2005-10-29
兩條友~出街無聊,打邊爐又唔得人咁少,又唔想去茶餐\廰咁緊係想食d特別少少既o野la,咁我地就黎左e間係寶聲戲院(即舊金聲戲院)隔離幾個舖位既泰妃雞la~起初佢\個舖面真係好細~都睇唔到咁濟~望入去好似間雲吞面舖咁,但係呢7點幾個陣入面都起碼8乘full咁濟~我去過兩三次都係咁我地點左2飯1小食2飲品海南雞飯:正!一流之選,我覺得e個次次都要黎點,d雞好滑,唔太肥,反而個油飯就覺得唔係太好~不過咁既價錢巳經好好ga la~點都好過d又貴又垃圾既食物丫(無記錯好似係$38)青茄喱豬肉飯:e個我麻麻~可能我本身唔鐘意食青茄喱,少辣,d豬肉都係唔好,整體黎講我寧願要多個海南雞好過.價錢(我有失憶症好似係$28-$38之間)生菜豬肉包:e個又係必選,e個既食法有d似鵪鶉鬆,都係搵d生菜包住d豬肉食,酸酸地,辣辣地幾好食,又大碟~個兩個飯唔夠飽都可以搵e個搭夠.($38)另外叫左兩杯o野飲分別係青檸疏打and凍奶茶,不過e兩個都係茶餐\廰貨仔~無乜特別~我個青檸疏打個青檸仲有d苦苦地tim~又好似有d dirty咁.不過我地兩條友食左100蚊都唔洗~係旺角黎講兩個人100蚊食d特色野都幾難搵,所
我地點左2飯1小食2飲品
不過我地兩條友食左100蚊都唔洗~係旺角黎講兩個人100蚊食d特色野都幾難搵,所以e間係唔錯既選擇