2024-04-14
同朋友路經旺角,試咗呢間泰國菜,點知味道超乎預期🤩🤩喺飲食業艱難嘅狀況下,好想寫一寫,讓大家支持有心嘅食肆🥹🙌🏻🙌🏻我哋揀咗幾道菜,全部都勁好味,而且價錢唔貴😋😙🫶🏻首先想推介佢嘅小食拼盤,裏面有炸蝦餅、炸魚餅、同埋有少少似炸札肉嘅東東。只係$80但係超好味🙌🏻😍而且睇相都知道全部都好脆口,魚肉裏面亦都有好多餡料,非常用心。之後絕對需要推薦佢嘅燒雞🫶🏻🫶🏻🫶🏻我哋叫咗半隻,第一啖食落去已經發覺皮脆肉滑,有好香嘅黃雞油!朋友話因為呢啲黃油,隻雞先可以咁鮮嫩,最難得係個塊皮都燒得好香脆,完全停唔到口。最令人感動嘅係價錢,半隻燒得咁好嘅雞,只係賣$85 🙈泰式炒椰菜苗同埋芒果沙冰。芒果沙冰嘅味道唔係人造味道,都幾好飲。椰菜苗份量頗多。泰式醬雖然有少少辣,但就令到碟菜炒得好香。另外我哋仲食咗一個香葉肉碎煎蛋飯,香葉豬肉辣辣地,而且裏面配有切得好細嘅豆角,送飯一流😚😋總之呢餐整體非常滿意,價廉物美,以後會多多相約朋友嚟幫襯,希望佢哋越做越好🩷👏🏻👏🏻👏🏻
我哋揀咗幾道菜,全部都勁好味,而且價錢唔貴😋😙🫶🏻
泰式炒椰菜苗同埋芒果沙冰。
芒果沙冰嘅味道唔係人造味道,都幾好飲。
椰菜苗份量頗多。泰式醬雖然有少少辣,但就令到碟菜炒得好香。