2020-07-28
🐾 泰發泰國餐廳 (九龍城)🐾-泰式冬陰公✔️(s size$63)檸檬燒牛肉✔️($119)蒜蓉包✔️($25)咖喱軟殼蟹✔️($148)生蝦刺身✔️($85)木瓜沙律✔️($55)-泰式冬陰公: 份量都大,不過覺得佢同之前飲嘅冬陰功湯就比較淡,如果酸啲再辣啲就更好😍😍-檸檬燒牛肉 :呢個超驚喜,牛肉上面有啲辣椒同埋蒜頭,肉質嫩滑,一啲都唔乾,同埋牛肉唔係全熟,所以令到好有牛味同埋真係好軟熟,下邊有啲菜不過啲菜有啲生😂😂😂-蒜蓉包:蒜蓉包有五個,燒得唔乾但係蒜蓉分布得唔係好平均,但連埋啲咖喱食好好食🤤🤤-咖喱軟殼蟹:咖喱汁好食但係軟殼蟹就比較淋身,咖喱汁有蛋花,同埋配菜都有好多例如洋蔥西芹青椒等等,最主要都係想配蒜蓉包食🤤🤤🤤-生蝦刺身:呢個超推介生蝦夠晒大隻,而且超級彈牙,配埋佢個汁食,真係世界級正😍😍😍-木瓜沙律:呢個我自己就麻麻地,但係我朋友就好鍾意食,木瓜係泰國嘅青木瓜,口感係爽脆,味道係有酸酸地同辣辣地嘅,見到朋友有配生菜食,好似都OK大家都可以試吓👏🏻👏🏻👏🏻———————————————(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:7/10環境:6/10服務:8/10人均消費:$300———
泰式冬陰公✔️(s size$63)
檸檬燒牛肉✔️($119)
蒜蓉包✔️($25)
咖喱軟殼蟹✔️($148)
生蝦刺身✔️($85)
木瓜沙律✔️($55)
———————————————
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:6/10
服務:8/10
人均消費:$300
———————————————
▪店舖名稱: 泰發泰國餐廳 (九龍城)
▪店舖地址:
🔸 九龍城城南道8號東昇閣地下