2020-11-01 115 浏览
開始入秋了..........當然係打邊爐暖一暖.................這間主打九方格的麻辣火鍋很有特式👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過我怕太辣......還是選了2款配搭.......好多條辣椒喔🌶️🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶可以用電話下單的.............方便👍🏻👍🏻👍🏻打邊燉前送一碗糖水....好滋潤阿!!點少得優質肥牛.....肥瘦分佈...👍🏻👍🏻食物都新鮮!大滿足!

好多條辣椒喔🌶️🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶

可以用電話下單的.............方便👍🏻👍🏻👍🏻

打邊燉前送一碗糖水....好滋潤阿!!

點少得優質肥牛.....肥瘦分佈...👍🏻👍🏻

食物都新鮮!大滿足!
2020-10-30 107 浏览
門口有搶眼招牌顯示午市免費鍋底,更有麥茶、薄荷糖、口罩袋招待客人,自己好鐘意呢度獨特清香帶少許甘甜既麥茶。客人可以用QR code下單十分方便,更有貼心圍巾以防客人被湯底汁濺到。點了重慶麻辣配豬骨湯駌鴦湯底,個人認為重慶麻辣湯底真係好正,夠麻夠辣,希望有朝一日可以挑戰到九宮格湯底。個人特別推薦:紐西蘭精品羊肉卷半份$56:羊肉卷薄身,肥瘦分明,沒有羶味﹗鮮鵝腸半份$62:鮮鵝腸香脆有咬口,燙上10秒已夠晒爽口。稻田毛肚半份$62:切成薄而大片葉瓣狀,韌勁脆口~大刀豬腰片半份$58:可以點上少許乾辣椒粉,口感粉嫰,餐廳處理乾淨,沒有腥味~侍應服務周到,不時幫我地加湯。食完後,我地仲可以在身上噴上可以除去火鍋味道既香味噴霧~

個人特別推薦:

鮮鵝腸半份$62:鮮鵝腸香脆有咬口,燙上10秒已夠晒爽口。

稻田毛肚半份$62:切成薄而大片葉瓣狀,韌勁脆口~

大刀豬腰片

侍應服務周到,不時幫我地加湯。
食完後,我地仲可以在身上噴上可以除去火鍋味道既香味噴霧~
2020-10-28
等候时间
7 分钟 (堂食)
用餐时段
大刀豬腰片
2020-10-30 222 浏览
餐廳先送上免費冰糖雪耳糖水滋潤腸胃。然後可以依據自己喜好調醬料,麻油味香濃,加上少許麻辣湯入醬料中,確是一絕。點了駌鴦麻辣湯底,重慶麻辣湯底配豬骨湯,午市有免費湯底,好抵食﹗之前食過普通辣,發覺重慶麻辣湯底更香濃刺激。值得一讚之處餐廳容許客人可以點半份火鍋食材,可以讓人數少客人品嚐到不同配料。而且上枱時清楚寫明每份食材下鍋時間,夠晒貼心﹗桂花蚌半份$66:自己好鐘意食,上網一查先發現原來桂花蚌係海參內腔肌肉,口感極為爽口,鮮甜海水味。鮮黃喉半份$59:質地脆嫩,口感非常好,香味濃郁牛心椗半份$32:第一次食,原來係牛黃喉,心臟大動脈血管,同黃喉一樣爽口不過我都係偏愛鮮黃喉一點﹗鴨血半份$42:一開始就放係麻辣湯,一段時間後,夾上黎仲係香滑入味﹗凍豆腐半份$16:內裡蜂巢狀,索晒麻辣湯底,夠惹味﹗曉宇苕粉半份$29:滑身,煮熟後呈透明狀,煙韌有咬口﹗田園菜籃$42:放落豬骨湯好清爽~衝上雲霄百香果雞尾酒$38:需要攪拌開杯中百香果粒,帶有微微酒味,冰凍解辣一流~
餐廳先送上免費冰糖雪耳糖水滋潤腸胃。

駌鴦重慶麻辣湯底
之前食過普通辣,發覺重慶麻辣湯底更香濃刺激。

鮮黃喉

鮮黃喉半份$59:質地脆嫩,口感非常好,香味濃郁

凍豆腐半份$16:內裡蜂巢狀,索晒麻辣湯底,夠惹味﹗

曉宇苕粉半份$29:滑身,煮熟後呈透明狀,煙韌有咬口﹗
田園菜籃$42:放落豬骨湯好清爽~

2020-10-28
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
駌鴦重慶麻辣湯底
鮮黃喉
  • 駌鴦麻辣
2020-10-29 2772 浏览
呢排好似好流行呢間渝味曉宇,夾到時間就一行四人黎試試佢,淺色木製長條檯櫈,但不造舊,一入到去已經聞到一大陣辣味,湯底費係每位 $38,如果少人,相對地抵啲,出面多數以鍋計。一坐底就會有碗微暖糖水潤下。鴛鴦鍋,滋補大骨與重慶麻辣,呢度麻辣係幾正,真正麻與辣,大骨湯亦真係足料,有舊大骨。醬料方面,好簡單,麻油醬油。索價 $58 ,只有四粒既四寶丸,味道確實係出面比較少見啲既,但係平均每粒計返確實太貴了。桂花蚌份量唔多,但新鮮爽口。鴨血質量好好,好滑,無腥味,加埋麻辣湯,味道好夾,好襯。美國蠔一份係四隻,體型好大,味道好正,每人一隻唔太夠喉。嫩牛肉就好似普通茶記滑牛咁。凍豆腐個樣好有趣,唔似豆腐,不過呢種豆腐用黎索湯係幾好。羊肉薄卷,份量少,味道一般。牛肉全份,份量少,味道一般。感覺佢既肉類味道都唔太出色,海鮮類,菜類,相對地會好啲。洛神花味道好清新,酸酸甜甜。整體黎講既話,食物品質幾好,賣相可以,份量太少,唔抵食,感覺試一次就算了,唔太特別。埋單人均$340,唔飽,好快餓,當時唔捨得再加單,食窮自己。
呢排好似好流行呢間渝味曉宇,
夾到時間就一行四人黎試試佢,
淺色木製長條檯櫈,但不造舊,
一入到去已經聞到一大陣辣味,
湯底費係每位 $38,如果少人,
相對地抵啲,出面多數以鍋計。

一坐底就會有碗微暖糖水潤下。

鴛鴦鍋,滋補大骨與重慶麻辣,
呢度麻辣係幾正,真正麻與辣,
大骨湯亦真係足料,有舊大骨。
醬料方面,好簡單,麻油醬油。

索價 $58 ,只有四粒既四寶丸,
味道確實係出面比較少見啲既,
但係平均每粒計返確實太貴了。
桂花蚌份量唔多,但新鮮爽口。
鴨血質量好好,好滑,無腥味,
加埋麻辣湯,味道好夾,好襯。

美國蠔一份係四隻,體型好大,
味道好正,每人一隻唔太夠喉。
嫩牛肉就好似普通茶記滑牛咁。

凍豆腐個樣好有趣,唔似豆腐,
不過呢種豆腐用黎索湯係幾好。

羊肉薄卷,份量少,味道一般。

牛肉全份,份量少,味道一般。
感覺佢既肉類味道都唔太出色,
海鮮類,菜類,相對地會好啲。

洛神花味道好清新,酸酸甜甜。
整體黎講既話,食物品質幾好,
賣相可以,份量太少,唔抵食,
感覺試一次就算了,唔太特別。
埋單人均$340,唔飽,好快餓,
當時唔捨得再加單,食窮自己。

2020-10-22
2020-10-29 78 浏览
總會有種迷思係越重口味嘅食物,就會越重味精,渝味曉宇火鍋雖然香濃醇厚,但全線分店所有湯底均不含味精,以天然香料為主,正啊!等我教大家食毛肚! 經常有人將牛肚/毛肚/牛百業混淆,今日就教大家一個冷知識💡其實以上三種都屬於牛胃,牛肚或者金錢肚又叫網胃;瘤胃就係毛肚,因表面似一塊毛巾而得名;而瓣胃就叫牛百葉,三種食材無論外觀定口感都略有不同🐂毛肚塊狀最大,富含蛋白質、鈣、磷、鐵等,具有補益脾胃,補氣養血,補虛益精的作用,好吃又營養,口感爽口彈牙,完全沒有內臓騷味,卡路里亦低,一試之後,回頭率極高。

等我教大家食毛肚!

本來見到咁多好評,又標榜自己係重慶火鍋,我同男朋友就揀左係佢地度食紀念日晚餐🙂點知令人大失所望,幾乎係2020年度食過最難食、進食體驗最差的一次,毀左我地個好心情。首先食物同湯底方面:佢既食材其實唔掂,d肉類很差,冇肉味,而且份量極少,叫半份其實只夠一人吃,極度唔抵!食左400蚊嘢,個肚感覺仲係空空的。而且佢個湯底完全唔得!我地叫左鴛鴦鍋,一邊係骨湯,另一邊係麻辣湯底。佢個骨頭湯仲衰過家樂牌濃湯寶😶完全冇骨湯既感覺,都唔知自己食緊咩😐而麻辣湯底更加差,個湯底裡面除了辣油,就只有一啲乾辣椒胡椒咁,我完全見唔到一般重慶火鍋既湯底,全煲都係辣油!食落口連鹹味都冇,得d辣油既辣味,我全餐飯都係度淨係依靠個醬油碟調味😑真心好垃圾,仲不如食合味道杯麵。再加上由於個麻辣湯底全部都係辣油,佢滾嗰陣係咁彈返d辣油上黎,彈得特別厲害,好幾次d滾油都彈上黎辣親我地!我地就嘗試關係d個火,點知關細火,麻辣燙嗰邊唔彈油出黎之後,個骨頭湯就完全唔滾啦...真係好無奈。之後講下個環境,佢間餐廳個裝修幾靚, 但我地個位置既抽氣非常差(得我地個位係咁)其他位置d煙向上飄 被位置上方既抽氣扇食左。我地個位置啲煙,全部飄曬
之後講下個環境,佢間餐廳個裝修幾靚, 但我地個位置既抽氣非常差(得我地個位係咁)其他位置d煙向上飄 被位置上方既抽氣扇食左。我地個位置啲煙,全部飄曬落我男朋友度... 我地個位置上面冇抽氣扇!搞到佢一路食,一路咳,一路sum鼻涕,食得好辛苦。我地同waiter反映,佢淨係叫我地坐過啲,之後送左杯野飲俾我地就完事,但係我地已經冇曬mood再食。
收費方面,如上,d野食好唔抵,湯底就$38一位,其實係ok既,不過佢有每人$20茶水調料...而佢既調料只有麻油、豉油、蔥、蒜蓉、醋,連基本炸蒜同香菜都冇😑都要多謝每人$20🥴🥴
題外話,平時食其他火鍋店都唔會有事既我地食完依家嘢之後就不停痾🤬搞肚!
2020-10-14
庆祝纪念
纪念日
2020-10-15 146 浏览
今日又約咗老友記去食嘢,今次去咗荃灣如心廣場打邊爐!呢間火鍋店環境好大,唔使逼住打邊爐,仲有擺放手袋細心既安排,仲要係店員超級好人教你點樣先至係最好食嘅方法,值得加分!🤗🤗🤗另外好方便嘅就係手機落單~食物上菜速度好快~二人套餐既鴛鴦湯底,一個蕃茄湯底一個豬骨湯底。本身二人套餐入面已經包左四寶丸、紅薯粉、蔬菜籃、嫩牛肉、鴨血、冰豆腐、午餐肉等等。比較特別嘅係套餐嘅食物款式都多,食材款式唔係一般火鍋店普通嘅菜式,例如會有冰豆腐,三種唔同嘅蔬菜🥬嫩牛肉製作得好成功,入口即溶嘅感覺~整體而言,食材都好新鮮就連蔬菜藍既蔬菜都好西鮮😵😵整體比我感覺款式多,食材新鮮👍🏻👍🏻
今日又約咗老友記去食嘢,
今次去咗荃灣如心廣場打邊爐!

嫩牛肉製作得好成功,入口即溶嘅感覺~

2020-10-14 122 浏览
難得放半日即刻搵老友一齊食好西!去咗荃灣如心廣場打邊爐,呢間火鍋店環境好舒服,仲有地方俾客人擺放手袋,真係幾細心,值得加分~🤣🤣🤣去到餐廳手機落單,就知叫咗一個二人套餐,鴛鴦湯底,一個蕃茄湯底一個豬骨湯底。本身二人套餐入面已經包左四寶丸、蔬菜籃、嫩牛肉、鴨血、冰豆腐、紅薯粉、午餐肉等等。2人套餐嘅食物款式都多,食材款式其實幾特別!嫩牛肉製作得好成功,入口即溶嘅感覺🤤🤤🤤另外就係鴨血,冇腥味,成個口感好正🤗總括嚟講食材都好新鮮,就連蔬菜籃原來入面都有三種蔬菜😵😵整體比我感覺款式多,食材新鮮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
難得放半日即刻搵老友一齊食好西!

2020-10-14 91 浏览
很辣啊 很辣啊 真的是很辣啊 !!今次終於黎到想食左好耐既重慶老火鍋 渝味曉宇了 真的有點感動 講到花椒之味 除左鄭秀文 就想到這間食店了 本人自問都食得幾辣下 但就算今次挑戰既呢個普通辣湯底 都已經辣到我不行不行了 真是一場舌尖上既挑戰 (挑戰成功!)今日點既食材都好新鮮 但就有啲細份 或者係本人有啲大食 十分十分推介既係竹笙 因為一擺落個湯底就已經索晒啲辣味 其他咩味都已經食唔到啦 世界就只剩下自己同口中既辣味周旋頓時到達忘我境界 差點升仙另外 火鍋好打 茶都好好飲 雖然要另收茶費 但估唔到看似平平無奇既一杯茶 飲後係口中既餘韻竟然延錦不斷 除左中和口中不行不行的辣味 更為我近日煩燥不安既心情平靜下來 一句講晒:好食!雖有點貴 但物有所值!
很辣啊 很辣啊 真的是很辣啊 !!

頓時到達忘我境界 差點升仙

一句講晒:好食!雖有點貴 但物有所值!
  • 曉宇嫩牛肉
  • 鴛鴦麻辣鍋
2020-10-13 82 浏览
8號風球都要出街食飯架...見間渝味曉宇賣廣告賣得咁勁,咁就要一試啦。這是一碗飯前糖水。很有用。記得keep住唔好飲晒佢。好解辣㗎。我地叫左個鴛鴦麻辣鍋,係普通辣再加大骨滋補湯。美國安格斯優質肥牛肉味好濃厚!又夠厚!推薦嘅!手打蝦滑都算係鮮味嘅。味道唔算好濃,所以個麻辣湯底都襯佢多啲。麻辣湯底點可以無鴨血!我就建議擺入去擺耐啲嘅!入味啲嘛。鮮黃喉好味喎!非常爽口,擺一陣又食得!5粒星呀唔該。重慶耗兒魚,食完都唔知係咩魚黎。肉質較爽,好搭個大骨湯底。稻田毛肚都算爽口嘅!當然就夾個麻辣湯底好多。桂花蚌亦都同樣鮮味。建議同埋麻辣湯底食啦!鮮味同麻辣始終較夾。曉宇手打四寶丸:入面粒豬肉丸出奇好食,仲有啲貢菜向入面架!不過呢,個麻辣真係愈食愈辣架!記得食食下夾走晒麻辣湯底啲辣椒出黎。如果唔係大家都難受。不過要讚一讚間餐廳,問佢俾杯冰我佢都好願意俾!雖然辣都有啲野解辣!開心!

我地叫左個鴛鴦麻辣鍋,係普通辣再加大骨滋補湯。

美國安格斯優質肥牛肉味好濃厚!又夠厚!推薦嘅!

麻辣湯底點可以無鴨血!我就建議擺入去擺耐啲嘅!入味啲嘛。

鮮黃喉好味喎!非常爽口,擺一陣又食得!5粒星呀唔該。

重慶耗兒魚,食完都唔知係咩魚黎。肉質較爽,好搭個大骨湯底。

稻田毛肚都算爽口嘅!當然就夾個麻辣湯底好多。

曉宇手打四寶丸:入面粒豬肉丸出奇好食,仲有啲貢菜向入面架!

2020-10-13 94 浏览
久了沒有吃辣,有點心癢🤪🤪如心逛完激安,便到渝味曉宇吃個麻辣火鍋🍲😍餐廳是正宗重慶老火鍋.當然要試他的九宮格.統一辣度,不能吃辣的千萬別試喎😜😜地方好坐,桌子夠大.很細心還有計時器,食物還插上煮食時間呢,確保吃到食材的最佳狀態🤓🤓九宮格,紅紅一鍋,當然要配上青島生啤吧😎😎季節限定的八頭鮮鮑也是必試的.30秒便可以 果然好大隻,爽口鮮甜.半份.一人一隻剛剛好👍👍吃麻辣當然要鴨血和滷大腸😍😍非常入味又麻又香.配上一碗白米飯真是不錯的選擇👍桂花蚌很值得推介.爽口鮮味.和湯底也是非常配😉重慶火鍋經常都會見到耗兒鱼.一梳一梳的沒有少骨很適合火鍋🥰🥰其他配料也很不錯,電子点歺 環保油清晰.很不錯呢,會令人吃上癮的😂😂

九宮格,紅紅一鍋,當然要配上青島生啤吧😎😎

季節限定的八頭鮮鮑也是必試的.30秒便可以
果然好大隻,爽口鮮甜.半份.一人一隻剛剛好👍👍

桂花蚌很值得推介.爽口鮮味.和湯底也是非常配😉

2020-10-12
2020-10-13 66 浏览
男朋友近排壓力大,必需要吃火鍋,他說能減壓🤭🤭有這個道理嗎?不必理會!因為我超愛麻辣火鍋😍在家附近這家渝味曉宇便是我們的首選.地方就腳.服務很周到.裝修古色古香.重慶地道的味道🥰🥰火鍋前,先來一碗紅棗糖水🥰九宮格🤩🤩一滾起.香氣出來了重慶耗魚,正宗麻辣火鍋店才能吃到當然要點啦做得紮實只一條大骨.超好味的黑豚腩片超大一塊,肥瘦適中厚厚的.口感不錯😎🤭見到季節限定鮮鮑.當然要事啦😜海鮮遇上麻辣還算是比較匹配的嫩牛肉.经醃過後.口感更加嫩滑.每次都必點鮮蝦雲吞非常新鮮.用上鮮蝦非常爽脆😋😋鴨血超正.一点不腥.喜歡鴨血的必定愛上😂食材也很滿意,鍋底也是頂呱呱.始終是我們的至愛麻辣火鍋😝

火鍋前,先來一碗紅棗糖水🥰

九宮格🤩🤩一滾起.香氣出來了

黑豚腩片超大一塊,肥瘦適中厚厚的.口感不錯😎🤭

見到季節限定鮮鮑.當然要事啦😜海鮮遇上麻辣還算是比較匹配的

嫩牛肉.经醃過後.口感更加嫩滑.每次都必點

鮮蝦雲吞非常新鮮.用上鮮蝦非常爽脆😋😋

鴨血超正.一点不腥.喜歡鴨血的必定愛上😂

食材也很滿意,鍋底也是頂呱呱.始終是我們的至愛麻辣火鍋😝
店門口海報印住:「食重慶火鍋一定係 渝味曉宇」,一於入去試下係咪咁堅🤔。答案係真係好堅,堅辣,堅新鮮,堅正😋。鍋底有九宮鍋同鴛鴦麻辣鍋選擇,因為九宮鍋九格都係辣,所以建議初試既人叫鴛鴦麻辣鍋,一面辣一面唔辣。---內臟類鮮鵝腸爽口彈牙,加上麻辣湯底十分上癮。份量亦十足。鴨血十分入味,質地較為硬身。建議搭配麻辣湯煮食,清湯只會浪費左佢吸湯既特點。---肉類美國安格斯肥牛係厚切架,真係估唔到。睇到條邊同雪花,哇,真係夠肥。夠牛味,用麻辣果邊煮都擋唔到肉味。咩話?打邊爐食臘腸?細細條既廣味小臘腸方便原條一下放入口。唔似傳統臘腸好難咬,又大好大陣臘野味。呢個味道恰到好處,估唔到臘腸都可以咁好食。---海鮮類桂花蚌係我平生食過最好食既蚌。碟上插有旗仔示意返要淥幾耐。淥太耐既話就會縮晒水架啦。口感超級彈牙,味道超級鮮甜,勁正。手打蝦滑用竹桶裝住,有魚籽作點綴。魚滑起膠見到師傅手打功架。---蔬菜類人唔多又想食菜,單點又驚會食厭,所以我地叫左田園菜籃。有啲咩?咩都有啲囉。菜好新鮮爽口,食完辣野用清湯中和下,啱啱好。功夫萵筍。師傅功夫勁😆!萵筍都可以切到咁簿,擺盤擺到挑花咁。食落好爽口。招牌必點─曉宇

內臟類

鮮鵝腸爽口彈牙,加上麻辣湯底十分上癮。份量亦十足。

肉類

海鮮類

蔬菜類

招牌必點─曉宇苕粉,亦即是薯粉。煮熟後晶瑩剔透、爽口彈牙。
呢條係麻辣湯煮既粉吸晒湯汁既精華,麻辣漂香,鍾意辣既人真係不容錯過。
飲品及甜品
個湯都幾辣下,所以我地叫左一渣洛神花茶,價錢比散叫平,又大大渣唔怕唔夠解辣。

甜品方面,我地叫左紅糖冰粉。冰粉類似涼粉,但透明,十分精緻。加埋紅糖同堅果一齊食,有少少台灣風味。
2020-10-07
2020-10-09 2321 浏览
今日黎到位於荃灣如心廣場一期黎食火鍋,個位置都幾近荃灣西地鐵站,幾方便呢間餐廳環境d座位夠闊落,坐落慢慢同朋友打住邊爐傾下計都幾舒服最中意呢間火鍋店可以半份半份咁叫嘢食,人少少黎食都唔洗驚我同朋友兩個人都叫到成10款食品,咁樣食法幾開心--一坐低侍應姐姐就送上一碗熱紅棗雪耳糖水甜甜地幾開胃,為一陣燥熱既火鍋打個底先--因為我地唔係好食得辣,所以選擇左鴛鴦鍋清湯個邊有幾款湯底選擇,我地就揀左要牛骨湯湯底味道鮮甜,但略嫌甜得過頭但值得一讚既係佢真系有落足料去煲,相入面都見到有舊大牛骨佢個辣湯好香好正,落左勁多花椒btw宜家做緊promotion 鍋底免費~---桂花蚌是晚最喜愛既係佢十分之新鮮,碌完之後入口好脆,好爽口係我食過有史以黎最正既桂花蚌極力推薦比大家~~--鮮鵝腸份量都算幾多,入口口感亦都好爽口,好出色--鴨血味道普通,質感較為膠質--美國安格斯優質肥牛叫左半份,大約有8片d牛肉偏肥,雪花冇想像仲咁均勻,好彩佢牛味都算幾濃--功夫萵筍呢個萵筍幾高質,師傅刨得好薄片--菬粉個人都幾欣賞呢款主食佢其實幾似係闊版既冬粉,煙煙韌韌好有咬口係辣湯度煮過既菬粉特別美味可口只係半份既份量真系唔
最中意呢間火鍋店可以半份半份咁叫嘢食,人少少黎食都唔洗驚
我同朋友兩個人都叫到成10款食品,咁樣食法幾開心

一坐低侍應姐姐就送上一碗熱紅棗雪耳糖水
甜甜地幾開胃,為一陣燥熱既火鍋打個底先
因為我地唔係好食得辣,所以選擇左鴛鴦鍋
清湯個邊有幾款湯底選擇,我地就揀左要牛骨湯
湯底味道鮮甜,但略嫌甜得過頭
但值得一讚既係佢真系有落足料去煲,相入面都見到有舊大牛骨

佢個辣湯好香好正,落左勁多花椒
btw宜家做緊promotion 鍋底免費~
是晚最喜愛既係佢
十分之新鮮,碌完之後入口好脆,好爽口
係我食過有史以黎最正既桂花蚌
極力推薦比大家~~

鮮鵝腸
份量都算幾多,入口口感亦都好爽口,好出色
鴨血

味道普通,質感較為膠質
美國安格斯優質肥牛

叫左半份,大約有8片
d牛肉偏肥,雪花冇想像仲咁均勻,好彩佢牛味都算幾濃
功夫萵筍

呢個萵筍幾高質,師傅刨得好薄片
菬粉

個人都幾欣賞呢款主食
佢其實幾似係闊版既冬粉,煙煙韌韌好有咬口

係辣湯度煮過既菬粉特別美味可口
只係半份既份量真系唔係好夠,我同朋友每人都淨係分到四條wuwuwu
2020-10-05
2020-10-06 125 浏览
心心念念要午市時間再食多一次的渝味曉宇一人火鍋套餐😗 主要係因為平靚正。一人火鍋套餐$98(要再加一)。選擇鴛鴦湯底係吾洗加錢,我今次選了蕃茄和麻辣湯底。食之前會有一碗滋潤的雪耳紅棗糖水打一打底,吾洗空肚食麻辣甘傷胃。套餐裡面其實咩都有D,菜都有兩款,仲有打邊爐必備的芝士腸,丸,炸芋頭,金菇,蟹柳,午餐肉,蜂巢豆腐和兩串蝦😍正!另外仲有一份肉 (黑豚豬/羊肉卷/嫩牛肉/安格斯肥牛+$20)和主食(烏冬/苕粉/出前一丁或飯)我自己就加左$20 食肥牛和嗌左苕粉。苕粉就好似粗薯粉甘,煙煙un un ,yummy ~~😍套餐包一杯自製羅漢果/洛神花茶。基本上打邊爐想食既,呢個套餐都滿足到,又吾會太飽。好滿足❤️感覺食麻辣火鍋一定要配鴨血,所以我外加左半份鴨血($42)一開波就扔入麻辣個邊煮,食到最尾,就有麻辣鴨血食🥰🥰呢間渝味曉宇座位舒服和空間感大,其中一個男仔服務員對D客人有耐性同勤力,抵讚!不得不提,每份餐具都附有一個即棄圍巾,好貼心~因為落食材時,D 麻辣湯試過彈左出嚟,好彩呢條圍巾救左我一命😅🤣總的而言,性價比很高的午市套餐💕

總的而言,性價比很高的午市套餐💕
2020-10-02