2022-06-04 262 浏览
諗住九龍城食太多泰國野試下日本菜,見到咁多好評就決定試下呢間浜淹,而坐位亦唔係舒服,全部都係高櫈,無靠背既,菜式方面係叫做有d菜式出面比較少見到既,但價錢一d都唔平,份量黎計完全唔係抵食,味道正常既,但無咩好outstanding既野,可能係我期望高左。最好味應該算係牛油果醬拈餅乾,最唔值係近江牛串燒,拉麵好多人讚,但都係一般貨色。服務算係ok, 我地無叫野飲,就咁叫佢俾幾杯水都無黑我地面。整體未算係伏既,但有好多更好既選擇。
整體未算係伏既,但有好多更好既選擇。

2022-04-24 235 浏览
終於可以食晚餐,一早就訂咗九龍城呢間居酒屋。日本人主理,小店形式。員工好有禮貌,會過嚟打招呼同派卡片。食物有特色唔係度度有得食。《半熟龍蝦海膽二食》698《生蠔》- 兵庫🦪 48 隻《原條深海池魚》298 《日本鱈魚乾》88《最中餅》128半熟龍蝦係呢間舖頭嘅招牌菜之一,大概有五六件龍蝦,所以二人份量啱啱好。呢啲應該都係心機錢,龍蝦起肉啖啖肉,輕輕煎一煎表面。龍蝦肉仲好滑。但又有比火烤一烤嘅香味。配埋海膽好好食😋。賣相好靚。個龍蝦頭仲整埋粥。過粥亦係好好食,食完暖粒粒👍🏻池魚-份量都好大,食完魚生仲會炸個魚骨當小食。推介推介。呢個生蠔真係好抵食,48 隻,好友蠔味。👍🏻,值得推介。

《半熟龍蝦海膽二食》698

《生蠔》- 兵庫🦪 48 隻

《原條深海池魚》298

《日本鱈魚乾》88

《最中餅》128

池魚-份量都好大,食完魚生仲會炸個魚骨當小食。推介推介。

呢個生蠔真係好抵食,48 隻,好友蠔味。👍🏻,值得推介。

2022-04-21
  • 龍蝦粥
  • 半熟龍蝦
2022-03-29 149 浏览
浜滝|九龍城伊勢海老姿燒二食 $698 伊勢海老即係龍蝦🦞首先嚟到嘅係燒伊勢海老伴海膽,龍蝦肉燒至半熟,唔會燒得過老,仲有少少火炙過嘅香味😋海膽都尚算新鮮,同樣有少少火炙過嘅感覺,食完呢份燒龍蝦之後,侍應就會拎個蝦頭入去煮龍蝦粥🍲過咗一陣就送上咗已經分好咗兩碗嘅龍蝦粥,每一碗都係正常份量,唔會話好少,龍蝦粥以石鍋裝住,唔怕咁快凍哂🔥佢呢一隻唔係廣東式煲到好綿嘅粥,而係仲保留到飯粒嘅感覺,入口龍蝦湯嘅味道都幾香濃,食完呢碗粥都好啲飽肚😆花魚一夜干 $138除咗個龍蝦set之外,我哋仲叫咗其他嘢食。其中一個就係燒花魚一夜干🐟一夜干係將原條魚以鹽水浸泡,再風乾一晚嘅做法,食落啲魚肉都幾嫩滑,唔會話好鹹,燒到非常香口,啲骨都好容易可以分離到👍🏻綾町產葡萄豚可樂餅 $88呢間居酒屋仲有一啲葡萄豚嘅菜式,第一次喺餐廳上見到呢種豬🐷所以就叫咗一份可樂餅試吓,原來葡萄豬係宮崎縣一種豬,特別在於以葡萄飼料飼養,可樂餅以薯仔混入左豬肉碎,雖然唔係好食得出葡萄豚同普通豬肉有好大嘅分別🙈但係都炸得非常香脆
浜滝|九龍城

伊勢海老姿燒二食 $698

花魚一夜干 $138

綾町產葡萄豚可樂餅 $88
喺香港疫情仲未去到好嚴峻嘅時候去咗九龍城食餐好啲嘅晚餐,就當慶祝生日,咪之後有排都無得出去食!一入到去,店員都好有禮貌咁帶我哋入去坐低,仲要間鋪好有心思整咗個好靚嘅信封用嚟放口罩😍為咗慶祝生日,當然就要叫啲貴嘢嚟食啦,叫咗個龍蝦兩食;有半生熟嘅明太子龍蝦肉同粥或湯上嘅龍蝦湯。首先講一講個半生熟先,佢配合埋啲海膽真係絕配呀,又唔會蓋過本身新鮮龍蝦味,仲可以燒到鎖住肉汁,真係好難停到口,又爽又多汁🤤🤤之後到個湯,店員話可以一碗粥一碗湯咁,咁就試吓有乜分別,咁其實個分別都幾大,我就覺得配埋粥好食啲,因為本身龍蝦湯都比較濃味,有啲粥溝一溝淡少少分擔吓會比較優秀!真係會又食又飲哂成碗龍蝦湯粥,上面仲浸住咗半隻龍蝦,仲唔係又食又「拎」!我個人都比較推介去試吓,都唔係度度有得咁食😎仲有叫多咗樣水母刺身試吓,原來係幾好食,爽爽地,好食過海蜇,仲多啲咬感,又係食唔停口嘅小食🤤🤤講起都想食多次!

首先講一講個半生熟先,佢配合埋啲海膽真係絕配呀,

2022-01-13 132 浏览
上星期未禁堂食時,同太太去咗九龍城拍拖,搵咗間日式餐廳呢間日式居酒屋裝修格局都裝潢得好似日本咁,好有日本feel九龍城閒日街上唔多人,但呢間居酒屋就full晒我哋坐係角落一張高枱到,自成一角咁嘢食方面花多眼亂,menu好厚叫咗好多款,本身想叫埋龍蝦,staff話一蝦三食,但太飽最後冇叫三色刺身:有三款,幾新鮮燒蠔:比一般燒蠔好食,加咗明太子滋味好多燒扇貝:新鮮多汁燒明太子三文魚飯:意想不到的好味,燒過的三文魚幾香酒盜芝士:芝士鹹香好重,飲住酒食應該幾好
上星期未禁堂食時,同太太去咗九龍城拍拖,搵咗間日式餐廳

呢間日式居酒屋裝修格局都裝潢得好似日本咁,好有日本feel

九龍城閒日街上唔多人,但呢間居酒屋就full晒

我哋坐係角落一張高枱到,自成一角咁

嘢食方面花多眼亂,menu好厚

三色刺身:有三款,幾新鮮

燒蠔:比一般燒蠔好食,加咗明太子滋味好多

燒扇貝:新鮮多汁

燒明太子三文魚飯:意想不到的好味,燒過的三文魚幾香

酒盜芝士:芝士鹹香好重,飲住酒食應該幾好

2022-01-05
2022-01-12 1822 浏览
估唔到九龍城區會有咁日式風味嘅居酒屋,店舖門口、內裏裝修擺設都好似日本居酒屋咁,有日式poster、banner、清酒、高枱、bar枱…店內有兩層,單層樓面唔算好大,個感覺好有日本濃厚氣色🍣三色刺身💰$268好想食刺身,要咗個有帶子、蝦、三文魚嘅,新鮮好食🉐🐟大分直送火灸平目魚邊💰$148魚邊我平時都鐘意食,今次呢個係燒過,開頭以為偏硬身,原來係非常之腍!仲有日式醬汁浸住一齊食,好香魚油味,因為食多幾啖會有啲膩,好貼心咁跟埋wasabi一齊食,開頭仲覺得會好怪,點知加埋先係絕配,可以中和油膩感,比較少見呢款,值得一試🉐🧀酒盜芝士💰$68老公話要試嘅,話送酒一流,但我哋又冇叫酒😂不過講返味道食落係好有鹹香,同一般食開芝士有少少唔同,附上紫菜,可以包住食,口感幾新鮮濃郁🥟日本汁煮豚肉水餃子💰$48呢個就係清淡口感,水煮豚肉餃,可以沾上日式醬油🥢北海道直送半熟帆立貝💰$78好香嘅燒帆立貝,十足鮮味🉐🥢明太子燒日本蠔💰$48哇~燒蠔本身已經正,平時多數係芝士燒蠔,今次呢個仲要係明太子汁,食落係好juicy,個味道又好正,呢個應該叫多幾件~🉐🍡蒜芯豚肉串💰$28🍢韮菜豚肉串💰$28好鐘意日式串燒
店內有兩層,單層樓面唔算好大,個感覺好有日本濃厚氣色

🍣三色刺身💰$268
好想食刺身,要咗個有帶子、蝦、三文魚嘅,新鮮好食🉐

🐟大分直送火灸平目魚邊💰$148

🧀酒盜芝士💰$68

🥟日本汁煮豚肉水餃子💰$48
呢個就係清淡口感,水煮豚肉餃,可以沾上日式醬油

🥢北海道直送半熟帆立貝💰$78
好香嘅燒帆立貝,十足鮮味🉐

🥢明太子燒日本蠔💰$48

🍡蒜芯豚肉串💰$28
🍢韮菜豚肉串💰$28
好鐘意日式串燒係包住啲菜,感覺係可以中和返燒肉串嘅油膩感,食落又冇咁大罪惡感,2串都燒得好食🉐

🍲明太子三文魚石窩飯💰$98
好好食嘅明太子飯!有明太子好多時都冇得輸,多汁好味,簡直係白飯殺手,好食😋🉐

💰$893.2/2ppl (included 10% service charge)
🚩浜滝 (九龍城) @hamataki__izakaya
📍九龍城福佬村道59號地下A舖

2022-01-05
2022-01-06 115 浏览
各式各樣嘅串燒 - 1. 燒冬菇,正常水準嘅燒冬菇2. 燒和牛牛舌,可能牛舌無咩脂肪,食唔出有咩特別3. 燒和牛,好好食,唔差4. 燒八爪魚,最好食,加埋佢d汁,簡單一流甲羅燒 - 好好食,將d魚子,蟹糕,適量蟹肉,鵪鶉蛋撈埋一齊食,味道好夾,正燒魚背,店員嘅特意介紹我食,本身燒魚背將魚油釋放出黎,已經提升食物嘅質素,而佢嘅汁好獨特,值得食多次又係店員推薦,龍蝦係新鮮嘅,係蝦肉上放海膽再燒,好好食,食完之後,將龍蝦頭斬兩邊,一邊煲粥,另一邊煲湯,好正,好好食店員另一推介,油揚內藏蠔肉,好特別菜色,但好好食好大杯嘅飲品

各式各樣嘅串燒 -
1. 燒冬菇,正常水準嘅燒冬菇
2. 燒和牛牛舌,可能牛舌無咩脂肪,食唔出有咩特別
3. 燒和牛,好好食,唔差
4. 燒八爪魚,最好食,加埋佢d汁,簡單一流

又係店員推薦,龍蝦係新鮮嘅,係蝦肉上放海膽再燒,好好食

店員另一推介,油揚內藏蠔肉,好特別菜色,但好好食

好大杯嘅飲品
2022-01-04
庆祝纪念
生日
  • 龍蝦粥
  • 龍蝦湯
2021-12-29 109 浏览
🏮浜滝🏮-刺身:·深海魚刺身 - - - $298當日新鮮到貨嘅有秋刀魚🐟食落油脂豐富😋肉質富有鮮味💕食落一啲都唔腥🥰可見佢係有幾新鮮!食晒刺身之後佢會將條骨拎去炸😋炸完之後再食· 宮崎縣氣仙沼生蠔 - - - $78/1pcs新鮮真係食得出😌成隻都係爽口嘅😋一啖食落去係享受·日本活赤貝 - - - $198本身想食海螺但係竟然賣晒!😢好彩呢個都唔差😋肉質比較爽脆😋而且味道都好鮮甜-串燒:·宮崎和牛舌芯 - - - $48牛舌芯嘅牛味十分濃郁、肉汁豐富💕-前菜:·大分直送火焰平目魚邊 - - - $148入口即溶,火焰左更加香,完全唔膩😋·炸富山灣白海老 - - - $158推介用嚟送酒食,連埋殼食比想像中更有鮮味💕·忌廉薯餅 - - - $58外層酥脆🤤入邊軟綿綿😋忌廉味重·炸一口芝士 - - - $48有成五粒,好濃芝士味但係唔會好溜·雞皮餃子 - - - $68入面勁多汁,餡料都好飽滿-特選料理:·花田鍋 - - - $188葡萄豚肉同大白菜一層一層咁夾住🐖所以啲菜食落都好有豬味🤣而且佢湯底超濃郁🥰我哋加咗個烏冬所以唔驚唔夠飽💕—推介指數:8/10💰
🏮浜滝🏮

刺身:
·深海魚刺身 - - - $298

· 宮崎縣氣仙沼生蠔 - - - $78/1pcs
新鮮真係食得出😌成隻都係爽口嘅😋一啖食落去係享受

·日本活赤貝 - - - $198

串燒:
·宮崎和牛舌芯 - - - $48
牛舌芯嘅牛味十分濃郁、肉汁豐富💕

前菜:
·大分直送火焰平目魚邊 - - - $148
入口即溶,火焰左更加香,完全唔膩😋

·炸富山灣白海老 - - - $158
推介用嚟送酒食,連埋殼食比想像中更有鮮味💕

·忌廉薯餅 - - - $58
外層酥脆🤤入邊軟綿綿😋忌廉味重

·炸一口芝士 - - - $48
有成五粒,好濃芝士味但係唔會好溜

·雞皮餃子 - - - $68
入面勁多汁,餡料都好飽滿

特選料理:
·花田鍋 - - - $188

推介指數:8/10
💰Total : $1504 (2 ppl)
———————————————
🔺 浜滝 (九龍城)
🔺 九龍城福佬村道59號地下A舖
-----------------------

2021-12-24 110 浏览
環境:日式居酒屋裝修,環境乾淨,有兩層,座位都多,店員有禮貌。食物:叫咗推介嘅日式雞皮串同大蔥雞肉。雞皮串香脆有雞味,大蔥雞肉串肉質鮮嫩。之後係店長推介嘅左口魚卷。呢個出面比較少食到,長長嘅左口魚配一個酸酸地嘅汁同wasabi。食埋好新鮮,左口魚燒完淡淡油香。再之後係明太子三文魚石頭鍋飯,石頭鍋燒得唔夠熱,所以食唔到飯焦,不過明太子配三文鮮嘅味好夾好岩配飯食。最後係味土手蠔喎。蠔大隻新鮮,湯底清甜,配料足。總結:每款菜式都有中上水準,味道不俗,價錢亦合理,值得一試。
環境:
日式居酒屋裝修,環境乾淨,有兩層,座位都多,店員有禮貌。

食物:
最後係味土手蠔喎。蠔大隻新鮮,湯底清甜,配料足。

總結:
每款菜式都有中上水準,味道不俗,價錢亦合理,值得一試。
秋刀魚刺身 好鐘意個爽脆口感,明明食落唔油,但有脂肪嘅彈性。味道非常香濃,係我食過最濃味嘅刺身。真鱈白子酸酸地又清甜嘅洋蔥汁,好昇華同突出到白子味道。雖有獨特香味,但只要調味不當,一定遮到,影響質素。整體口感好豐富,食得好滿足,明明只係前菜,都做到主菜質素。相信的店家用咗好多心機去搵時令食材,再試過唔同整法!宮崎縣氣仙沼生蠔 係唔係時令,中間芯位嘅口感係呃唔到,全隻都咁爽滑。酒盜芝士非常咸香濃味,但配上cream cheese又平衡得番。雖然兩樣都係濃味食品,但味道風格唔同,係會互相調補到。包上紫菜調和下,都會容易d入口。海膽半熟龍蝦 賣相已經令人流曬口水,超級多海膽同龍蝦肉,而且兩者口感唔同,係火灸過後嘅相中溫度下 ,係融合到嘅。龍蝦肉解嫰多汁,啖啖都咁滿足。之後龍蝦頭都用咗黎整粥同湯,龍蝦幾食,好開心!大分直送火灸平目魚邊 擺到成朶花咁靚,平時食嘅平目魚邊都係比較細同碎,呢度係一大條,由頭到尾,幼頭中粗。 無論係選材同刀工都不容忽視。可能係食材質素同厚度分別,口感有層次同豐富好多,第一次 完整品嚐到平目魚邊咁。葡萄豬串 係推介嘅一款,日式燒法,好香口,油脂香,肉質甜。大愛!日本雞肝
秋刀魚刺身

真鱈白子

宮崎縣氣仙沼生蠔
係唔係時令,中間芯位嘅口感係呃唔到,全隻都咁爽滑。

海膽半熟龍蝦

大分直送火灸平目魚邊

葡萄豬串
係推介嘅一款,日式燒法,好香口,油脂香,肉質甜。大愛!

日本雞肝串
平時好鐘意係肝嘅口感同味道,雞肝明顯相對濃味,當時無襯熱即食,未能試得好真。

芝士雞腿串
雞腿啖啖肉,又滑又多汁!

可惜無曬燒雞皮,邪惡唔到!

😇
 整體黎講都好好食,好多款。另外店員好親切,會主動介紹詳情,了解客人口味去推介,好欣 賞呢點!同埋老闆都好搞笑,當時入去時,有位師傅係門口默默望住外面,原來就係老細,佢可能諗緊仲有咩時令野訂俾大家品嚐,哈哈。
平目魚邊
白子
2021-12-06
午餐
平目魚邊
白子
2021-12-21 1093 浏览
食日本野嚟講,餐牌總有未接觸過嘅嘢食名,明明寫曬係廚師推介都唔識叫。呢個時候,除咗請教店員,可以好似我咁,帶個識食朋友嚟發板,聽埋佢同店員交流細傾,了解多咗,品嚐時都會仔細咗。係時令限定嘅餐牌,招積地叫咗三樣野,分別有:空運魚箱 - 北海道直送秋刀魚刺身秋刀魚熟食就多,而生食就係首次。入口時的確係先食到秋刀魚嘅獨特魚味,但平均嘅油脂,滑而爽嘅魚皮,完全同熟食嘅口感扯唔上關係,對於第一次食嘅我黎講相當有驚喜。秋刀魚屬於濃味魚,但脂肪分佈平均,加上彈牙爽身口感,就算一件又一件擺入口(因為停唔到)亦唔會過膩,變相增加咗食用額度,滿足到非一般地嘅分量。後來店家仲將魚骨炸起為小食,咸香鬆脆,極速清碟。真鱈白子美美地上碟,多層次口感。第一次食,先咬「腦花邊」試試,肝臟粉粉地又軟身嘅質感,卻絕無苦味同散開嘅粉感,而係又軟又滑好幼細嘅感覺。味道就好獨特,好香醇。到第二啖,完整食用。口感嘅變化係一層層由外到內,軟,爽,粉,到最入邊嘅彈牙幼筋。配上酸汁,幼洋蔥絲,整體配合度好高。宮崎縣氣仙沼生蠔巨型又飽滿,入口非常滑身,而且爽脆感同甜味都完整的貫徹係全隻生蠔度,好出色。酒盜芝士又一款新接觸嘅食物,酒盜入口

係時令限定嘅餐牌,招積地叫咗三樣野,分別有:
空運魚箱 - 北海道直送秋刀魚刺身

後來店家仲將魚骨炸起為小食,咸香鬆脆,極速清碟。

真鱈白子

酒盜芝士
又一款新接觸嘅食物,酒盜入口鹹腥味較重,口感粘滑,但偏偏奇香,配上Cream Cheese,味道好快就跑到整個口腔,促成你去緊閉嘴唇細味享受。將脆紫菜捲上芝士再食用,會更突出呢種爆發感。酒盜係由生鰹魚嘅內臟醃製而成,所以除咗粘滑,都會有不同口感係入面,例如爽身嘅筋位。

伊勢海老姿燒(海膽面)
輕輕燒熟蹏龍蝦表面,真正做到半熟嘅效果。外邊係肉絲口感,內裡爽滑。就咁食龍蝦已經好令人滿足,配上滿滿嘅海膽面多一種食法,會好岩喜好多味及濃味嘅朋友。而食到最後,燒過嘅龍蝦留下肉汁精華係底殼到,一飲而盡,相當清甜。
誤以為完食嘅一刻,想起龍蝦頭會用作為下一道美食,分別係龍蝦湯同粥。係真真正正嘅龍蝦湯,唔會有苦味粉感,配上各式清甜蔬菜及菇,令人好鼓舞。粥方面,以珍珠米烹調,粒粒分明又煙韌。個人比較鐘意前者,始終珍珠米都有自己嘅飯香甜味,較難純粹地去品嘗龍蝦湯底。

大分直送火灸平目魚邊
無論純刺身定火灸平目魚都一直好吸引到我,油香重,口感可爽可滑可融化。花狀擺法去燒,令到所有口感都可以呈現到出黎,由燒過嘅邊到浸汁嘅底部,幾厘米就擁有三種明顯蹏口感層次。
火灸溫度同時間仲岩岩好,保留到魚絲肉質。配上新鮮磨成嘅山葵,只會提鮮絕不搶味。

另外試咗幾款串燒,其中最為欣賞葡萄豬串,牆上有詳細介紹葡萄豬嘅內容。如內容描述一樣,非常多汁,皮脂爽身,肉質嫰滑,甜甜地,完全無豬騷味。

芝士雞腿串
日本雞肝串

特大柚子蜜梳打
真係好巨型,都好好飲,陪足一餐飯,唔洗食食下又要等添飲,專心食好野。

無法自控的用咁多字去形容食物﹐因為每一款都真係好豐富我味蕾,可惜是日開車未能配酒。相信店家主打嘅自定品牌,又會為我帶黎另一個體會。下次😇!
  • 酒盜芝士
  • 宮崎生蠔
  • 真鱈白子
上次已經黎過食好正嘅龍蝦🦞刺身加海膽,今次由服務超好嘅待應哥哥介紹時令食物,試下其他野食:✅空運飛機魚($588)-有得揀爽口或者滑身嘅魚。我揀左爽口嘅。一上枱係好大條嘅魚刺身,爽口彈牙好新鮮。魚嘅頭仲會攞去煲湯🍲,加左雜菜同菇菌一齊煲,溫笠笠,冬天飲好適合☺️✅手燒白鰻魚($128)- 第一次食咁彈牙嘅鰻魚,好似食鱔咁個質感,加埋鰻魚燒汁,好好味😋✅燒日本芝士年糕($38)- 我最鍾意食嘅日本燒物之一,燒到好可愛,少少燶燶哋嘅外皮,外脆內軟,好煙韌😙✅日本新得利黑生啤($60)- 有啲人覺得黑啤好苦不過我覺得黑啤有少少朱古力味,配日式燒物同刺身一齊食都好好味呀!
2021-12-18 948 浏览
朋友🧍‍♀️之前食過呢間,佢話好食叫我陪佢一齊去食,好啦~睇咗食評都幾吸引,就去試下喇🙌🏻餐廳喺九龍城,以為九龍城淨係得泰國餐廳同Cafe,原來都有幾間日本🇯🇵嘢嘅~去到已經比個門口吸引住🤟🏻好🈶️日本嘅感覺🎏,裡面嘅裝修同佈置都同日本嘅居酒屋🏮一模一樣我地揀咗必食嘅半熟龍蝦.海膽.龍蝦粥,空運魚箱,大分直送火炙平目魚邊,宮崎縣氣仙沼生蠔,宮崎和牛舌芯串燒,雞軟骨串,雞皮餃子仲有菠蘿味嘅麒麟生啤先講半熟龍蝦,呢個真係超級好食😋啖啖肉,燒過嘅龍蝦同海膽嘅鮮味更加突出,而且肉質彈牙,口感超正🤟🏻食完刺身之後,廚師會將個龍蝦🦞頭開半煲湯或煮粥,粥同湯都鮮味十足,正🙌🏻好滿足吖🤫空運魚箱睇返當日會係咩魚,廚師都係送到黎果一刻先知係咩魚,我哋今日食嘅係魴鮄魚,第一次聽亦都係第一次食🤣呢個肉質爽甜,而且一啲都唔腥,配合酸汁點黎食更加提鮮😋火炙平目魚邊呢個朋友話一定要食,果然真係無失望,魚質非常嫩滑,有少少焦香味,配埋柚子醬汁同Wasabi少咗啲油膩感👍🏻宮崎縣生蠔🦪我哋叫咗一隻,好大隻肉質肥美,加上醬油食落好清甜。宮崎和牛舌芯串燒呢個又係朋友必點嘅,因為佢好鍾意食牛舌芯,呢個熟嘅程度啱啱好,唔會乾爭爭

菠蘿味嘅麒麟生啤

空運魚箱

大分直送火炙平目魚邊

宮崎縣氣仙沼生蠔

宮崎和牛舌芯串燒呢個又係朋友必點嘅,因為佢好鍾意食牛舌芯,呢個熟嘅程度啱啱好,唔會乾爭爭,而且仲保持到肉汁
宮崎和牛舌芯串燒

雞軟骨串同雞皮餃子都好正,雞軟骨夠晒入味而雞皮餃子🥟熱辣辣裏面仲好Juice

全部嘢食都好高質🤭朋友果然冇介紹錯
2021-12-14
菠蘿味嘅麒麟生啤
空運魚箱
大分直送火炙平目魚邊
宮崎和牛舌芯串燒
2021-12-17 112 浏览
想黎浜淹好耐!因為朋友個個都話個半熟龍蝦🦞海膽好出色! 今次當然必點呢個主角啦😋 $688其實就咁聽會覺得幾貴下,不過食物一上枱真係龍蝦🦞大到嘩左聲,再睇埋龍蝦刺身上面堆滿嘅好多好多海膽,再嘩多聲!食落去creamy 嘅海膽再配新鮮彈牙嘅龍蝦,係充滿幸福嘅感覺呀😍 仲要食完之後原來會用龍蝦殻去煮返個粥同湯,飲完暖粒粒之餘仲確保你一定夠飽😚 個龍蝦底湯汁真係好鮮甜呢!除左食呢個主打外,亦叫左以下小食,都好高質:✅宮崎縣仙沼生蠔($78)- 有成隻手咁大,爽口鮮甜,再配柚子鼓油同海水,一啖係真係食5使隻生蠔🦪✅大分直送火灸平目魚邊($148)- 大鄉里出城,第一次咁樣食火灸平目魚邊,原來係咁滑lutlut嫁呢個部位!✅和牛舌芯串燒($48)本來黎到個串燒size 好似有啲細有啲傷心,但食落先覺係真材實料!好爽口同有和牛味嘅牛舌,$48收貨👌🏻
2021-12-17 65 浏览
去到九龍城以為剩係得泰國菜出名 點知原來有驚喜 日本菜都好高質 黎到呢間居酒屋 裝修已經好似去咗日本開頭 估唔到連食物都係取材於日本 暫時止一止去日本癮叫咗佢呢度好多人推介嘅龍蝦刺身 一出場已經勁有氣勢 龍蝦刺身上面仲有海膽配埋感覺金箔勁高級 個龍蝦勁有鮮味啖啖肉 海膽輕微燒過令到個香味更加突出 食完個刺身之後仲會將佢嘅蝦頭煮成湯同埋粥 個龍蝦湯好濃郁 超級香超好味近江牛肉沙津 賣相已經好好睇 牛肉好出色juicy大分直送火炙平目魚邊 出邊好少食 唔係Wasabi咁食加埋個柚子醋真係好香好夾
近江牛肉沙津 賣相已經好好睇 牛肉好出色juicy