2022-09-02
今日行開旺角嘅花園街近廣華醫院嗰邊,有間新開嘅日本嘢食,佢係以便當🍱嘅模式做賣點,日本美食我最愛😍當然要入去試吓啦😋環境裝修都係以簡潔木系為主,有日式既風格。我哋叫咗兩個餐兩個都有加$16,因為咁樣係最抵嘅,有嘢飲🧃or味精湯再加小食一份 😉味精湯份量啱啱好,味道都唔係太鹹👍溫泉蛋菜沙律🥗,所有沙律🥗都夠哂冰凍,有生菜🥬粟米🌽青瓜絲、蕃茄仔、材料夠哂新鮮。溫泉蛋就咁食真係有另一番風味,通常都係加落壽喜燒到,生食溫泉蛋我都係第一次😌鍾意食蛋既朋友一定要試下呀,味道幾好架!!鰻魚牛肉井配黑松茸鮮菌—$62咖喱牛肉當成個便當🍱賣相好豐富,條鰻魚一啲都唔腥,好好味😋,牛肉同d洋蔥🧅都炒到夠哂味,再加埋黑松茸鮮菌令口感又再昇華🤩咖喱豚肉🍱配中華沙律—$45先講個豚肉係五花腩肉嚟嘅,好淋,煎得好香👍好好食😋另外係日式咖喱🍛所以一啲都唔辣😝想講個便當🍱啲飯仲要係珍珠米嚟㗎😏總括來講都係一間種類多,而性價比高嘅餐廳
環境裝修都係以簡潔木系為主,有日式既風格。
味精湯份量啱啱好,味道都唔係太鹹👍
鰻魚牛肉井配黑松茸鮮菌—$62
咖喱牛肉當
咖喱豚肉🍱配中華沙律—$45
想講個便當🍱啲飯仲要係珍珠米嚟㗎😏
總括來講都係一間種類多,而性價比高嘅餐廳