餐厅: 泰金鍋
资讯:

唔知有冇人同我一樣都咁為食,想喺同一間餐廳入邊打邊爐,食小食同熟食,最後仲想食埋甜品呢🙉如果你都同我一樣鍾意咩都食啲嘅話,咁就一定要嚟泰金鍋~!除咗任飲任食邊爐之外,餐廳更會無限量供應泰式小食同甜品,一次過滿足你所有嘅食慾🙊🌟🌟佢哋嘅任飲任食火鍋套餐分別有三個,湯底選項都幾多~而我就鍾情泰麻辣鍋,配牛肉(特別係牛胸爽同安格斯😍)更加惹味😋鮑魚仔都包括埋喺我哋叫嘅套餐入面,好新鮮爽口🤩🤩單單邊爐梗係滿足唔到一班為食友啦🙈呢度仲提供唔同嘅泰國菜式,好似滑一滑嘅海南雞、脆卜卜嘅炸豬皮同每日鮮製嘅椰汁糕甜品等等,總有一樣嘢啱你食🤩

日式台式一人一鍋好常見,旺角呢間開業冇耐嘅「泰金鍋」就非常特別,主打泰式一人一鍋,鍾意試新嘢嘅我哋當然要會一會呢個泰式火鍋啦😍既然嚟得,梗係要揀個最多嘢食嘅C餐啦!我哋揀咗泰金冬陰功鍋🌶同泰麻辣鍋🌶可以一次試晒兩個唔同味道嘅湯底。QR code落單後,海鮮同埋肉類好快就上枱😍不過最吸引嘅都係自助區嘅食物,超多款式嘅丸、腸仔、蔬菜全部都可以自取,實在眼花撩亂🤩記得買食埋佢哋嘅泰式小食,特別係沙嗲串燒同炸豬皮,我哋encore咗好多碟😆呢度又可以打邊爐,又可以食到泰式小食,今次真係有口福啦😋
2022-09-15 44 浏览
位於旺角創興廣場6樓嘅呢間泰式火鍋放題專門店,我已經bookmark咗一段時間,今日終於可以約到朋友嚟食,令到我好期待⭐️唔知泰式火鍋有咩食㗎呢?餐廳嘅區域劃分得清楚,拎嘢食嘅路線線亦都十分明確👣👣中央位置係自助醬料、食物、泰式炸物、甜品區,好方便就可以拎到嘢食👍🏻嚟得食泰式邊爐,梗係要揀返個{泰金冬陰功鍋}先夠正宗!如果唔食得辣,可以試吓{日式蕃茄濃湯鍋},湯底好鮮甜,都幾好飲㗎🍅我哋嘅套餐好豐富,肉類方面有有牛胸爽、牛板腱、牛小排、牛呑等;海鮮更加有鮑魚仔、魷魚仔⋯⋯新鮮又彈牙👅鍾意食香口野嘅話,炸豬皮同榴槤炸彈就要試啦!呢啲特色泰式炸物都係可以無限自取,真係泰精彩啦👏🏼👏🏼

2022-09-14 41 浏览
好耐沒搵朋友聚會、但系又想食好D,就首選左呢間位於旺角既泰金鍋,我地都係食澳洲產極肩胛牛小排套餐。總體來講食物多種類🍝用餐環境都簡潔,舒服。😛🇹🇭泰金冬陰功鍋🔥係泰國獨有既辣味,辣得來唔會嗆、可以食好耐都唔會覺得膩。🇹🇭雞肉🐔每口也是精華所在,肉質彈牙,入味,令人回味難忘。🇹🇭 肥牛🐮好吸引,食落去滿口油味,非常塊,夾雜著淡淡的冬陰功湯底味,而且肉質彈牙。🇹🇭豬肉🐷豬肉五花部分紋理清晰,好好味,冇渣。真心覺得呢間餐廳的菜式都好新鮮,而且飲品,甜品等等都係自助,店員好用心準備食材🥬🧄。下次會帶埋朋友一齊encore!👍🏻😁
🇹🇭雞肉🐔每口也是精華所在,肉質彈牙,入味,令人回味難忘。

🇹🇭豬肉🐷豬肉五花部分紋理清晰,好好味,冇渣。

湯底種類選擇令我眼花撩亂~太多選擇,我決定今日泰金冬陰功鍋,湯底好濃郁,辣度好適中,仲有不如配料,湯底係特別惹味!有好湯底果然要配肉類,我揀左個 澳洲產極選肩胛牛小排🐂套餐,仲叫左1不同牛部位分別係西班牙白豚肉、特級牛胸爽、極上牛舌、澳洲牛小排🐮牛胸爽都比較少見,係牛心臟旁邊嘅脂肪膜,唔會太油反而香口,我仲碌左蝦,蝦🦐🦐加埋冬陰公湯真係好入味見到即食區有不同美食,包括青木瓜沙律🥗、咖哩大蝦、油飯、海南雞同泰式烤魚,海南雞肉🐔真係好嫩滑,encore左一碟,泰式蝦片仲卜卜脆,超脆口,仲補響鈴一入湯,未夠1分鐘上碗即食,好棒,超口味~整體來說,呢度環境超寬敞,又以泰式裝修為主,卡位以啡色為主,店員🗣️都好有禮貌又友善,食物又新鮮,下次絕對會再來,真係好推薦!🉐

之前生日月份仲會去泰國度過,可惜因疫情關係,無法去泰國,所以拉左男朋友去泰菜超多又係主打泰式任食打邊爐🆕呢間餐廳裝修以泰日為主,淺啡色嘅木同埋卡位坐位,感覺更舒適寬敞‼️‼️我點左特級牛胸爽、澳洲產極選殼飼黑安格斯、牛板楗、肥牛、牛小排同牛舌,肉質唔係爽脆可口就有油花同油脂香,真係啖啖肉,我係揀澳洲產極選肩胛牛小排套餐!🐮🐮🐮然後泰國菜必食泰金冬陰功鍋🌶️帶香辣又唔會搶咗牛肉或者其他配料嘅味道我點左鮑魚同泰式鳳爪,鮑魚超彈牙,泰式鳳爪係無骨而且配料超好味😋😋🤤感覺未夠喉,走左去攞雪糕~🌟種類繁多的雪糕🍦🍨🍧,淋瑯滿目,好難揀,仲有新興的熊仔雪條,選擇困難症的我只好攞左一埋雪糕,慢慢嘆哈哈總括而言,整餐飯好吸引又惹味,完全符合個人的口味,而且服務員態度友善又願意幫忙執枱,環境又舒服,有機會再黎試~🤎

最近朋友介紹一間的排長龍火鍋,真係高朋滿座咁,見到食評都有介紹呢度有超110款的食品,而且係任食,飲品,醬料都有好多種類,其實對於我呢位甜品控的人最特別係有不同泰國甜品,例如係有椰汁糕,超好味,好興嘅泰國熊貓雪條、西瓜雪條都有呀!🍮🍭🍰🧁🥧🍦🍨🍧而且呢度環境係營造到好似去左泰國咁,無得去泰國旅行,呢度係一個唔錯選擇,旺角泰金鍋(泰式火鍋)正呀!🥘🥘食控邊爐最緊要湯底,今次叫左泰金冬陰功鍋,仲有超多種類的肉俾我慢慢涮,牛板楗、牛胸爽係我必食之選,牛板楗肉質好有口感,牛胸爽好彈牙,讚!🐂🐄仲有唔同熟食等緊我,泰式烤魚烤得好香口,魚肉好嫩滑,最重要無魚骨,方便食!串燒🍢好多沙嗲醬,沙嗲醬有濃味的花生味,夠特別又好味!🥜泰式蝦餅,鯪魚球都係好好食,一定要試!💞流水蝦好生猛咁游嚟游去,食完完全返屬味!我會再黎呀!🤤🤤
好興嘅泰國熊貓雪條、西瓜雪條都有呀!🍮🍭🍰🧁🥧🍦🍨🍧
泰式蝦餅,鯪魚球都係好好食,一定要試!💞

流水蝦好生猛咁游嚟游去,食完完全返屬味!我會再黎呀!🤤🤤
泰式火鍋放題都係第一次見🤣係旺角新開的餐廳最近出左任食火鍋,今次我就揀左澳洲產極選穀飼黑安格斯套餐,聽服務員講解7點半前離座只係$288/人,超抵食⚠️見到場內已經高朋滿座,服務員都好懇勤地幫我地執碟等等,見到餐廳內總共有110樣野食,每位仲會送自家製泰金韮菜餅,的確係好優惠!我揀左藥膳豬骨白湯鍋,飲左一啖,完全係豬骨濃郁,香甜美味,仲有紅棗呀人參呀,整鍋都係滋補的,岩哂我呢啲中意補身的人士…📣📣🌟🌟講起肉類呢度都8種以上,我就試左兩款肥牛🐂同特級牛胸爽脆口,食落口唔會油膩,說到澳牛係肉感好嫩🐮啖啖肉係好爽! 鯇魚片好嫩滑,真係放入去湯,完全係好夾,我仲叫左炸魚皮,脆卜卜,正🤟🏻🤟🏻😎仲有其他款式美食,例如: 海南雞,滑滑的,好美味。。。泰式沙律都特別清甜新鮮,爽❣️見到飲品櫃,真係好多種類,最緊要係任飲的,我最喜歡汽水配火鍋,簡直係享受!整體來說,約埋三五知己黎聚會,絕對要揀呢間泰式火鍋,點解? 因為食品種類繁多,環境寬敞舒適,服務員好勤快友善,加分,會再來‼️‼️

朋友琴日有我黎一間旺角任食火鍋店,坐底叫左藥膳豬骨白湯鍋,呢鍋係今日火鍋的靈魂🎶,豬🐷骨味濃郁之餘,加上不同藥材去熬製而成,見到火鍋內仲有人參紅棗超養生,岩哂我地啲愛追求養生同美的女士了~👩周圍望下,見到店內有一缸蜆🐚好新鮮,我都唔客氣地點左好多次蜆黎食,蜆係新鮮且有彈牙,大大粒蜆肉,再沾上唔同的醬料,再飲啖滋陰的湯,簡直嘆!😍😍😍點左肥牛🐮同牛胸爽都好嫩呀,肥牛係好油膩十分均勻,咬上去係好有口感,紮實咁,牛胸爽係好彈牙,整體黎講,係有豐富口感同食完一碟絕對會叫下一碟encore!🤗攞起串燒,叫左雞、牛,點左沙嗲醬,超驚艷🔥牛肉串燒係唔會好多筋,好易咬,口感比較實在而雞肉串燒好juicy同肉好厚,沙爹醬係花生味🥜好凸出!食下食下,就攞埋泰式蝦片同泰式mama麵都好正,蝦片係卜卜脆,仲要任食,攞左幾塊試,好好食!泰式mama麵放入火鍋,湯底與麵的配搭的確好味…有口福,哈哈😆😆整體而言,呢間餐廳都食材十分新鮮,種類好多,岩哂我地呢班吃貨,一定會再encore~

旺角呢間餐廳真係令我好驚喜,因為我無諗過除左好似泰國的環境外,連佢地著既衫🏝️都好有泰國feel,仿佛去左泰國咁。。。🛫話唔講多,我直接黎講食啦~我揀既呢個套餐係包咗110款嘅食物,仲有肉類10幾款可以任食,我特別中意食極上牛舌👅,口感有韌性,我個餐係$288入面包左以下的肉類🗣️🗣️/嚴選特級牛胸腹/丹麥產皇冠豚梅肉澳洲產草飼羊肩肉/美國產下肩胛肉眼/澳洲安格斯肥牛/特級牛胸爽極中牛舌/超抵食‼️‼️‼️除左肉啦,我地3個朋友揀左3個唔同火鍋試~包括養生菇菌清湯鍋、藥膳豬骨白湯鍋同檸檬香茅鍋。。⭕養生菇菌清湯鍋入面啲菇類好多種類,加上紅棗等等材料,超養生又夠味,我都有飲我朋友啲湯,無得敵⭕檸檬香茅鍋係好特別,岩哂我朋友喜歡檸檬又喜歡香茅味道的朋友,佢話放肉落去,別有一番風味⭕藥膳豬骨白湯鍋係我所揀的,豬骨味好濃郁仲有藥材,超夠補身,岩哂時常熬夜的我,補下,食肉同補身都唔夠,仲要試熟食既…❤️❤️我最中意係泰式海南雞,夠滑又夠嫩,串燒夠惹味,加埋沙嗲醬仲有花生味,頂呱呱!整體來講,呢間泰式火鍋無得輸,而且服務態度超好,環境一流,值得一試❣️❣️

話唔講多,我直接黎講食啦~

/嚴選特級牛胸腹/丹麥產皇冠豚梅肉
極中牛舌/超抵食‼️‼️‼️

2022-09-05 37 浏览
一間火鍋好唔好食,湯底的確好重要!好味嘅湯底絕對可以提升其他食物嘅味道!🙀決定同朋友專誠嚟試吓呢間青檸椰奶雞🐤湯鍋,椰子鸡用椰子奶做湯底,清甜,鸡的肉質唔错,兩个人好快吃晒。然后店員重新加湯底煮其他食材,哈哈,超開心而且係坐位好寬敞,每人前面都有一個爐,可以打邊爐。舒適到賓至如歸咁1️⃣叫左牛🐮小排,有好多唔同的肉類可選擇,但牛小排係我揀的餐中,我最想食的牛肉,牛小排要等熟的同時,我就試黎開動其他菜式啦~😋2️⃣泰式木瓜沙律🥗超甜,沙律菜好新鮮; 熟食方面叫左煎魚塊同海南雞,魚好大塊,而且又幾滑,啖啖肉;海南雞絕對要食,雞肉好嫩外,雞皮都好肥美,超正!😋3️⃣牛小排熟了,肉質超厚實外,超有質感,再配上自己調配的醬汁,簡直一流,提一提呢度醬料任攞而且超過10種以上4️⃣甜品方面,我揀左泰式椰汁膏,椰汁🥥味好濃郁,岩哂中意食甜品的人士整體黎講,我十分滿意呢一餐,絕對推薦其他人來光顧,而且呢度環境的確唔錯,坐得幾舒服!👍👍

依加一年四季都會有人去打邊爐,決定同家人好友一齊黎個火鍋大餐最適合不過了!泰正宗麻辣鍋的整體設計很有現代感,店內座位寬敞舒適,熱鬧氛圍充滿正能量的感覺!💡坐底後,發現呢度供應多款泰式湯底!因為我中意食辣,所以揀左泰麻辣鍋,味道香口又濃郁惹味又夠辣🤤餐廳比提供的肉類都好大方,澳洲牛小排超讚,配合麻辣鍋食簡直無得頂! 牛小排肉質超正,好多,好好味!🗣️🗣️覺得唔夠喉仲加左燒串牛肉,配料咁多,我加左沙嗲醬,碎花生好正👍🏻海南雞的雞質好嫩滑,超入味,食多幾口都停唔到,而且仲叫左蝦餅,脆卜卜,蝦味又重,岩哂我啲中意食蝦既人,魚肉仍好大塊,食得好滿足!🙆‍♀️🙆‍♀️對於甜品類,我中意揀雪糕,而且種類多,我揀左好多款黎食,總括而言,呢間火鍋店真係好多款去揀,肉類又多,甜品又好多唔同種類,而且飲品又任飲,環境又舒適,絕對係讚的一間泰式火鍋店!下次再來!👍👍
2022-09-01 58 浏览
又係時候覓食啦~呢間係泰式火鍋放題店,時常都大排長龍,都係要勁早就開始排隊,我今日就5點幾黎攞位啦✅餐廳資料如下:餐廳:泰金鍋 (旺角)地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓上網研究過,7:30pm前離座有早鳥優惠,如公眾假期前夕要額外加$10。我係同朋友公眾假期去試食所以會貴少少,但其實好抵食,因為所有泰式甜品、火鍋配料、流水蝦、飲品都係出面自助櫃自己拎。 我要提一提火鍋配料有超過10幾種咁揀,真係好厲害!岩哂自己配料的我!正!😎我地點左青檸椰奶雞湯鍋,啲湯好濃郁,不乏香辣菜式,吃不了辣的朋友品嘗不到冬蔭功,亦可一試泰式椰子雞湯 (Tom Kha Gai)。它與冬蔭功最大的分別是加入大量椰奶,而且可辣可不辣,既有南薑和檸檬葉的香,亦帶椰奶的甜,濃郁開胃,湯底正,當然仲有食材啦!👏🏻👏🏻食材係8種肉類澳洲肩胛牛小排,西班牙豚肉都好好味,肉類都係好新鮮而且肉質厚實,貨真價實!🙆‍♀️仲叫左鮑魚(2隻)同魷魚,真係好新鮮而且彈牙,加埋湯底好入味,美味的一餐!🥘整體來講,約朋友聚會呢間絕對係首選,真係好開心,下次約朋友再來幫襯!💓

餐廳資料如下:
餐廳:泰金鍋 (旺角)
地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓
上網研究過,7:30pm前離座有早鳥優惠,如公眾假期前夕要額外加$10。我係同朋友公眾假期去試食所以會貴少少,但其實好抵食,因為所有泰式甜品火鍋配料、流水蝦、飲品都係出面自助櫃自己拎。 我要提一提火鍋配料有超過10幾種咁揀,真係好厲害!岩哂自己配料的我!正!😎

2022-08-28 221 浏览
新開泰國形式嘅任食火鍋店,係香港都好似未食過,有朋友生日話想試吓呢間,點知中哂伏冬陰功湯底一啲都唔濃味,衰過平時出去泰國餐廳飲個啲另外叫左個青檸椰奶雞湯,有少少椰奶味嘅,但都係超淡我地叫左$268價錢啲肉都係咁上下不過不失,到我地出去諗住夾蝦嘅時候一睇!嘩,全部死哂咁制最後係無夾過全部橫訓😂😂😂蜆就正常啲到飲品,佢所謂嘅龍眼冰淡到似水,完全飲唔落口🤮佢地入埋啲台灣大陸牌子嘅飲品,無諗過康師傅冰紅茶都有😂😂姐係入最最最平嘅飲品😂連想飲支茶都無最後我地飲水🙄食物種類都多嘅,丸就有好多款囉,佢$268+1都要$300一個人食啲咁嘅野,根本就差

冬陰功湯底一啲都唔濃味,衰過平時出去泰國餐廳飲個啲
另外叫左個青檸椰奶雞湯,有少少椰奶味嘅,但都係超淡

嘩,全部死哂咁制
最後係無夾過
全部橫訓😂😂😂

蜆就正常啲

2022-08-26 107 浏览
排我前面啲人入左去之後就係咁話等7固禁飛,但中途一路有book7:30呀果啲入座,而我就我到7:45⋯⋯好誇張喎係分配上面味道係好香呀!但如果你接咁多booking不如你話返比walk-in既客人知大概等到咩時晨先可以入座啦!心萬幾句粗口喎!