2019-02-09
漢城美食喺以前剛剛興起韓國料理嘅時候都非常之出名,而且價錢相宜,幾抵食不過隨著唔同嘅韓式料理興起,已經慢慢變成興起食炸雞了,都被人遺忘咗漢城美食。我都好耐冇嚟食了。今日由於又係用app book位有半價,所以就再來回味一下城漢韓國美食其實都有幾多嘢食揀,食得韓國嘢都係以辣為主。坐低已經包兩款前菜,都係泡菜及黃瓜。我哋叫咗韓式壽司,其實我個人幾鍾意食韓式壽司,清清地而且幾好味 。另外想食海鮮豆腐鍋,豆腐分量好多,而且幾滑,海鮮都係魷魚、 細蜆為主,整個湯都係辣嘅,但係又唔算好辣,可以接受嘅辣度 鍋物仲跟一個白飯。當然唔少得我最鍾意食嘅泡菜煎餅,每逢食餐韓國嘢我都會必叫的今次煎得都幾香,但係泡菜餅偏厚,所以唔算超級香脆。另外仲叫咗辛辣麵炒年糕,年糕煙煙靭靭,辛辣麵彈牙,呢個其實係冇得輸的而家漢城美食都加咗好多價,如果唔係有半價,都差唔多食咗成三百幾蚊。半價後再減50蚊coupon就130蚊,兩個人就超級抵喇