餐厅: 泰金鍋
资讯:

2022-12-08 196 浏览
🍽️ 泰金鍋📍地址: 旺角彌敦道601號創興廣場6樓😋👉🏻C餐 澳洲穀飼肩胛牛小排放題 $696.00兩位(假日成人)👉🏻泰金韭菜餅(1容)贈送 $0👉🏻鴛鴦鍋+$68(大)-馬來娘惹叻沙-藥膳豬骨白湯多款湯底選擇,叻沙奶味重,辣味後勁凌厲,適合重口味人士。藥膳反而味道較淡,藥膳味不凸出,屬易入口的湯底之選,而一濃一淡的配搭亦令人相當滿足繁忙時間(成人)提前結賬優惠-$50 一位澳洲穀飼肩胛牛小排(碟)嚴選特級牛胸腹(碟)美國產下肩胛肉眼(碟)極上牛舌(碟)澳洲產草飼羊肩肉(碟)美國特級牛板腱(碟)—————————————————牛肉種類繁多,肥瘦適中,味道屬合格水平,不會有太大驚喜,但絕對能夠滿足食客對牛肉的需求!羊肉羶味不重,因此可以放心進食!整體肉類表現中規中矩,勝在可選部位較多,令口感更為豐富,從價錢上考慮,這餐廳絕對高性價比。—————————————————薯蓉芝士米網卷(件)嚴選特級鮑魚仔(隻)帝皇仿蟹柳棒(條)蟹子墨魚滑(筒)———————————————————-各類火鍋配料應有盡有,從丸類到魚滑,從海鮮到蟹棒,即使不喜歡肉類的食客亦有多種選擇。魚滑值得一讚,口感爽脆
🍽️ 泰金鍋

📍地址: 旺角彌敦道601號創興廣場6樓

😋
👉🏻C餐 澳洲穀飼肩胛牛小排放題 $696.00兩位
(假日成人)

👉🏻泰金韭菜餅(1容)贈送 $0

👉🏻鴛鴦鍋+$68(大)
-馬來娘惹叻沙-藥膳豬骨白湯

繁忙時間(成人)提前結賬優惠-$50 一位

澳洲穀飼肩胛牛小排(碟)
嚴選特級牛胸腹(碟)
美國產下肩胛肉眼(碟)
極上牛舌(碟)
澳洲產草飼羊肩肉(碟)
美國特級牛板腱(碟)
—————————————————
—————————————————
薯蓉芝士米網卷(件)
嚴選特級鮑魚仔(隻)
帝皇仿蟹柳棒(條)
蟹子墨魚滑(筒)
———————————————————-
各類火鍋配料應有盡有,從丸類到魚滑,從海鮮到蟹棒,即使不喜歡肉類的食客亦有多種選擇。魚滑值得一讚,口感爽脆,味道濃厚!

泰串沙嗲豬肉(串)
泰串沙嗲雞肉(串)
泰國宋卡蝦片(份)
————————————————————-
餐廳有各種開胃小食,肉串熱哄哄的,即叫即燒,肉質彈牙,配上沙嗲醬相當惹味,可以作頭盤吃!
—————————————————————
活蝦捕獲
餐廳有個極具吸引力的蝦缸給客人進行捉蝦挑戰,把捕捉到的蝦放進冰桶,相當有趣。

好味指數: 3.5/5
性價比: 3.8/5 有加一
環境: 3.8/5
2022-12-06 203 浏览
主打泰式火鍋放題多款泰式湯底 一人小鍋 夠哂衛生 仲有多款肉類🥓、海鮮🦐、蔬菜🌱、串燒及泰式小食比你揀仲有得夾蝦即食 d蝦好生猛😆-夾就跳走 好難捉呀🤣飲品除左有雪櫃拎個d 仲有泰國奶茶 奶綠 珍多冰🥰沙律 水果 涼菜 泰式小菜 勁多 食自助吧都飽..環境乾淨冇痴立立上菜快👍🏻餐廳等候區設有泰國主題場景、並攏放咗泰式服飾可供更換打卡✨而家19:30前離坐 或 21:00後入坐可享四位送一位優惠 好抵喎 即刻去左試吓佢牛💚💚💚💚 💚選擇多 黑安格斯、牛胸爽、肉眼、牛舌都唔錯 紋路好靚仔 又唔肥 牛味濃我地肉都食左7-8碟😆😆冬蔭公 湯💚💚💚💚酸酸地 唔太辣 惹味青檸椰奶雞湯 💚💚💚💚好香 仲有香茅味 好泰國feel海南雞💚💚💚💚 💚自助吧拎 有𪄴喜 肉質嫩滑 大大舊自制珍多冰💚💚💚💚 💚好正 加左勁多料再落椰奶 第一次見餐廳有得自已沖甜品區💚💚💚💚 💚Brownie好濃朱古力 實心 超中意斑蘭椰汁糕外型good 煙韌👍🏻仲有雪條雪糕 不過我哋食其他都超飽了炸物💚💚💚💚 💚炸豬皮 榴連炸彈 韮菜餅 蝦餅都正最重要加埋泰式甜酸醬😚perfect
主打泰式火鍋放題
多款泰式湯底
一人小鍋 夠哂衛生

仲有多款肉類🥓、海鮮🦐、蔬菜🌱、串燒及泰式小食比你揀
仲有得夾蝦即食 d蝦好生猛😆
-夾就跳走 好難捉呀🤣
飲品除左有雪櫃拎個d 仲有泰國奶茶 奶綠 珍多冰🥰
沙律 水果 涼菜 泰式小菜 勁多 食自助吧都飽..

環境乾淨冇痴立立
上菜快👍🏻

餐廳等候區設有泰國主題場景、並攏放咗泰式服飾可供更換打卡

牛💚💚💚💚 💚

炸物💚💚💚💚 💚
炸豬皮 榴連炸彈 韮菜餅 蝦餅都正
最重要加埋泰式甜酸醬😚perfect
2022-12-05 214 浏览
自己向來鍾意食泰國菜,如果仲要係放題嘅話咁就真係正啦,任飲任食, 仲有個大優惠七點半前離座或者九點後入座就有四位送一位添!泰國風情打卡位仲有四送一兩個鐘任飲任食好足夠,保證你食到飽一飽,我同朋友都表示好飽,選擇又多仲有紮紮跳的蝦仔任你釣任你食香茅水,泰式綠奶茶同泰式奶茶你點可以唔試?最好嘅仲有多款蔬菜任你揀添,放題都可以食得好健康主食方面仲有泰式菠蘿海鮮炒飯,泰式炒肉碎,少少辣同咖哩蝦打邊爐不能少的丸類,仲有好多選擇添我哋揀咗90品放題,湯底一人一鍋,我個鍋係青檸椰奶雞湯鍋,朋友個鍋係檸檬香茅鍋,兩款湯底都好惹味,青檸椰奶雞湯鍋椰奶味較濃,檸檬香茅鍋香茅味亦很濃 ,坐低掃q r code落order分別可以落豬梅肉,魚柳,墨魚滑,各款牛肉,豬肉雞肉串燒,韭菜餅,鮑魚仔等等,店員上菜速度非常快,而且亦十分helpful!丸類都有近20款,種類可謂多得很,蔬菜類都很多,連羽衣甘藍較冷門而又健康的超級食物都有,當然亦有些熟食例如海南雞和泰式小炒,醬料配搭都有很多,好惹味, 可以揀返啱自己口味嘅醬料去食真係好好, 所以必定啱自己口味甜品方面都有好多泰式甜品, 仲有朱古力布朗尼同泡芙添,亦係大家

泰國風情打卡位

仲有四送一

仲有紮紮跳的蝦仔任你釣任你食

各款飲品

香茅水,泰式綠奶茶同泰式奶茶你點可以唔試?

多款蔬菜

最好嘅仲有多款蔬菜任你揀添,放題都可以食得好健康

熱食

主食方面仲有泰式菠蘿海鮮炒飯,泰式炒肉碎,少少辣同咖哩蝦

多款肉丸

打邊爐不能少的丸類,仲有好多選擇添

甜品方面都有好多泰式甜品, 仲有朱古力布朗尼同泡芙添,亦係大家好鍾意嘅甜品, 水果同涼粉都係任食, 我飲咗泰式綠奶茶, 我覺得係好飲過一般嘅奶茶,我自己嚟講就幾鍾意,仲有好多款飲品任飲,係旺角區嚟講真係唔錯!

湯底
串燒
泰式綠奶茶
甜品
2022-12-05 150 浏览
任食打邊爐試得多,泰國菜都成日食,但2合一嘅泰或任食火鍋就真係第一次。開頭仲驚無野食,估唔到呢90品當中超過8成半都係好合心水,特別d牛牛,好多款式揀😍😍大推薦牛小排,厚切得黎唔多肥唔多筋,嫩滑得黎竟然爽口彈牙,一片一口,超滿足。我自己一個都食左6碟😂😂😂仲有下肩胛肉眼,軟滑有牛鮮甜,油脂多少少但唔會油淋淋,好白牛油味😍😍除左牛,豬羊當然唔少得,丸類菜類飲料面食非常齊全。仲有泰式熟食任食,有炒飯、海南雞、炸物、烤魚、甜品、串燒、咖哩….仲有活蝦自己捉,任食任捉任玩🤩🤩🤩🤩重點,90品先係$338,唔貴囉😍😍😍
我自己一個都食左6碟😂😂😂
仲有活蝦自己捉,任食任捉任玩🤩🤩🤩🤩
重點,90品先係$338,唔貴囉😍😍😍
2022-11-30
2022-12-04 139 浏览
泰金鍋✖️今次同事們一齊『沙哇dee 卡』食泰式火鍋,呢度有3個套餐,我地試食最cheap cheap套餐。70品放題,有墨魚滑、牛胸腹、腹梅肉湯底總共有8款湯底可以選擇,叻沙▪️青檸椰奶雞湯鍋▪️冬陰功▪️泰麻辣▪️檸檬香茅▪️蕃茄▪️藥膳豬骨▪️養生菇菌。最正係可以揀一人一鍋,四人或以上就未必得,只可以加錢食鴛鴦鍋。我哋揀咗喇沙湯底,味道重啲。椰奶雞湯好正,加咗雞湯都個有好香嘅香茅味。豚肉同牛肉都好靚同好滑,一啲都唔cheap,好食過牛乜牛乜好多。自助區除常見嘅丸及菜外,呢度賣點仲有流水蝦及泰式小食。咖哩蝦泰式炒肉碎泰國油飯明爐魚👍🏼條魚係細咗少少,但係味道冇影響㗎海南雞👍🏼好食到不得了,我自己夾咗幾轉木瓜沙律👍🏼有水準,鍾意食沙律一定夾多幾轉酸辣鳳爪👍🏼 有水準,同泰國餐廳冇分別如果以上嘅嘢食都唔啱嘅話呢,用QR CODE可以落單。例如有榴槤炸彈、炸蝦餅、芒果春卷、炸魚皮網卷等等。想食串燒嗰啲呢就要捱貴少少嘅套餐。甜品有雪糕雪條,仲有幾款泰式甜品仲可以自製珍多冰。要讚椰汁西米糕好好食,唔太甜,但勁香椰味。我上網見到仲有芒果糯米飯,好可惜我當日去無等到😢基本啤酒汽水之外,最正就係有泰式

自助區除常見嘅丸及菜外,呢度賣點仲有流水蝦及泰式小食。

咖哩蝦
泰式炒肉碎
泰國油飯

明爐魚👍🏼條魚係細咗少少,但係味道冇影響㗎
海南雞👍🏼好食到不得了,我自己夾咗幾轉

木瓜沙律👍🏼有水準,鍾意食沙律一定夾多幾轉
酸辣鳳爪👍🏼 有水準,同泰國餐廳冇分別

甜品有雪糕雪條,仲有幾款泰式甜品仲可以自製珍多冰。

基本啤酒汽水之外,最正就係有泰式奶茶香茅茶泰式綠奶茶。香茅茶好好飲,但甜,加返堆冰就啱啱好。

最後要讚嘅就係呢一間火鍋店,除咗乾淨、寬躺舒適外,個廁所簡直要俾個💟like 💟,打破咗我喺旺角餐廳嘅印象。
  • 海南雞
  • 西米糕
  • 木瓜沙律
2022-11-25 199 浏览
上網見到做緊特價 ,於是買咗兩張套票 ,上網睇見其他人既食評都非常之一般, 有啲擔心 ,今日食早場五點鐘開始 ,上到去人唔多 ,店員亦都好親切 ,有禮貌 ,招呼坐低之後就開始 ,上咗個鍋底 ,今次選擇咗泰國特色的冬蔭功湯底 , QRcode自己點取 食物 ,食物都好新鮮 但係款式比較少, 其中比較特別嘅就係有游水生蝦 ,之前上網嘅報告都話啲蝦唔新鮮,但今日又唔錯喎! 串燒雞肉雖然唔係即燒 但係都唔係凍嘅,味道非常之好! 今次火鍋不過不失有少少驚喜!
冬蔭功湯
冬蔭功湯
串燒雞肉
游水生蝦
2022-11-22 315 浏览
午市熟食放題$78加一好抵,野食夠熱,有啲都暖暖地好岩食,野飲選擇有好多!位置坐得幾舒服又夠闊落。平日去人流好少,但係職員都會fill野食☺️樓面職員非常有禮貌又友善,全程用餐好開心好飽好滿足。有水果有甜品,雪糕雪條有5個款又任食(後來有加甜筒)!120分鐘$78真係好有誠意,值得去幫襯!
2022-11-22
2022-11-22 4768 浏览
泰金鍋主打捕捉活蝦放題+泰式邊爐,但其實係gimmick多啲,個人覺得港式元素:泰style係一半半。肉類質素、任食吧都比較普通,可以當係一個泰邊爐體驗。*澳洲產頂級草飼黑安格斯 set B $268+10%80品放題,共120分鐘*湯底、醬料:可以選擇一人一鍋/大大煲一齊滾,湯底有好幾款,泰式為主,椰子雞、喇沙都唔錯,前者有淡淡椰香,後者微辣重口味。醬汁偏向港式,豉油、麻醬等等,亦有泰式酸辣汁、冬蔭功醬等,不過大多係死鹹鹹鹹!捕捉活蝦放題:大大個蝦缸捉蝦,攞啲冰放入個桶入邊,用鉗夾蝦丟入桶入面,再用個碟蓋住個桶,以防佢哋跳出嚟。實不相瞞,好難捉,邊夾邊跳走,仲會跳落地。夾完仲要記得洗手,啲水食落肚會痾架。味道方面,就係志在玩🤪肉類:牛胸腰、肩胛肉眼、黑安格斯比較普通,牛肉味一般般。牛舌相對好,薄切彈牙又有肉味。豚梅肉肉質唔韌,食到肉味。羊肩肉最好,肥肉少、唔膻、有羊肉味。各種泰式小食:泰串沙嗲豬肉、泰串沙嗲雞肉、泰式酸辣無骨鳳爪沙律,屬於落order嘅種類。串燒很一般,得醬汁味,鳳爪微辣卜卜脆。任食吧仲有熟食:黃咖喱、粉絲蝦、菠蘿炒飯,整體都幾好食。任食吧:基本火鍋配料齊晒:蔬菜、菇
澳洲產頂級草飼黑安格斯 set B $268+10%
80品放題,共120分鐘

任食吧:基本火鍋配料齊晒:蔬菜、菇菌、腸仔丸類,亦有啲唔常見:寬薯粉、豬紅、花生豆芽、魔芋條。
飲品:紙包、罐裝飲品種類繁多,有啤酒任飲,仲有泰式飲品:泰奶、綠奶茶、香茅水。最誇張係有得自製珍多冰,鍾意幾多料就幾多料,但真係太甜了。

雪糕、甜品:雪糕有mega、雀巢等等,甜品有斑蘭糕、糯米糍、brownie等,比較普通,可以選擇跳過。
2022-11-11
餐廳提供三款套餐,揀咗B餐($228,另加一,120分鐘,7:30前離座)。火鍋可選一個大鍋或一人一小鍋,我哋各自揀咗叻沙、冬陰功、菇菌清湯 。叫得泰式火鍋,除咗一般火鍋配料外,當然有不少泰國嘢食,例如海南雞、烤魚、串燒、咖哩、炸物(炸蝦餅、炸蝦片、炸豬皮......)、泰式沙律、泰式飲品、泰式糕點,而最 gimmick 就係有自助活蝦夾。B餐提供嘅肉類有牛、豬、羊,而牛肉仲有幾款,安格斯牛、牛胸腹、肩胛肉眼、牛胸爽、牛舌,各款都不錯,最緊要唔會好肥(牛胸爽除外)。整體嚟講,呢餐我都幾滿意,食物上菜快,質素唔差,款式多,座位尚算寬敞。而且有120分鐘,時間充足,食得飽又有時間吹吓水。

而且有120分鐘,時間充足,食得飽又有時間吹吓水。
湯底,叻沙
湯底,冬陰功
湯底,菇菌清湯
父母結婚週年諗住試試。首先未入去已經急住要你揀湯底,湯底好普通一啲味都冇然後我哋係五個人食但張枱幾乎冇位擺嘢,已經未攞嘢食嘅情況下都可以迫成咁,點解唔可以安排大小小嘅枱呢?餐廳好迫同隔籬枱幾乎得一張凳嘅位,隔離個阿姐不停偷聽我哋講嘢,又喺度望望望…成個感覺已經好唔舒服🥲🥲🥲重點之後我爸爸經過夾蝦位置超濕又冇人拖地,我爸爸就咁跣低咗然後職員一句sorry都冇,事後直程冇行過我哋張枱當冇事發生,唯一我哋比完錢走人嘅時候先黎問一句有冇事…以後都唔會再食!!!
父母結婚週年諗住試試。
首先未入去已經急住要你揀湯底,湯底好普通一啲味都冇

成個感覺已經好唔舒服🥲🥲🥲

以後都唔會再食!!!
2022-11-09
今日星期日行完街即興想食邊爐放題,記得之前朋友介紹過呢間,即慶walk in估唔到都有位……(懷疑經濟差左…2位 叫左Set B $268加一 假日仲要加十蚊 共$305一位因為Set B先有串燒同牛胸爽😁(而且仲多好多款野食,差三十蚊值得加牛胸爽好多人見到都以為係牛嘅脂肪,其實佢係牛胸前肋骨中間的軟組織部位 食落十分爽口、牛味好濃🤤 估唔到任食都會見到咁特別既部位湯底叫左冬蔭公同青檸椰奶雞湯 椰奶雞超香 奶味香茅味都好濃!Set A, B, C都有活蝦自己夾黎食,幾特別既體驗不過啲蝦好生猛好大力……原來都幾難捉,每人食左4隻就算另外有勁多款泰式醬料,泰式奶茶,椰汁膏,海南雞,泰式鱸魚,蝦炒粉絲,炒飯,炸蝦餅,榴槤炸彈海南雞值得一提,肉又滑又靚🤤🤤佢一出我影左相,無哂會refill 另外打邊爐既肉都比平時嗰啲火鍋任食高質好多…落完單秒速上菜。牛肉既話,安格斯黑牛、牛舌、牛胸爽、牛板腱 最好食👍👍部位又靚另外 魷魚, 蟹柳同羊肉都好高質👍👍👍 豬我哋就冇叫啦雞肉、豬肉串燒細細串既,肉好林一啲都唔乾 而且好夠沙爹味除左size細啲,同出面單叫質素一樣仲有超多既火鍋配料就唔一一講啦…🥺🥺呢間

另外 魷魚, 蟹柳同羊肉都好高質👍👍👍 豬我哋就冇叫啦

雞肉、豬肉串燒
細細串既,肉好林一啲都唔乾 而且好夠沙爹味
除左size細啲,同出面單叫質素一樣

仲有超多既火鍋配料就唔一一講啦…

🥺🥺呢間成為左我下次打邊爐既首選
**見到門囗promote 9點後四位起一位免費
2022-11-01 189 浏览
時段係食7點30至9點30既,咁佢係寫明120分鐘,咁當去到9點既時候已經過嚟叫我埋單,咁埋單前係冇講過話剩番幾耐既,又冇話last order,咁本身諗住埋左先都冇問題呀,咁去到9點30分就話夠鐘啦,咁枱面仲剩番少少野食,咁諗住食埋就走啦,點知3分鐘後就有個收銀姨姨過嚟話你哋夠時間啦,跟住佢就冇走開啦,一直企係度睇我哋汁野,係一直企係度,直到我哋離開門口,先番去收銀櫃度完全未試過有一間放題係咁樣趕客,出面係冇人等緊位,鋪內亦只有幾枱客完全唔會再去
完全唔會再去
2022-10-31
2022-10-30 167 浏览
好想試泰金鍋好耐,終於8月尾嘅一個星期五同三位食友book到,地方都好大,大部分枱為全卡位或半卡位,坐得舒服也夠寬落,枱之間也有足夠距離。叫得做泰式打邊爐,有多款泰式湯底選擇,我唔想食辣,叫咗藥膳豬骨白湯鍋,藥膳味唔太重,易入口,湯底幾好。朋友叫咗冬蔭公湯鍋,香予味好足,都幾辣吓,另外有朋友叫咗椰奶雞湯,看似也不錯。我哋叫咗B餐,加理一都係三百蚊以內,抵食。飲品除咗汽水,茶外,也有泰式奶茶,龍眼水。甜品除咗雪糕雪條外,也有椰汁珍多冰自己撈。牛肉都新鮮,仲有生蝦,蜆任撈,帶小朋友去玩下幾新鮮。啲蝦有啲唔太活動嘅,建議唔好撈啦,揀活耀嘅會新鮮啲。仲有啲熱食,如焗魚,海南雞放喺出面任拎。其他小食如蝦片,鳯爪,春卷等,側可透過QR code 電話下單。
2022-10-28 153 浏览
同朋友聚會打邊爐就最好不過,不但食物選擇多又可以慢慢傾下計👭,為左方便大家揀左係中心點旺角打邊爐,而今日食既打邊爐主題係泰式,而且貪佢一人一鍋夠哂衛生🤟🏻。值得推介呢到既炸物-特別係春卷,餡料份量好多,超級超級脆口,每一次refill完好快被人拎哂❗️另外竟然見到泰國特色炸蝦片😱,平時去泰國餐廳食都係得兩塊,今次仲唔瘋狂食!🤭朋友好欣賞泰式串燒,串燒唔算好大串,唔會食多兩串就飽哂,加上醬汁好惹味😋。肉類我地都食左幾碟,大小厚薄均等,顏色有光澤,肉味濃。😍湯底方面,朋友叫左日式蕃茄濃湯鍋🍅,無加入其他配料令湯底蕃茄味好濃郁,好開胃,而我就叫左泰式冬陰公湯鍋🍲,冬陰公味香味四溢,同火鍋配料好夾。
2022-10-25 134 浏览
第一次食泰式火鍋放題 可以一人一鍋或者一大鍋 我地揀左一人一鍋 湯底選擇多 我揀左青檸椰子湯底底 清清地 朋友揀喇沙湯底 豬骨湯底同冬蔭公湯底 都好濃味 唔點醬料都夠味呢度其中一個亮點係自己捉活蝦打邊爐 游水活蝦要花d工夫先捉到 成日跳走 但即捉即燒 超新鮮呢度泰國小食種類都好多 海南雞 超正 夠晒滑 又有特制醬料 食完一件又一件另外雞豬串燒任食都超級正 淨係食串燒都食飽 炸物又即炸 熱辣辣 性價比極高仲有泰式甜品同自制泰式飲品 珍多冰 椰汁冰就連雪糕種類都夠晒多

仲有泰式甜品同自制泰式飲品 珍多冰 椰汁冰

就連雪糕種類都夠晒多