2018-11-13
呢間飯店的佈置,俾人有年青貴族及溫馨的感覺,同服務員傾過計,一如所料,呢度主力做婚宴及喜宴。參觀左新娘房,設備很齊全。個場最多可以擺36圍,算做幾大嘅場,而且可以一眼望通,又有維港海景,是大部分人理想的場地。今日中午來食宴,可能因為肚餓,先來的海鮮湯最震撼,海鮮味濃,炸過嘅米通入口香脆,索滿海鮮湯,口感非常好。另外一味叉燒,用西班牙黑毛豬,肉質都係鬆軟嘅,但係就稍為過火左少少,太腍!黑松露野菌粉果,菌味比較濃烈,我個人認為如果黑松露味稍為減輕一啲,而喺慢慢咁出嚟嗰個效果應該會更加理想。值得一題仲有鮑魚花膠灌湯餃,裏面嘅材料豐富,再配以花膠同埋鮑魚,收到滋補養顏嘅功效,對女士來講係有一個好強嘅吸引力。仲有個人最喜歡嘅都係生磨黑芝麻糕,芝麻濃烈,配左一個金箔嘅圖案又吸引又矜貴又好味。本身點心價錢唔貴,新開期間有六折,諗得過。
參觀左新娘房,設備很齊全。
本身點心價錢唔貴,新開期間有六折,諗得過。