2018-09-14 739 浏览
跟朋友一行4人來試新菜,環境唔錯,是黑暗新派京川設計。 但沒有茶serve, 要好似國内要自己出去斟水,而且4人卡位台很小。原來沒有提前訂鴨,要等1小時多才上菜,鴨肉幾好味,有皮又有肉, 個面皮好薄,底下有個火heat住唔會凍同硬, 鴨肉都好食, 但半隻係好細隻。朋友問服務員有什麼飲料介紹好飲好看的,介紹星空紫羅蘭中伏了。。。 還是叫椰青安全, 然後另一個朋友叫凍檸茶少冰, 來錯了熱檸茶, 再來是很多冰的凍檸茶我們還叫了炒飯,點知沒有叉燒,問可唔可以轉肉絲, 我地為了唔想再等禁耐都係轉叫其他。烤魚好食,似國内探魚, 冇國内的濃和油,魚少骨,配菜都ok, 香港好少這種正宗川菜烤魚。我地有半價,就抵食,原價要3舊。其他菜式: 午市套飯-青瓜炒魷9格涼菜, 都ok甜品糕點:有驚喜,幾好食,呢個水晶是熱的,好香,甜度适中。呢個蝸牛糕點是凍的。紅豆味。因為lunch time去食,等鴨好耐大家赶住食,時間唔係好夠去影相,最後唔記得影張單,所以d 名唔啱,冇價錢reference, 價錢係偏貴,同埋份量好少。

烤鴨

午市套飯青瓜鮮魷

9格涼菜, 都ok
9格前菜

甜品糕點:
有驚喜,幾好食,呢個水晶是熱的,好香,甜度适中。
水晶丸

呢個蝸牛糕點是凍的。紅豆味。
蝸牛糕

烤鴨
烤魚
午市套飯青瓜鮮魷
9格前菜
水晶丸
蝸牛糕
2018-09-13 467 浏览
第一次嚟食午餐,無叫套餐,散叫餐牌,因為想試漁牧混豬。等了半小時先上第一碟菜-魚湯菜心,又等十幾分鐘再上片皮鴨...最後漁牧混豬係落單後超過1個鐘先上菜....午餐無時間等應該食套餐算喇~**真係唔明點解要自己出去斟水?熱茶都無......不如放壺水係枱自己斟啦!行來行去真係好麻煩!
第一次嚟食午餐,無叫套餐,散叫餐牌,因為想試漁牧混豬。
最後漁牧混豬係落單後超過1個鐘先上菜....
午餐無時間等應該食套餐算喇~
漁牧混豬((1/4隻)
片皮鴨(半隻)
魚湯菜心
2018-09-12
漁牧混豬((1/4隻)
片皮鴨(半隻)
2018-09-08 432 浏览
Mega box新開左間烤魚店?其實係尖沙咀搬過來的,比舊店環境更舒適,地方較大,唔會覺得迫今次得2個人唔可以試咁多款野,就主力食烤魚,點了一個香辣烤魚,魚分3款,今次試左海爐魚,食落去肉質較實。唔好烤魚一黎到就即刻食,煮耐d更入味。配菜點了薯粉,金針菇,竹笙。吸味一流!飲品通常$29一杯,有幾款可以選一樽$70-90有3杯分量倒啦另外,不要對服務有期望,叫侍應幫忙加水到烤魚,竟然問我洗唔洗熄火仲有半條未食完呀大姐熄左火仲叫烤魚嗎?
Mega box新開左間烤魚店?

仲有半條未食完呀大姐
熄左火仲叫烤魚嗎?
香辣烤魚
2018-09-07
2018-09-07 636 浏览
同一位朋友食晚餐,主要試下最愛嘅雞煲,味道很好!傳招牌雞煲有原味/微辣/麻辣,仲有其它特色雞煲可揀(花膠/椰子/榴槤/鮑魚),頗多選擇。我哋最後揀咗傳統麻辣,因為聽服務員講類似譚仔小辣程度,我哋都覺得可以接受。雞肉好滑而且幾入味,煮多一陣辣味就出晒黎了,香辣適中。食到差唔多可以加湯打邊爐,我哋叫咗雜菜盤/午餐肉/枝竹,啲菜都幾新鮮,每樣食物份量剛夠兩人食。個人建議:雞煲可以分大中小,適合唔同人數享用,同時麻辣程度可以提供更辣的選項。打邊爐材料可以加多幾款,例如響鈴等受歡迎食物。p.s. 服務員非常友善週到,會為客人提供恰當的建議,第一次嚟漁牧食嘢,非常滿意!

2018-09-03 434 浏览
在附近返工,平日同同事一大班七至八人都比較難搵位,呢度即刻就安排到座位,非常方便。點左一個四人餐及兩個午市套餐,四人餐有一條魚加一個雞煲,魚非常好食,味道夠濃,雞煲的味道也可以。因為我太飽,另外的菜只吃了豆沙鍋餅,都很有口感。整體黎講,食物滿意,餐廳經理很有禮貌,而且餐廳座位寬敞,令人滿意。
2018-09-03 308 浏览
酸菜清江魚真的很唔錯!少骨之餘不帶腥味而且都幾滑,本人食魚最討厭就係骨!呢個認真唔錯!但係建議成班人食好d!因為真係好大鍋。兩個人胃口細真係好飽!對於唔能夠食得辣架我清江魚不太辣對於我黎講味道岩岩好!
2018-09-02
  • 酸菜清江魚
2018-08-30 537 浏览
lunch同同事farewell兼慶祝生日,我地一行七人,諗住可能要等位,點知唔洗等仲有房坐有房坐得好舒服。試左招牌烤魚,魚有四種,仲有五種唔同味道可以揀,辣嘅仲分三級。本身叫左清江魚,但冇晒,改左做鱸魚。魚肉有啲老,辣得黎幾香,個人覺得比較咸,要送飯先得。最好食嘅係漁牧混豬,乳豬皮燒得好脆,墊底嘅糯米飯好入味,好食我地買左蛋糕,要收切餅費$70。員工好盡責,攞蛋糕入黎仲熄埋燈點埋火。員工好貼心,仲叫我地幫手like餐廳fb。同事都話野食好食,服務又好,下次會再黎
有房坐得好舒服。

。員工好貼心,仲叫我地幫手like餐廳fb。
同事都話野食好食,服務又好,下次會再黎

2018-08-23
午餐
用餐优惠
優惠券
  • 漁牧混豬
2018-08-29 443 浏览
本人真係真心第一次寫食評,因為唔想大家中伏,本身滿心歡喜諗住試吓新野,入左冇耐,諗住叫侍應比幾杯水,原來係要自己去勘,ok冇問題,另外碗筷都要自己去攞,都冇問題,首先叫咗兩個湯,其中一碗打開成碗都係油,於是叫侍應更換,之後侍應回覆原來是最後一碗,所以全碗都是油,不能更換只能取消,另外點了三個小菜,上菜速度十分緩慢,全部都不夠熱,簡直食到一肚氣,奉勸各位千祈唔好幫襯😡😡😡😡😡