2025-01-23
平日放假去開港島區,見到呢間位於酒店入邊嘅餐廳寫1號竟然有$388兩位嘅商務午餐,就同媽咪入去試吓。入到去環境係唔似中式餐廳,似係啲有design過嘅西式裝修中餐廳🏮性價比超級高💰,咁平嘅價錢有咁多嘢食涼拌腐竹腐竹口感順滑,撈埋啲麻油好惹味😎简子骨燉湖藕湯 🐷🪷🍲簡直係成餐飯嘅亮點,湯好夠熱👍,調味適中,蓮藕已經煲到非常之腍好好食,佢仲好貼心咁喺個碗下面放咗個蠟燭🕯️,所以可以慢慢飲都keep到個熱度🔥十八秒牛肉🔥🐮🌶️🔥聽個名都知好有鑊氣,牛肉快炒嫩滑香口🤩,不過佢有少少辣,但我地都接受到的,推介!芙蓉鎮米豆腐幾特別,佢嘅口感似腸粉🗞️,鍾意食腸粉嘅人一定好鍾意,再加少少肉末,亦都好好送飯🍚青稞餅 🌮中間夾住啲小米類嘅餡料,好新奇😂紅棗蓮子雪耳糖水🍯🫘唔太甜,用來做結尾就剛剛好地址:湘舍壹號(灣仔駱克道57-73號香港華美粵海酒店1樓)@chillchill_aloye#灣仔美食#新派茶樓#點心#小菜#鑊氣#美食推薦 #朋友聚會#食好西#hkfood#香港美食#foodiehk #foodpics #hkfood #foodstagram #foodie #hkig #igers #foo
涼拌腐竹
腐竹口感順滑,撈埋啲麻油好惹味😎
简子骨燉湖藕湯 🐷🪷🍲
十八秒牛肉🔥🐮🌶️🔥
芙蓉鎮米豆腐
青稞餅 🌮
中間夾住啲小米類嘅餡料,好新奇😂
紅棗蓮子雪耳糖水🍯🫘
唔太甜,用來做結尾就剛剛好
@chillchill_aloye
#美食推薦 #朋友聚會
#食好西
#hkfood
#香港美食
#foodiehk #foodpics #hkfood #foodstagram #foodie #hkig #igers #foodblogger #foodislife #hkfoodie #hkigdaily #hkeat #foodie