2012-12-25 310 浏览
冬天一到....剛睇完戲, 又想食D 熱LA LA暖下個肚........再加麻辣....簡直係絶配....!!所以今日一行二人黎呢到食個宵夜先!!雖然係宵夜時份, 但都仲有人等位入坐.....等左15分鐘...有位LA..先來一個魚卜煲.....熱LA LA...魚卜數量都不小.....而且好野味...再來一個鵝腸....是用新鮮鵝腸, 呢樣是激讚的, 因為實在小數可揾到新鮮的.....再加麻辣(中級), 用火興住.....咁凍天氣...全新暖暖及口部麻麻......呢個感覺真係超正!! 再來一個魚片酸菜刀削麵, 味道很好, 酸酸甜甜的, 但魚骨太長, 多及粗, 可以用切法令魚骨幼一點!冬天必到之地.........!!

所以今日一行二人黎呢到食個宵夜先!!

冬天必到之地.........!!

2012-12-20
2012-12-18 218 浏览
本人真係好仲意食辣野, 隔幾日冇食個心會癢個口又會痕原本打算去佐敦搵食既, 但係冇理由唔係附近搵下有冇得食先嫁,之前打算去呢間既旺角分店, 好彩友人突然記起係灣仔都有姐麻辣煲就實叫嫁啦, 因為呢排食得太多雞煲, 係時間轉下口味,咁就叫左田雞啦, 田雞不算大隻但d肉好滑, 煲下面仲有d青瓜,蘿蔔同薯仔再黎多個, 牛肉並冇發過, 係一般火鍋食既肥牛,但唔知點解d肉可以咁好味既......必食呀都要叫返個菜平衡下既, 豆苗清爽, 價錢比一般時蔬貴少許, 係值既 !!!最後叫左個高力豆沙, 其實係有3種口味, 其餘2種就係香蕉同奶皇啦,始終都係配豆沙好味d, 等左20分鐘.........終於到啦~~~~高力球外面係糖霜而唔係沙糖, 食落口冇咁甜, 但我覺得有點油膩, 因為我用夾開個時, 竟然有dd浸透出黎......驚驚唔係唔好味, 只係太油膩~~~今晚兩個辣菜色對我黎講係唔夠辣既, 下次一定要叫佢加辣
本人真係好仲意食辣野, 隔幾日冇食個心會癢個口又會痕

之前打算去呢間既旺角分店, 好彩友人突然記起係灣仔都有姐
麻辣田雞煲($78)
水煮牛肉($108)
再黎多個, 牛肉並冇發過, 係一般火鍋食既肥牛,
但唔知點解d肉可以咁好味既......必食呀
蒜茸炒豆苗($62)
高力豆沙($25)
因為我用
夾開個時, 竟然有dd浸透出黎......驚驚
唔係唔好味, 只係太油膩~~~

今晚兩個辣菜色對我黎講係唔夠辣既, 下次一定要叫佢加辣
2012-12-16
麻辣田雞煲($78)
水煮牛肉($108)
蒜茸炒豆苗($62)
高力豆沙($25)
2012-12-17 232 浏览
周日晚上和姐姐來這裡晚餐,朋友推介說這裡的麵很好吃,就跑來試試一個麵可以怎樣好吃!其實這間店兩三年前也來吃過幾次,姐姐一直說它的水煮XX很好吃,吃過幾次都只是覺得普通,沒美味到想要再吃,今次再來侍應帶了我們入內堂的座位,才知道原來除了店面看到的範圍,店內側還有很多的座位空間麻辣雞煲($68): 姐姐選的菜色,一如我預料,不怎麼好吃…雞肉嫩滑但份量很少,而且骨多肉少,也沒什麼味道…湯底雖然一遍紅色,可是不夠辣也沒有麻味…正宗的"得個樣"…這就是為什麼前幾次去吃我都不覺得這間店的名菜好吃!吃了一兩件後,我們決定把鍋放著繼續煮,看之後會不會入味一點…果然,我們等了大半小時再吃時,雞肉有稍為入味一點,鍋內其他配菜則入味得很透徹;配菜中以白蘿蔔最好吃,入味又爽甜,青瓜也不錯;薯仔也煮得十分軟爛!這個鍋不能心急吃,上桌後請等配料都全滾到入味再吃,不然就浪費了!但老實說,我不會再點這間店的麻辣XX煲了!酸辣魚頭麵(選了手拉麵)($68): 餐牌上有四款麵條(龍鬚、手拉、粉條、刀削)可供選擇,最後我們選了手拉麵,即擔擔麵的麵條;麵碗上桌時,我們都不禁驚呼了一聲!魚頭麵很大碗足料,酸辣香氣四溢!單是賣相
周日晚上六點多,不用等位
原來店內側很大
麻辣雞煲,骨多肉少,不辣不麻
酸辣魚頭麵(選了手拉麵)($68): 餐牌上有四款麵條(龍鬚、手拉、粉條、刀削)可供選擇,最後我們選了手拉麵,即擔擔麵的麵條;麵碗上桌時,我們都不禁驚呼了一聲!魚頭麵很大碗足料,酸辣香氣四溢!單是賣相而令人食指大動!先嚐一口湯,十分夠味卻不會過咸過辣,湯底味道濃甜帶辣,直接喝已很好喝,配麵條同吃更是一流!麵條煮得很軟柔卻不會過爛,有咬口,麵味十足,十分好吃!麵碗內還附了大量酸菜、芽菜和香料,伴著麵吃口味豐富滿足!魚頭是炸過的,沒有一點鯹味;魚皮部份香脆惹味,魚肉部份則鮮甜味美
酸辣魚頭麵,回味無窮!
川北涼粉($35): 另一款朋友介紹的菜,原來是涼菜,不是麵。涼粉冰涼,質感真的有D像平時糖水的那種黑色涼粉,一咬即斷,完全沒有回彈力。這個粉本身是沒有味道的,要和紅油、花生碎、香蔥、芝麻等拌起來吃才有味道。幾乎只吃得到紅油的味道,偶爾嚐到花生香味,還算惹味。其實吃起來味道很像紅油炒手,不算太差,只是太油了,如果人多,每人吃一兩口的話,感覺還不錯,但我們只有兩人,每人要分半盤(油)來吃,實在不怎麼受得了…
川北涼粉,味道不差,但太油,適合人多淺嚐
珍寶青檸樹($30): 超好喝的特色飲品!酸酸甜甜夾雜一點碎冰,很解辣!份量很多!不過吸著吸著,總會吸到青檸渣,很麻煩,就只有這一點不好!
珍寶青檸樹
這餐兩人吃了$201,我下次還要再試其他的麵!!麻辣豬手麵跟擔擔麵看起來都很吸引喔!!
麵類menu
2012-12-16
周日晚上六點多,不用等位
原來店內側很大
酸辣魚頭麵,回味無窮!
川北涼粉,味道不差,但太油,適合人多淺嚐
珍寶青檸樹
麵類menu
  • 酸辣魚頭麵
2012-12-05 117 浏览
上個星期六和家人一行四人來左依度食晚餐,順便幫媽咪興祝生日,媽咪沒咩要求,但我有,原因是當日我好想食辣。所以入到去媽咪決定話事權交俾我。叫左4人份量既菜,由於我全家人都比較愛吃,所以叫左頗多餸。紅油炒手: 六粒雲吞, 比較普通,個人認為不太夠辣炸饅頭: 話質地頗脆內軟,沾煉奶齊食挺好食口水雞: 真係好好味,皮滑肉彈牙,辣汁好香好味 .水煮牛肉: 用既雖然係一般牛肉,但又幾好食喎,香得妮唔鞋,加埋粉皮喺底幾特別,而這個水煮都幾麻辣。夫妻肺片: 似乎係牛展多過似肺片,麻麻地。麻辣羊肉煲: 麻辣夠哂麻辣,但羊肉唔夠軟熟。媽咪話之後都會繼續幫襯, 因為喜歡佢地既食物味道夠濃。
叫左4人份量既菜,由於我全家人都比較愛吃,所以叫左頗多餸。
紅油炒手: 六粒雲吞, 比較普通,個人認為不太夠辣
炸饅頭: 話質地頗脆內軟,沾煉奶齊食挺好食
口水雞: 真係好好味,皮滑肉彈牙,辣汁好香好味 .
夫妻肺片: 似乎係牛展多過似肺片,麻麻地。
麻辣羊肉煲: 麻辣夠哂麻辣,但羊肉唔夠軟熟。
媽咪話之後都會繼續幫襯, 因為喜歡佢地既食物味道夠濃。
庆祝纪念
生日
2012-11-08 96 浏览
之前外賣吃過非常有水準的蛋白杏仁茶,因此對這裡念念不忘,一天經過,心想堂食一定更好吃吧!杏仁茶的賣相普通,用羹“畢”起的是一塊塊的蛋白,我要的不是水煮蛋呢?這次的杏仁有點燶味,想必是煲燶了,說真的是失望呢!希望下次來水準好一點.
2012-10-08
2012-08-27 68 浏览
這日的中午,繼續把握少人食飯團隊的優勢而去發掘一些未吃過的地方。行出了駱克道,老是想有什麼平靚正既地方未食過。想不到還有一家碟頭大份量多的茶餐廳可以選擇。當我行到駱克道時,回到向灣仔方向一望,這滿江紅小甜甜不就是一家我未來過的小店? 我就帶領一位同事,來看看這兒賣的是什麼東西。明顯,這是一間北方館子,以中式甜品同川味道的食品為主。午餐,有飯有麵,但食慾不高的我們,決定每人來一個拉麵,依真正的中國拉麵。我要肉,點了一個東坡肉拉麵。其湯底是比較清的,成個麵既味道就由花椒八角來帶出,當場還有東坡肉的醬油味。食起來,就是一份鹵肉拉麵。麵,是中式麵的質感,食落爽而且有韌力,帶有少少粉口,純麵粉幼麵,特別的有質感,可是東坡肉根本不似東坡肉,說是鹵肉還能夠接受多一點。 此店的另一招牌物,是中式的糖水。套餐若不要飲品就會送來一碗糖水給您,而且,這並不是隨隨便便的稀釋跟餐糖水,而是充滿豆子,充滿沙的綠豆沙。味道甜而香,多豆,全起沙,有時,中午飯後吃下一碗糖水,是快樂的一件事。 輕吃麵食同糖水,麵質好,味道香,若是真正

輕吃麵食同糖水,麵質好,味道香,若是真正叫上川味道的東西,應該會是不錯,原因是我自行加了小辣,那個辣醬辣油,是辣得有味道的。有機會再來,一定要試真一點才行。尤其是川味的食品。
2012-07-31 60 浏览
先唔講d食物, 講左服務質素先!同朋友晚上非繁忙時間10點幾入座,唔明咩理由可以不斷落漏左單,又或者我打開餐牌,指住想叫既野食,佢望左一眼就話"得!!"之後都係冇落到單, 叫可樂都等到d野食食哂先黎!! ok 講食物!先黎過原味蜆, 清甜, 好好味,但細隻唔過癮,BTW 食到停唔到口蒜泥白肉ERM...OK 啦, 不過不失, 但可以重味D, 對比起油麻地 X 哥, 差得多紅油抄手皮係幾滑但餡少川北涼粉幾得意滑lulu, 都夠味!好好味!口水雞呢個好好味夠哂辣! 但始終同我心目中有d差別!另外仲叫左流沙包、擔擔麵同芒果奶....芒果奶完全係芒果沙冰走奶....但要等到d冰溶哂先飲到d奶味....搞乜!!!總括黎講:1> 野食、服務唔得! 好在朋友共聚搭夠! 2>價錢合理!
先唔講d食物, 講左服務質素先!

ok 講食物!
蒜泥白肉

紅油抄手

皮係幾滑但餡少
川北涼粉

幾得意滑lulu, 都夠味!好好味!
口水雞

呢個好好味夠哂辣! 但始終同我心目中有d差別!

另外仲叫左流沙包、擔擔麵同芒果奶....

芒果奶

總括黎講:1> 野食、服務唔得! 好在朋友共聚搭夠!

2>價錢合理!

2012-07-30
2012-07-12 64 浏览
人多的時候總喜歡到小甜甜晚餐,當沒去過的朋友讚好吃就會很有滿足感,這裡絕對是本人相當喜歡的一家餐館。由於比較熟悉菜式,故大部分菜餚都是我點的,當然都得到友人一置好評^^清伴青瓜︰每次必點﹗實在太適合作前菜,清爽帶辣,美味又開胃﹗涼伴生菜︰首次試這裡的涼伴生菜,上菜時才知道原來是生的,上面是麻醬,跟沙律的感覺差不多,很新鮮,朋友極愛﹗蒜蓉油麥菜︰我還是習慣吃熟的菜,所以後來多點了一個蒜蓉油麥菜,超新鮮,很好吃﹗﹗小甜甜的各項蔬菜都是保證﹗﹗烏江水庫魚︰之前每次都會選酸菜魚(因為實在太好吃),今次試一試烏江水庫魚,看上去像水煮魚,估計大同小異,差不了多少。魚肉依然是絕頂美味,滑到不得了﹗平時絕少吃魚的我吃完一塊又一塊﹗裡面還有我至愛的酸菜及青瓜,好吃得感動~~~~雖然很辣,但就是停不了^^麻辣田雞煲︰同樣每次必點,肉質爽口彈牙,裡面有蘿蔔和薯仔,非常入味﹗紅油抄手︰一向對紅油抄手興趣不大,而且之前試過亦不見得喜歡,不過朋友想吃,對我`而言依然是普通,肉很少。韮菜雞紅︰過得去,沒有特別喜歡,但愛吃韮菜雞紅的人可以一試。土匪雞︰朋友點的,當時我已經飽到不行,吃隨便吃了一口,是有點「土匪」味,但

土匪雞︰朋友點的,當時我已經飽到不行,吃隨便吃了一口,是有點「土匪」味,但不夠重,味道是可以的。
芒果黑糯米︰由第一次在小甜甜吃過後開始愛上這款甜品,當時一試難忘,之後無論到哪裡,只要是有這款甜品的話我都會點,並總會跟這裡的比較,但今次再吃,驚覺沒有我印象中好吃,芒果夠甜,不過黑糯米很稀……不知道是偷工減料了還是怎麼樣……滿記的芒果黑糯米比較對我口味。
2012-07-05
2012-06-29 65 浏览
近年愛上各式各樣的麻辣菜, 來自四川的米線、雞煲、火鍋,隨處可見,但係試試去都覺得呢間較合自己口味,唔會過辣、過麻或過油!適合想吃辣又怕太辣gei人, 而且位置方便,於銅鑼尾,灣仔頭。 今次一行六人,每人都點jor 自己心頭好: 麻辣田雞煲麻辣魚春魚卜煲酸菜魚焗蜆菜雞紅豬排刀削麵清炒蒿荀乾扁四季豆檸檬樹冰 麻辣田雞是每次必選,田雞肥美肉質彈牙,貨色新鮮,另,有白蘿蔔絲、薯絲和菁瓜條墊底,材料豐富。今次還試了麻辣春卜煲,配搭特別,兩者雖質感不一樣,但同樣非常索汁,配麻辣一流,值得一提是魚春走過油,十分香脆!平時會叫烏江水庫魚,因朋友常吃不辣故今次試了酸菜魚,魚肉雪白配上菁翠酸菜和大頭芽菜,大家放心連肉連湯大啖吃之制,突然朋友停了碗筷兼面色轉紅不發一言,急要冰水連飲幾杯!原來吃酸菜之制一同吃下兩隻菁綠色的小辣椒,辣度俾紅椒還要強!看似安全原來暗藏危機呢,下次要小心了!焗蜆配上大量胡椒、薑絲和芫茜來焗,非常野味。唯一不足是,蜆的品種size 較細,肉較瘦。菜雞紅也很喜歡,雞紅比豆腐花還要滑,湯汁如果杰身D會更好。豬排刀削麵的豬排很入味和鬆化,刀削麵較為特別的選擇。清炒蒿荀 和 乾扁
近年愛上各式各樣的麻辣菜, 來自四川的米線、雞煲火鍋,隨處可見,但係試試去都覺得呢間較合自己口味,唔會過辣、過麻或過油!適合想吃辣又怕太辣gei人, 而且位置方便,於銅鑼尾,灣仔頭。

今次一行六人,每人都點jor 自己心頭好:

麻辣魚春魚卜煲
酸菜魚
焗蜆
菜雞紅
豬排刀削麵
清炒蒿荀
乾扁四季豆
檸檬樹冰

豬排刀削麵的豬排很入味和鬆化,刀削麵較為特別的選擇。
清炒蒿荀 和 乾扁四季豆都做得很好,可以中和辣味。
每次都必order的還有檸檬樹冰,大大杯,一邊吃著辣和火鍋,一邊喝冰,解辣必備!
2012-05-28 37 浏览
我好好彩, 六點左右入嚟, 仲可以直入唔駛等位.但原來我又唔係真係咁好彩,因為後來先得知,入嚟果陣係午間師傅同晚間師傅交接期,所以我叫嘅 "萬無一失煲" <---個名我改嘅,都守唔住,唔係最好狀態.我叫嘅 "萬無一失煲" 呢個組合我第一次食咋.次次想叫魚春都係無曬嘅...薑蔥魚春拼魚卜平日嘅薑蔥煲明明係干炒的,魚卜也不會浸在任何汁液裡的.但係因為呢個煲生不逢時,所以比我覺得有啲唔拖唔水,太咸,仲有係汁底如果未嚟食過,就一定唔知唔同咗.可能只會剩係覺好食但係太咸.而份量方面,魚卜太少,仲係又細又少,都已經係 "在水中央" 了...反之魚春就幾讚.都有啲大舊一啲嘅.不過都有三至四份一係碎曬嘅...雞湯小雲吞啲皮滑一滑,太討人喜歡.餡少,只有一點丁,意思意思而矣.應是豬肉來的,而味道也很鮮美.有菜底,即時加分.但係個湯就好可能係 "x 雲生" 喇.再叫咗一客 高力香蕉好在外面係糖霜,唔似得沙糖咁鬼甜.而且可以掃走得七七八八.因為我唔鍾意甜食呀.(但係點解又叫???)哈哈哈我鍾意個種 QQ 嘅口感囉 咬開仲見到貨真價實香蕉一塊
我好好彩,
六點左右入嚟, 仲可以直入唔駛等位.

但原來我又唔係真係咁好彩,
因為後來先得知,
入嚟果陣係午間師傅同晚間師傅交接期,
所以我叫嘅 "萬無一失煲" <---個名我改嘅,
都守唔住,
唔係最好狀態.
我叫嘅 "萬無一失煲"
呢個組合我第一次食咋.
次次想叫魚春都係無曬嘅...
薑蔥魚春拼魚卜
平日嘅薑蔥煲明明係干炒的,
魚卜也不會浸在任何汁液裡的.
但係因為呢個煲生不逢時,
所以比我覺得有啲唔拖唔水,
太咸,
仲有係汁底

如果未嚟食過,
就一定唔知唔同咗.
可能只會剩係覺好食但係太咸.

而份量方面,
魚卜太少,
仲係又細又少,
都已經係 "在水中央" 了...
反之魚春就幾讚.
都有啲大舊一啲嘅.
不過都有三至四份一係碎曬嘅...
雞湯小雲吞
啲皮滑一滑,
太討人喜歡.
餡少,
只有一點丁,
意思意思而矣.
應是豬肉來的,
而味道也很鮮美.
有菜底,
即時加分.
但係個湯就好可能係 "x 雲生" 喇.
再叫咗一客 高力香蕉
好在外面係糖霜,
唔似得沙糖咁鬼甜.
而且可以掃走得七七八八.
因為我唔鍾意甜食呀.
(但係點解又叫???)
哈哈哈

我鍾意個種 QQ 嘅口感囉
咬開仲見到貨真價實香蕉一塊
2012-05-27
2012-05-15 41 浏览
見朋友飛卜上的辣辣照片即刻詢問出在何處原來在鵝頸橋底實在太方便快D去試試先由於朋友話7點後會等死人個女所以我地又係以光速放工7點前已經攞到位但好多位已經比人BOOK左我地坐門口 成日有人出入熱辣辣食物都OK,又係得兩個人唔食得多但真係應該多D人去可以食多D野因為都一大煲一大煲毛血旺- 男朋友叫既,大家都無試過既新野,毛血旺即係咩呢?什錦咩都有,有鰻魚/不過好細塊同好少.有牛柏葉/都係細細粒/有牛肚牛利,豬紅,幾得意,推介!麻辣魚春煲 - 正!好少食辣既地方有魚春食,一見到即要點黎試下,魚春卜卜脆,下面仲有好多薯仔墊底,由於一直煲住,食到下面,薯仔都"林"晒,好正!木瓜奶-由於小女子走糖,亦無咩木瓜味,不過係香港....咁好似都係正常既 石榴汁-OK...幾新鮮抵食,夠辣,再去!
見朋友飛卜上的辣辣照片

所以我地又係以光速放工
7點前已經攞到位
但好多位已經比人BOOK左
我地坐門口 成日有人出入熱辣辣

食物都OK,又係得兩個人唔食得多
但真係應該多D人去
可以食多D野因為都一大煲一大煲

石榴汁-OK...幾新鮮

抵食,夠辣,再去!

毛血旺 -咩料
木瓜奶走甜
石榴汁
  • 麻辣魚春煲
2012-02-10 35 浏览
食友跟我說這裡有麻辣菜式很特別, 於是就很隨興地約好了飯局, 三位女生一起來吃再等另一朋友的時候我們就先叫了點小吃三味(雞紅,魚蛋,白蘿蔔) 不夠辣, 是雞紅很嫩, 其他的很一般脆炸雲吞皮很薄很脆, 蘸上酸汁蠻好吃的之後朋友來了, 先上的是醉雞子, 雞子被酒煮過, 入味嫩滑, 酒味蠻重的薑蔥魚春薑蔥味道很香, 但魚春很散碎呢, 而且有點煮過頭了, 有點太硬麻辣豬腦豬腦嫩滑豐腴, 用麻辣的煮法很好吃! 但麻辣味道不太突出, 我們還可以再吃辣一點的土豆絲 , 萵筍絲 兩者都不太好吃, 因為很不夠辣, 而且土豆絲不夠爽身, 萵筍亦不夠甜麻辣田雞來之前我們要求要再加辣, 這個就很夠味了. 田雞肉不少, 吸了麻辣汁是整頓晚餐最有味的一道!青檸樹酸酸甜甜的很解辣, 加了柚子在裡頭味道很好, 而且很大杯, 非常好喝最後叫了清湯小雲吞. 湯是味湯, 小雲吞的皮是很薄, 但因為湯頭實在太不行了, 不好吃試過特別的麻辣菜式, 很欣賞這裡有很重口味的食物如豬腦, 雞子這些, 但味道上再能麻辣一些那就更好了
再等另一朋友的時候我們就先叫了點小吃
三味(雞紅,魚蛋,白蘿蔔)
不夠辣, 是雞紅很嫩, 其他的很一般
脆炸雲吞皮很薄很脆, 蘸上酸汁蠻好吃的
薑蔥魚春
麻辣豬腦
土豆絲 , 萵筍絲

天氣甘凍諗住搵間食辣既刺激下泡椒鳳爪炸小雲吞雖然佢d肉好少,但幾好味呢個真係唔得好普通譚仔好食過佢好多!!!川北涼粉,凍食唔太辣但都幾好味麻辣鴛鴦雞煲好少雞,多田雞田雞肉好滑金菇肥牛麻辣燙金菇真係太少啦,得果幾條但呢個煲真係好食成晚最滿意就係佢抱住大大既希望黎到,但都係失望而回完全唔夠辣最後不得不提就係佢鋪頭都幾多伙記後生既有禮貌好多,年紀愈大就愈差睇黎佢地真係要提升下d服務態度!
天氣甘凍諗住搵間食辣既刺激下
炸小雲吞
雖然佢d肉好少,但幾好味
呢個真係唔得
好普通

譚仔好食過佢好多!!!
川北涼粉,凍食
唔太辣但都幾好味
麻辣鴛鴦雞煲
好少雞,多田雞
田雞肉好滑
金菇肥牛麻辣燙
金菇真係太少啦,得果幾條
但呢個煲真係好食
成晚最滿意就係佢

抱住大大既希望黎到,但都係失望而回
完全唔夠辣

最後不得不提就係佢鋪頭都幾多伙記
後生既有禮貌好多,年紀愈大就愈差

睇黎佢地真係要提升下d服務態度!
2012-01-10
  • 金菇肥牛麻辣燙
2011-10-31 24 浏览
雞湯小云吞(云吞是多皮少餡的包法,皮真的很不錯,應該是用高筋麵粉做的,餡呢,是魚肉豬肉餡,偶們一致覺得太少了,湯一般,味精味道比較重啊。總體來説還可以,不過不太值得專門跑去吃咯)
雞湯小云吞
2011-10-28
2011-10-09 340 浏览
經過此店,便成為今天的午餐 泡椒鳳爪每次都會吃的冷盤,鳳爪已經完全吸收了泡椒的味道! 惹味 麻辣田雞煲好味道!湯底十分辣和濃味 田雞肉嫩滑 另外有土豆條,青瓜和蘿蔔在湯中 只要時間一久,便會吸收了湯的味道,吃下去更惹味 酸辣湯粉條不好吃 味道只有油味 不咸不辣不酸 粉條煮得太軟 比較像油浸粉條記得從前吃的粉條不是這款 發現原來好吃的粉條應是 ’酸辣粉條’而不是’酸辣湯粉條’ 很久沒吃 原來是叫錯了 酸辣粉條這才是正宗的~ 粉條煙煙韌韌 加上青瓜絲和花生碎 涼拌的汁酸酸辣辣 好味道 * 不過服務態度真的不太好 店裡有三位呀姐 只有一位態度比較有禮 三人吃到飽每人才只雖50多元 抵!
經過此店,便成為今天的午餐

泡椒鳳爪
每次都會吃的冷盤,鳳爪已經完全吸收了泡椒的味道! 惹味
酸辣湯粉條
不好吃
味道只有油味 不咸不辣不酸 粉條煮得太軟 比較像油浸粉條
酸辣湯粉條

很久沒吃 原來是叫錯了

這才是正宗的~
粉條煙煙韌韌 加上青瓜絲和花生碎 涼拌的汁酸酸辣辣 好味道
酸辣粉條

三人吃到飽每人才只雖50多元 抵!