2021-05-13 25 浏览
早幾日前同朋友去試,打邊爐,諗住咪又嗰啲嘢....肥牛、雜丸、菜.....估唔到有驚喜喎!個職員介紹我哋試過墨汁椰子湯底🍲,一滾起嗰下,已經好香,我哋3個人,一人試飲少少,都飲到收唔到手,差啲無湯烚嘢食呀🤣😂🤣😂再嚟試個前菜,涼拌涼瓜,甜酸苦辣都有齊,好得意,又開胃!職員話佢哋啲餃、滑都係自己做,叫我哋試下,我哋就試碟3色餃,個雲吞最正,食落似蝦餃😅😅!其他嘢就中規中矩,肥牛都算靚仔!值得再試!👍🏻👍🏻👍🏻
再嚟試個前菜,涼拌涼瓜,甜酸苦辣都有齊,好得意,又開胃!
  • 雲吞
  • 椰子墨魚湯底
  • 涼拌涼瓜
2021-05-13 23 浏览
過海約朋友食晚飯聚下,想搵d可以坐得耐嘅地方,經過見到呢間好似都幾優惠,又可以打邊爐慢慢坐岩哂我地!上到黎見到呢度環境都唔錯,都幾闊落,落地玻璃窗個邊嘅檯最受歡迎😆😆晚市呢度都有優惠,單點全部7折😍😍我地今日唔太肚餓,最主要係想慢慢食慢慢吹水,所以淨係叫左一碟肉,手打丸、蠔同埋一籃菜😋湯底我地揀左港式麻辣鍋🤩一黎到見到第一個感覺係都幾足料,同埋已經聞到陣強勁嘅麻辣味🤤打邊爐嘅醬油係用個盤分左幾格樽仔上,乾淨企理👍🏻👍🏻美國雪花霜降肥牛望落都幾靚仔,油花均勻,食落都有牛味😋蠔🦪用個blingbling嘅兜裝住,下面有冰底,蠔有5大隻,烚完都唔算縮水縮得好勁🤣食落唔惺👌🏻三寶丸分別係蝦丸、墨魚丸同豬肉丸,每樣有3粒食落都算彈牙,最搞笑係個造型,下面成個雀巢咁樣好得意😂😂野菜拼籃呢個超靚成個籃咁上😂😂個籃入面有勁多唔同種類嘅菜!基本上打邊爐會食嘅都搵到咁濟😂D菜重要擺得好靚,打卡一流😍

美國雪花霜降肥牛
望落都幾靚仔,油花均勻,食落都有牛味😋

蠔🦪

三寶丸

野菜拼籃
2021-05-11 26 浏览
與好友來到銅鑼灣逛逛走走,突然口痕,雖然未至於十分肚餓,但朋友火鍋癮起,提議上openrice看看有什麼地方適合落腳🤭朋友話想試試這間 「滿漢金鍋」😌 上到來感覺不錯,座位舒適,冷氣還開到挺大,唔使怕打邊爐食到滿頭汗🤪 朋友請客,又負責落單,所以確實菜式名稱我也不太清楚😂 食火鍋首先就當然各自揀自己喜歡的調味料混醬😌我與朋友也是食辣之人,所以就叫了港式麻辣湯底🌶️ 那鍋真是金色的,餐廳名由來?😜 湯底味道唔錯,食完不會特別口渴🌶️麻辣湯配鴨血最正‼️所以二話不說叫了一碟鴨血‼️份量都不少,放落鍋煮到最後先品嚐就最入味的啦😋食火鍋當然唔可以缺少牛肉,朋友選擇了一碟美國雪花肥牛🐂三色丸,各三粒🍡當日有牛肉丸,梅菜豬肉丸,鯪魚丸~餃子~ 應該係自家製作,如果餡料再一點滿一點就更好🥟 配上西洋菜墊底,較少見🥬🥛店內有供應清水,其他客人大部分都在喝其他飲料,不過我與朋友都減糖中,所以就決定今餐只飲清水🤪

調味架

港式麻辣湯鍋

鴨血

鴨血

火鍋當然唔可以缺少牛肉,朋友選擇了一碟美國雪花肥牛🐂
雪花肥牛

三色丸,各三粒🍡當日有牛肉丸,梅菜豬肉丸,鯪魚丸~
三色丸

雲吞 • 水餃 • 韮菜餃

2021-05-07
銅鑼灣新開平價高質火鍋店 — 滿漢金鍋▫️前日星期五放工Happy Friday就同朋友黎左呢間位於銅鑼灣嘅滿漢金鍋打下邊爐🫕🤤呢間火鍋店只係開咗一個幾月,環境寬敞闊落,光線充足,星期一至六正價食品有七折,而星期日更加平,有五折優惠,真係午市套餐最平只係$68起!真係好抵食🤩▫️港式麻辣鍋($138)食落係麻麻辣辣,不過味道係微辣,唔會話好辣。▫️花甲王(時價)好新鮮,冇沙,味道好鮮甜!👍🏻▫️頂級手切肥牛片($239)牛肉嘅肉味重,味道好爽嫩。▫️脆鯇骨腩片($118).肉質好爽口彈牙單小心會有少少細骨,灼幾秒就已經熟。 ▫️三寶丸($108)佢哋嘅三寶丸其實係蝦丸、墨魚丸、梅菜豬肉丸。第一次的梅菜豬肉丸,真係好有驚喜,唔似平時肉餅嘅味道,口感好爽口彈牙,其他丸都不錯,墨魚丸同蝦丸都同樣彈牙,真係食得出係手打嘅,好正!😍呢個價錢有九粒手打丸,真係相當抵食!▫️豬膶($78)好爽口!唔似平時出邊打邊爐嗰啲咁鞋口,勁好食,好似生滾粥嘅豬膶🤤▫️羊肉片($89)份量相當多,蘇味適中,唔會驚話好蘇,啱晒驚食羊嘅朋友。▫️招牌滑牛肉($98)口感新鮮滑溜,大大塊,肉味濃郁。▫️見到餐廳而家做緊優惠,加一蚊3選1選
銅鑼灣新開平價高質火鍋店 — 滿漢金鍋
▫️
港式麻辣鍋($138)
食落係麻麻辣辣,不過味道係微辣,唔會話好辣。
花甲王(時價)
好新鮮,冇沙,味道好鮮甜!👍🏻
▫️
頂級手切肥牛片($239)
牛肉嘅肉味重,味道好爽嫩。
▫️
脆鯇骨腩片($118).
肉質好爽口彈牙單小心會有少少細骨,灼幾秒就已經熟。
▫️
三寶丸($108)
豬膶($78)
▫️
羊肉片($89)
份量相當多,蘇味適中,唔會驚話好蘇,啱晒驚食羊嘅朋友。
▫️
招牌滑牛肉($98)
口感新鮮滑溜,大大塊,肉味濃郁。
見到餐廳而家做緊優惠,加一蚊3選1選購食品:
1.一客火鍋配料
2.紅酒一支
3.白酒一支
地址:
滿漢金鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
▫️
為食指數:7.5(10分為最多)
抵食指數: 8
2021-05-09 39 浏览
今日約左朋友係銅鑼灣行街,順便一齊食lunch. 朋友話想打邊爐所以揀左呢間餐廳。餐廳位於Kyoto Plaza 3樓,一入去見到呢幅特色牆幾靚。好似啲盤景咁。餐廳地方寬躺,由於岩岩開門所以無乜人,我地揀左卡位坐。午餐係一人一鍋,再揀配料。我揀左麻辣鍋,朋友唔食得辣所以揀左清湯。配料有: 午餐肉,芝士腸,魚角,蟹柳,芋頭,腐竹,牛丸,公仔麵。普通配料,味道正常無乜特別。麻辣湯唔會太油,辣度適中。煮完既野食已經夠入味,唔使再點醬汁。紫貝天葵,好飲,唔會好似出面飲果啲咁酸,甜甜地。Overall, 野食雖然無乜驚喜,但職員有禮同地方闊落乾淨坐得舒服。

餐廳地方寬躺,由於岩岩開門所以無乜人,我地揀左卡位坐。

紫貝天葵,好飲,唔會好似出面飲果啲咁酸,甜甜地。

2021-05-09 28 浏览
之前响網上見到呢間打邊爐星期日有半價,就約埋全家人去試試佢,一行10人,飲埋啤酒,食得飽飽都係二千一百幾蚊埋單,確係抵~!食物質素黎講,手切牛極力推介,其他的牛豬拼盤也值得一試,另外鴨血亦好食,其他配料種類與一般火鍋店差不多,重點係算新鮮,值得一提,龍蝦特價只係3百幾蚊隻,出街食黎講都算平!而且係游水捉上黎嘅~新鮮!湯底有平有貴,我們只點了兩款平價普通湯底,冬陰公鍋和蕃茄豆腐銀魚鍋也不錯!會再次光顧!
會再次光顧!
2021-05-02
  • 肥牛
  • 美國雪花霜降肥牛
2021-05-08 30 浏览
Long time no hotpot! 🍲1. 黑蒜什菌雞湯 $138湯底濃郁 奶白色嘅 無限加湯都仲係奶白色 絕對冇偷工減料 蒜味都重 個底仲有啲木耳同大白菜做配料2. 牛魔王拼盤 $399呢個勁抽啦 有幾款牛 包括肥牛 牛胸爽 牛粒 同牛脷 肥牛係佢嘅特色 淥兩三秒就得 入口啲油脂爆曬出嚟 牛香十足 胸就真點爽啲 咬口彈牙 牛粒同牛脷就牛香感再重啲 肉同油脂分布平均 一個字正啊3. 農場滑雞 $89佢冇呃你 真心好滑 煲左一陣都係咁滑 真心好奇佢點做到 4. 自家製三寶丸 $108有蝦 豬 同 墨魚 口感彈牙 食得出自家製 真係幾足料 又大大粒5. 自家製三寶餃 $99有韭菜 鮮蝦 西洋菜餃 皮薄餡靚 真點自家製 第二度食唔到6. 即炸響鈴 $68 ✨✨✨✨✨真係超級無敵大好食 真係即炸而且超級大嚿 個皮炸到金黃色 再索晒啲湯 真係食過最好食嘅!!7. 檸檬薏米水 $40偏甜 不過薏米足料 再多啲檸檬味好啲Overall推介指數:4.5-5/5食物質素水準偏高 自家製嘅嘢十分吸引 重點係佢平日有七折 星期日仲有五折 所以折完唔會太貴 真心會有機會會再食
Long time no hotpot! 🍲

6. 即炸響鈴 $68 ✨✨✨✨✨

7. 檸檬薏米水 $40
偏甜 不過薏米足料 再多啲檸檬味好啲

Overall推介指數:4.5-5/5
放工之後有啲想打邊爐🍲好耐都冇出街打邊爐, 之前一早已經好想試呢間打邊爐, OpenRice book仲有7折(下面價錢係正價嘅)整體坐得好舒服跟住啲嘢食都好有特色,有驚喜🥰🥰🥰✨龍袍豆乳野菌花膠湯 💰158💫評分: 8.6/10📝上枱嘅時候覺得佢真係好得意😎, 好似個福袋嘅腐皮入邊包住左啲菇然後食食下就會可以撈散佢黎食, 入面好足料除咗有打邊爐必食嘅娃娃菜之外仲有重點‼️‼️花膠❕❕❕好似好少打邊爐入邊真係有起碼四大嚿花膠俾你食🤣所以都飲咗半碗湯先開始打邊爐, 啱晒打卡🥰🐖豬八戒拼盤 💰288💫評分: 8.7/10📝豬八戒個名好fun會想知道係咩嚟🥳, 因為都幾想試吓內臟, 所以就決定咗要叫豬八戒拼盤, 有黑毛豬、豬下青、粉腸、豬肚同豬肺, 我覺得佢啲豬內臟全部都好新鮮唔會有腥味, 自己人生第一次食粉腸, 鍾意佢個質感係黐住少少肥膏得來又好爽口好正😎🐄美國雪花霜降肥牛 💰188💫評分: 8/10📝每一塊都好薄, 份量都算夠兩個人食, 打邊爐邊度少得肥牛🥳🥳🥳✨自家製3寶餃 💰99💫評分: 7.8/10📝自家製餃粒粒飽滿, 入面好足料有大大隻嘅鮮蝦咬落去彈牙🥰✨梅菜土魷豬肉丸 💰50 (半
龍袍豆乳野菌花膠湯

💫評分: 8/10
自家製3寶餃

✨自家製3寶餃 💰99
💫評分: 7.8/10
📝自家製餃粒粒飽滿, 入面好足料有大大隻嘅鮮蝦咬落去彈牙🥰

✨梅菜土魷豬肉丸 💰50 (半份)
💫評分: 8.3/10
📝好似食緊媽咪嘅梅菜蒸肉餅, 不過係變咗圓轆轆咁😌, 喺味覺嘅新衝擊😋

✨精製鯪魚球 💰48(半份)
💫評分: 7/10
📝好少打邊爐食, 食得出係新鮮😚, 鍾意食鯪魚嘅要試吓

🐄手打牛丸💰48 (半份)
💫評分: 8.3/10
📝牛味幾濃, 有咬口😋真係好彈牙一食就知係手打, 連我平時都唔係幾鍾意食牛丸都覺得好食

𝕌𝕝𝕥𝕚𝕞𝕒𝕥𝕖 𝔾𝕠𝕝𝕕𝕖𝕟 ℙ𝕠𝕥 滿漢金鍋
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
(銅鑼灣🚇C出口)

💫評分: 8.1/10
💬坐得好舒服😌枱與枱之間都有啲距離, 除咗卡位入邊仲有房, 店員都好有禮貌, 同埋覺得啲嘢食用料係新鮮, 價錢對得住食物質素

#滿漢金鍋 #UltimateGoldenPot #打邊爐 #牛肉火鍋#火鍋 #火鍋店 #hotpothk #hotpothongkong #銅鑼灣美食
庆祝纪念
纪念日
龍袍豆乳野菌花膠湯
豬八戒拼盤
自家製3寶餃
2021-05-05 43 浏览
出咗銅鑼灣突然想打邊爐,見到呢間火鍋店有好多好評,上OpenRice訂檯仲有七折就去試下。平日嘅晚上唔多人,地方非常寬敞,仲有卡位選擇,我哋揀咗靠落地玻璃位置可以望下街景。想食辣嘅湯底,見到有泰式冬蔭功湯鍋($78)咁特別就叫咗嚟試吓,一擺上檯就聞到好香冬蔭功味,酸辣味出又唔會好似平時d冬蔭功湯咁濃,用嚟打邊爐唔會蓋過食物本身嘅原味,值得一試!我哋叫咗:牛魔王拼盤( $399 )拼盤有肥牛,牛胸爽,安格斯牛粒,牛脷,牛肉肉味好香,各個部份可以食到唔同嘅口感,最特別係牛胸爽,好多地方都未必有,有嚼頭又有油脂嘅甘香味~白鱔片( $149 )白鱔片肉質鮮嫩,厚薄適中無骨,大大塊用來打邊爐剛剛好~獅頭鵝腸 ($108)好新鮮有脆感,帶有油脂嘅香又唔會覺得膩,必點~流沙墨魚丸 ($68)+ 鯪魚球 ($45)兩款都非常彈牙,墨魚丸入面仲包住好香嘅流沙奶黃,好味~梅菜土尤豬肉丸($50)少見嘅配搭,梅菜蒸肉餅就食得多,打成肉丸打邊爐都係第一次試,好新鮮,口感唔錯~飲品叫咗店員推介嘅自家製檸檬薏米水,一大渣都係$40,飲完個喉嚨即刻舒緩咗!七折後每人大概$250,用呢個價錢可以食到咁優質嘅食材,性價

我哋叫咗:
牛魔王拼盤

白鱔片

梅菜土尤豬肉丸

檸檬薏米水

七折後每人大概$250,用呢個價錢可以食到咁優質嘅食材,性價比算高!值得一提係食完唔會口渴,下次可以再嚟試吓其他食物同湯底!

2021-05-03
牛魔王拼盤
白鱔片
梅菜土尤豬肉丸
檸檬薏米水
  • 獅頭鵝腸
2021-05-05 23 浏览
銅鑼灣精品打邊爐,間舖頭裝修正正常常,之前聽朋友介紹過,知佢係行精品路線,主要係佢哋啲材料非常新鮮,所以今日專程黎試吓。手切新鮮肥牛一嚟就試吓佢餐牌上邊推介嘅手切肥牛,我一想碟就見到啲牛好靚呀,唔同啲雪藏肥牛好多肥膏,你會見到佢啲牛肥瘦好均勻,但係食落去又好淋好爽,仲好有牛肉味,食完一次真係唔會再食返啲雪藏牛。黑豚肉啲黑豚肉切到好薄,放落個湯底度好快就熟,啲黑豚肉好重肉味,食得出來貨應該係靚野。生蠔生蠔要喺手寫餐單度先至有,又唔係好貴喎,百零蚊有六隻,上碟見到佢哋隻隻都好大隻好肥美,放落個鍋度煮完之後,都唔會縮到好細隻,食落口仲係啖啖肉,好新鮮。

手切新鮮肥牛

黑豚肉

生蠔
2021-05-04 31 浏览
銅鑼灣呢一間打邊爐最近做緊星期日全單五折好震撼所以即刻約咗屋企人去試😂.✅番茄昆布豆腐銀魚湯蕃茄味好濃啲豆腐唔係軟皮皮仲有質地有好多銀魚仔個湯底勁清甜好健康 啱曬番茄味怪✅牛魔王拼盤有雪花肥牛 牛胸爽 安格斯牛粒,牛脷個雪花肥牛真係唔係講笑油脂比例超好又滑又嫩另外牛胸爽又係非常之爽滑彈牙食落去一啲罪惡感都冇牛脷同牛粒都幾滑五折咗之後性價比好高 超抵食✅丸有蝦丸梅菜土魷豬肉丸同墨魚丸 仲有牛丸全部都係手打 又彈牙又鮮味完全冇落多餘嘅粉 咬入去仲好juicy✅墨魚韭菜餃 鮮蝦雲吞餃勁好食一粒粒嘅墨魚又鮮又彈加埋韭菜👍👍第一次食個味道真係好特別鮮蝦雲吞相對冇乜驚喜✅蔬菜籃性價比超高 有好多唔同種類嘅蔬菜份量多成個蔬果籃又有蕃茄金菇淨係食菜都可以飽😘😘
銅鑼灣呢一間打邊爐
啲豆腐唔係軟皮皮仲有質地
有好多銀魚仔個湯底勁清甜
好健康 啱曬番茄味怪
✅牛魔王拼盤
有雪花肥牛 牛胸爽 安格斯牛粒,牛脷
個雪花肥牛真係唔係講笑
油脂比例超好又滑又嫩
份量多
成個蔬果籃又有蕃茄金菇
淨係食菜都可以飽😘😘
2021-04-30 25 浏览
小編上星期同朋友去銅鑼灣打Bino聚一聚,環境坐得好舒服😌話個好消息比大家知餐廳逢星期一至六有七折 ;星期日有五折!—————————————豬骨湯底 🍲$78豬骨湯底非常之有誠意🤓,淡白色既湯底入面仲有娃娃菜、冬菇、磨菇等等既材料,當中冬菇同娃娃菜吸左湯既精華之後超級好食😚😋—————————————牛魔王拼盤(美國雪花肥牛、牛胸爽、安格斯牛粒、牛脷) 🐄$399呢個牛魔王拼盤雖然賣$400蚊,但係有哂4款唔好既牛🤩,其實唔貴,當中既牛胸爽真係好特別😱,小編都係第一次食,滾一滾幾秒鐘之後再點少少豉油,成個口都係滿滿既牛味,而且仲唔會皺皮,濃濃既牛脂肪味充滿成個口🥰😍鐵板燒或者炒嘅牛柳粒就食得多,用打邊爐既食法小編都係第一次,本身以為會好硬,但點知食落去一d都唔硬😱,仲要好juicy 😚—————————-———脆鯇骨腩片🐟$118呢一個脆肉鯇真係性價比好高!仲好抵食😛😗成碟足足有10大片🤩食落去非常爽口又肉鯇新鮮😋———————-—————自家製鮮蝦雲吞餃、自家製水餃🥟各$40半份雲吞同水餃個皮稱得上皮簿餡靚,外皮簿又滑,裏面肉質鮮嫩非常Juicy又香😚
—————————————
豬骨湯底 🍲$78

—————————————

—————————-———
脆鯇骨腩片🐟$118

———————-—————
自家製鮮蝦雲吞餃、自家製水餃🥟各$40半份
Conveniently located in the heart of Causeway Bay, Ultimate Golden Pot serves up Chinese-style hot pot fit for a king with premium ingredients and attentive service, but at budget-friendly prices for your wallet as they are doing lots of promotions these days (we got 30% off by booking from Openrice) . Upon being seated, a waitress handed us the condiments tray with soy sauce and different toppings, such as garlic, spring onions, hot pepper and sesame paste. Food was promptly served and each dis

Upon being seated, a waitress handed us the condiments tray with soy sauce and different toppings, such as garlic, spring onions, hot pepper and sesame paste. Food was promptly served and each dish was nicely presented.

[Fish Soup Base with Coriander, Tofu and Clam]
The light clean broth was full of firm tofu and plump clams, making it a healthy choice that also allowed us to taste the original flavor of all the food we ordered.

[Beef Platter]
The beef platter consisted of four different parts - delicate snow beef slices with quality marbling, tender Angus steak bites that melted in our mouths, ox tongue with a nice chewy touch and brisket deckle, which is the white fatty connective tissue. It was actually my first time trying deckle, so I was pleasantly surprised by the unique springy texture that softened up after being dipped into the hot soup.
Beef Platter

[Minced Pork Balls with Preserved Vegetables and Shrimp Balls]
We fell in love with these freshly handmade balls, as they were extra large and juicy compared to store-bought ones served in other places. Highly recommend the minced pork with preserved vegetables, as it was distinctively savory and flavorful.

[Handmade Shrimp Dumplings]
We got two kinds of dumplings -  shrimp wonton and shrimp watercress - which both had a generous portion of fillings. The watercress added a slight punch of peppery flavor and went well with the sweet shrimp.
Handmade Shrimp Dumplings

[Fresh Prawns]
The prawns were conveniently thread on sticks for easy handling and they turned bright red in just a few seconds after being dunked in the boiling broth. The flesh was meaty and delightful on its own or dipped into soy sauce for a more umami taste.
Fresh Prawns

[Pork Liver]
Not a huge fan of pork liver despite it being packed with nutrients, but this was very rich, palatable and not intensely strong.
Pork Liver

2021-04-26
Beef Platter
2021-04-29 244 浏览
滿漢金鍋銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓好耐無同家人去食火鍋,收工附近有間新開嘅台式火鍋,難得一家人一齊咁就去食餐好啦。個火鍋好多款式揀,花多眼亂,款款都好想食,雖則不是任食火鍋,但價錢唔算貴,而且食物質素有一定保證嘅!見個餐牌都成十款湯底,見黑蒜出唔多有得食,就叫個黑蒜什菌雞湯鍋啦。黑蒜什菌雞湯鍋雖然料唔多但就好重雞同黑蒜味,幾好飲頂級手切肥牛片就咁睇啲紋脂肪已經知係靚野啦,果然食落真係超好味,同普通牛完全無得比黑豚肉同樣睇啲紋脂肪已經知唔係普通野,味道都不錯呀豬嘜午餐肉&脆皮芝士腸打邊爐必備良品,無佢地唔叫打邊爐,又而芝士腸真心脆!獅頭鵝腸雖則我唔太食,但我老豆好鐘意食,重話想叫多碟,咁應該幾好味嘅。四寶丸啲丸食落似手打,因為佢比機造出黎有彈性,而且大大粒食多幾粒就飽。蔬菜拼盤個賣相真係好正,有娃娃菜,生菜,金姑,番茄,而且啲菜勁多。養生花膠餃啲餃皮薄餡多,細細隻易入口。紫貝天葵出面好小有得飲,味道好似酸梅湯,幾易入口。
滿漢金鍋
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

黑蒜什菌雞湯鍋
雖然料唔多但就好重雞同黑蒜味,幾好飲
頂級手切肥牛片
黑豚肉
同樣睇啲紋脂肪已經知唔係普通野,味道都不錯呀
豬嘜午餐肉&脆皮芝士腸
打邊爐必備良品,無佢地唔叫打邊爐,又而芝士腸真心脆!
獅頭鵝腸
四寶丸
蔬菜拼盤
個賣相真係好正,有娃娃菜,生菜,金姑,番茄,而且啲菜勁多。
養生花膠餃
啲餃皮薄餡多,細細隻易入口。

紫貝天葵
出面好小有得飲,味道好似酸梅湯,幾易入口。
2021-04-25
  • 頂級手切肥牛片
2021-04-26 42 浏览
Happy Friday 當然同朋友出黎食下飯啦我哋不嬲都係邊爐控見到op有唔少人介紹滿漢金鍋既湯底好足料好夠味就一於黎試下~ 當晚ot咗一陣接近8點先到已經好多人了 好多枱都full了好彩有book定位✌🏻✌🏻唔洗點等就入座了而家晚市黎食仲有優惠~ 火鍋店已經好貼心地準備好口罩袋㗎啦~一人一個”lei”同一人一對生筷唔洗爭放野想食咩都自己放~一坐低叫好野食 職員已經會拎好醬料沙茶醬 炸蒜呢d都會有既~湯底選擇都有好多款但因為朋友唔食得辣而我又唔想太熱氣就叫咗個唔辣既湯底招牌豬骨濃湯湯底的確好濃味未落配料之前已經瘋狂飲湯😂作為牛魔王肥牛係必點~ 肥牛好重牛味肥膏筋位唔多咬落唔會韌黑毛豚肉因為薄切所以基本上一dum落去就即熟咁滯條紋分明 肥膏亦唔多值得一點丸類都係必點呢度4款丸有墨魚丸 鯪魚球丸 梅菜土尤丸 牛丸個人黎講最推薦梅菜土尤丸好夠彈牙墨魚丸最普通但係好重味 亦都好好食👍🏻
Happy Friday 當然同朋友出黎食下飯啦
已經好多人了
好多枱都full了
好彩有book定位✌🏻✌🏻
唔洗點等就入座了

而家晚市黎食仲有優惠~

火鍋店已經好貼心地準備好口罩袋㗎啦~

一人一個”lei”同一人一對生筷
唔洗爭放野
想食咩都自己放~

一坐低叫好野食
職員已經會拎好醬料
沙茶醬 炸蒜呢d都會有既~

湯底選擇都有好多款
但因為朋友唔食得辣