2021-07-29
旺角新開既拉麵店🍜💛平日夜晚都有人龍呀🚶🏻♀️小店雖然坐得有d逼但好有日本拉麵店感覺🇯🇵同朋友試晒除左豬骨湯以外既特別湯底😍拉麵款/拉麵硬度/湯底濃度/厚薄叉燒/配菜都可以自己圈黎揀🖍😆學生同醫護👩🏻💻👩🏻⚕️仲有85折🥺🙏🏻🦀蟹膏湯厚燒叉燒博多拉麵🍜 $92我最中意呢款🥰有蟹膏&蟹肉絲&蟹鉗🥳我就咁夾起配拉麵食 浸落湯我覺得會晒左😳湯底有濃濃蟹味👍🏻厚燒叉燒好肥美 燒得夠香😍一定要加溏心蛋(+$13)🥚‼️同朋友一致approved好入味😚白色既博多拉麵彈牙又掛湯👻🐟魚介湯慢煮叉燒博多拉麵🍜 $90湯底濃度揀左普通都已經好濃郁🤯好重魚鮮味🤤慢煮叉燒嫩滑入口咬兩下就即化😗🦐海老湯慢煮叉燒東京拉麵🍜 $86好多蝦米🤣湯底同樣好濃郁😌蝦既鮮味對我黎講有少少腥 但朋友覺得呢個湯最好食😆黃色既東京拉麵相對軟身帶點鹼味🤔我中意博多拉麵多d👻🐚醬煮帶子 $28🥕日式蘿蔔 $20兩款小食都好清新❄️岩晒幾個女仔share黎食😌🍊柚子梳打/🍈蜜瓜梳打 $24係日本進口既原枝梳打🥤配濃味既拉麵一流👍🏻
蟹膏湯厚燒叉燒博多拉麵
厚燒叉燒