2022-07-17
勁耐冇叫過到會食啦,難得👦🏽公司同事farewell當然都要支持下小店啦12人食叫左個10-12人餐,價錢為$1688,但其實16個人食都一定夠飽🤣🤣 (附套餐餐單)煙鴨胸蘋果薯仔沙律🥗煙鴨胸份量都幾多每人都最少食到兩舊,而且仲有士多啤梨🍓同藍莓🫐作配搭😄蘋果好甜薯仔整得好爽口,基本上配埋沙律醬都係冇得輸🤣🤣🤣皇牌千層焗薯片🥔重點推介嘢食之一😍😍千層焗薯真係超級好味😚😋運用左大量嘅芝士,一層一層嘅薯片中間亦會夾雜咗好多嘅芝士,口感味道調配得好好味😋薯片應該都有加入黑椒胡椒等簡單調味方法去提升薯片嘅味道👍🏼👍🏼當日秒速俾人食晒😂😂😂一口西班牙黑豚肉🐷 12-15 小件本身以為係黑椒汁,食落嘅感覺好香香草嘅味道,有啲似平時調配羊肉嘅醃製方法,好特別😯有同事話食到羶味,👦🏽認為應該係醃製嘅醬汁味道,唔係話個個都好鍾意食,但個個都認為豚肉肉質鮮甜爽口👍🏼👍🏼鮮茄煙肉意粉🍝打開嘅時候就聞到好香嘅鮮茄味,雖然食落感覺有加入茄膏,但絕對食到鮮茄🍅🍅嘅味道,食嘅過程都會食到好多鮮茄肉👍🏼👍🏼煙肉方面就應該冇去刻意煎香左同意粉一齊炒,感覺煙肉唔係話好多同埋味道好出😄😄唯一挑剔意粉真係太碎😂😂啲意粉勁難夾
煙鴨胸蘋果薯仔沙律🥗
蘋果好甜薯仔整得好爽口,基本上配埋沙律醬都係冇得輸🤣🤣🤣
皇牌千層焗薯片🥔
當日秒速俾人食晒😂😂😂
一口西班牙黑豚肉🐷 12-15 小件
鮮茄煙肉意粉🍝
唯一挑剔意粉真係太碎😂😂啲意粉勁難夾同埋煮得太淋,可能因為到會嘅關係比較難掌握火候😌😌
法式芝士龍脷柳焗飯🧀🐟🍚
第二樣推介嘅嘢,就一定係芝士焗飯😍😍真係非常非常非常邪惡,用上大量嘅芝士,啲芝士多到有成1CM厚🤩好痴線🥰
真係多到每一匙都係大量嘅芝士😍😍成盤飯都有差唔多四至五條嘅龍脷柳,肯定唔係普通嘅腍魚柳,龍脷柳好香魚味亦有將龍利柳煎香先拎去同飯一齊焗好正😋😋
飯底當然運用炒飯底,炒飯食落味道真係會好味好多👍🏼👍🏼
其實前一日佢哋休息,但係我哋臨急抱佛腳訂到會,佢都願意俾我哋訂,而且仲勁準時送到黎,真係好好👍🏼
除咗熟食好味,佢哋啲蛋糕同窩夫都非常好味,大家快啲去試吓啦😍😍