2019-04-20 21 浏览
前幾日同朋友食完飯,經過tst呢間新開既飲品店,就口痕一人整番一杯飲下啦🙈呢啲台式飲品店有位坐真係好少見,而且仲提供埋充電線,仲要3款充電都有,好正,配合曬所有人既需要。大甲芋頭鮮奶呢杯芋頭鮮奶有極多芋頭蓉,仲有好多細粒既芋頭粒,而且鮮奶奶味好濃,亦唔會過甜,飲品主要既甜度都係源於天然既芋頭蓉,好飲🤤🤤黑糖波霸鮮奶呢杯飲品既珍珠好有驚喜,飲個陣係仲熱嫁,煙un到好適中,而且飲品既黑糖味好濃,中和番無甜度既鮮奶,味道剛好。

2019-04-20 7 浏览
同朋友係尖沙咀食完飯,有啲想食甜品,但又太飽,就黎呢間好多人讚話好飲既沐白試下佢咩料啦。入到去,原來都幾大間,同一般飲料店品唔同,佢有座位你坐係到飲。沐白黑糖波霸鮮奶$30佢底果啲黑糖珍珠都幾熱下,實係煮好就上!友人話佢呢杯既奶味好重,唔會太甜,好岩佢!因為平時飲果啲多數甜得濟。大甲芋頭鮮奶$30呢杯差唔多一半都係芋頭蓉同芋頭肉,真係有啲驚喜,因為平時飲開芋頭鮮奶都係得芋頭味,無真芋頭。奶味都好重,成杯感覺係好足料,飲完都飽飽地!兩杯都要搖勻先好飲,如果唔係就飲唔到佢既美味!總結,無介紹錯,真係幾好飲!

沐白黑糖波霸鮮奶$30

大甲芋頭鮮奶$30

2019-04-19 25 浏览
前日落雨~~~無緣行山,便到尖咀行街睇戲。散場時間尚早,未到晚飯時間,就周街行下,行到攰,又想買嘢飲,碰巧見到有店鋪新開張,就決定一試。🎉🎉門口大大張招牌推介🍓🍓🍓草莓鮮奶,士多啤梨又我最愛,決定試下!!奶味香濃,仲有士多啤梨果肉🍓🍓🍓,揀左少甜,味道岩岩好😋😋😋。就算中醫要我戒口,我都唔鬼理,因為真係好好飲😋😋😋,飲完再算😝😝😝店內還有一個優點,有張長吧枱,配有七至八個座位,岩曬我行到攰,可以坐下,仲要有免費電話叉電,線都唔洗帶,正!

下午茶
用餐优惠
試食活動
2019-04-19 31 浏览
店鋪:沐白小農 (尖沙咀)地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖沐白終於開咗尖沙咀分店喇😆之前就已經聽過呢間台式飲料店,喺荃灣同元朗都算出名,難得新開張優惠限售333杯$3大甲芋頭鮮奶或者黑糖波霸鮮奶,由下晝3:15pm開始只要like沐白Facebook或者follow佢地IG就可以以呢個優惠價購買是但一杯,先到先得,咁抵嘅嘢梗係唔可以錯過啦😎大甲芋頭鮮奶$30由台灣運到香港嘅大甲特產芋頭炮製,由於沐白沿用新鮮食材,所以芋頭泥都特別濃郁鮮味,仲佔咗足足半杯嘅份量,攪勻左之後每一啖都有好香濃嘅芋頭味,而牛奶亦係新鮮牛奶,一啲奶霜或奶精都冇加,相對較為健康美味😻沐白黑糖波霸鮮奶$30係店員細心嘅提醒下叫我搖勻15下之後再用粗飲管搞勻,唔知係唔係因為呢杯波霸鮮奶加添左愛心嘅關係,飲起嚟都特別好飲☺️相信鍾意黑糖撞鮮奶嘅人都一定會鍾意呢一杯招牌特飲😋濃醇可可鮮奶$28沐白採用嘅可可係比較香濃,醇度亦都比較高,溝埋鮮奶之後就好似飲緊朱古力奶咁,但係入面再加添左一層好濃厚嘅可可豆味🤓除咗飲品外,店內仲有位置可以比客人坐低享用飲品,仲提供充電器比客人充電添,無論係嚟打卡、飲嘢定坐低
店鋪:沐白小農 (尖沙咀)
地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖

大甲芋頭鮮奶$30

沐白黑糖波霸鮮奶$30

濃醇可可鮮奶$28

除咗飲品外,店內仲有位置可以比客人坐低享用飲品,仲提供充電器比客人充電添,無論係嚟打卡、飲嘢定坐低休息都一樣咁正😌
2019-04-14
7 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
試食活動
  • 沐白黑糖波霸鮮奶
2019-04-14 120 浏览
一直都覺得沐白哩個名好文青,未飲就已經好感度頗高。等啊等,終於等到尖沙咀都有分店可以一試。回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:HKD30/Pal  ◆Summary◇強烈推薦芋頭鮮奶同黑糖珍珠,足料味濃,味道天然,超級滿足。————————————————————————◆大甲芋頭鮮奶◇😍足足半杯芋泥,幼滑得來甜度適中,搭配明治4.3簡直絕配,同鮮奶融為一體,不愧為招牌◆黑糖波霸鮮奶◇😋雖然黑糖掛杯效果一般,但係一入口就即刻飲到好濃嘅黑糖味👅珍珠彈牙煙韌,最中意係佢連個心都有黑糖味。◆草莓鮮奶◇ 😋好香嘅士多啤梨味,好似飲緊哈根達斯嘅士多啤梨味雪糕,夠曬清新,如果奶味可以再重啲就好了

回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
份量:🌕🌕🌕🌗🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:HKD30/Pal

◆Summary◇
強烈推薦芋頭鮮奶同黑糖珍珠,足料味濃,味道天然,超級滿足。
————————————————————————

◆大甲芋頭鮮奶◇😍

◆黑糖波霸鮮奶◇😋

◆草莓鮮奶◇ 😋
2019-04-14 100 浏览
自從芝士奶蓋茶令人失去信心之後,有驚喜地見到新店在尖沙咀開張。 主打純牛奶,不加任何添加劑,飲得健康,人都也美麗了。今天又與好姊妹相聚,佢地話喜歡飲茶+鮮奶+珍珠。 就想起幾天前經過寶勒巷有間鮮奶飲品店,於是就去碰一下運氣。 好幸運地, 店子12點開始營業,剛好買好外賣回合好姊妹飲一飲,開心時刻分享一下啦。白色控的人一定不會討厭牛奶的了,牛奶給予人的感覺是純白,潔淨,天然,無加添的。 很喜歡這『沐白』的感覺。🥛😋😍100%Meji 牛奶,見到都很開心,飲的健康,人也健康,心情也愉快。純正的中國茶,飲完茶香味仍在口漂香,真正的有齒頰留香。🍭大大粒珍珠,喜歡它QQ又彈牙。牛奶仔一路伴隨著你入店喔。🍡好多選擇,好想每款都飲嗎?😍好貼心的,邊充電邊飲……仲可以Selfish。🥛🍹🍬好快就有了三杯飲品,即叫即整,新鮮過人。🍓草莓鮮奶 :新鮮草莓肉加鮮奶,草莓含有豐富的維他命C, 鮮奶又含有豐富的蛋白質及鈣質,100%純天然飲品。🥧黑糖波霸鮮奶 : 朋友們上次去日本一人一包1kg黑糖磚仔pack 買回香港,想必是健康產品了。 珍珠彈牙煙韌又好咬口,慢慢飲,慢慢咬,都幾過癮。伯爵紅茶拿鐵珍珠鮮奶 :

純正的中國茶,飲完茶香味仍在口漂香,真正的有齒頰留香。

🍭大大粒珍珠,喜歡它QQ又彈牙。

牛奶仔一路伴隨著你入店喔。

🍡好多選擇,好想每款都飲嗎?

😍好貼心的,邊充電邊飲……仲可以Selfish。

🥛🍹🍬好快就有了三杯飲品,即叫即整,新鮮過人。

伯爵紅茶拿鐵珍珠鮮奶 :伯爵紅茶是很配合任何食品,有伯爵紅茶曲奇餅, 馬卡倫,戚風蛋糕,因為伯爵紅茶係紅茶之中的極品,茶味香濃,好配合甜品

見到好姊妹飲得開心,也是開心時刻分享一下啦…🤣🤣🤣😋😋😋

• 伯爵紅茶拿鐵一珍珠鮮奶
  • 草莓鮮奶
2019-04-13 42 浏览
黑糖珍珠鮮奶最近大熱,但我最愛嘅其實係芋頭鮮奶,可惜唔係間間都有。但係有間過江龍 有齊曬兩樣,而且水準非常高,最近仲開埋分店喺尖沙咀,太好喇!之後出去食飯都有得飲了,佢就係沐白小農啦!😍講下最出名嘅黑糖波霸鮮奶先!可以見到黑糖紋非常之靚,拎上手杯底熱辣辣㗎,職員都好貼心咁提示飲之前要搖一搖,咁啲黑糖就可以融入係啲鮮奶入面。飲一啖真係不得了,鮮奶非常濃厚,黑糖味非常香甜,再加埋彈牙嘅珍珠,三者嘅配合非常好,係我喺香港最愛之選!😜😜另外一杯好出名嘅係大甲芋頭鮮奶,可以見到 芋頭嘅份量係非常之多。佢嘅芋頭非常香,煮得有口感,芋頭蓉中仲會有少少嘅顆粒,同鮮奶非常夾。望落好飽,但飲落去一啲都唔覺,好快就飲曬!😛冬瓜檸檬好大杯,冬瓜同檸檬嘅味道都平衡到 ,檸檬味唔會太搶,如果可以甜度低啲就好喇!🤣
  • 冬瓜檸檬
係尖沙咀同同事happy hour 完,行到寶勒巷見到又有間新開既台式茶飲店,即刻同同事一人一杯試試佢。呢度試業階段已經人頭湧湧,都排左一陣先落到單。係我地選擇困難症發作之際,店長介紹我地飲呢度主打。我地係單張上面揀左黑糖波霸鮮奶,大甲芋頭鮮奶,草莓鮮奶。因為好多人,都要等一陣,坐低等既時候比我發現呢度有好多叉電線,及時幫我叉番起部就快無電既電話。好貼心既服務啊!另外呢度裝修都幾有牧場feel,配合店名。主角黑糖珍珠鮮奶黎到啦!啲珍珠仲係熱辣辣架,超想即刻飲呀,但係都係打卡為先! 打完卡,就跟呢度教既,搖15下再攪勻先飲。味道啱啱好啊,唔會好甜,鮮奶超香,啲波霸大大粒好有咬口。果然有台灣嘅質素啊!同事試嘅大甲芋頭鮮奶都大贊好飲,望真啲原來啲芋頭係用冰鎮處理架,所以出到嚟杯嘢飲到就冇熱嘅感覺啦。最後最後,士多啤梨鮮奶酸甜啱啱好,啲士多啤梨應該都有咁上下新鮮!唔怪得知,呢度事業期間就已經咁多人幫襯啦!下次再黎應該已經正式開業,到時都唔知仲飲唔飲到每日限量嘅黑糖波霸鮮奶啦。

呢度試業階段已經人頭湧湧,都排左一陣先落到單。

另外呢度裝修都幾有牧場feel,配合店名。
打完卡,就跟呢度教既,搖15下再攪勻先飲。
2019-04-12
其他
  • 草莓鮮奶
2019-04-10 34 浏览
呢間來自台灣既沐白小農最近係尖沙咀開左分店,夠哂就腳終於可以一試~•🍠芋頭鮮奶($30)佢地用左meiji鮮奶,牛奶味幾香濃~芋泥幾飽肚哈哈~•🥤黑糖波霸鮮奶($30)黑糖珍珠幾有趙口,味道都唔錯~ •🍓草莓鮮奶($35)顏色好靚呀岩打卡~草莓味再濃一點點會更加正~👅————————————(5⭐️滿分,💫為半分)整體環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️💫服務:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️💫回頭指數:⭐️⭐️⭐️💫————————————👇🏻歡迎睇更多同類食評👇🏻#fatfatman尖沙咀#fatfatman飲料————————————📍元朗總店:元朗裕景坊 27-31 號金倫大廈地下 4 號舖📍尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷3-7A萬事昌廣場地下2,3,5舖

🍠芋頭鮮奶($30)
佢地用左meiji鮮奶,牛奶味幾香濃~芋泥幾飽肚哈哈~

🥤黑糖波霸鮮奶($30)
黑糖珍珠幾有趙口,味道都唔錯~

🍓草莓鮮奶($35)
顏色好靚呀岩打卡~草莓味再濃一點點會更加正~👅
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️💫