餐厅: 泰金鍋
资讯:

💛 冬天凍冰冰真係好適合打邊爐啊!😍最近同補習妹妹去咗呢一間任食火鍋,我哋兩個都好鍾意🥰 覺得比平時港式火鍋特別,仲有活蝦任夾,又好玩又新鮮😝💛 一上到去已經聞到好大浸椰香😋 我哋坐嗰個位置係一人一火鍋,所以每人揀一個口味就等於好似鴛鴦鍋咁😁 泰式火鍋湯底特別,冬陰功, 香茅鍋都有得揀~我哋就揀咗一個唔辣嘅青檸椰奶雞湯鍋,同另一個少少辣嘅馬來娘惹叻沙鍋👍🏼💛 放題有三款可以揀,我哋就揀咗最貴,有澳洲M6和牛嘅套餐😎 星期一至四嘅價錢係$298 per one~ 💛 肉類同埋小食就係用手機落單👌🏼 上菜超快!! 澳洲M6和牛真係幾好食😚 當然除咗牛仲有豬, 羊等選擇~💛 小食有得任嗌沙嗲串燒! 薯蓉芝士米網卷我都推薦~ 榴槤炸彈波波我都食咗幾個🤣🤣💛 出邊自助區亦都有好多嘢可以攞,除咗蔬菜🥬, 丸類,仲有活生蝦任夾!佢哋真係超生猛,夾左番個位仲會喺個筒入邊跳返出嚟🙈 所以記得要用多啲冰整暈佢哋🥹💛 泰式食品方面亦都有檸檬蒸魚,同埋各式特別炒飯💛 飲品方面我見到好耐冇飲過嘅馬蹄爽😁 雪條都有我好鍾意食嘅薄荷朱古力雪條😉💛 座位方面都好寬敞,唔會好逼!我同補習妹妹都食得好開心,佢仲話下次帶媽
💛 冬天凍冰冰真係好適合打邊爐啊!😍
💛 一上到去已經聞到好大浸椰香😋

💛 泰式食品方面亦都有檸檬蒸魚,同埋各式特別炒飯

💛 座位方面都好寬敞,唔會好逼!我同補習妹妹都食得好開心,佢仲話下次帶媽咪你試吓添😋