昨天父親節,3人行,5pm-7pm 叫了 A 餐,接近300蚊一個人。去女廁,有女員工如廁不洗手,好嘔心。最不滿是剌身,3人叫10件三文魚,等25分鐘,都算,最過份係 Cut 單 只來了4件。之後再叫10件,又是來4件。樣樣食物叫幾多,都會 Cut 一半。4個人叫10件三文魚有咩問題??點解連三文魚都要 Cut? ? 6:15有員工問我,Last order 重有冇野沒來,我地叫第3轉剌身,重有好多熟食沒來。就已經 Last order。其實根本呢間野,有心 Cut 單。而我懷疑佢咁多正面評價,有大部分是打手。超級中伏,大家請用心考慮,是否再去荃灣滿屋。

去女廁,有女員工如廁不洗手,好嘔心。

樣樣食物叫幾多,都會 Cut 一半。

其實根本呢間野,有心 Cut 單。
而我懷疑佢咁多正面評價,有大部分是打手。
超級中伏,大家請用心考慮,是否再去荃灣滿屋。

2022-06-19
庆祝纪念
父亲节
本身諗住book個父親節放題食做下孝子,有個自稱叫史提芬嘅經理話自己錯手放左30~40個booking出左問題嘅人入座,之後搞到本身book左嘅人全部delay,7點變8點,8點變9點( ・᷄ᯅ・᷅ )問親史提芬就話咩今日父親節係會多人,仲大大聲話自己放左30~40人入去,叫本身book左嘅人等到就等,等唔到就下次,咁我係咪要下年父親節先食得( ・᷄ᯅ・᷅ )老老豆豆,父親節想食餐好少少,都要受呢啲對待,我肚餓唔緊要,我老豆呀媽同細佬都好唔開心嗰下大鑊( ・᷄ᯅ・᷅ )我老豆出左名唔好老脾,佢等等下見到有啲人後來先入座,佢就眼火爆鬧左史提芬一鑊,佢先死死地氣同大家講返係佢安排出錯,但清醒嘅我喺後面聽曬佢講嘅嘢之後發現佢係冇講過任何一句抱歉、對唔住、唔好意思之類嘅說話,到最後都只係話叫大家等到就等,等唔到就走( ・᷄ᯅ・᷅ )等等下到入得嘅時候,史提芬好似好好人咁送左枝香檳俾我哋,扮曬野咁( ・᷄ᯅ・᷅ )我哋諗住豪少少叫左個3大1細嘅C餐,之後食物都係平常心咁,真心講句,放題仲想食乜嘢美食吖,所以相都冇心情影咖啦到最後叫做食飽出去埋單仲癲,作為孝子嘅我拎住張枱號barcode飛出去櫃枱,嗰個收銀

到最後叫做食飽出去埋單仲癲,作為孝子嘅我拎住張枱號barcode飛出去櫃枱,嗰個收銀俾張單我係3大1細嘅D餐,姐係最貴嗰個,計埋加一差唔多成4千蚊,好彩我有睇單叫佢改返做C餐( ・᷄ᯅ・᷅ )

我唔知係咪被害妄想症啦,我硬係覺得史提芬寫我哋係D,搏我冇check就俾錢( ・᷄ᯅ・᷅ )不過我證實唔到,所以我當係職員錯手撳左算

節日應該開開心心,早知返屋企淥個杯麵好過( ・᷄ᯅ・᷅ )

最後呢間野都係冇下次( ・᷄ᯅ・᷅ ) 0firm嘅父親節
2022-06-19
庆祝纪念
父亲节
2022-06-18 358 浏览
可以有唔同嘅嘢食揀🦐🦀🥗自己鍾意食咩就嗌乜嘢😋同好鍾意食嘢嘅朋友可以仲更加開心因為可以食好多嘢🤣今次就同個朋友去咗荃灣大鴻輝10樓嘅滿屋我哋今次5:30早啲去到冇咁多人👯‍♂️如果再多啲朋友嚟仲可以有大卡位😆我哋揀咗食D餐極致大拖羅x海膽x龍蝦x鵝肝滄海四重奏不過佢哋話龍蝦供貨唔穩定所以冇貨如果在意龍蝦🦞可以打電話去問下先有兩個半鐘頭時間任食‼️Total有116樣嘢可以選擇🍖🍗🥓🍲🍛🍜🍝🍣🍤🥟用QR code點完嘢食出去斟嘢飲先🍶有冷盤有炸物可以自己夾🥰薯條隔籬嗰個雞粒同埋薯格隔籬嗰個炸雞好好食呀🐓仲有自助清酒機🍾同埋自助梅酒機同埋熱清酒啊🍶😆😆加拿大海膽刺身同埋豪華組合澳洲海膽刺身❤️❤️全部極致都要點一遍❤️分別有極品大拖羅,豪華中拖羅,松葉蟹腳刺身,池魚王刺身,白松露大拖羅壽司,明太子大拖羅壽司,海膽鵝肝伴帶子壽司,劍魚腩海膽壽司🍣 芥辣味避風塘炒蟹香煎鵝肝壽喜燒食足兩個半鐘😂 真係食到飽🤣淨係食極致嗰度嘅選擇都已經食到飽飽😋

可以有唔同嘅嘢食揀🦐🦀🥗

食足兩個半鐘😂 真係食到飽🤣
淨係食極致嗰度嘅選擇
都已經食到飽飽😋
2022-06-16 277 浏览
Today, we planned to go to a buffet so we finally chose the Manyu Japanese Restaurant. This cozy restaurant has left the best impression! Hospitable hosts, delicious dishes, beautiful presentation, a wide variety of drinks and wonderful desserts. I recommend it to everyone! I would like to come back here again and again. In the first round of orders, we chose a sesame octopus warship, seared eel sushi, baked lamb chop, sliced abalone and some other Japanese food. The seared eel was full of flavo

In the first round of orders, we chose a sesame octopus warship, seared eel sushi, baked lamb chop, sliced abalone and some other Japanese food. The seared eel was full of flavour while the baked lamb was soft and juicy. It was also tender and evenly textured.

We also ordered some grilled chicken wings, prawn and stir-fried clams. The prawn offers a sweet and mild taste and a tender texture with a bit of a crunch. The most memorable food is definitely the abalone, it’s remarkably delicious and has a very distinct flavour.

Sashimi are in very high quality. We chose scallop, sweet shrimp, jumbo prawn, otoro and surf clam. The otoro melted in your mouth while scallop was thick and fresh.

We were full of satisfaction by eating Movenpick and Haagen-Dazs ice-cream as our dessert.
2022-06-15
  • 刺身
  • 羊架
  • 雪糕
  • 芝麻雞翼
  • 香草紐西蘭羊鞍
2022-06-15 473 浏览
好耐無食過放題喇!估唔到荃灣哩間放題咁大間,入面都好多人!成日驚疫情再爆,真係有得食好食😋😂唔知係咪太耐無食outdated左,原來而家放題已經係scan QR code自己落單,唔似以前要用紙,有晒電子record,咁就對到啲野食黎齊未👍🏻哩間放題上菜速度簡直係快狠準😮 落單無耐即刻有人送黎,仲要份量係完全正確,唔係求其咁俾多俾少,好impress👍🏻最驚喜既係自助飲品區係有sake! 冷熱都有!飲幾多自己斟幾多,好正😆 唔飲酒都有好多款飲品揀,又有熱茶。🐟黎得放題梗係為左食刺身刺食全部都有一定厚度,係除左象拔蚌較為淡味,其他刺食都好好食,啲蝦類仲要大大隻👍🏻👍🏻最正係大拖羅、中拖羅、池魚皇同海膽都係任叫!真係淨係食哩堆都夠回本😂 海膽仲係鮮甜個種,好好食🤤 再有得配埋sake飲,簡直係一大享受😋🦀仲有叫左松葉蟹腳,店員見我拆唔到蟹腳,仲特登俾左鉸剪我😂😂 之前食親放題蟹腳都麻麻地,唔夠新鮮同好鹹😂 哩隻既頭同尾都係,但中間最長個條蟹肉就食得出鮮甜,我都收貨了我地食完特別鐘意個帶子,叫完再叫👍🏻🍤炸物估唔到啲炸物又炸得幾好,廣島蠔、虎蝦天婦羅、雙皮奶都好食👍🏻🍢串燒叫左牛脷同雞軟骨,

🐟黎得放題梗係為左食刺身

我地食完特別鐘意個帶子,叫完再叫👍🏻

🍤炸物

🍢串燒
叫左牛脷同雞軟骨,串燒就正常發揮,無乜特別😂

🍣壽司
叫左啲少見既壽司,牛肉壽司、黑松露拖羅壽司、火炙三文魚籽帶子。舊飯就一般,始終唔係專做壽司,但啲配撘又幾夾

🥘🍖熱物
個人年紀大,開始虧,唔可以食太多生冷野😂
叫左啲細個唔會叫既熱食:中式牛柳粒,蟹肉羹、麵豉湯、麻辣小龍蝦
中式牛柳粒係炒得幾出色😂 估佢唔到
麵䜴湯可以自己揀落幾多蔥呀昆布👍🏻

不過年紀真係大,唔食得多,個人又寒涼😂 結果甜品我就無福消受,男朋友就叫左個哈根大師😂

最尾再要驚嘆一下佢地上菜速度,一禁完雪糕,好似下一秒就有人拎個雪糕黎,放題做到咁快狠準真係值得讚賞👍🏻
2022-06-14
  • 刺身
  • 炸物
打完第二針真係好似後活咁,狂出街食飯!今日仲要去左食放題,已經好耐無食放題啦我同朋友咁難得黎食放題,當然食極緻放題因為有大拖羅 海膽 鵝肝任食首先見到自取既炸物都好吸引,個樣金黃金黃,望落唔似放左好耐。我地都拎左小小下,的確係香脆除左一般既飲品啤酒之外,仲有梅酒同清酒!熱清酒,個杯用返清酒杯 好可愛望到都流口水啊!刺身 & 壽司平時食中拖羅大拖羅都好貴,所以比貴小小食極緻係抵食既!當然新鮮,食落口即浴呢個海膽我地翻食幾轉!佢有兩款海膽刺身,一款係澳洲海膽,好香濃帶少少甘味。而另一款係豪華組合海膽,呢款我同朋友都好中意,係超濃郁既海膽,食落口既餘香好勁!壽司既賣相都好吸引!特別係大拖羅壽司,一款係白松露,另一款明太子!兩款都好好味,個人特別鍾情白松露,入口超級香濃另外佢仲有麻辣小龍蝦,我自己本身就唔係太好,所以只係叫左2隻試試先。而我朋友本身就好鍾意食,所以佢之後再encore叫咗碟自己食。個鵝肝雖然望落好似好油,但其實佢係屬於鵝肝本身嘅油脂,所以我接受到無問題。 鵝肝又係我好鍾意食嘅嘢,好香濃!雜物串燒都唔可以缺少,佢仲有炸榴槤!不過我就冇食啦但我見我朋友食咗兩轉我好鍾意食芝士,所以嗌

我同朋友咁難得黎食放題,當然食極緻放題
因為有大拖羅 海膽 鵝肝任食

除左一般既飲品啤酒之外,仲有梅酒同清酒!

熱清酒,個杯用返清酒杯 好可愛

望到都流口水啊!刺身 & 壽司

兩款都好好味,個人特別鍾情白松露,入口超級香濃

我好鍾意食芝士,所以嗌咗佢嘅炸芝士!鍾意芝士嘅朋友一定要試!

最後嘅甜品區我哋就冇食,因為實在太飽
眼見佢選擇都唔少,而且啲份量都係1口份量!

總括嚟講我覺得食物質素好似比以前好咗,而且刺身係超級新鮮!個人覺得極緻放題係好值得貴少少,因為你食到嘅刺身係正好多!

前2日同朋友傾計話不如去食放題啦,於是就抱住大部份放題餐廳都試過既,不如試下新野既心態下BOOK左荃灣既滿屋餐廳,本身BOOK左7點,但放工早左我地6點鍾已經去到,於是去門口櫃檯位置詢問可否提早入場,好好彩餐廳話可以🥰於是就提早入場,可能係星期一6點鐘既關係,現場都唔算好多人係到,Waiter安排左我地坐一張六人枱,跟住就即刻推薦埋餐牌上面既套餐俾我地,考慮左一陣就決定試下佢地最推薦既D餐。值得一讚既係過程中waiter都好詳細講左套餐上面有邊d分別,決定好套餐後就即刻開始叫野食啦,同宜家普遍既放顯餐廳一樣,由紙仔落單轉為QR CODE落單,好快咁落左第一轉,最估唔到既係幾分鐘內食物已經不停咁上枱😮快過其他放題好多。魚生部份呢間算新鮮唔錯,首推大拖羅同螺片,松葉蟹腳都值得一試。壽司類推薦白松露大拖羅壽司同三文魚籽壽司,白松露香氣十足,食完都仲留有餘香,三文魚籽俾足份量,入口爆汁勁juicy😋值得一提的是滿屋的海膽類食物味道皆不錯👍可能因為佢地用既海膽算係新鮮,完全冇腥臭味既海膽。炸物同其他放題類餐廳味道差唔多,而燒物方面我覺得比目魚係極之出色🤤絕對推薦重覆地叫,其他則不過不失。滿屋都有

滿屋都有好多新款野食,感覺好似去左酒店自助餐咁,分別多左汁煮鮑魚、麻辣小龍蝦、避風塘炒蟹、竹笙瑤柱蟹肉翅、香煎鵝肝等等😋味道亦唔會整得太差。

而野飲方面選擇都好多,梅酒、清酒、啤酒、汽水、果汁、茶等等基本上都齊全,亦都係任飲,。

最後仲有我最鍾意既雪糕,餐廳亦附有雪米磁任食,都算可以解到口痕,仲有部份既甜品可以任拎,佢地都有沙律櫃,沙律材料任你配搭,仲有曲奇供選擇,曲奇夠脆夠香。我個人最鍾意係爆谷同似oreo外形既甜品仔。

基本上食野既過程中,我留意到WAITER都會係附近睇住唔同既枱面情況,當客人既野食食完佢地都好快速地收走空碟同埋會換左骨碟,等客人有多D既空間可以擺野食,十分細心。
2022-06-13
2022-06-11 575 浏览
好耐無上去大鴻輝中心,早幾日約幾個朋友上去滿屋日屋料理放縱下。我地揀左D款嘅極緻套餐,包你150分鐘,款式會比其他套餐多,除左一般刺身、壽司、串燒、燒物、炸物外,重點係有大拖羅、海膽,見到個字都已經流晒口水。食得極緻套餐,當然要不停食大蝦、甜蝦、長腳蟹、大拖羅、中拖羅,刺身件件新鮮,大拖羅入口帶點即溶感覺,滑到不得了,唔食返4-5ROUND都對唔住自己。壽司點左鵝肝帶子、黑松露蝦,一上枱已經嗅到鵝肝和黑松露的香味,超正。扇貝和串燒蝦都燒得剛剛好,估唔到依度有咁多避風塘式的食材,除左蟹和魷魚,重有甚少機會食到嘅鴨舌,唔算太辣,但勝在夠惹味,再飲埋清酒就一流。榴槤炸彈真係食極都唔嫌,熱辣辣,勁香甜。最後再黎一杯movenpick,為依餐劃上完美的句號。

我地揀左D款嘅極緻套餐,包你150分鐘,款式會比其他套餐多,除左一般刺身壽司、串燒、燒物、炸物外,重點係有大拖羅、海膽,見到個字都已經流晒口水。

榴槤炸彈真係食極都唔嫌,熱辣辣,勁香甜。

最後再黎一杯movenpick,為依餐劃上完美的句號。

1K
2022-06-10 484 浏览
難得同家人提前慶祝,決定黎食放題屋企人想食大拖羅,就叫左個D餐,可以試多野食,任食150分鐘就坐得闊落舒服,職員夠多,好快就會收走食完碟自助飲品區,不但款式豐富, 還有我喜歡的梅酒、 清酒提供任食刺身不錯,有大赤蝦,松葉蟹腳,中拖羅,大拖羅,加拿大海膽同澳洲海膽,仲有池魚皇任食大拖羅質素都唔錯,都係厚切海膽都幾鮮,蟹腳大件而且啖啖肉,鐘意食保證回本壽司款式多多,有普通同火炙,仲有唔同卷物同手卷個人最愛汁煮鮑魚,避風塘炒魷魚鬚,燒牛舌,京燒比目魚榴槤炸彈 ,外皮香脆煙韌,齒頰留香,榴槤控不可錯過燒菠蘿,清甜多汁香煎鵝肝鵝肝熱辣辣除咗出面自助區有甜品任拎,每人仲會有一杯Hagandaz 或Movenpick雪糕 劃上完美句號!
難得同家人提前慶祝,決定黎食放題

就坐得闊落舒服,職員夠多,好快就會收走食完碟
自助飲品區,不但款式豐富, 還有我喜歡的梅酒、 清酒提供

任食大拖羅質素都唔錯,都係厚切
海膽都幾鮮,蟹腳大件而且啖啖肉,鐘意食保證回本

壽司款式多多,有普通同火炙,仲有唔同卷物同手卷

個人最愛汁煮鮑魚,避風塘炒魷魚鬚,燒牛舌,京燒比目魚
榴槤炸彈 ,外皮香脆煙韌,齒頰留香,榴槤控不可錯過
燒菠蘿,清甜多汁

香煎鵝肝
鵝肝熱辣辣

劃上完美句號!
2022-06-09 462 浏览
今晚同朋友來荃灣大鴻輝中心食日式放題,佢哋有唔同級別嘅放題,有平有貴任君選擇,我哋揀咗D,可以試多啲唔同嘢食。飲品款式繁多,除咗冷飲亦有熱飲,仲有多款啤酒梅酒同清酒。呢度嘅刺身都好高質,大赤蝦好大隻又鮮味,最正嘅係有松葉蟹腳、中拖羅、大拖羅、加拿大海膽、澳洲海膽同埋池魚皇等等嘅高級刺身任你食到飽!多款創作壽司亦都係水準之作,特別係海膽劍魚腩壽司、火炙大拖羅壽司、火炙醬燒廣島蠔壽司等等,用料上乘豪華好吸引!熟食方面選擇亦都唔少,比較值得推介嘅係花膠雞鍋、汁煮鮑魚、鹽燒牛舌,矜貴又美味。甜品大部份係一般放題都有嘅貨色,亦有雀巢雪糕同埋雪米滋任食,不過最正係每人仲有一杯 Häagen-Dazs 或者 Mövenpick 雪糕,呢度真係高質豪華放題之選!

飲品款式繁多,除咗冷飲亦有熱飲,仲有多款啤酒梅酒同清酒。

2022-06-08
  • 大拖羅
  • 中拖羅
  • 海膽
2022-06-08 399 浏览
係佢啱啱開業嘅時候就有開始幫襯,唔算貴,食物種類又多,覺得都幾抵,最緊要係就腳,但今次真係失望。環境方面,啲枱真係比較窄,通常都唔夠位放。食物質素方面,呢個價錢黎講都ok嘅。不過可能個日book左12點(第一次食中午時段),岀到𨋢已經人山人海,所以上菜方面真係好慢,第一輪,落單半個鐘後先有野食,刺身仲要唔齊,漏左好多次三文魚同帶子,真係好多漏單。但係重點係竟然無得嗌甜蝦有啲失望。應該去到最後半個鐘,先一次過黎左兩盤刺身,等左咁耐,已經唔係好想食,但又唔想浪費,都係點都食埋😮‍💨

環境方面,啲枱真係比較窄,通常都唔夠位放。

食物質素方面,呢個價錢黎講都ok嘅。

- 上菜速度幾好- 魚生刺身新鮮- 海膽唔臭- 串燒好食- 姐姐有口音,但係服務都幾好- 清酒有冰座住- 吞拿魚普通- 啲套餐唔係好吸引- 散叫好食啲- 環境都幾好,坐2樓,一樓有嘢賣走
- 上菜速度幾好
- 魚生刺身新鮮
- 海膽唔臭
- 串燒好食
- 姐姐有口音,但係服務都幾好
- 清酒有冰座住
- 吞拿魚普通
- 啲套餐唔係好吸引
- 散叫好食啲
- 環境都幾好,坐2樓,一樓有嘢賣走
2022-05-26
話說老細請食welcome lunch就係網上外賣平台叫咗幾盤滿屋嘅壽司➕剌身🍣~聽同事講呢間餐廳係做日式放題,質素都幾高,令我都幾期待😚外賣既一大缺點就係D食物會比嗰外賣員整到瀉曬😤…… 所以有D壽司嚟到已經散咗LOL壽司方面,我幾鐘意黑松露吞拿魚、黑松露帶子、火炙芝士熟蝦🥰。黑松露唔會搶走咗原本魚嘅鮮味,反而味蕾上更顯得更有層次感!作為芝士控嘅我,芝士入口即融,好creamy🤩至於魚生刺身方面,鮮味真係好突岀👍🏻。帶子非常厚實,吞拿魚油脂分布好平均。不過,當日油甘魚嘅質素差咗少少,腥味有D重😅。整體而言,我已經好滿意又滿足😌

2022-04-19
  • 黑松露吞拿魚壽司
  • 黑松露帶子壽司
  • 火炙芝士熟蝦壽司
2022-05-23 827 浏览
見到咁多好評都有Expectation,但係真係好難食!🤢以這個食物質素同環境來講,價錢唔係特別平!😡上菜慢,食物唔新鮮,環境差,壽司卷入邊竟然有粒豆豉! 嚇死,以為係石頭!只能夠講,只有魚燒得比較好。雪糕都只是每人一個,自助食品bar 中,食物選擇少之又少,放題中這間都算是最差!如果唔係住荃灣,見到這裏那麼好食評,都唔想去大鴻輝這間! 唯一比較好嘅係, Waiter 同Waitress 都尚算貼心,收拾速度快!成6:30至8pm, 7:30pm就遞張單過嚟🙄好失望,好奇怪點解咁多好評…. 中伏!好少寫負評,不過唔想再有人中伏😖

唯一比較好嘅係, WaiterWaitress 都尚算貼心,收拾速度快!成6:30至8pm, 7:30pm就遞張單過嚟🙄

2022-05-22
2022-05-22 643 浏览
當日選了b餐要$398加10%但食物款式太少跟其他放題店有分別刺身新鮮,其他食物味道一般,勝在坐得闊落舒服但雪糕D/M字頭雪糕,每人只限一杯出面雪糕櫃亦只有雪米糍任食比成$440一位,這點有點不滿意吧
當日選了b餐要$398加10%
但食物款式太少
跟其他放題店有分別
刺身新鮮,其他食物味道一般,勝在坐得闊落舒服
但雪糕D/M字頭雪糕,每人只限一杯
出面雪糕櫃亦只有雪米糍任食
比成$440一位,這點有點不滿意吧