2025-03-31
今日去開元朗搵食,去左呢間地點比較遍既餐廳,估唔環境雖然唔大但係意想不到。 門面裝修偏向外國風情,餐廳雖然唔大但係食物十分意想不到。 瑞士雞翼雞翼十分入味,上菜時仲係熱,雞肉質地嫩。 牛油蒜蓉番茜煙肉意粉呢個意粉賣相好靚,睇到十分足料,醬汁好夠,番茜味好突出配埋香牛油味,真係好好食。 明太子蟹肉意粉呢個意粉睇落都好少女心,粉肉色既明太子汁加左d櫻花蝦 ,仲有木魚絲,成個意粉都好靚,食落去啖啖明太子汁,入面帶有蟹肉,份量都好多,意粉軟硬度適中,好好味,呢個都係必食。 玉桂蘋果窩夫新鮮製造既窩夫好鬆脆,唔會好似食一舊粉既感覺,做得十分好食,配左玉桂蘋果,有清新既感覺,加左粉少焦糖醬十分多層次。 法國皇帝批呢個批係人生中第一次食,賣相好高級專業,食落去好溫暖,表面酥皮薄脆,入面鬆軟溫暖,帶有粒粒杏仁,杏仁味突出,真係意想不到,第一次食呢款甜品。 自家制朱古力朱古力飲落去質地好濃厚,朱古力味香,非一般沖出黎既朱古力,十分飲。 千層焗薯薯片軟度好好,好香薯味亦帶點牛油香,表層酥脆,食落2層口感,食完都想繼續。入元朗一定要試,足料夠味份量足。食物質素意想不到。
門面裝修偏向外國風情,餐廳雖然唔大但係食物十分意想不到。
瑞士雞翼
雞翼十分入味,上菜時仲係熱,雞肉質地嫩。
牛油蒜蓉番茜煙肉意粉
明太子蟹肉意粉
玉桂蘋果窩夫
法國皇帝批
自家制朱古力
千層焗薯
入元朗一定要試,足料夠味份量足。食物質素意想不到。