餐厅: 泰金鍋
资讯:

2022-08-14 255 浏览
第一次食,食物款式唔多,熟食小,海鮮分時段添貨但數量好小,唔夠人搶。熟食烤魚又係分時段出爐,又係一出比人搶晒,咁即係想試都試唔到。員工冇提示last order,仲有30分鐘先夠鐘但想用code點野食時已經截左單希望你地改善一下自助吧的食物份量,你地仲要主打流水蝦放題任食,根本就唔存在任食呢樣野,希望注意一下

2022-08-13
2022-08-12 184 浏览
環境闊落,坐下的感覺不錯,而且未行到入坐位已經上左湯底和少量的肉,速度超快。。。最初的湯底是幾香,但加湯只是普通的清湯,而所謂的流水蝦全是死蝦,根本不會動。。。難道是我來的不是時候?最後的30分鐘,每五分鐘便有侍應來吹交枱。。。感覺好差,佢地只是想趕住清潔準備下埸,根本無理會食客的感受。。。我是120分鐘的火鍋放題不是90分鐘好嗎?在咁多選擇的旺角,這樣的服務我不會再來。。。

在咁多選擇的旺角,這樣的服務我不會再來。。。

2022-08-02 441 浏览
齋睇湯底,選擇夠眼花撩亂啦!黎過2次,我試過檸檬香芧同蕃茄,反而檸檬香芧有驚喜,夠特別。睇你選邊款餐,取決於想唔想食沙嗲囉。菜類一般多嘅,丸類都足夠。海南雞有水準,必試。鱸魚都可以。主角出場,蝦真係生勾勾係你面前任夾,睇你食得幾多,同睇你食唔食貝殼類嘢啦!去2次,一次生猛,另一次就死蝦較多。而甜品就真係一定要留肚試,佢糕點唔理返貨定自家制,都有水準,泰式甜品,平時街買都幾廿蚊啦。仲有珍多冰。另外可以利用QR code,點少食同其他嘢食。芒果春卷一般 ,但雞肉卷正。佢個泰式炒飯,餸多過飯,可能因為都唔少嘢食,炒飯唔多人攞,佢個餸量好夠,平時出面一個泰式炒飯分分鐘過百蚊,呢到值嘅。另外仲有小量熱葷。最尾仲有雪糕食,雖然選擇不多 但也夠吸引。2小時2百零蚊,性價比高啦,我短時間內黎左2次了。無得飛,當去住泰國先啦!

睇你選邊款餐,取決於想唔想食沙嗲囉。

菜類一般多嘅,丸類都足夠。

海南雞有水準,必試。鱸魚都可以。

仲有珍多冰。

另外可以利用QR code,點少食同其他嘢食。

芒果春卷一般 ,但雞肉卷正。

無得飛,當去住泰國先啦!

2022-08-01 246 浏览
我前後打咗電話16次,終於係第12次打通,你地個職員同我講咗幾句無謂野,連問我係咪要訂位都無,就放低個電話係度,一直要我聽住接walk-in客3分鐘左右,聽到個職員問個客要咩鍋,要ABCD咩餐,請問閣下公司職員可以俾返小小尊重我嗎?想打來訂枱食野姐🤬🤬🤬🤬
2022-07-22 396 浏览
好少喺度打食評,但係今次食完都想喺度讚一讚,希望老闆睇到keep住。先唔講食物,服務同環境都好好,好貼心。佢預先擺低個湯底先帶你入去,一坐低已經有個暖暖地嘅鍋 (平時啲火鍋舖話就話120分鐘,頭嗰幾個字淨係個湯底都拖你兩個字)由於服務好快,好有效率,其實食到一個鐘頭左右真係開始飽,可以慢慢坐傾吓計,唔會有一種好趕嘅感覺。因為我係閒日去,比較晏先入座,食完冇人排隊,截咗單但職員無趕我走,俾我地坐下傾下計。呢兩點好重要,食火鍋都係想同朋友坐低傾吓計,成日俾人搞到趕頭趕命,到咁上下又趕你走又盛好唔舒服,但呢間好貼心,安排得好好。嘢食好好,食材都好新鮮,泰式椰汁糕、珍多冰、蝦餅等等都好味,有得自己捉吓蝦同埋貝殼類,而且冇限你攞幾多,都好信任客人同埋俾客人自己玩,呢啲安排都係增加打邊爐體驗嘅樂趣。雖然價錢方面唔算特別平,不過服務同埋食物都好好👍🏾 起碼俾錢嘅時候覺得值🤣 希望店舖推出多啲優惠~保持呢個水準

2022-07-19 322 浏览
同朋友諗住打邊爐,見到呢一間有泰國特色嘅邊爐湯底,咁梗係去試吓啦。我都唔算好遲嚟到,大約6:30到咗,拎咗張飛,因為打唔到電話book位,我哋只係兩個人,大約要等個半鐘先至有位。因為我太想試嘅關係所以先至冇離開到我哋揀咗泰式喇沙湯底,嘢食係任食嘅,而我哋揀嘅套餐係B餐,即係中等價錢,大概加埋一每個人$300左右。自助夾嘢食嘅位置,有好多唔同嘅丸同菜,我最鍾意食嘅熟食就有海南雞,最特別嘅係仲有買泰式奶茶可以俾你揀你飲,點解舖頭有人特別嘅就係所有嘢都係自助形式,就算你要加湯都係自助既。嘢食嚟講總括都算係新鮮同埋好食。

嘢食嚟講總括都算係新鮮同埋好食。
木瓜沙律
豬牛雞串燒
牛肉
海南雞
泰式喇沙湯底
打邊爐最重要係咩?我會話係湯底!呢個豬骨白湯鍋應該係我食過數一數二好飲既湯,濃而不油,呈奶白色的豬骨湯,骨味醇厚,回味足,白豚肉同牛板腱煮完後,不用加任何調味料,都已經好好味😋湯底正,加咩材料落去食都好正小食部分,泰式榴槤炸彈都係我當晚三甲推介之一,上碟時候相信係岩岩炸好,一切開榴槤漿湧出,榴槤香氣撲鼻,餡料味道濃烈,真係令我榴連忘返🤣每位附送一件既韭菜餅都好好食,韭菜餅飽滿,一口咬落去仲會爆出鮮甜肉汁,同時又有韭菜的香甜😍不過只限每人一件,如果想食,唯有等下次再黎既時候先品嘗

2022-07-15 219 浏览
Yeah,又到星期六放假,可以訓到自然醒☺️起身之後全日都冇食過野,唔打邊爐真係對唔住自己,不過散叫會好貴,所以想搵d係任食,質素又唔差既店舖,上網望到泰金鍋食評同相片都幾好,即刻出發食好野👍🏻👍🏻👍🏻飲品檯好多選擇,一晚都未必試得哂,炸物好快就到,我幾喜歡泰式蝦餅同埋水牛芝士,蝦餅炸得唔會過左火,同埋唔會好油,水牛芝士外脆內軟,好邪惡但芝士迷一定會叫❤️❤️❤️安格斯牛一d都唔韌,食過真係返尋味,牛舌我鍾意佢唔會好厚,薄薄地一片,好有咬口又有肉汁😋😋😋墨汁墨魚丸口感爽滑彈牙,最後當然要食菜降低油膩感🙈🙈🙈

墨汁墨魚丸口感爽滑彈牙,最後當然要食菜降低油膩感🙈🙈🙈
2022-07-14 280 浏览
熱辣辣嘅天氣香港人都係咁鍾意打邊爐🤣🤣今次試咗一間唔同以往台式港式嘅體驗 係坊間少見既泰式邊爐放題環境乾淨 新鮮海鮮蔬菜肉類 多款泰式甜品及小食 泰國風味火鍋湯底呢個餐廳大方唔吝嗇 出面自助食物區域都長期有人refill 而且有得生捕海鮮玩得又食得🥰B餐 澳洲產頂級草飼黑安格斯$268/每位冬陰功X青檸椰奶雞湯冬陰功香濃香草味 唔會太辣椰奶雞湯味道香濃 微酸充滿椰香的味道1️⃣任食生捕海鮮新奇又好玩 沙白 聖子 蝦都好新鮮蝦更加係好生猛 要先係冰桶入面放冰及水 先會令佢凍暈 否則佢會跳出來🤣2️⃣泰式小食推介用QR code落單 小食質素都唔差有炸魚皮 韭菜餅 榴連炸彈 泰式鳳爪 木瓜沙律 沙嗲串燒3️⃣開始可以正式打邊爐😂用QR無限肉類供應 有西班牙白豚肉同安格斯牛 仲有比較特別嘅牛舌 口感爽彈食到咁上下可以出去自助區 有大量丸類蔬菜類 任君選擇4️⃣任食泰式甜品及雪糕正正正 本身對椰汁西米糕有私心 食左5舊超滿足 仲有可愛好Hit既泰國熊貓雪條 泰金鍋旺角彌敦道601號創興廣場6樓
熱辣辣嘅天氣香港人都係咁鍾意打邊爐🤣🤣

4️⃣任食泰式甜品及雪糕

泰金鍋
旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2022-07-14 192 浏览
夏天最岩就係食酸酸辣辣既野,所以年年夏天我都會飛去泰國玩幾日,但可惜疫情仲未有得飛,但唔緊要,自製泰國遊一樣可以😎去泰金鍋就得,食物夠正宗,泰味濃厚,想食咩泰國菜式應該都有因為太熱關係,未打邊爐已經整左杯珍多冰黎飲🤣加左綠豆粉條、椰汁、椰糖同冰碎,好爽,解暑一流,之後再整碗木瓜沙律,都幾辣,辣度同泰國食到既有得揮🌶真係辣得幾過癮店員話肉類同串燒都係任食,叫左西班牙白豚肉試下,豚肉唔會薄到透光,有一定厚度,同埋唔會過肥,最怕食豬肉就係大部分都係肥膏,肉就得丁丁咁多,但呢到完全冇呢個問題👍🏻泰金鍋地址: 旺角彌敦道601號創興廣場6樓

泰金鍋
地址: 旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2022-07-14 147 浏览
上星期老公生日,問佢想食咩,佢話冇所謂,咁就揀我想食既野🤣睇緊香港好去處就碌到有關這餐廳的介紹,forward比老公問佢想唔想食,佢話好耐冇打邊爐可以一試,就即刻打電話訂檯✌🏻入座後第一時間就叫湯底,有藥膳豬骨白湯鍋、泰金冬陰功鍋、馬來娘惹叻沙鍋、青檸椰奶雞湯鍋、檸檬香茅鍋、泰麻辣鍋,我地就揀左mix鍋😋小食叫左泰國蝦片,好脆好大塊,好有口感,肉類好快就送到,今日既牛板腱同牛舌色澤都幾好,pink pink🐮肉質鮮嫩腍滑,牛味濃郁,老公起勢咁淥牛肉🤣另外泰式雞寶同榴槤炸彈好香口,好似新鮮炸出黎咁,唔覺唔覺就食哂成碗😍炸豬皮就咁食都好正,或者加落湯到當炸魚皮咁食

2022-07-13 159 浏览
✏️睇完戲搵地方醫下肚仔,創興廣場比較多選擇,見到餐廳單張好似都唔錯,新開就試下,場地都幾大,光線充足,冷氣都大,唔會熱辣辣,揀左個c餐,可以任食Black Angus,一般泰式沙律好似木瓜沙律、泰式酸辣無骨鳳爪沙律都係任食,小食方面有幾項都幾特別,芝士燒辣脆皮年糕、菠蘿燒汁脆皮年糕、肉鬆蛋黃脆皮年糕好有台灣感覺🤣✏️豬皮油炸完出黎很蓬鬆同酥脆,冇豬皮的腥味,可以當零食咁食,男朋友就重口味,佢自己配搭埋青皮辣椒同豬皮食,出奇地夾😆牛胸腹切得都幾靚🍖粉粉嫩嫩又有油脂,煮佢幾十秒就食得,岩哂我呢d心急人士✏️另外我地仲叫左台灣蛋餃、水魷、魚腐、海魚肉麵,魚麵唔多機會有得食,依家有當然唔放過,份量1人份,唔會好多,唔洗擔心會食唔哂😌

2022-07-13 158 浏览
話說昨晚去食 9點45分左右入座 職員係門口話11點last call 11點半要離座 我地開頭都OK坐左20分鐘左右 個職員話你地係最後一台 要買單先 都明白的 理解到想早啲埋數 但離譜的是未到11點25分就同我地講要夠鐘交枱 我地都話清楚知道 28分又call多一次 會唔會太過分呢 其實都未到11點半 食都未食完就準備黎收野 想講想趕人走都唔洗咁樣嘅服務態度 下次唔會再幫襯
2022-07-11
$300 (宵夜)
2022-07-09 187 浏览
之前見到好多Foodie都想過去呢間野,好似好多野食,好正咁~加上泰式嘅火鍋比較少見,所以我都決定提早Book定枱上去一試😂上到去已經好多人排緊隊,好彩提早book咗位,好快就入得啦!!!因為我同朋友都有想食嘅湯底,鴛鴦鍋又要加錢, 索性就一人一鍋試下, 反正價錢一樣👍🏼我哋叫咗個冬陰功湯底同埋檸檬香茅鍋😱 冬陰功湯底ok嘅, 酸辣都唔錯! 檸檬香茅我以為會好清新,點知冇咩味, 完全唔值得叫😑😑😑出面嘅小食都唔算太多, 一眼可以睇得曬,都係有條魚、海南雞飯、肉碎同埋白咖哩蝦, 然後仲有幾款泰式甜品,泰式飲品,同埋雪糕☺️丸類嘅款式都OK, 其實普通打邊爐都夠㗎啦👍🏼不過我自己覺得佢甜品真係麻麻地,你就正常啲就係個芒果糯米飯, 泰式奶茶都ok, 其他就不過不失啦~出面嘅熟食如果畀人攞曬,就要等下一輪, 都等得幾耐下,游水蝦都一樣, 畀人攞曬就冇㗎喇😂 你會見到啲人瘋狂咁樣拎一大兜蝦, 其實唔係好夠分😢整體嚟講我覺得都算合格, 但係未吹捧到真係好好食, 同埋款式唔算多, 可能抱著太大期望去食, 就有少少失望。如果想去食嘅朋友仔, 唔好太大期望, 就唔會太失望啦👍🏼 因為都唔算好差, 只係冇平

我哋叫咗個冬陰功湯底同埋檸檬香茅鍋😱

丸類嘅款式都OK, 其實普通打邊爐都夠㗎啦👍🏼

你會見到啲人瘋狂咁樣拎一大兜蝦, 其實唔係好夠分😢

如果想去食嘅朋友仔, 唔好太大期望, 就唔會太失望啦👍🏼 因為都唔算好差, 只係冇平時啲人吹捧到咁好食啫!

2022-07-08 219 浏览
今日食120分鐘晚市放題套餐,我哋揀左set B, $268 一位,蟹子墨魚滑,澳洲產頂級草飼黑安格斯,有好多野食,安格斯牛,牛舌,豬,海鮮,不同嘅丸同蔬菜,重有泰式蝦餅,青木瓜沙律,鹽燒鰂魚,蟹子墨魚滑,不同款色水果同飲品,雪糕,個湯底有好多選擇,重點糸一人一鍋,好乾淨,自由選擇,坐嘅地方都算寬闊,飽到反肚離開