2018-09-14
跟朋友一行4人來試新菜,環境唔錯,是黑暗新派京川設計。 但沒有茶serve, 要好似國内要自己出去斟水,而且4人卡位台很小。原來沒有提前訂鴨,要等1小時多才上菜,鴨肉幾好味,有皮又有肉, 個面皮好薄,底下有個火heat住唔會凍同硬, 鴨肉都好食, 但半隻係好細隻。朋友問服務員有什麼飲料介紹好飲好看的,介紹星空紫羅蘭中伏了。。。 還是叫椰青安全, 然後另一個朋友叫凍檸茶少冰, 來錯了熱檸茶, 再來是很多冰的凍檸茶我們還叫了炒飯,點知沒有叉燒,問可唔可以轉肉絲, 我地為了唔想再等禁耐都係轉叫其他。烤魚好食,似國内探魚, 冇國内的濃和油,魚少骨,配菜都ok, 香港好少這種正宗川菜烤魚。我地有半價,就抵食,原價要3舊。其他菜式: 午市套飯-青瓜炒魷9格涼菜, 都ok甜品糕點:有驚喜,幾好食,呢個水晶是熱的,好香,甜度适中。呢個蝸牛糕點是凍的。紅豆味。因為lunch time去食,等鴨好耐大家赶住食,時間唔係好夠去影相,最後唔記得影張單,所以d 名唔啱,冇價錢reference, 價錢係偏貴,同埋份量好少。
烤鴨
午市套飯青瓜鮮魷
9格涼菜, 都ok
9格前菜
甜品糕點:
有驚喜,幾好食,呢個水晶是熱的,好香,甜度适中。
水晶丸
呢個蝸牛糕點是凍的。紅豆味。
蝸牛糕