2022-09-02 49 浏览
今日行開旺角嘅花園街近廣華醫院嗰邊,有間新開嘅日本嘢食,佢係以便當🍱嘅模式做賣點,日本美食我最愛😍當然要入去試吓啦😋環境裝修都係以簡潔木系為主,有日式既風格。我哋叫咗兩個餐兩個都有加$16,因為咁樣係最抵嘅,有嘢飲🧃or味精湯再加小食一份 😉味精湯份量啱啱好,味道都唔係太鹹👍溫泉蛋菜沙律🥗,所有沙律🥗都夠哂冰凍,有生菜🥬粟米🌽青瓜絲、蕃茄仔、材料夠哂新鮮。溫泉蛋就咁食真係有另一番風味,通常都係加落壽喜燒到,生食溫泉蛋我都係第一次😌鍾意食蛋既朋友一定要試下呀,味道幾好架!!鰻魚牛肉井配黑松茸鮮菌—$62咖喱牛肉當成個便當🍱賣相好豐富,條鰻魚一啲都唔腥,好好味😋,牛肉同d洋蔥🧅都炒到夠哂味,再加埋黑松茸鮮菌令口感又再昇華🤩咖喱豚肉🍱配中華沙律—$45先講個豚肉係五花腩肉嚟嘅,好淋,煎得好香👍好好食😋另外係日式咖喱🍛所以一啲都唔辣😝想講個便當🍱啲飯仲要係珍珠米嚟㗎😏總括來講都係一間種類多,而性價比高嘅餐廳

環境裝修都係以簡潔木系為主,有日式既風格。

味精湯份量啱啱好,味道都唔係太鹹👍

鰻魚牛肉井配黑松茸鮮菌—$62
咖喱牛肉當

咖喱豚肉🍱配中華沙律—$45

想講個便當🍱啲飯仲要係珍珠米嚟㗎😏

總括來講都係一間種類多,而性價比高嘅餐廳
2022-08-29
2022-09-02 41 浏览
🍱 ʚ 滿滿丼 ɞ同朋友行街無意中發現旺角新開左一間丼飯😍我地見門面裝修得幾靚而且價錢非常親民!!比佢吸引入去😆ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ各款丼都可自選一款涼伴菜,有蜆肉青瓜(辣)、泡菜、中華沙律、黑松茸鲜菌,我地揀左黑松茸鲜菌😍黑松茸味好重,真心超好食!強力建議!!👍🏻另外可以+$16 轉套餐 咁就會有飲品 / 味噌湯 + 紅色標記小食1份 都幾抵食✿ 鰻魚牛肉丼 $62食丼飯當然唔少得鰻魚飯啦,鰻魚好肥美,肉質軟腍,油脂入口即化。仲有另一位主角,就係牛肉啦,肉味濃郁,口感細膩,搭配特調嘅醬汁,十分惹味😆 丼飯仲有海帶、蛋絲、酸薑,十分開胃,同埋望落色彩豐富,好有食慾🤣✿ 牛脷丼 $44朋友嗌左牛脷丼,入面有四大塊牛脷,牛脷都厚實乾爽,唔會煮到腍晒冇晒口感,而且醃得好入味!唔錯唔錯 鍾意牛脷嘅可以試一試👍🏻✿ 小食因為+$16會包一個小食,我地揀左炸雞翼 同 炸芝士年糕,跟住再加左個唐楊炸魷魚🦑炸雞翼有兩個醬汁選擇,我地揀左黑松茸醬,黑松茸味濃郁,雞翼炸得好香口,底味有少少辣味,好味!值得一試👍🏻炸魷魚口感彈牙,表面酥脆,因為雞翼揀左黑松茸醬,炸魷魚點
🍱 ʚ 滿滿丼 ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

✿ 鰻魚牛肉丼 $62

✿ 牛脷丼 $44

✿ 小食

炸魷魚口感彈牙,表面酥脆,因為雞翼揀左黑松茸醬,炸魷魚點黑松茸醬都幾好食😆😆

炸年糕外皮好crisp 咬落去啖啖芝士 好正👍🏻
2022-09-02 57 浏览
人均消費100蚊內野食到底有咩選擇?餃子?🥟米線?🍜食日式丼飯都幾吸引😍🍚喺旺角都有相類似嘅餐廳,食完呢間之後真心覺得好食過其餘幾間👍🏼⭐️各款丼可以選一款涼拌菜,有蜆肉青瓜🥒泡菜❤️中華沙律💚黑松露鮮菌🍄加$16仲可以轉套餐,有飲品/ 味噌湯+小食一份,套餐小食就同涼菜款式差吾多。✿ 日式岩手和牛丼 $76和牛丼都淨系賣76蚊都算系咁😍和牛油脂分佈又幾均勻,食落牛肉味香濃,加40蚊仲可以倍增和牛份量🐮揀咗蜆肉青瓜同埋炸魷魚🦑辣蜆肉加埋青瓜好清新😊炸魷魚脆卜卜。✿ 鰻魚雞肉丼 $62鰻魚同雞肉組合又幾少見,鰻魚爽口多汁,雞肉吾系平時戈啲雞肉味,好似印度菜戈隻天多利烤雞🇮🇳好微微辣夠香口。揀咗中華沙律同埋黑蒜茸煮蜆🖤黑蒜茸煮蜆系店員推介,個湯好香蒜蓉味🧄蜆肉都多。

✿ 日式岩手和牛丼 $76
日式岩手和牛丼

✿ 鰻魚雞肉丼 $62
2022-08-28
日式岩手和牛丼
2022-09-01 1093 浏览
滿滿丼🍱和牛肩胛丼 ($76)丼飯本身配咗紫菜、海帶、蛋絲同紫薑絲,另外仲可以四揀一伴菜,包括辣蜆肉青瓜、泡菜、中華沙律同埋黑松茸鮮菌🍄 我哋揀咗蜆肉青瓜🥒真係估佢唔到佢係用日本岩手和牛肩胛油脂分布好靚,食落滑嫩同肥得黎,又唔會太油膩🤤 用黎撈飯一流,如果配多少少汁就perfect 🫶🏻辣蜆肉青瓜唔算好重味,只有微微辣,用黎做開胃菜都可以🌶另外加16蚊就可以轉做餐,餐會多一款飲品同小食,小食嘅選擇好多有成11款,我哋揀咗🌟唐揚炸魷魚(+$4)🦑 酥脆得黎又香口惹味,值得一試👍🏻 飲品揀咗樂天鮮蘆薈汁,罐裝飲品正常發揮✅鰻魚雞肉丼($62)62蚊竟然有鰻鰻魚同雞肉,鰻魚軟淋得黎夠入味,而且唔會好似出面啲鰻魚汁咁死咸味🧂烤雞肉唔算好滑嫩,味道咸咸地咁,另外揀咗黑松茸鮮菌做配菜,好多菇菇,都係配同樣嘅配菜,個紫薑味道幾出色,咁嘅價錢算唔錯🤑另外都轉咗套餐,再加四蚊小食轉🌟棒棒炸雞翼, 可以揀黑松茸/中華辣醬,我哋黑松茸醬😋有三件炸雞棒棒,味道有少少辣,配埋黑松茸醬易入口得黎,又惹味💯 飲品就揀咗忌廉溝鮮奶,另外都有可樂/茶/麵鼓湯揀🥤Extra comment 🖍•其實我哋已經試咗最貴個兩個
滿滿丼🍱

和牛肩胛丼
和牛肩胛丼 ($76)

唐揚炸魷魚

鰻魚雞肉丼($62)

Extra comment 🖍
•其實我哋已經試咗最貴個兩個飯,好似牛肉丼先36蚊,就算薄切牛脷丼都係44蚊一個,整體黎講性價比都幾高😆
唐揚炸魷魚
  • 棒棒炸雞翼
2022-09-01 614 浏览
經過見到新餐廳,價錢經濟實惠,一於試試~和牛肩胛丼 ($76)一望肩胛肉中間呈微紅,一入口肉質軟嫩,油花適中,牛肉味濃郁。日本岩手和牛果然唔同!至於鰻魚牛肉丼($62)既牛肉都香甜好吃,各有特色~ 但如果只能選一款,一定係和牛優勝,值得去試!仲要只係貴十幾蚊咋!涼拌菜選左 - 黑松茸鮮菌菇菌味好滋味;蜆肉青瓜爽脆,微辣增胃口~我中意呢度既丼飯有黃色既蛋絲,粉紅既子薑,綠色既昆布同蔥花,真係好色彩繽紛既日式便當!好睇又好食~所有丼飯+16就可轉餐,有小食同飲品,幾抵!棒棒炸雞翼一望金黃色既外皮,一咬發出咯咯聲,非常香口酥脆!跟餐三隻根本食到唔夠喉,我另外再追加左一客,就知道有幾正!個黑松茸醬汁味道微酸,可能係有沙律醬,要黎點雞翼食又係另一番風味。黑蒜濃湯煮蜆一上枱就聞到好香好香!飲埋連湯,蒜味特濃,正呀!樂天蘆薈汁真係有粒粒蘆薈,甜甜地幾好飲~總結: 全部都又平又抵食,好滿足!
經過見到新餐廳,價錢經濟實惠,一於試試~

和牛肩胛丼 ($76)

和牛肩胛丼

所有丼飯+16就可轉餐,有小食同飲品,幾抵!

棒棒炸雞

棒棒炸雞翼

黑蒜濃湯煮蜆
一上枱就聞到好香好香!飲埋連湯,蒜味特濃,正呀!

樂天蘆薈汁
真係有粒粒蘆薈,甜甜地幾好飲~

總結: 全部都又平又抵食,好滿足!
棒棒炸雞翼
黑蒜濃湯煮蜆
餐廳環境偏向和風格調,老闆相當熱情,對每台客人都主動介紹丼飯同閒談幾句!先知港島有間分店係食扒餐。(但果名唔記得左,下次再去問老闆先😅) ⦁日本岩手和牛丼 $79伴菜-黑松茸鮮菌小食-炸魷魚飲品-樂天忌廉薄鮮奶另加-溫泉蛋 ⦁牛肉丼 $36伴菜-泡菜小食-蜆肉青瓜飲品-樂天忌廉薄鮮奶另加-溫泉蛋⦁炸單骨雞翼配黑松茸醬 $26 兩款丼飯本身都有一款自選伴菜,都有4個選擇。我地揀左黑松茸鮮菌同泡菜,個人比較鍾意菌類。另外每款丼飯都加多$16轉做套餐(多一款紅牌小食,以及飲品),小食份量都多,幾抵食!✨私心推薦⋯必加溫泉蛋,簡直將個丼飯升級升級再升級!🌝最後單骨雞翼易進食,同埋果醬有別於出面的黑松露醬,好特別! 整體黎講,最貴果丼飯先$79,仲要食到日本和牛都唔錯!抵食,性價比超高!我已經同旺角做野既朋友仔分享左,唔知會唔會成為佢地既飯堂呢?😊

⦁日本岩手和牛丼 $79

蜆肉青瓜
炸單骨雞翼配黑松茸醬
樂天忌廉溝鮮奶
2022-08-27 66 浏览
日本岩手和牛丼+黑松茸鮮菌$76黑蒜茸煮蜆$23芝麻醬雜菜沙律$12日本溫泉蛋$6好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:放工約了朋友在旺角睇戲。睇戲🎬前時間有點趕,想速速吃點東西,但又想吃日本🇯🇵菜。剛好經過通菜街這間新開的日本餐廳🍴,專門吃丼飯,就走入去試試。選擇不選好多,但雞、豬、牛、魚🐟都有齊。選了日本岩手和牛丼,可以用不多於$100吃到和牛,感覺好抵。牛肉筋位有點爽,而肉就夠腍。肉味濃郁。帶點燒汁的味道。加了香蔥及芝麻,牛肉就更香。牛肉旁放了海帶、蛋絲及酸薑。海帶有鰹魚味,是第一☝🏻次吃到有鰹魚味的海帶,好好味😋。酸薑不辣,微酸,好醒胃。白飯用了極有咬口的珍珠米。鮮菌加了好多我最愛的黑松露,太好味了,真的覺得這麼幾片不太夠呀!為了令丼飯更豐富,另加了一隻溫泉蛋放在飯上。半熟蛋白加蛋黃液拌入飯中吃,令整份更美味。芝麻醬雜菜沙律🥗內有西生菜🥬、車厘茄、粟米🌽粒等,夠凍夠新鮮。黑蒜茸煮蜆超抵!才$23,竟然有10隻蜆。湯底不太油,蒜味香濃,有點似拉麵的湯底,忍不住整碗喝掉。
日本岩手和牛丼+黑松茸鮮菌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

2022-08-21 493 浏览
🍱 旺角新開張滿滿丼物店🥗 旺角新開丼物店,今更率先到新店試試。每款丼物都可以配一款涼伴菜,分別是:蜆肉青瓜(辣)、泡菜、中華沙律、黑松茸鮮菌。這次點了兩款丼物,涼伴菜分別點了蜆肉青瓜及黑松茸鮮菌,清新開胃,是不錯的前菜。🐮 日本岩手和牛丼 $76 兩款丼物都配有雞蛋絲、酸薑和海帶。日本岩手和牛油脂分佈平均,雪花油脂細密,富濃郁的牛肉香味,肉質細嫩美味。現在更可以新張優惠價$16升級成套餐,會附飲品/味增湯及指定小食1份。🐮🥚 溫泉蛋牛肉丼 $42如果想吃的經濟實惠一點,溫泉蛋牛肉丼都會是一個不錯的選擇,牛肉份量不少,加上溫泉蛋邊隻奉上,客人可自行把雞蛋打在丼物上,以蛋汁伴飯,味道不錯。🦪 黑蒜煮蜆 (原價$23,優惠價$6)店舖另一款食品做新張優惠價,只要出示或Follow 社交平台 ,即可以優惠價$6加購黑蒜煮蜆,蜆肉粒粒飽滿,多汁鮮味,加上黑椒提鮮,非常惹味。🦑 唐揚炸魷魚(跟餐)炸魷魚炸得香脆可口,雖然是套餐加配,但份量亦不少。🐔 棒棒炸雞翼 $25雞翼炸得金黃香脆,單骨炸雞翼吃起來十分方便,蘸點黑松露醬,更顯惹味。🔸小總結:餐廳環境舒服寬敞,有各類型丼物及小食選擇,份量頗多,
🍱 旺角新開張滿滿丼物店

🥗 旺角新開丼物店,今更率先到新店試試。

🐮 日本岩手和牛丼 $76

🐮🥚 溫泉蛋牛肉丼 $42

🦪 黑蒜煮蜆 (原價$23,優惠價$6)

🦑 唐揚炸魷魚(跟餐)
炸魷魚炸得香脆可口,雖然是套餐加配,但份量亦不少。

🐔 棒棒炸雞翼 $25

🔸小總結:
餐廳環境舒服寬敞,有各類型丼物及小食選擇,份量頗多,且味道不錯,性價比極高,值得回訪。

👅味道:4.7/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.7/5
🍽 餐廳:滿滿丼
🌐 地址: 旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下D號舖

🐮 #cowing吃在旺角

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #旺角美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #滿滿丼 #旺角 #開張優惠 #Don #丼飯#黑蒜煮蜆 #限量和牛 #日本岩手和牛丼 #滿滿丼

2022-08-21