2001-10-03 11 浏览
上星期六在西貢蠔涌打Golf,順道駕車去外賣Pancake,$23 有3 小件, 內裡有很多芒果, 也有很多Cream, 但也很滑, 名店果然名不虛傳! <br>
次次山長水遠去西貢, 一定會去滿記, 實會叫pancake, 次次都咁好味, 其他的甜品亦唔錯, 又唔貴. 平日或假日都係咁多人.
2001-09-10 5 浏览
榴槤pancake好正ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <br>好creamy o既榴槤肉,好香!!!!!!!一吃令人難忘!
2001-09-09 2 浏览
西貢除左食海鮮之外,重有滿記甜品, 本人去過兩次, 食左個蓮子百合紅豆沙, 都幾好味, 我兩個friends 就食左榴蓮pancake 同榴蓮布甸,佢地兩個就讚口不絕...
2001-08-30 8 浏览
芒果班戟味道好普通,其實係美心大酒樓都食到啦!駛唔駛去到西貢排晒隊去食啊?其他糕點糖水都係一般,唔知係咪做起個市就開始水準下降!如果滿記係九龍市區開分店,我諗好難同其他糖水店爭一日之長短,唯一有利o既只係滿記個名囉!所以佢唔o係市區開分店係明智之舉。
2001-08-20 18 浏览
去開西貢,見門口咁多人,所以試下~叫o左綠豆沙涼粉同芝麻糊,都唔錯!!芝麻糊幾香同幾滑,又唔太甜~好味!!個綠豆沙都好味呀~~
去開西貢,見門口咁多人,所以試下~
叫o左綠豆沙涼粉同芝麻糊,都唔錯!!
芝麻糊幾香同幾滑,又唔太甜~好味!!
個綠豆沙都好味呀~~
2001-08-16 15 浏览
成日話呢度D芒果Pancake好味,但我就覺得只係一般。入面DCream太多,有D漏。但係其他甜品都ok~!
2001-07-26 17 浏览
每次去親都叫Mango Pancake, 就算飽都叫外賣..好多Mango o係裹頭, d cream 又滑, 好似陣風咁..Yummy!期待下一次去試其他..環境逼, 多人, 又嘈,冇法la~
期待下一次去試其他..
環境逼, 多人, 又嘈,冇法la~
2001-07-25 7 浏览
去西貢食完飯......四維行一行.......消化下......整返個透心涼甜品...簡直係夏天最痛快的事.......呢度成日都鬼甘多人幫襯...真係丫....夾唔岩時辰丫.......位都無得你坐丫........越夜越旺....我就首選...."楊枝金露".....比起其他店舖做的好吃.......很有芒果和椰汁味...特別....真係透心涼.......夠凍.........但榴槤布丁我就覺得麻麻.......唔係甘好吃......但我家人就話好wor...真係見人見智喇...
2001-06-29 4 浏览
糖水好普通o者,芝麻糊同紅豆沙都麻麻,但榴連班戟幾好食,至於芒果班戟都係嘛嘛咋
2001-06-16 5 浏览
遊車河搵野食不離幾個地方, 西貢係頂頭大熱, 唔係點會到呢間野咁行, 搞到要開外賣部!?講真佢既生果item比傳統糖水殺食, 佢既乜糊物糊都係過得去個隻, 唔及布甸pancake咁受歡迎, 差唔多每臺一碟. 我覺得佢D芒果布甸唔夠滑, 實左DD, 寧願要紫米糕, 加一個芒果pancake就可以當一餐啦!次次買完外賣, 都見人排隊, 心諗: 唔好出市區開分店呀! 唔係好快會……
2001-06-03 11 浏览
今日去試o左一個合桃露加豆腐花同一個芒果Pancake. o係門口個阿姐先問我地幾多位, 跟住就問食唔食榴槤, 我地話唔食, 咁佢就叫我地入去鋪入面坐, 唔通佢地有分榴槤區同非榴槤區?個合桃露加豆腐花好正, 好香合桃味又唔係太甜, 而豆腐花都好香同滑, 成個糖水都好正好好味!個芒果Pancake就一般啦, 係D芒果好甜同埋個個都漲卜卜之外, 唔見得特別好食.
2001-04-21 10 浏览
和女友一齊到滿記食下糖水,到門口已經傳來陣陣榴槤香味~~~叫番碟o黎食( $18兩件),細細件,味道唔會太濃,清清地仲易接受。記住咬一啖後,千祈咪再望件布甸,因為"Pat"榴槤睇落好似痰或者鼻涕......女友杯芒果冰就清淡如水,三件芒果肉,加o的芒果汁、加o的糖水、加o的水就$22,我覺得冇乜特別,唔係好值,食多碟布甸好過!
和女友一齊到滿記食下糖水,到門口已經傳來陣陣榴槤香味~~~
2000-08-09 14 浏览
食完海鮮,走o黎食糖水。。。<br>發覺佢D 糖水都冇乜特別。。<br>最好味都係芒果pancake 同生果西米露~<br>但係d 芝麻糊同黑糯米都唔夠" 杰" !<br>不過呢喥d甜品勝在唔係好甜!!!
食完海鮮,走o黎食糖水。。。
<br>發覺佢D 糖水都冇乜特別。。
<br>最好味都係芒果pancake 同生果西米露~
<br>但係d 芝麻糊同黑糯米都唔夠" 杰" !
<br>不過呢喥d甜品勝在唔係好甜!!!
2000-07-18 12 浏览
上次釣完墨魚跟住朋友去滿記食糖水(之前冇o野落過肚),見到星期五晚都咁多人排住隊,等住食,真係覺得好誇張。 <br>在門口位坐定定,叫o左碗熱的合桃露豆腐花,之前已經問過侍仔有冇熱食,點知送來時卻有點失望──合桃露是熱的,而豆腐花卻是凍的。諗起都冇乜mood! <br>不過班戟卻好好味,可能之前冇乜o野落過肚啦!但係點都要彈一彈的是班戟太多cream,生果少得可憐!!