2019-02-23
朋友生日,佢平時最鍾意打邊爐😂趁佢生日我就帶佢嚟試吓呢個特色木桶養生火鍋。一坐低店員就奉上醬料同埋前菜小食,仲好有耐心咁講解左呢度嘅特色。拍青瓜同黑醋雲耳,酸酸甜甜好開胃。根據店員介紹,呢度用嚟打邊爐嘅木桶係用杉木製成,而杉木係有助消除疲勞,紓解壓力。想飲湯嘅可以喺木桶入面嘅噴泉孔到裝湯,由於木桶雙層設計,噴泉孔到出嚟嘅湯已經過濾好雜質。藥膳火鍋($298/位),海鮮火鍋($388/位)生日飯食好啲,我哋揀咗海鮮火鍋🤤湯底選擇都唔少有成七款,我哋揀咗冬瓜白肉卜卜蜆。湯底好足料入面有好多蜆,有蟲草花仲有一大舊冬瓜,味道清甜。安格斯牛頸脊牛頸脊唔屬於任食款式,每兩位送一碟。食落口感嫩滑,油脂分布平均,入口油香十足。海鮮拼盤同樣地海鮮拼盤亦都唔屬於任食選項,係按人頭提供,拼盤入面有龍蝦,象拔蚌,蝦,蜆,蠔。龍蝦鮮甜好味。大蝦新鮮彈牙。主菜拼盤(按人頭提供)有三款手打丸,手工雲吞,手工餃。主菜拼盤(按人頭提供)有炸魚皮,響鈴,墨魚膠釀油炸鬼,全部都應該係即炸即上枱,可以就咁食或者選擇浸湯。📌上面介紹嘅食物都唔係任食款式,但係其實食晒已經飽咗八成,唔夠飽嘅仲有其他丸類,菜類,粉麵任食。值得一提嘅
拍青瓜同黑醋雲耳,酸酸甜甜好開胃。
藥膳火鍋($298/位),海鮮火鍋($388/位)
生日飯食好啲,我哋揀咗海鮮火鍋🤤
安格斯牛頸脊
牛頸脊唔屬於任食款式,每兩位送一碟。
食落口感嫩滑,油脂分布平均,入口油香十足。
大蝦新鮮彈牙。
主菜拼盤(按人頭提供)
有三款手打丸,手工雲吞,手工餃。
📌
值得一提嘅係,呢度全場紅/白/啤酒/汽水任飲,啱晒鍾意飲酒嘅朋友👍🏻