2021-08-24
繼續同大家分享就腳得嚟又好食嘅餐廳💁🏻♀️呢間中菜餐廳係尖東P2出口行1分鐘就到,本路痴表示👍🏻因為想食片皮鴨,其他餸就特登揀反餐牌上嘅「小食」,甘就可以食多幾款唔同嘅餸😬呢到茶芥介$14@有+1,桂花烏龍茶好香濃😍第1次覺得茶芥介比得值🌟鐵板蒜片牛仔柳擺到上枱,我想砌靚d影相📸️牛仔柳一掂鐵板就’咋’一聲兼出哂煙 🌫我以為塊迷你版鐵板只係裝飾唔熱添😂 牛仔柳厚切,黑椒味重典型港式口味🌟川味口水雞滑嫩,個醬汁食個時唔覺太辣,但後勁凌厲,辣到個嘴有少少腫😹🌟乾煸四季豆 ,呢個餸出街必食,自己係屋企煮唔到一樣味🤪四季豆嘅清甜加埋微鹹辣嘅豬肉碎一齊食,好惹味!🌟燕麥金沙蝦球 ,蝦球好大隻,每隻都平均裹上咸蛋黃,食落唔油膩,蝦彈牙新鮮,配上燕麥加添口感🌟片皮鴨 ,主角片皮鴨揀左1食,侍應拎出嚟比我地睇下先再片,隻鴨比平時食到嘅更大隻,第一刀片個陣,我老公話聽到皮好脆有‘咔’一聲配料青瓜、韮黃同麼麼比得好足,絕對足夠配片皮鴨食片皮鴨擺滿一碟,片得偏大塊皮肉比例適中,皮脆肉嫩加上夠大片,所以食落好有滿足感
配料青瓜、韮黃同麼麼比得好足,絕對足夠配片皮鴨食