左,覺得個橙好甜

2017-04-05 508 浏览
今日男朋友過左尖沙咀接我收工,之後行去韓國街睇下有咩野,行行下見呢間餐版賣相吾差就決定食呢間...叫左個部小型既部隊鍋,$98一鍋,份量比較少...味道一般...跟住叫左個甜辣炸雞..味道不過不失,原本想食辣既,但一啲辣都無...有啲失望...$88成晚唯一令我覺值得既係呢杯野飲,呢杯叫柚子樒soda, 幾好飲。$28泡菜一般黃蘿蔔味道接受

泡菜一般
黃蘿蔔味道接受
2017-04-04 1866 浏览
尖沙咀韓國餐廳的選擇很多,因為有一條馳名的韓國街,但有時太多選擇反而不知選哪一間好,今天友人帶我到這處,表示這間食物不錯,能滿足他的韓國癮。我們很快便選好食物,選了海鮮薄餅,韓式粉絲豬腸卷,炒年糕,雪梨啫喱汁和青提子啫喱汁。海鮮薄餅大大一塊,香氣十足,口感煙靭,餅皮做得薄身,亦煎得脆口;餡料不算十分豐富,魷魚較多,香蔥提升了味道,酸酸甜甜,不點醬料亦很夠味,不錯。炒年糕比想像中的細碟,份量不多,除了年糕外,也有必備的魚片,幸而不會煮得過腍,頗有咬口,對於不太吃得辣的我,是稍辣了點,幸好酸甜味能補足一下。最後的韓式粉絲豬腸卷是新嚐試,以為內臟會有點腥味,但完全沒有,豬腸味道甚濃甚嗆,幸好有粉絲和米卷的清淡稍為中和,亦平衡了油膩感,但算是不錯的嘗試,但吃不慣的朋友可能吃得不多,淺嚐一下亦算不錯,應是地道之選。最後兩款雪梨啫喱汁和青提子啫喱汁都不錯,飲品中有水果味啫喱,增加口感,兩者比較,我較喜歡雪梨的清甜,青提子留給更嗜甜的朋友。水準比預期好,是不錯的地道韓國菜之選,有機會會再來。

最後兩款雪梨啫喱汁青提子啫喱汁都不錯,飲品中有水果味啫喱,增加口感,兩者比較,我較喜歡雪梨的清甜,青提子留給更嗜甜的朋友。
水準比預期好,是不錯的地道韓國菜之選,有機會會再來。
2017-03-30 332 浏览
去到尖沙咀唔知食乜好,就去咗韓國街行下,好多餐听都要等位。 lee間餐廳位於街尾, 門口無人排隊,但店內都坐左三分一食客,我地就進去了!!餐牌都有幾多野簡,仲有炸雞,最好嘅係可以點半隻!兩個人就叫左半隻甜辣炸雞,有少少羅白做配菜,羅白吾酸麻麻地,但炸雞嘅醬好好食,又吾辣$89另外叫左個芝士炒年糕,有好多雜菜同半隻蛋,芝士味好香!值得一試,好似都係$70幾.加埋氣水同啤酒,兩個人岩岩好!!下次再會去!!
去到尖沙咀唔知食乜好,就去咗韓國街行下,好多餐听都要等位。
餐牌都有幾多野簡,仲有炸雞,最好嘅係可以點半隻!

加埋氣水同啤酒,兩個人岩岩好!!下次再會去!!

2017-02-04 661 浏览
漢城紙菜飯捲: 佢個名真係叫「紙」菜。味道淡淡地,帶少少芝麻香味。中間就有啲雞蛋、紅蘿蔔、醃黃蘿蔔、午餐肉等。食完壽司再食埋呢個泡菜餅都已經飽飽地~~~泡菜餅食落少少辣,旁邊有個芝麻醬油可以點。餅皮都夠脆,特別係個餅邊,但入面泡菜既份量我覺得少左啲!最後呢個海鮮炒年糕,第一下食都未有太大感覺,但跟住就黎料喇!好辣呀!啲年糕仲要索左啲汁,辣到飛起!配料就有青口、蝦、雞蛋同菜絲等,年糕都夠彈牙。而食食下發現點頭先薄餅個芝麻醬油會冇咁辣,怕辣但又想食既朋友可以點多少少醬油。整體黎講個未算有太大驚喜,但都不失為同朋友食飯聚舊傾偈既好地方。
漢城紙菜飯捲
海鮮炒年糕
漢城紙菜飯捲
2017-01-22 373 浏览
本身見到好吸引,好似幾好食⋯坐低左諗左好耐食咩,叫左部隊鍋、甜酸炸雞、牛肉紫菜包飯。野飲吾敢叫,因為有啲飲品驚系伏。前菜系吾好味,都吾系韓國啲前菜既味道。部隊鍋都ok既,因為大碗同埋整體調味都好食既!但炸雞啲汁太少了如果多啲就好了!牛肉紫菜包飯一般~
如果多啲就好了!牛肉紫菜包飯一般~