餐厅: 漁獲浜燒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-29 808 浏览
無辦法,真係唔想,今次我又係要自私食😂。今日係銅鑼灣做嘢做到下午2點🕑,搞唔掂,要去醫下肚先😪。銅鑼灣嗰邊嘅同事介紹我去食漁獲浜燒。浜燒?意思係指海鮮在岸邊🌊即捕即燒🔥,咁真係有啲興趣喎😍,所以就決定一個人去。點解一個人😂?鬼叫銅鑼灣嘅同事全部都係仔咩🫠。餐廳所有海鮮都係日本🇯🇵新鮮運到,喺烹煮之前,都會俾食客望下新鮮嘅原材料🥰,然後就會喺隔離即燒🔥,保證新鮮😋。講返個午市套餐,分開🅰️part 和 🅱️ part,🅰️係浜燒,🅱️係丼飯,🆎️每part選擇1️⃣款為之一個set,每款價錢都唔同,而家做緊第2️⃣set有半價,可惜我得一個人🥲。午市套餐先嚟3️⃣個前菜,包括沙律🥗、黑松露玉子燒🍳和麵豉湯🍵,值得一讚係黑松露玉子燒,黑松露🍄味濃,玉子夠滑😋。🅰️ 香草牛油帆立貝 $ 68正如我頭先所講,睇完海鮮之後會係隔離即燒,師傅👨‍🍳功架十足,帆立貝燒啱啱好,有陣陣焦香味但肉質保鮮嫩爽滑🥰,十分鮮甜🤤。🅱️ 日本和牛薄燒丼 $158和牛🐃牛味濃郁,薄燒後逼出油香後更覺油脂豐富🥰,薄片和牛今次唔係包住金菇,而係芽菜及韭菜,感覺更能解膩😋。個丼飯🍚吸收哂啲油香味,好味到一啖接一啖,好食到完全停唔到口🤤。店員可能

午市套餐

🅰️ 香草牛油帆立貝 $ 68

🅱️ 日本和牛薄燒丼 $158

店員可能見我食到如狼似虎😂,就問我係咪唔夠食,推介我食過季節限定嘅石煮鍋糸列🫢。

石煮火焰花螺鍋 $98
店員呈上一個熱辣辣嘅鍋🔥,之後點火🔥,再焗大約6️⃣~8️⃣分鐘,呢種食法我真係試都未試過,出嚟效果鮮香,滑嫩冇腥味😍,加上個鍋入面放咗石頭🪨,保持溫度,食到最後都仲係熱辣辣😍。

蒜片煎厚切牛舌 $108
冇錯,欲罷不能,無辦法啦?!鬼叫餐廳而家單點食物有正價7️⃣折優惠,冇理由唔叫多碟牛舌😂,牛舌芯👅夠厚而且一啲都唔韌🥰,不但充滿彈性而且軟嫩多汁😋,油脂又豐富,啖啖肉得嚟無根又無渣😍。

食完超大滿足,呢個就係一個人的浪漫🤭,愉愉快快咁過咗1️⃣個鐘,又要回歸公司繼續做嘢,又要面對一大班男同事...

2024-02-21
2024-02-09 737 浏览
位於銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18樓的漁獲浜燒,主打精緻日本菜及時令海鮮。。筆者大約在晚上七時到達,陸陸續續有預先訂枱的食客到達,和三五知己小酌。星期二晚上,入座率約有七至八成,這餐廳頗為旺場。如果還未決定到想吃的菜式,可以向店員查詢。男店長對菜式和食材的認識頗為淵博,能夠給予不少有用的提議。。另外,有不少菜式也是時令菜,每天也略有不同,可以向店員查詢一下。。📌松葉蟹肉沙律 - $25(Crab Meat Salad)松葉蟹肉頗多,覆蓋了大半個表面。沙律菜質感爽脆,切得大小適中,可優雅地一口吃掉,食相不會狼狽。沙律加了少許柚子醋,令整體感覺更為清新開胃。。📌小池魚兩吃(刺身,炸魚頭) - $128池魚刺身的肉質爽脆又鮮甜,可見池魚來貨相當新鮮。刺身約有十多件,適合二至三人分享。吃畢刺身,店員便會將魚頭和魚尾製作成另一道菜式了。。~炸池魚骨魚頭切成兩半,炸得通透,開脆可口。脆漿厚薄適中,可見料理師傅的廚藝頗為精湛。這道菜式約有五件炸物,適合一邊享用,一邊小酌清酒。。筆者今次則點了三款海鮮的浜燒:鮑魚、馬刀貝及貴妃蚌。「浜燒」的意思即最在海邊即釣即燒,品嚐各種新鮮海鮮的鮮味。店員同

📌松葉蟹肉沙律 - $25
(Crab Meat Salad)

📌小池魚兩吃(刺身,炸魚頭) - $128

吃畢刺身,店員便會將魚頭和魚尾製作成另一道菜式了。

~炸池魚骨

店員同時會奉上三款醬汁:左面為微甜的海鮮醬,中間為鮑魚浜燒專用的柚子胡椒;右邊為味噌七味辣醬。筆者建議先直接享用海鮮,品嚐海鮮的原味,之後再點少許調味,感受當中的變化。

📌貴妃蚌浜燒 - $58
Short-necked clam Hamayaki

貴妃蚌肉質頗為飽滿,海水味濃厚,仿如在大海中暢泳。

📌鮑魚浜燒 - $98
Abalone Hamayaki

鮑魚的邊邊烤得微脆,炭燒味頗為出眾。柚子胡椒能吊起鮑魚的甜味。

📌香草牛油馬刀貝 - $88
(Razor Clam Grilled with Herb Butter)

香草牛油味道頗為突出,令馬刀貝味道更為甜口。而且,師傅細心地將馬刀貝起肉,貝肉不會黏殼,吃起來更為方便。

📌香煎蒜片厚切牛舌 - $108
(Grilled Ox Tongue with Garlic Slices)

這道菜式是筆者的最愛,牛舌芯煎得十分香口,而且牛舌芯入口無渣,厚薄切得剛剛好,能夠滿足地品嚐牛舌芯,又不會太大塊而吃得狼狽。

牛舌芯表面撒了少許黑胡椒碎,令整道菜式層次感更會豐富。筆者強烈建議牛舌和蒜片一同享用,牛舌壯男和蒜片淑女仿如在食客的舌頭上翩翩跳起華爾滋,兩款食材相當合襯。

📌生燒鰻魚(白鱔)飯 - $178
Grilled Fresh Eel with Rice

口感軟糯的珍珠米,配上肉質飽滿的白鱔,吃起來十分滿足,幸福感滿滿。白鱔外面燒得微脆,裡面肉質爽口彈牙。料理師傅還特別奉上了開胃的醋漬蓮藕薄片。

📌蔥呑拿魚腩蓉手卷 - $98
(Chopper Futty Tuna Hand Roll)

呑拿魚腩蓉肥美又可口,而且拖羅份量頗為豪爽,筆者吃得相當享受。當中還加了切得細碎的蔥粒,令整個手卷的感覺更為平衡清新。

📌菠蘿雪葩 - $98
(Pineapple Sorbet)

侍應將原個迷你菠蘿上桌了,菠蘿雪葩的造型小巧可愛,賣相頗為精緻。菠蘿雪葩的味道清新香甜,能嚐到絲絲菠蘿肉,而且份量足夠兩位女生享用。

2024-02-06
  • 鮑魚
  • 香煎蒜片厚切牛舌
第一次到訪呢間位於銅鑼灣既「漁獲浜燒」走日本小店🏮居酒屋風格☺️播住日本輕音樂☺️感覺真係係日本一樣🥳餐廳係主打即撈即燒海鮮🦞🥗前菜麻醬野菜沙律係典型日本小店有既☺️野菜入口清脆帶甜👍🦐活貝浜燒盛盒除左原味外還配有甜醬、柚子胡椒及七味味噌增添風味提鮮☺️這個盛盒可以一次食到虎蝦🦐貴妃蚌、生蠔🦪大聖子、南非鮑魚🤩店員會係我地面前浜燒🔥我比較鍾意加入清酒燒熟既貴妃蚌🤩貴妃蚌吸收左清酒令味道更鮮甜🤤最後連清酒都飲埋🤤另外南非鮑魚燒至剛剛熟😊肉質軟滑有咬口 😋☺️刺身五款厚切吞拿魚、三文魚及、油甘魚食落有口感😍主角北海道馬糞海膽好Creamy🤤牡丹蝦蝦頭既蝦膏好甘甜🥰蝦身黏糯勁鮮甜😍🍜稻庭烏冬麵條細滑🥰配料有日本冬菇🍄紅蘿蔔🥕及紫菜絲☺️湯底清晰味道剛好咸中帶清甜👍🍶京都匠Sake入口帶陣陣果香及米香🤩用作搭配海鮮刺身非常夾☺️入口感覺舒適且帶有餘韻🥳越飲越起勁😂優惠呈報🤩依家只要成為Skybig group會員會有迎新全單85折外☺️浜燒盛盒及二人套餐仲專享6折優惠一次🤩大家記得預先一日訂位即可享用有關優惠架🥳

🥗前菜麻醬野菜沙律係典型日本小店有既☺️野菜入口清脆帶甜👍

☺️刺身五款

🍶京都匠Sake

• 海膽
  • 特上漁獲浜燒盛合
見呢間浜燒夜晚都唔平,而且搵唔到咁多飯腳既我決定都係lunch 黎獨食一下。A(燒海鮮1件)+B(main)加埋一齊計一set, 第二set有半價但一個人食唔到咁多不過A既海鮮另外單點都有7折,所以豪一豪要左三件侍應無啦啦攞盤野俾我睇,先知原來佢會show下一陣燒俾你食既食材,真係好新鮮同埋好!乾!淨!(有洗開海鮮既朋友會知,d腸同邊邊位既內臟都清得好乾淨)然後佢就會係隔離燒,大部分都係butter +herb, 可以先原味食再點佢既miso (小辣)/ 柚子鹽/甜燒醬,隻隻都好match!馬刀貝好大隻,蟶子皇黎講真係好甜、高溫燒到岩岩好 鎖住肉汁又爽口,很推薦btw 前菜既小卷物係熟三文魚沙律飯卷,估唔到都好食 ,仲有去日本會去超市掃既三色芝麻(梅子味同海苔味),魔鬼在細節呢!Scallop 當然都正,白色肉係介乎生同熟之間,膏就岩岩好熟咁超嫩同鮮甜榮螺係以昆布湯煮形式上,好清淡既味,螺肉彈牙,但湯好淡所以無飲到,同前面既浜燒比,會想燒既多d🥹主菜本來無乜期望,但反而係最有驚喜的!薄薄既燒和牛已經好重牛味,油香十足,中間唔係金菇 而係芽菜同少少韮菜,好爽脆又多汁,呢個combo非常

不過A既海鮮另外單點都有7折,所以豪一豪要左三件

馬刀貝/蟶子皇

榮螺

主菜本來無乜期望,但反而係最有驚喜的!薄薄既燒和牛已經好重牛味,油香十足,中間唔係金菇 而係芽菜同少少韮菜,好爽脆又多汁,呢個combo非常好!飯夠香同飽滿,完全吸收晒牛油同芽菜爆出黎既汁
(我仲將食完既scallop 牛油汁倒埋入去一齊食

和牛卷飯

lunch time 經理仲送左甜品,係造型好靚既lemon sorbet ,冰好細滑,酸甜味好balanced…
感動。

希望下次搵到飯腳一齊share, highly recommended 👍🏼
馬刀貝/蟶子皇
榮螺
和牛卷飯
前菜👅沙律 酸酸甜甜 好開胃👅麵豉湯 味道剛好 不太濃不太咸👅三文魚他他 食落好似一款魚肉配餅乾既零食食唔停 好好味店員介紹時話會不時轉其他款式👅手握壽司六貫配稻庭烏冬 $218壽司每件都好精緻 成套藝術品咁而且刺身好新鮮 爽口嫩滑仲有我最鍾意食嘅稻庭烏冬湯底味道唔會太咸份量對女士嚟講啱啱好👍🏻👅浜燒鮑魚 $98👅香草牛油燒馬刀貝 $88👅日本處女北寄貝 $88配有浜燒醬汁七味味噌、柚子胡椒、海鮮豉油新鮮燒既海鮮真係唔同啲 口味爽口彈牙店員建議鮑魚先試原味之後再配柚子胡椒汁鮮味出晒黎😍😍😍馬刀貝即係大蟶子用香草、牛油即燒爽口到食落真係索索聲北寄貝用左昆布、清酒、高湯煮超級鮮甜👍🏻👅檸檬雪葩 $78物盡其用 用晒原個檸檬做呢個甜品檸檬皮用容器 檸檬肉打成雪葩好清新好好食😋😋餐廳仲做緊12:00-15:30 午餐優惠時段指定套餐可以享有最高30%折扣11月仲有另一個優惠就係第二位半價 幾抵喎👍🏻
前菜

👅浜燒鮑魚 $98
👅香草牛油燒馬刀貝 $88
👅日本處女北寄貝 $88
配有浜燒醬汁
七味味噌、柚子胡椒、海鮮豉油
新鮮燒既海鮮真係唔同啲 口味爽口彈牙
店員建議鮑魚先試原味
之後再配柚子胡椒汁
鮮味出晒黎😍😍😍
馬刀貝即係大蟶子
用香草、牛油即燒
爽口到食落真係索索聲
北寄貝用左昆布、清酒、高湯煮
超級鮮甜👍🏻

11月仲有另一個優惠
就係第二位半價 幾抵喎👍🏻
2023-11-05
2024-04-03 45 浏览
銅鑼灣高質浜燒店好耐無食日式燒海鮮,見到新出咗4月限定國泰Special menu,國泰二人前$1440,套餐豐富,份量非常夠食。結賬時用渣打國泰Mastercard簽賬,每$4可以賺取4個飛行里數😍 餐廳主打海鮮爐端燒,食物即叫即整,上菜收碟快,另收加一服務費~套餐有:前菜、吞拿魚下巴、三點鮮甜又厚切刺身、甲羅燒蟹膏配梳打餅乾,下酒菜必備還有特製黑松露炙燒平目魚邊沙律 🥗黑松露配入口即化嘅火炙平目魚邊,有車厘茄和生菜配搭幾清新龍蝦刺身鮮甜爽口,最後師傅把蝦頭膏再撈埋啲肉一齊燒,蝦味濃郁明太子海膽撈烏冬鮮甜海膽配上滿滿明太子醬的烏冬,尤如吃西式意粉一樣,不錯,飽肚之選檸檬雪萉和蘋果雪葩,酸酸甜甜果味濃郁,涼透心服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
銅鑼灣高質浜燒店

餐廳主打海鮮爐端燒,
食物即叫即整,上菜收碟快,另收加一服務費~

套餐有:前菜、
吞拿魚下巴、三點鮮甜又厚切刺身
甲羅燒蟹膏配梳打餅乾,下酒菜必備

明太子海膽撈烏冬

檸檬雪萉和蘋果雪葩,酸酸甜甜果味濃郁,涼透心

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2024-03-24
呢間漁獲浜燒喺🚇銅鑼灣幾出名嘅一間居酒屋🏮,佢地點方便,👍食物質素高,而且有好多唔同嘅時令🦞海鮮,所以經常都座無虛席!鮟鱇魚肝😍十分之甘香美味,配埋酸汁🤤入口有少少酸甜,絕對係😎必食嘅開胃菜之一。🐟白子刺身好飽滿肥美,🥰鮮味喺口腔入邊爆發💥,係我喜愛嘅前菜之一😋。特色🍣壽司拼盤有10件都只係💰$268,有三文魚、🐟油甘魚、赤海蝦🦐、池魚王、真八爪魚🐙、火炙皇帝蟹柳、火炙左口魚邊、🍤甜蝦同埋兩款時令魚,🤩款式豐富,高質又抵食!鹽燒🔥藍鰭吞拿魚下巴超級😍肥美,燒得好甘香,🐟魚肉好嫩滑香口,好啱我口味🤤。石煮火焰🔥鮑魚🍲鍋絕對係呢度嘅👍必食菜式,鮑魚大隻厚肉而且🥰十分鮮嫩腍滑,佢充滿昆布嘅🌊鹹香鮮味,入口仲有淡淡嘅🥃酒香,味道好有層次好好食😋!

用餐时段
每 1680的2人餐,在OpenRice預約還有七五折優惠哦!一上桌,一隻鮮活的龍蝦在你面前跳舞,真是嚇我一跳!接著是龍蝦刺身和龍蝦格羅燒,整個餐會包括前菜、壽司、刺身等,每樣都不馬虎,非常新鮮!前菜是左口魚裙沙律,左口魚的油膩和生菜的清新配合得恰到好處,比平時的沙律開胃多了!刺身和壽司也很新鮮,那飯粒小小的,魚生的厚度剛剛好。最後再來個炒飯和甜品,完美收官!店鋪地址:漁獲浜燒(銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18依家午餐做仲緊第二客半價優惠添
一上桌,一隻鮮活的龍蝦在你面前跳舞,真是嚇我一跳!接著是龍蝦刺身和龍蝦格羅燒,整個餐會包括前菜、壽司刺身等,每樣都不馬虎,非常新鮮!
前菜是左口魚裙沙律,左口魚的油膩和生菜的清新配合得恰到好處,比平時的沙律開胃多了!刺身壽司也很新鮮,那飯粒小小的,魚生的厚度剛剛好。
最後再來個炒飯和甜品,完美收官!

店鋪地址:漁獲浜燒(銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18

依家午餐做仲緊第二客半價優惠添
2024-02-18 185 浏览
約左朋友喺銅鑼行完街後,就一齊好食好正嘅浜燒水產😍餐廳好有日本當地感覺,而且食物質素高,新鮮海產即點即燒,浜燒水產果然好正👍前菜🥢芝麻鹽醬椰菜鹽醬加芝麻醬嘅椰菜令胃口大增😄是日刺身🥢三文魚🥢油甘魚🥢鯛魚刺身今日刺身好新鮮,三文魚、油甘魚及鯛魚都好出色🥢北海道赤魷魚燒魷魚好香口,新鮮燒烤特別好味道🥢珍寶大蝦浜燒 🦐🥢活榮螺浜燒 🐚🥢時令活蠔浜燒 🦪今日選了3款浜燒,有大蝦、榮螺及生蠔,燒烤令味道更鮮甜美味,珍寶大蝦果然好大隻和牛石鍋炒飯🐂和牛放在熱鍋炒飯上面,熟度剛剛好,味道好好味菠蘿雪葩🧁椰子雪糕🍦兩款甜品都好味道,菠蘿雪葩放入在成個菠蘿,雪葩好味道,椰子雪糕好香椰子味😋

前菜
🥢芝麻鹽醬椰菜
鹽醬加芝麻醬嘅椰菜令胃口大增😄

是日刺身
🥢三文魚
🥢油甘魚
🥢鯛魚刺身
今日刺身好新鮮,三文魚、油甘魚及鯛魚都好出色

🥢北海道赤魷魚
燒魷魚好香口,新鮮燒烤特別好味道

🥢珍寶大蝦浜燒 🦐
🥢活榮螺浜燒 🐚
🥢時令活蠔浜燒 🦪

和牛石鍋炒飯🐂
和牛放在熱鍋炒飯上面,熟度剛剛好,味道好好味

菠蘿雪葩🧁
椰子雪糕🍦

2024-02-18 122 浏览
今晚去左銅鑼灣,嘗試新鮮水產嘅漁獲浜燒,餐廳好旺場,最好預先訂位餐廳主打新鮮水產以即燒方法煮理,即叫即燒,呢度可以食到新鮮水產,而且環境舒適,餐廳裝修充滿日本居酒屋風格餐牌有多款套餐選擇,所有食即叫即做好新鮮🥰⭐️沙律🔸️芝麻鹽醬椰菜先上前菜芝麻鹽醬椰菜好開胃⭐️刺身🔸️三文魚🔹️油鉗魚🔸️鯛魚刺身⭐️燒物🔹️北海道赤魷魚好香味魷魚,鮮味又爽口⭐️浜燒🔸️珍寶大蝦浜燒好大隻蝦,浜燒後更鮮甜🔹️活榮螺浜燒用高湯昆布煮榮螺,好入味🔹️時令活蠔浜燒生蠔燒香後好美味⭐️飯🍚🔸️和牛石鍋炒飯和牛好出色,用石頭鍋炒飯,熱力將和牛燒熟,熟成剛好,配炒飯好香好吸引⭐️甜品🔸️菠蘿雪葩🍍整個菠蘿嘅雪葩,好味道😋🔹️椰子雪糕🥥椰子香味好濃,雪糕好滑,味道好出😋浜燒水產質素好高,晚餐好豐富😋

餐牌有多款套餐選擇,所有食即叫即做好新鮮🥰

⭐️沙律

🔹️油鉗魚
🔸️鯛魚刺身

⭐️燒物
🔹️北海道赤魷魚
好香味魷魚,鮮味又爽口

⭐️浜燒
🔸️珍寶大蝦浜燒
好大隻蝦,浜燒後更鮮甜
🔹️活榮螺浜燒
用高湯昆布煮榮螺,好入味
🔹️時令活蠔浜燒
生蠔燒香後好美味

⭐️飯🍚
🔸️和牛石鍋炒飯

⭐️甜品
🔸️菠蘿雪葩🍍
整個菠蘿嘅雪葩,好味道😋

🔹️椰子雪糕🥥
椰子香味好濃,雪糕好滑,味道好出😋

浜燒水產質素好高,晚餐好豐富😋

2024-02-06 130 浏览
浜燒是指將新鮮捕獲海鮮在岸邊加入少量鹽調味😋,直接放在火爐上即烤即食🤣,食到原汁原味海鮮滋味🤩今次到訪這間餐廳亦是貫徹此做法👍🏻,所有海鮮都是由日本🇯🇵新鮮運到,在烹煮海鮮前,侍應會將生猛奔放海鮮給我看看😳,確保食材新鮮程度,相當特別😝- 沙律🥗 (跟餐)- 麵豉湯🥣 (跟餐)- 三文魚碎沙律🐟 (跟餐) 三文魚碎混合青瓜碎🥒及鹹香沙律醬,口感豐富開胃😚- 鮑魚🤩 $98鮑魚帶有微微燻燒香味,質地爽口彈牙☺️,另可配上少量柚子胡椒,味道更清爽😎- 味噌蟹甲羅燒🦀 (原價$108;7折後$76)將蟹膏、蟹肉及鵪鶉蛋🍳攪拌後燒烤,質感幼滑🥳,蟹肉蟹膏鮮甜味突出😍,表層加上少量香脆麵包糠🍞及蔥花點綴,配上梳打餅口感更豐富😝- 鱈場蟹腳浜燒😗 (原價$268;7折後$188)鱈場蟹腳加入牛油🧈、蒜頭🧄燒烤,香味撲鼻🤤,肉質鮮甜肥美,一絲絲蟹肉纖維🥰,口感彈牙而肉質水份豐沛😛- 手握壽司六貫🍣 $218🔸帶子:口感軟嫩,味道鮮甜❤️🔸池魚王:肉質嫩滑,充滿脂肪香😋🔸左口魚邊:輕輕燒過左口魚邊表面,魚油香味濃郁,入口即溶😝🔸鱈魚:魚油豐富🤩🔸珍寶赤蝦:肉質綿密鮮甜😗🔸吞拿魚腩:肉質肥美,充滿魚油甘香,

- 沙律🥗 (跟餐)

- 麵豉湯🥣 (跟餐)

- 三文魚碎沙律🐟 (跟餐)
三文魚碎混合青瓜碎🥒及鹹香沙律醬,口感豐富開胃😚

- 鮑魚🤩 $98

- 味噌蟹甲羅燒🦀 (原價$108;7折後$76)

- 鱈場蟹腳浜燒😗 (原價$268;7折後$188)

- 手握壽司六貫🍣 $218
🔸帶子:口感軟嫩,味道鮮甜❤️
🔸池魚王:肉質嫩滑,充滿脂肪香😋
🔸左口魚邊:輕輕燒過左口魚邊表面,魚油香味濃郁,入口即溶😝
🔸鱈魚:魚油豐富🤩
🔸珍寶赤蝦:肉質綿密鮮甜😗
🔸吞拿魚腩:肉質肥美,充滿魚油甘香,入口即溶🥰

- 烏冬🍜
湯底味道鹹中帶甜☺️,烏冬口感煙韌有咬口🍜,腐皮細膩爽滑,很入味😍

餐廳空間感十足,環境舒適寧靜😎,令我有一種置身於日本的氛圍😳,而家餐廳午市定食可自由配搭A+B選擇😛,✨第二客半價,性價比很高💯,大家都快啲約埋朋友一齊黎試下🥰

📍 漁獲浜燒 – 銅鑼灣
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18樓
@toretorehamayaki_hk

#justlingggxd_日式
#justlingggxd_銅鑼灣
2024-01-29 209 浏览
我尋日去左銅鑼灣嘅漁獲浜燒餐廳食lunch, 真係好出色呀!我最鐘意佢哋嘅新鮮鮑魚,師傅會係你面前燒睇住佢燒嘅過程好過癮鮑魚燻燒配柚子胡椒,好清新嘅味道鮑魚彈牙爽口,有啲海水鹽味同埋柚子胡椒一齊食,好清爽仲有佢哋嘅手握壽司,好好食架!有六貫壽司同烏冬一齊上每一粒壽司飯都好有彈牙嘅口感特別係帶子,超級大顆同好鮮美蝦都好肥美,大拖羅仲好好食,入口即溶佢哋嘅海膽熔岩魚餅都好特別表面係黑黑嘅,魚肉味道好獨特加上鮮黃色香濃的海膽,真係令人難以忘懷仲有佢哋嘅活榮螺浜燒用清酒煮海螺,令螺肉更加鮮嫩好食最後,佢哋嘅香草牛油燒馬刀貝聖子真係唔可以錯過呢道菜有香草同牛油嘅味道令馬刀貝更加鮮甜,每一口都好滿足總括嚟講,銅鑼灣嘅漁獲浜燒餐廳真係好好味佢哋嘅食材新鮮,煮嘢好拿手每一道菜都好有驚喜同美味如果你想食精緻嘅日本菜呢度絕對係一個值得試嘅好地方喎!
我尋日去左銅鑼灣嘅漁獲浜燒餐廳食lunch
, 真係好出色呀!

我最鐘意佢哋嘅新鮮鮑魚,師傅會係你面前燒
睇住佢燒嘅過程好過癮

鮑魚燻燒配柚子胡椒,好清新嘅味道
鮑魚彈牙爽口,有啲海水鹽味
同埋柚子胡椒一齊食,好清爽

仲有佢哋嘅手握壽司,好好食架!

有六貫壽司同烏冬一齊上
每一粒壽司飯都好有彈牙嘅口感

特別係帶子,超級大顆同好鮮美
蝦都好肥美,大拖羅仲好好食,入口即溶

佢哋嘅海膽熔岩魚餅都好特別
表面係黑黑嘅,魚肉味道好獨特
加上鮮黃色香濃的海膽,真係令人難以忘懷

仲有佢哋嘅活榮螺浜燒
用清酒煮海螺,令螺肉更加鮮嫩好食

最後,佢哋嘅香草牛油燒馬刀貝聖子真係唔可以錯過

呢道菜有香草同牛油嘅味道
令馬刀貝更加鮮甜,每一口都好滿足

總括嚟講,銅鑼灣嘅漁獲浜燒餐廳真係好好味
佢哋嘅食材新鮮,煮嘢好拿手

每一道菜都好有驚喜同美味
如果你想食精緻嘅日本菜
呢度絕對係一個值得試嘅好地方喎!
  • 榮螺
  • 鮑魚
2024-01-29 161 浏览
我最近造訪了海鮮樂園,這裡的新鮮龍蝦刺身、蟹肉炒飯和壽司刺身給我留下了深刻的印象。首先,新鮮龍蝦刺身是我在這裡的必點菜品。龍蝦刺身的質地鮮嫩彈牙,每一口都充滿了海鮮的甜美味道。配上一點醬油和芥末,增添了刺身的風味。龍蝦的鮮美和刺身的口感完美結合,讓我欲罷不能。接下來,蟹肉炒飯也是一道令人驚艷的菜品。炒飯的米粒飽滿而有彈性,每一口都能品味到蟹肉的鮮甜。炒飯裡還加入了一些蔬菜和蛋,提供了豐富的口感和層次感。整體而言,這道蟹肉炒飯既美味又飽足,是一道令人回味無窮的主菜。總而言之,海鮮樂園的新鮮龍蝦刺身、蟹肉炒飯和壽司刺身給我留下了深刻的印象。這裡的食材新鮮,料理精心,味道美味。如果你是海鮮愛好者,我強烈推薦你來嘗試這些菜品,你絕對不會失望的。

2024-01-13 230 浏览
已幾年冇幫襯,趁住好朋友生日,又見餐廳做優惠,特登過嚟再試。刺身冇之前食落咁鮮甜,壽司亦唔覺得特別好食,反而燒野食起碼保持到一定的水準(燒鱔好味,龍蝦頭燒得香,北寄貝鮮甜爽口),套餐絕對食得夠飽,蘋果雪葩同椰子雪糕都唔錯,但比我揀蘋果雪葩較好食。
2024-01-13 155 浏览
搵左日happy friday決定獨食好西!揀左呢間好高人氣既漁獲浜燒Lunch set有A+B加前菜、沙律、麵豉湯A係可以揀海鮮經店員推介,決定揀左呢3樣!鮑魚、馬刀貝 同埋活榮螺係燒熟之前店員會比我地睇下係洗得好乾淨,都睇得出係新鮮鮑魚燒好,店員建議先食原味好鮮甜彈牙!然後可以試下同柚子胡椒一齊食又幾好喎,反而又提鮮左馬刀貝係大隻既蟶子呢個又係高質鮮甜就一定架啦,仲要啖啖肉用左牛油、香草燒好爽口,熟度岩岩好唔會硬另外活榮螺放左落海帶湯到一齊煮螺肉切開左幾件,方便進食鮮甜爽口,幾特別另外既B揀左香草煎三文魚配稻庭烏冬有兩件煎香左既三文魚D皮都煎到脆一脆!好正加左少少照燒汁個調味配烏冬岩岩好今餐好滿足!!🍽️漁獲浜燒銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18樓
搵左日happy friday決定獨食好西!
揀左呢間好高人氣既漁獲浜燒
Lunch set有A+B
加前菜、沙律、麵豉湯

A係可以揀海鮮
經店員推介,決定揀左呢3樣!
鮑魚、馬刀貝 同埋活榮螺
係燒熟之前店員會比我地睇下

係洗得好乾淨,都睇得出係新鮮
鮑魚燒好,店員建議先食原味

好鮮甜彈牙!
然後可以試下同柚子胡椒一齊食
又幾好喎,反而又提鮮左
馬刀貝係大隻既蟶子

呢個又係高質
鮮甜就一定架啦,仲要啖啖肉
用左牛油、香草燒
好爽口,熟度岩岩好唔會硬
另外活榮螺放左落海帶湯到一齊煮

螺肉切開左幾件,方便進食
鮮甜爽口,幾特別
另外既B揀左香草煎三文魚配稻庭烏冬