2011-10-29
呢間拉麵店, 聽朋友講話好食, 已經好耐了.但每次食飯時間行過, 定必超多人等位.今日係星期六, 終於的起心肝去排, 希望午餐至下午茶時段少d人啦去之前, 問清楚原來周六, 日及公眾假期, 係無特價下午茶, 只有下午茶餐的.換言之, 唔使專登磨到下午餐時間先開餐啦, 嘿嘿(下午茶餐開始時間係3點)1:45pm 已經到達攞籌. 攞了#001籌. 目前則叫到#078. 即係等22張枱.OK, 可以接受的.等到2:30已經有位喇. 比預期中等候時間短好多, 超標完成喇.(註 : 全店共有24個位)開餐喇味玉拉麵 : 味玉真係好好食, 本身唔係太食味玉既我, 都讚佢誇啦啦叉燒小食 : 有8-10片, 略略燒過, 好香口, 入口有溶化既感覺, 超讚餃子 : 不過不失, 與同枱相比, 比較失色.雖然店內略嫌擠迫, 但貴精不貴多, 所以我都好體諒, 絕對有下次 (P.S. 夏天除外, 如在3X度高温喺門口等個幾鐘, 我會選擇其他食肆, 完全唔會考慮橫綱, 哈哈, 留待入秋先黎幫襯)
但每次食飯時間行過, 定必超多人等位.
OK, 可以接受的.
(註 : 全店共有24個位)
開餐喇
餃子 : 不過不失, 與同枱相比, 比較失色.