白咖哩雞扒飯---雞扒煎得夠香,肉質算軟腍。白咖哩加入椰汁、青蔥和洋蔥烹調,表面灑上炸蒜碎。辣味較輕,充滿椰香和蔥香,十分惹味。榴槤飄雪(2件)---糯米皮卷著榴槤蓉和甜忌廉。糯米皮煙韌,榴槤味較淡,甜忌廉香滑,整體甜度適中。

2009-04-11
2009-05-03 17 浏览
相約了好久不見的舊同事於荃灣聚餐, 想平想抵食, 於是便想起沙嗲王.幫襯沙嗲王已不下超過5次, 因貪其價錢平, 食物質素好, 而且環境和服務也不俗. 荃灣這間以海盜設計, 若有機會入座二人卡位(扮船的座位), 會很特別且自成一角. 而這裡最特別的是用按鍵式的點餐服務, 枱上有一類似搖控器的按鈕, 食客有任何需要只要按鍵,很快就有職員來服務. 之前和男友來,必吃的是這裡的招牌菜白咖喱豬扒飯, 這亦是我第一次接觸白咖喱的地方. 當然從此愛上了. 但今次因同事不太喜歡咖喱, 於是放棄了我的至愛, 轉而點了鮮茄芝士焗豬扒飯. 典型的焗飯,但味道也恰到好處, 份量亦夠大. 豬扒也算大塊. 雖然不算十分出色(至少我覺得大家樂的一哥焗豬扒飯更juicy), 但也算是好味之選了. 鮮蟹拑扒西蘭花. 其實平時外出用膳我甚少點菜的, 因覺得價錢貴,功夫少不值得. 但因友人想吃,就沒所謂. 味道算是不過不失, 西蘭花不會太老, 只是蟹拑太多碎骨, 雖然在menu上有寫明有骨, 要小心食用,但始終有點影響口感. 牛油雞翼. 酥炸雞翼, 超級香口, 亦選用大大隻的中翼, 炸物一向是我至愛,當然不會抗拒, 不

但今次因同事不太喜歡咖喱, 於是放棄了我的至愛, 轉而點了

牛油雞翼. 酥炸雞翼, 超級香口, 亦選用大大隻的中翼, 炸物一向是我至愛,當然不會抗拒, 不過吃完後真的覺有點喉痛.

另外, 我們各自以半價$9 點了兩杯凍飲, 很抵.

今次發覺價錢加了價,本來$19的小食都加到$22, 不過相對起其他食肆, 還是很抵食. 而且每晚也會有幾款小食或菜式減價吸引食客. 現塲所見, 很多枱也有叫白咖喱豬扒, 我下次一定要再來"重拾舊歡"呢
2009-04-29
2009-04-14 39 浏览
好耐冇去沙嗲王....以前成日去觀塘就成日去食...依家一黎屯門冇分店,2黎D野食等好耐,真係好冇引,叫極都冇人應...3黎..我至鐘意既釀田螺唔係次次都有..10次去,8次都冇~~今日冇去...點左:釀田螺 - 一入去已經問有冇..有既仲唔拿聲叫咩.. 味道仲KEEP得住..但唔知點解..好多殼碎白咖喱豬扒飯餐+蝦棒+荔枝玉露..好穩陣既菜色,OK既....蝦棒都脆...荔枝玉露好差!D荔枝仲結住冰....佢依度D野飲真係...每次叫都要千叮萬囑佢小小小小冰...魚翅撈飯...D服務員嬸嬸極力 HARD SELL 話好正,夠2個人食??到左...下??咁就$78??冇餐冇小食....仲話夠2個人食??真係唔好玩啦老實講...真係一般過一般...唔抵食~之後服務員收野仲問"係咪好正呢??"老公即時問"下...老實講....唔係好得LOR"...服務員只好回應"下"薄荷朱古力..都係得個甜字~其實今次算OK架喇....味道一般都冇變過~只係出餸,服務既質數越黎越差...唔係話歧視,依家間間都係嬸嬸,冇晒以前好有充勁咁,叫依個落單又話要個個至得...又唔夠人...有時撞岩佢地食飯,食飯個D
好耐冇去沙嗲王....

今日冇去...點左:
釀田螺 - 一入去已經問有冇..有既仲唔拿聲叫咩..
味道仲KEEP得住..但唔知點解..好多殼碎

佢依度D野飲真係...
每次叫都要千叮萬囑佢小小小小冰...

薄荷朱古力..都係得個甜字~

其實今次算OK架喇....味道一般都冇變過~
只係出餸,服務既質數越黎越差...唔係話歧視,依家間間都係嬸嬸,冇晒以前好有充勁咁,叫依個落單又話要個個至得...又唔夠人...有時撞岩佢地食飯,食飯個D就坐響到唔理37廿一...未食得個D就做到爬街....咁樣管理都得>?????手人分配勁有問題!!!!
釀田螺
薄荷朱古力,荔枝玉露
白咖喱豬扒飯
傳說中好正既魚翅撈飯
2009-04-12
釀田螺
白咖喱豬扒飯
2009-04-12 11 浏览
此店去食了很多次了, 其中之一半美食都食過了......但之前一直都沒有寫食評 現在係時候寫寫了.......(1) 沙嗲香茅豬扒湯粉絲 沙嗲始終不及白咖哩好味, 個沙嗲味好濃濁又咸, 粉絲本身又非常快索湯, 因此太過入味, 食到好嗆喉, 而豬扒都唔錯幾淋口, 可惜個香茅味已給沙嗲搶去遮蓋了 (2) 白汁芝士焗餃子 餃子皮同肉餡都 OK, 至於那白汁芝士就只有一般的白汁味, 芝士味比較淡 (3) 越式庶蝦 蝦肉只屬一般唔夠彈力同爽口, 蝦肉包住的去皮竹庶短短細細都有少許庶汁味 (4) 見到新品種(即試)**墨魚糖 好差, 只是炸皮做型像粒糖, 個皮硬而不脆 ; 內裡肉餡沒有一點墨魚味道, 只像普通豬肉般,, 大叫失望 食回脆蝦捧好好多.
現在係時候寫寫了.......

(1) 沙嗲香茅豬扒湯粉絲
沙嗲始終不及白咖哩好味,

(2) 白汁芝士焗餃子
餃子皮同肉餡都 OK, 至於那白汁芝士
就只有一般的白汁味, 芝士味比較淡

(3) 越式庶蝦
蝦肉只屬一般唔夠彈力同爽口,
蝦肉包住的去皮竹庶短短細細都有少許庶汁味

(4) 見到新品種(即試)**墨魚糖
好差, 只是炸皮做型像粒糖,

食回脆蝦捧好好多.

濃而濁又咸沙嗲香茅豬扒湯粉絲
OK 不錯白汁芝士焗餃子
不彈不爽口越式庶蝦
好差冇墨魚味墨魚糖
2009-04-11
OK 不錯白汁芝士焗餃子
今天又係行街食飯的時候了...正當我們行到附近唔知食咩好的時候....見到呢間沙嗲王...所以就走入去食了,,,我們最後點了,,,主菜方面: 沙嗲牛肉粉絲 - 味道一般...食完d 牙有一種好奇怪感覺...好口渴鮮茄芝士焗餃子 - 味道可以接受...但食得出一種好強的番茄膏味...不是鮮茄味...餃子方面都係正常餃子的味道...不太special蒜茸波菜 - 算係最好味的一碟...但味道都係冇乜特別甜品方面:椰汁龜苓爽(一杯) - 沒太強龜苓味...但勁似涼粉榴槤飄香(一杯) - 好凍...唔好飲...榴槤味勁少...少到好似冇咁...飲了兩口就沒飲了...榴槤飄雪(兩件) - 好硬的榴槤 - 個膠叉差d 整斷...味道都唔錯...因為係榴槤呢...哈...

我們最後點了,,,

主菜方面:

蒜茸波菜 - 算係最好味的一碟...但味道都係冇乜特別

甜品方面:
椰汁龜苓爽(一杯) - 沒太強龜苓味...但勁似涼粉

2009-04-04
2009-04-04 20 浏览
又到happy friday~我們今晚去了沙嗲王食~叫了椒鹽軟殼蟹、芝士焗年糕、蟹粉豆腐煲、龍蝦湯、蒜蓉包和雞串燒龍蝦湯:70 分~味道ok,應該很重味精,個碗碟大左點,阻住成張檯蒜蓉包:85分~幾好,牛油同蒜蓉熔在一起,正,總共有四條~但那裡來餐程序亂左,先來椒鹽軟殼蟹、芝士焗年糕、蟹粉豆腐煲,要催他們先來個包蟹粉豆腐煲:90分~好好味,蟹粉溝蟹肉同豆腐,好正,我地所以叫了白飯來送汁芝士焗年糕:90分~不漏~焗起來有點像白汁椒鹽軟殼蟹:85分~味道不會好濃,有隻汁點,酸酸地幾match bo,以炸起矮瓜伴碟,唔錯,仲有肉鬆雞串燒80分~不是太特別,一般串燒味道~d沙嗲汁都ok點了兩杯飲品:芒果梳打同苿香珍珠,因為野飲半價環境暗暗地幾浪漫~坐在個兜裡,自成一角~

芝士焗年糕:90分~不漏~焗起來有點像白汁

雞串燒80分~不是太特別,一般串燒味道~d沙嗲汁都ok

點了兩杯飲品:芒果梳打同苿香珍珠,因為野飲半價

環境暗暗地幾浪漫~坐在個兜裡,自成一角~
(非会员)
2009-03-31 19 浏览
我個人幾鍾意食東南亞野, 貪佢味濃夠香, 間唔中食下都幾惹味荃灣哩間沙嗲王, 我都黎左有十幾次, 但係大部份我都係下晝黎食佢個粉面下午茶餐今日我叫左沙嗲豬扒金邊粉, 加埋野飲$27, 要加一 (不過你食完一次有coupon送返俾你, 變相等如冇加一)味道方面, 都係一貫水準, 豬扒醃得岩岩好, 多汁有咬口, 沙嗲湯一向係我最欣賞既, 味道好濃, 少少辣, 食到個人醒晨哂. 不過野飲都係o個個老問題: 太甜, 除左糖味之外好似冇乜味咁冇記錯以前下午茶只係$20左右, 而家加左價到$27, 不過對我黎講, 哩個價食到咁既野都已經相當唔錯

2009-03-09 10 浏览
今次是為了14元coupon而來的^^餐廳佈置其實幾有心思因為今次我與男友坐的是一架艇仔幾得意 仲有得山門 配合返餐廳海盜的主題沙o爹肥牛粉絲煲: 肥牛雖然得幾塊,但係都幾滑,唔會太'鞋'重點反而係d汁度,用黎撈飯真係一流椒鹽雞軟骨: 細細粒好好味加埋檸檬汁可減低肥膩的感覺 但份量好像比起銅鑼灣分店的少芝焗一口貝:第一次order這個,試試新野麻我覺得上面的汁像白汁,很少芝士而且扇貝真的很少 -__- 果然係一口貝墊底的薯茸有返少少味道會好些飲品: 待應話飲品半價order了一杯青檸梳打及珍珠奶茶 原價$18青檸梳打: 頗甜, 而且點解梳打冇氣???珍珠奶茶:完全接受唔倒,沒有茶味,顏色是白白的所以男友要求更換, 最後換左杯香芋珍珠雖然味道很淡, 但已經好過杯珍珠奶茶以後絕不會order飲品, 飲水仲好沙o爹王的食物不錯,服務亦ok哎呀,佢又俾左$12 coupon我睇黎好快又會再食女人係貪小便宜架麻
今次是為了14元coupon而來的^^

餐廳佈置其實幾有心思
因為今次我與男友坐的是一架艇仔
幾得意 仲有得山門 配合返餐廳海盜的主題

重點反而係d汁度,用黎撈飯真係一流

椒鹽雞軟骨: 細細粒好好味
加埋檸檬汁可減低肥膩的感覺
但份量好像比起銅鑼灣分店的少

芝焗一口貝:第一次order這個,試試新野麻
我覺得上面的汁像白汁,很少芝士
而且扇貝真的很少 -__- 果然係一口貝
墊底的薯茸有返少少味道會好些

飲品: 待應話飲品半價
order了一杯青檸梳打及珍珠奶茶 原價$18

青檸梳打: 頗甜, 而且點解梳打冇氣???

珍珠奶茶:完全接受唔倒,沒有茶味,顏色是白白的
所以男友要求更換, 最後換左杯香芋珍珠
雖然味道很淡, 但已經好過杯珍珠奶茶
以後絕不會order飲品, 飲水仲好

沙o爹王的食物不錯,服務亦ok
哎呀,佢又俾左$12 coupon我
睇黎好快又會再食
女人係貪小便宜架麻

沙o爹肥牛粉絲煲
椒鹽雞軟骨
芝焗一口貝
2009-02-15 9 浏览
E度得張PAPAER MENU, 有曬PIC 咁, 都幾易搵到自己想食既野.我地叫左: 綠豆冰甜,冇咩豆. 芝士焗什菌得2種菇: :冬菇同蘑菇.我食到有D'蘇' 鮮茄芝士焗豬扒飯普普通通咁,不過幾足芝士.日式蟹肉旦包飯塊旦真係好薄,冇咩旦味,個汁同豬扒飯個有D似,好多什豆, 想起兒時係學校既LUNCH. 香草汁焗龍利柳飯個白汁好味,D魚都OK鮮味,唔會話好雪味.有好多桶桶既2人座, 幾得意, 但係坐入去好似有D麻煩,,環境幾暗下,WAITER 都著埋黑衫.=.=' 成日有D黑影咁快快走過~E間人流好多, 所以上菜都好怏,又好快咁收曬D 野.
E度得張PAPAER MENU,
有曬PIC 咁,
都幾易搵到自己想食既野.
我地叫左:
綠豆冰
甜,
冇咩豆.
芝士焗什菌
得2種菇: :冬菇同蘑菇.
我食到有D'蘇'
鮮茄芝士焗豬扒飯
普普通通咁,
不過幾足芝士.
日式蟹肉旦包飯
塊旦真係好薄,冇咩旦味,
個汁同豬扒飯個有D似,
好多什豆, 想起兒時係學校既LUNCH.
香草汁焗龍利柳飯
個白汁好味,
D魚都OK鮮味,唔會話好雪味.

有好多桶桶既2人座, 幾得意, 但係坐入去好似有D麻煩,,
E間人流好多, 所以上菜都好怏,又好快咁收曬D 野.
芝士焗什菌
鮮茄芝士焗豬扒飯
日式蟹肉旦包飯
香草汁焗龍利柳飯
2009-01-25 8 浏览
幾個月前黎食過之後覺得好差近呢2個星期因為好食左,連續黎左2次!!之前佢地d野飲真係好差得個甜完全冇咪但而家好左好多,at least 珍珠奶茶有茶味脆脆雞真係勁脆!good~不過點白咖啡汁就好似唔多夾鰻魚石頭飯ge鰻魚又幾好食wor! 不過d 飯比個兜搞到變飯焦~不過坐2樓,太多人,覺得焗左d......純粹個人感覺:呢度ge服務員點解會變晒嬸嬸............
幾個月前黎食過之後覺得好差
近呢2個星期因為好食左,連續黎左2次!!

之前佢地d野飲真係好差
得個甜完全冇咪
但而家好左好多,at least 珍珠奶茶有茶味

脆脆雞真係勁脆!good~
不過點白咖啡汁就好似唔多夾

不過坐2樓,太多人,覺得焗左d......

純粹個人感覺:
呢度ge服務員點解會變晒嬸嬸............
2009-01-17 5 浏览
2009年1月2日(FRI)晚媽媽&細細佬去葵涌洗牙兼行街,屋企無飯食,所以媽媽叫我放工JOIN佢。一放工就走去搭MTR同人逼逼逼,逼到去葵涌之後,媽媽話要去荃灣千X店再行(無言)……………所以就即刻搭巴士過荃灣。大家都見肚餓,就邊行邊揀睇下食乜。經過眾安街,見到沙嗲王大大個牌,諗起之前朋友仔同我去食過,就建議媽媽去試下。地板︰集團式經營既連鎖餐廳,如果連最基本既地板裝修都做得唔好,就真係應該好好檢討。雖然地板係無乜特色,但係勝在簡單清潔,仲有D為左特式座位而設既高架地台,腳板可以感受到木造質地,又唔會太過凹凸不平,算唔錯︰)牆身︰好多俊男美女海盜爬下爬下,既配合內部裝璜既設計主題,又可以將裝修上既不足遮掩,一舉兩得,仲可以畀我呢D好奇心咁旺盛既人響等食既時候望下,絕對過癮 ^ ^檯櫈︰全店主要以木造檯櫈配合內部裝璜主題,因為店面面積頗大所以睇唔哂,有普通既座位、有四人馬車內籠設計既座住、有木造浴筒設計既座位等等,客少既時候,可以配合心情去揀想坐既位置︰)有人話沙嗲王設計古古怪怪、成間舖黑沉沉又有D核突海盜,坐都坐得唔舒服,但係我就覺得沙嗲王餐廳設計得幾特別,就因為特別,所以唔係人人都
2009年1月2日(FRI)晚
所以就即刻搭巴士過荃灣。

有人話沙嗲王設計古古怪怪、成間舖黑沉沉又有D核突海盜,坐都坐得唔舒服,但係我就覺得沙嗲王餐廳設計得幾特別,就因為特別,所以唔係人人都接受到~
而且,從入門口第一眼就見到既金銀珠寶(雖然係假野)、大酒桶、坐響酒桶上面奸笑既男海盜、一手棒住個銀盤上面有D閃閃生輝既銀珠串既女海盜,到食店入面周圍都有既爬繩海盜,感覺都尚算統一,唔會離主題太遠,以一間面向街坊食客既餐廳黎講,算係唔錯︰)

是日菜式︰白咖喱豬扒飯、雞扒飯(唔記得正確名稱)、越南豬肉粉卷、蒜茸菠菜、芝士白汁焗餃子、芒果黑糯米、椰米西米露

白咖喱豬扒飯 $ 38 - 相信唔需要多講,只要去過沙嗲王、就知道佢既白咖喱名不虛傳。豬扒有三塊、2大1細,我&媽媽食大塊、細細佬食細塊~
雖然係帶有沙嗲感覺既咖喱,但係以所付出既價錢黎計,味道算係一流!! 豬扒無多餘既醃製,飯粒正常乾硬度適中,三者夾埋一齊、一個字︰勁

絕對有招牌菜應有既實力!!

雞扒飯(唔記得左正確名稱) $ 38 - 呢個飯係細細佬叫的,主要係佢食--雖然最終我&媽媽都有分一杯羮。
只得二塊雞扒,媽媽要一塊,細細佬非常唔識做地無分畀我=..=
所以我就只係食到D飯同埋配菜……都無乜深印像,算係不過不失正正常常既飯~

越南豬肉粉卷(4件) $ 22 - 媽媽想試既小食。粉皮包住豬肉、上面加肉碎&青蔥再淋 上用油炒過既豉油。
我地三個一致認為呢個好食!!
媽媽同細細佬唔食蔥,所以可能唔知 - D生蔥野性既味道衝破左油既厚重感覺~
粉皮、豬肉、肉碎、油、豉油,都係非常普通既野,用生蔥將佢地既味道配合埋一齊,呢道菜式好!!
不過~如果粉皮一差~~就影響好大lu (呢間粉皮做得唔錯︰D)

蒜茸菠菜 $ 22 - 係蒜茸同菠菜應有既味道~只要唔係故意落錯調味料想整到佢難食,基本上邊個炒都正!! (可能係因為呢個菜啱我地一家既胃口︰P)

芝士白汁焗餃子 $29 - 裡面有六隻餃子,然後成盤滿哂芝士,真係一D都唔吝嗇(=孤寒)~
細細佬鍾意牛奶製品既口味,所以雞扒飯有剩少少飯但又無哂配料既時候,佢就攞左D芝士汁配白飯食~
雖然咁樣配係古怪,但呢個芝士汁好味係毌容置疑既事。
連對牛奶製品無好感既媽媽都忍唔住要食D芝士汁XD

芒果黑糯米 $ 25︰我自己私用既品甜︰D 芒果係一種有得揀我都唔會食既生果,但係當日因為芒果既微酸同黑糯米既微甜,我ORDER左佢。
當日好好彩,芒果好新鮮!! 酸味配合甜味,DELICIOUS ~ !
不過因為太飽,所以仲剩返4份1碟黑糯米~

椰米西米露 $ 10 - 係獨食既細細佬私用既甜品,所以無緣品嚐。

當日心情算係平常,同開唔開心扯唔上關係,所以唔會因為情緒影響左食物既味道。
總括黎講,覺得沙嗲王大部份既菜式都設計得好保險,唔需要最TOP既材料都可以發揮到菜式應有既美味~ 當然遇到有海鮮既菜式,材料既要求會高好多~

以呢間餐廳本身既菜式數量、食物品質、環境品質、服務態度而言,每一樣都不過不失(雖然的確有D WAITRESS姐姐慢手慢腳又呆頭呆腦,但唔算嚴重)。
所以只要可以配合心情,同埋加上少少好彩,絕對可以用超值價錢響呢度食一餐令人非常滿意既飯餐!!

埋單照例送返類似萬X珠既薄荷糖、沙嗲王出品醬料細樽裝同COUPON ($ 10 X 2)~
有乜野好得過~~又食又拎︰P
完全係一般市民大眾街坊祈望既野~~所以話︰呢度係21世紀既街坊食府 !!
食好野千祈唔好揀呢度~但三五知已、一家大細坐坐傾傾食食,絕對係好選擇︰D
$67.8 (晚餐)
  • 白咖喱豬扒飯
  • 芝士白汁焗餃子
  • 越南豬肉粉卷
2008-12-16 27 浏览
每次來沙嗲王都會叫白咖哩豬扒飯,白咖哩汁真係好味!周打蜆湯-平日不錯的,可是今次的蜆很不新鮮,但湯仍算鮮味。辣酒煮螺-好唔得,螺肉好難食,淨係得辣辣地。釀田螺-個人不喜好,因吃得太辛苦了,手都烏糟晒。而味道母親大人就很讚賞。脆蝦棒-一般般蛋包飯-外觀可以,內里沒特別,沒什麼味道
每次來沙嗲王都會叫白咖哩豬扒飯,白咖哩汁真係好味!

周打蜆湯-平日不錯的,可是今次的蜆很不新鮮,但湯仍算鮮味。

辣酒煮螺-好唔得,螺肉好難食,淨係得辣辣地。

脆蝦棒-一般般

蛋包飯-外觀可以,內里沒特別,沒什麼味道
(非会员)
2008-12-16 10 浏览
相信大家都食過沙嗲王d食物都唔需要多講啦!我淨係相講佢d服務。荃灣沙嗲王d阿姐,真係呀阿姐格,同佢落order好似好不耐煩咁,講野又好霉氣,好似我地欠佢幾百萬咁!個餐D甜品到埋單都未到.....
相信大家都食過沙嗲王d食物都唔需要多講啦!
我淨係相講佢d服務。
個餐D甜品到埋單都未到.....
2008-12-16 23 浏览
上星期六補完習就去了這間沙嗲王食晚飯。等位等了五分鐘左右就有台了。我們坐二人座位的木桶。1. 白咖哩豬扒飯這是招牌菜, 不過我不吃豬所以不知道豬扒的味道如何。但是白咖哩就很好吃! 而且份量很多!最後食淨了一塊豬扒。2.芝士焗年糕看食評說好吃, 所以就叫了。不過有點失望, 因為年糕好像硬了一點,而且芝士味不多, 主要是忌廉味道。3.芝士白汁焗豆腐什菌因為這個是推介所以就叫了。都幾大碟, 我一個人差不多吃了一整碟豆腐好似是百福豆腐, 什菌數量幾多,而且亦有不少芝士, 幾好。4.海鮮燒餅雖然得細細塊,但係真係好好食!!!炸得熱辣辣的, 入面亦有很多蝦膠再配上沙律醬, 是我最喜歡的菜色。埋單用了上次的十二元現金卷最後又送了十二元, 下次又可以吃了!!! =]這裡的服務員服務都不錯, 幾有禮貌!!!好開心啊~下星期再去!
上星期六補完習就去了這間沙嗲王食晚飯。
等位等了五分鐘左右就有台了。
我們坐二人座位的木桶。

1. 白咖哩豬扒飯
這是招牌菜, 不過我不吃豬所以不知道豬扒的味道如何。
但是白咖哩就很好吃! 而且份量很多!
最後食淨了一塊豬扒。

2.芝士焗年糕
看食評說好吃, 所以就叫了。
不過有點失望, 因為年糕好像硬了一點,
而且芝士味不多, 主要是忌廉味道。

3.芝士白汁焗豆腐什菌
因為這個是推介所以就叫了。
都幾大碟, 我一個人差不多吃了一整碟
豆腐好似是百福豆腐, 什菌數量幾多,
而且亦有不少芝士, 幾好。

4.海鮮燒餅
雖然得細細塊,但係真係好好食!!!
炸得熱辣辣的, 入面亦有很多蝦膠
再配上沙律醬, 是我最喜歡的菜色。

埋單用了上次的十二元現金卷
最後又送了十二元, 下次又可以吃了!!! =]

這裡的服務員服務都不錯, 幾有禮貌!!!
好開心啊~下星期再去!
  • 海鮮燒餅
2008-12-16 31 浏览
荃灣呢間d食物好唔掂!!之前就係食過旺角果間覺得唔錯先想食沙爹王點知今日好失望飲品最差!!樣樣都淡見係佢飲品半價就試下..點知叫左薄荷朱古力..有薄荷味,但欠朱古力味椰汁紅豆冰...椰汁水加紅豆囉...珍多冰最唔掂...根本唔係珍多冰只係好淡既椰汁"水"加啫喱!!仲要唔好味既啫喱(可能唔係啫喱,但一定唔係正宗珍多冰!!) 白咖哩呢間唔夠香呀而且我要白咖哩豚肉係錯誤的!!!因為豚肉冇味都係豬扒好味D泡菜豚肉湯飯都係麻麻算啦..唔好味..冇下次
荃灣呢間d食物好唔掂!!

之前就係食過旺角果間覺得唔錯先想食沙爹王

點知今日好失望

飲品最差!!樣樣都淡
見係佢飲品半價就試下..點知
叫左薄荷朱古力..有薄荷味,但欠朱古力味
椰汁紅豆冰...椰汁水加紅豆囉...
珍多冰最唔掂...根本唔係珍多冰
只係好淡既椰汁"水"加啫喱!!仲要唔好味既啫喱
(可能唔係啫喱,但一定唔係正宗珍多冰!!)

白咖哩呢間唔夠香呀

而且我要白咖哩豚肉係錯誤的!!!因為豚肉冇味

都係豬扒好味D

泡菜豚肉湯飯都係麻麻

算啦..唔好味..冇下次
泡菜豚肉湯飯
食白咖哩最好都係唔好要豚肉,豬扒好味好多
沙爹都係唔夠正宗,失望