2019-04-13 42 浏览
黑糖珍珠鮮奶最近大熱,但我最愛嘅其實係芋頭鮮奶,可惜唔係間間都有。但係有間過江龍 有齊曬兩樣,而且水準非常高,最近仲開埋分店喺尖沙咀,太好喇!之後出去食飯都有得飲了,佢就係沐白小農啦!😍講下最出名嘅黑糖波霸鮮奶先!可以見到黑糖紋非常之靚,拎上手杯底熱辣辣㗎,職員都好貼心咁提示飲之前要搖一搖,咁啲黑糖就可以融入係啲鮮奶入面。飲一啖真係不得了,鮮奶非常濃厚,黑糖味非常香甜,再加埋彈牙嘅珍珠,三者嘅配合非常好,係我喺香港最愛之選!😜😜另外一杯好出名嘅係大甲芋頭鮮奶,可以見到 芋頭嘅份量係非常之多。佢嘅芋頭非常香,煮得有口感,芋頭蓉中仲會有少少嘅顆粒,同鮮奶非常夾。望落好飽,但飲落去一啲都唔覺,好快就飲曬!😛冬瓜檸檬好大杯,冬瓜同檸檬嘅味道都平衡到 ,檸檬味唔會太搶,如果可以甜度低啲就好喇!🤣