2011-08-29 32 浏览
男朋友住油麻地都未黎过食横㭎, 所以我提议黎食我地下午一点几黎到, 已经见倒好多人系门口等位, 大热天时, 突然好灰...男朋友知我想试下, 都非常俾面陪等最后差唔多三点先有位, 天气咁热, 终于可以入去坐下啦...打开门先知道, 地方有限, 座位有限, 小小地方, 只有廿多个座位..有点日本拉面馆气氛, 大家都坐得好迫, 好亲近... 我地坐系水吧位, 面对开放式厨房, 见住两位师傅煮面加配料, 未停过手咁, 都未停过口两位师傅边煮边倾计, 如果佢地可以戴返个口罩, 咁就更加卫生, 更加好如果唔系坐系水吧位睇住, 我都会觉得眼不见为干净, 做饮食差不多吧我地系等o既时间, 已经谂好食咩野我地点左饺子, 香葱拉面, 叉烧拉面饺子 首先黎o既食物, 等左咁耐, 好肚饿, 终于有得食, 十分感激韭菜猪肉饺子, 唔够热, 外脆肉暖, 食不倒韭菜香, 不算太油, 可以接受小食选择不是太多, 原来有得净叫香葱食, 下次会试下香葱拉面 我要求加辣, 侍应话大辣吧, 汤底的确颇辣, 又香浓又辣, 很不错香葱有麻油味香味, 我最爱葱的爽口, 味浓, 麻油味同汤底都抢晒味, 食唔倒葱味了唔知系咪心理作
男朋友住油麻地都未黎过食横㭎, 所以我提议黎食
男朋友知我想试下, 都非常俾面陪等

有点日本拉面馆气氛, 大家都坐得好迫, 好亲近...

我地系等o既时间, 已经谂好食咩野
我地点左饺子, 香葱拉面, 叉烧拉面
饺子
小食选择不是太多, 原来有得净叫香葱食, 下次会试下
香葱拉面, 辣汤底, 再加辣
唔知系咪心理作用, 连拉面的竹轮都觉得特别甜...
面团由面箱拎出黎, 小小一团, 食落原来好多, 份量十足
面的软硬度刚好, 面质幼滑, 几弹牙, 不错
叉烧拉面, 酱油汤底
叉烧拉面 要酱油汤底, 唔油腻, 而且味浓, 岩晒男朋友口味
男朋友话叉烧比外边的好食, 仲话下次要再黎, 相信等一个钟都值得吧

店子小, 几有日本拉面馆气氛, 拉面, 定食同小食方面选择不算多, 菜类食品选择更小
拉面汤底味道不错, 我几中意拉面质感, 有时间会再黎等过

开放式厨房
横㭎 - 等左成粒几钟
出菜位
2011-08-27
等候时间
60 分钟 (堂食)
开放式厨房
横㭎 - 等左成粒几钟