2024-03-29 103 浏览
带朋友去女人街行街,行到中午係時候食Lunch。1️⃣泰式濕炒海鮮河 $58個河粉係乾炒牛河嗰種,色水好夠,同埋好多材料,無論係雜菜定海鮮都好足料。2️⃣泰式滷水豬脾飯 $62豬脾塊皮整得夠彈牙,肉唔柴,滷得入味。好鍾意佢係有埋啲菜同蛋做配菜。3️⃣泰式海南雞配油飯 $62好香雞味,肉質鮮嫩,配埋油飯一齊食簡直一流。佢配嘅汁係酸辣汁。4️⃣泰式凍奶茶 +$3 & 5️⃣熱柚子蜜 +$0茶底好濃好香,熱柚子蜜正常發揮,只係有啲細杯!
带朋友去女人街行街,行到中午係時候食Lunch。

1️⃣泰式濕炒海鮮河 $58

2️⃣泰式滷水豬脾飯 $62

3️⃣泰式海南雞配油飯 $62
好香雞味,肉質鮮嫩,配埋油飯一齊食簡直一流。
佢配嘅汁係酸辣汁。

4️⃣泰式凍奶茶 +$3 & 5️⃣熱柚子蜜 +$0
茶底好濃好香,熱柚子蜜正常發揮,只係有啲細杯!
2024-03-18 153 浏览
大人小朋友老人家都可以黎食!大人呢就鍾意食冬陰功,明爐烏頭魚,串燒(勁正),生菜包,仲有個咖哩蟹😋一定要叫埋個蒜蓉包點D汁一齊食,正呀~小朋友就鍾意嗰份燒豬頸肉,D肉唔會燒到好乾好硬,串燒、小食拼盤,仲有個老人家小朋友都話好好味哋既濕炒河!同埋佢哋D沙冰真係好好味😋
大人小朋友老人家都可以黎食!

2024-03-17
庆祝纪念
生日
  • 肉片濕炒河
  • 豬頸肉,沙冰,串燒,咖哩蟹
2024-03-06 98 浏览
今日經過女人街見到新開了一間泰國菜。於是入咗去試下估唔到有驚喜🎊海南雞好滑😊 個醬汁好好食炒河超級正!小朋友不停追擊勁快清盤雞卷個味道好好,唯獨係唔夠扎實芒果沙冰都好好飲蒜蓉包超級無敵正!真推薦各位試試!好香好味!坐位坐得好舒服好寬鬆 一啲都唔逼餐廳比我地感覺好乾淨 侍應服務態度都好好
今日經過女人街
見到新開了一間泰國菜。於是入咗去試下
估唔到有驚喜🎊

海南雞好滑😊 個醬汁好好食
炒河超級正!小朋友不停追擊勁快清盤
雞卷個味道好好,唯獨係唔夠扎實
芒果沙冰都好好飲
蒜蓉包超級無敵正!真推薦各位試試!好香好味!

坐位坐得好舒服好寬鬆 一啲都唔逼
餐廳比我地感覺好乾淨 侍應服務態度都好好
2024-02-28 132 浏览
今天朋友於尖沙咀文化中心註冊結婚,新娘是泰國人她離鄉別井遠嫁香港,所以作為朋友的我,明白她思念家鄉的泰國菜,從朋友中,知道旺角通菜街尾新開了一間地道正中泰國菜,所以立刻和友人去嘗試,真的好感謝厨師們,新郎說新娘已經好久冇吃那麼多了,其實,我們只簡單点了泰式鹵水豬手,(超淋超入味),海南雞(肉超軟),木瓜沙律(辣度剛好),干炒肉片河(我們吃完一碟又再叫一碟)還有其他的菜式,真的說不盡啊。雖然我們只是5個人,但大家也一至會再約下次到這店,因為各樓面姐姐好友善,老闆也親力親為,是否一家人呢?我說話太多了,but I m honest to tell you the truth that it is really a shop to give good food n good service to customers 😀
2024-02-28
$150 (其他)
庆祝纪念
纪念日