2020-06-12
位於銅鑼灣與天后交界,由真正印度人主理!👳🏽♂️👳🏽適合來嘆個正宗印度菜!🍛🌮原來印度菜真係同想像中好唔同!👍🏼初初簡直低估左呢間印度菜👍🏼!原來是如此的出色好食!👍🏼🤤外牆以及內裡裝修以藍黃色為主!💙💛內裡優雅!💙💛一開始坐低侍應首先送贈兩塊薄薄既脆餅俾我地食!🙏🏻😋有四隻醬汁!💕四隻都各具特色!💕而我比較喜愛黃色的那種!💛餐牌也很窩心地有中文的!👍🏼😃方便我地睇!👍🏼😃而且店員亦很有禮貌!🥰奶油咖喱雞塊🐔開頭以為印度咖喱係會好辣!🌶辣到完全唔知道咩味道!🌶估唔到原來相反!😃完全唔覺得辣!🍛而且味道好好味!👍🏼唔知係咪特登調教返適合香港人既味道!🍛我食落去雞也是滑滑的!🐔🥰薯蓉芝士丸🧀🧆雖然芝士味不是太濃烈!🧀但係薯蓉煮得配合埋印度咖喱既配搭好Match!🧆一d都唔覺得漏!🧆相反如果芝士味太濃的話我相信食一粒已經漏到食唔到了!🧀🧆咖喱秋葵💕想食返小小菜中和一下!💚秋葵亦係我至愛!💚見到餐牌有就一定點秋葵!💚其實唔使講自己平時煮野食都會煮咖喱秋葵!💚因為呢個配搭真係唔錯架!👍🏼😃所以呢個秋葵咖喱!💚都係唔使講,好食!👍🏼🥰洋蔥烤餅🧅🌮烤餅煙煙韌韌!
外牆以及內裡裝修以藍黃色為主!💙💛內裡優雅!💙💛
奶油咖喱雞塊🐔
薯蓉芝士丸🧀🧆
咖喱秋葵💕
洋蔥烤餅🧅🌮
烤餅煙煙韌韌!🌮餅唔會太厚亦唔會太薄!🌮啱啱好!👍🏼🌮食落去仲有洋蔥味!🧅夠特別!🧅🌮連埋個餅點咖喱一流!🍛而且啱啱好!👍🏼唔會太飽亦唔會爭d爭d!👍🏼好滿足!🥰
芒果奶昔🥭🥛
飲品方面較為出眾!🥭🥛會比較甜!🥭🥛奶味重!🥛啱晒鍾意飲奶既我!🥛雖然呢度既咖喱唔辣!不過如果用呢杯芒果奶昔解辣簡直係一流!🥭🥛👍🏼
#正宗印度餐廳及酒吧
#大坑銅鑼灣道58號地舖