2025-06-08
響尖沙咀海港薈訂咗兩席慶祝爸爸生日。酒樓服務同食物都好好,整體好滿意。只係場地set up同最初討論有少少唔同,例如枱布顏色以及備菜枱同麻雀枱嘅位置,酒樓都好快因應我哋嘅要求調整,所以冇乜問題,無傷大雅。如果好緊張場地佈置嘅朋友,可以預早少少時間到酒樓check下以防萬一。酒樓嘅維港海景真係好靚,我哋廳房嘅位置對正文化中心,食嘢、打麻雀同影相都覺得有文化啲哈哈。菜式每碟都好食,幾款餐前小食幾好味;乳豬香脆唔算肥;龍蝦同3.6牛乳一齊食,有啲似燉奶咁樣,煮法幾清新同新穎;翡翠螺片帶子、炸蟹鉗同魚翅都有水準;紅色東星斑零舍覺得喜慶,同埋好味;鮑魚黃玉參、黑松露醬燒雞同炆伊麵都唔錯;最驚喜係壓軸嘅鴛鴦大蟠桃,嘩嘩嘩好大個好開心經理同各位侍應都好好,有咩問題同要求都好快同準確咁回覆,見到有咩需要都好快幫手,好細節嘅嘢,唔使我哋出聲都主動幫忙,例如搵張細蛋糕枱俾我哋切生日蛋糕,見我哋想黐裝飾氣球就俾啲blue tag我哋,服務細心周到。主力負責我哋廳房嘅侍應係一個後生女,斯文有禮貌、快手同埋盡力,幫我哋影大合照完全冇問題,態度好好。多謝酒樓團隊令到我哋各位親戚有一個盡興同好飽飽嘅晚上!最重要係主
經理同各位侍應都好好,有咩問題同要求都好快同準確咁回覆,見到有咩需要都好快幫手,好細節嘅嘢,唔使我哋出聲都主動幫忙,例如搵張細蛋糕枱俾我哋切生日蛋糕,見我哋想黐裝飾氣球就俾啲blue tag我哋,服務細心周到。主力負責我哋廳房嘅侍應係一個後生女,斯文有禮貌、快手同埋盡力,幫我哋影大合照完全冇問題,態度好好。多謝酒樓團隊令到我哋各位親戚有一個盡興同好飽飽嘅晚上!最重要係主角,即係在下嘅爸爸好開心哈哈哈
乳豬
龍蝦