2018-04-23 135 浏览
印象中樂天經典既小菜味道出色,價錢唔貴,所以今次黎到奧海城毫不猶豫就揀番呢間餐廳三杯鴕鳥肉煲(小) $118第一次食鴕鳥肉,出乎意料既滑嫩,同滑牛質感幾似菜香鐵板豆腐 (小) $98Encore 之選,個汁有微辣既菜甫,真係好送飯,同埋啲豆腐好嫩架!呢個已經成為我每次幫襯都必點嘅菜式黑胡椒蟹 $348侍應推介我哋試吓呢度嘅蟹,有四款選擇,見價錢真係幾抵所以就嗌左一個蟹試下~本身係好大隻既肉蟹所以啖啖肉蟹肉十分鮮甜,胡椒味重,幾惹味吖海鮮皇炒飯 (小) $96個炒飯比想像中出色,首先價錢相當實惠,但係份量一啲都唔細㗎,四個人食每人都有一碗,再者就係配料相當豐富,真係每一啖都食到帶子、蝦肉,同埋蟹籽啲飯炒到粒粒分明而且幾乾身,口感都OK!食物質素、環境同服務都咁好,價錢又唔貴,不得不推薦

三杯鴕鳥肉煲(小) $118

第一次食鴕鳥肉,出乎意料既滑嫩,同滑牛質感幾似

菜香鐵板豆腐 (小) $98

黑胡椒蟹 $348

蟹肉十分鮮甜,胡椒味重,幾惹味吖

海鮮皇炒飯 (小) $96

啲飯炒到粒粒分明而且幾乾身,口感都OK!

食物質素、環境同服務都咁好,價錢又唔貴,不得不推薦
  • 菜香鐵板豆腐
2018-04-22 125 浏览
之前同朋友嚟食過一次,覺得價錢不貴,味道又不錯,所以今次帶埋阿爸阿媽嚟食,質素依然keep到~新加坡胡椒蟹,上次嚟到啱啱好賣完最後一隻蟹冇得食,所以今次黎點都要試下! 上枱既時候真係嚇親,好大隻蟹呀~勁重黑胡椒味,非常香口,加上蟹肉非常飽滿結實,真係一啖一滋味~ 份量較多,三個人食岩岩好燒豬頸肉,外層燒得香脆,內裏依然香嫩,唔會的燒得太煙韌,送飯一流~星洲醬蒸大魚頭,非常抵食,有小腥但不影響味道,重點係個醬好惹味特飲一杯~解渴用~好強烈嘅花香,不過對我黎講甜左小小~

特飲一杯~解渴用~
好強烈嘅花香,不過對我黎講甜左小小~
2018-04-22 137 浏览
樂天經典源於一部份中國人移居東南亞、把南洋風味融入在經典中菜中、令菜餚配搭更有特色。菜香鐵板豆腐 $98簡單的鐵板豆腐淋上菜心製成的肉醬、微辣惹味、豆腐滑溜。家鄉鹵元蹄 $148一大盅炆得軟腍的元蹄送上來、皮有滿滿膠質、肉夠軟滑、炆得好香。古早魚香老鼠粉煲 $108 - 又一驚喜菜式。第一次吃老鼠粉才知道是小時侯吃的銀針粉、它加入鹹魚、炸菜、蛋、冬菇、蝦等材料、口感豐富、味道調得剛好、濃稠適中。四大天王 $102 有齊秋葵、甜豆、四季豆、茄子、茄子的軟稔跟豆的爽脆、配上微辣的醬汁十分惹味。黃金焗螃蟹 $348鋪滿鹹蛋黃的焗蟹富鹹香、蟹大隻多肉、送飯最正。家人為著蟹而來、反而我覺得它的家鄉小炒更富特色、在其他地方不常吃到、喜歡南洋中菜的朋友不妨一試。

菜香鐵板豆腐 $98
簡單的鐵板豆腐淋上菜心製成的肉醬、微辣惹味、豆腐滑溜。

家鄉鹵元蹄 $148

黃金焗螃蟹 $348
鋪滿鹹蛋黃的焗蟹富鹹香、蟹大隻多肉、送飯最正。

2018-04-21 125 浏览
呢間餐廳看似主打廣東菜 但同時有各種亞洲風味嘅菜式 例如新加坡炒蟹 喇沙米線 泰式椰汁糕.特別之處 係每道菜都有 (S/M/L) 分量可供選擇💁🏽‍♀️ 🍎👧🏽每次都會叫細份(S) 可以每樣都試啲🤣---------✔️古早魚香老鼠粉煲 (S) $108👧🏽必點的菜~呢個份量兩個人食 每人都有兩碗左右👅老鼠粉唔會過淋 配料好足 有椰菜花🥦 大大隻又爽嘅🦐 加左雞蛋 味道更濃郁 碟仔入面 係檸檬汁+鹹魚碎 絕對係呢道菜嘅精髓😎 鹹魚帶出香味 檸檬汁就可以解膩.⭐️評分:8.5/10.✔️櫻花蝦四季豆🦐🌱 (S) $52櫻花蝦炸過之後脆卜卜 好香口😼份量好多四季豆同平時食差唔多 不過呢個組合相對清淡啲⭐️評分:7/10.✔️酸甜鱸魚片🐟 (S) $108以為同平時嘅咕嚕魚塊差不多 點知竟然有驚喜😲 魚片外層脆漿唔厚🤩 魚肉真材實料👍🏼 有少少骨 絕對唔係出面食嗰種白雪雪既魚柳 醬汁甜酸度不錯 ⭐️評分:7.5/10---------食物質素非常有驚喜 種類亦很多 呢度嘅甜品 同埋粉面 特別得黎又好食😋 仲有近期主打嘅蟹類菜式🦀🦀 行開奧海城嘅話 不妨試吓😎.

---------

⭐️評分:7/10
✔️酸甜鱸魚片🐟 (S) $108

---------
2018-04-21 91 浏览
黃金焗蟹餐牌顯示每隻螃蟹約1.2斤,光看蟹鉗已覺很有份量。本身喜愛蛋黃的鹹香,而且蟹肉肉實膏香,一絲絲蟹肉相當誘人。店員送上焗蟹同時,也提供圍裙和濕紙巾,以免客人弄髒衣服,餐廳安排細心。古早魚香老鼠粉煲(小)老鼠粉即是銀針粉,粗身但口感順滑。煲中加了鹹魚、肉碎、蛋白、菜心粒、還有很爽口的蝦碌,味道濃郁美味。我們點的是小鍋,然而份量已是足夠4-5人用,抵食👍當歸花菇雲耳蒸鱸魚片(小)廚師蒸魚火候把握準確,鱸魚片蒸得恰到好處,嫩滑而且全無腥味。三色桂花斑蘭糕飽滿杞子和桂花的那層很清新,其餘兩層分別是斑蘭和椰汁糕,是一道不錯的飯後甜品。

我們點的是小鍋,然而份量已是足夠4-5人用,抵食👍

當歸花菇雲耳蒸鱸魚片(小)

三色桂花斑蘭糕

2018-04-20 246 浏览
同爸爸媽媽食飯,一般都係會配合番佢地嘅口味揀番粵菜。今次去左呢間位於粵海城嘅樂天經典,價錢合理之餘味道仲一流非常值得推薦呀😁我地大概7點左右到,已經勁多人食緊飯,好彩有book定枱。餐廳食物選擇相當豐富,我地第一次食,就主要揀左啲廚師推薦嘅菜式。黃金焗蟹見餐廳好似推緊期間限定嘅蟹,我地就揀左其中一款黎試。近排好流行咸蛋黃口味嘅菜式,我地就揀左黃金焗蟹。隻蟹都想當大隻,黎遠已經聞到陣蛋黃香。師傅細心咁將蟹殼剪開,等我地可以易啲食到入面嘅肉。咸蛋黃非常惹味,配合埋鮮甜嘅蟹肉食相當出色。呢個蝦棗亦都相當唔錯,外層炸到脆卟卟嘅金黃色,咬入口有豬肉粹同蝦,好似食緊點心咁。呢個豬手超好食!!!鍾意食豬手嘅人千其唔好錯過。豬手炆得非常淰,亦非常入味,外層嘅豬皮入口即溶,送飯簡直係一流。櫻花蝦炒四季豆亦係我嘅至愛,四季豆被炒得相當有鍋氣,再加埋好香嘅炸蒜同充滿鮮味嘅櫻花蝦,令人食都停唔到口。最後呢杯接骨木蜜瓜茶亦都相當唔錯,飲落酸酸甜甜咁,解渴之餘亦非常清新。
非常值得推薦呀😁

我地大概7點左右到,已經勁多人食緊飯,好彩有book定枱。

手工蝦棗

家鄉滷元蹄

櫻花蝦四季豆

接骨木花與蜜瓜凍茶

家鄉滷元蹄
櫻花蝦四季豆
接骨木花與蜜瓜凍茶
2018-04-20 102 浏览
朋友鐘意食中菜,順便補祝埋生日,所以今日就食豪d去咗奧運站依間中菜館。餐廳環境光亮,一坐低就有茶同前菜送上。值得提嘅係有別於其他中菜館嘅花生,依度嘅花生係煮過,林身得嚟仲好入味,而且除咗花生之外仲有栗子,忍唔住開飯前食咗好多。餐廳主打菜係食蟹,menu入面有四款揀,我地揀咗有咸蛋黃嘅黃金焗蟹($348)。依個餸非常之好食,每件蟹都被咸蛋黃cover哂,入味之餘唔會太咸,仲有芫荽同埋香葉吊味。枱上面仲有手套同蟹鉗提供方便食蟹。另外我見到有個青芥末蝦球($138小)幾特別就叫嚟試下。佢其實係炸蝦球淋上青芥茉醬,仲有飛魚子、芒果粒同蘭香子,食落脆卜卜,口感好特別,味道亦好多層次,除咗芥茉醬嘅辣仲有芒果嘅酸甜,係今日最好食嘅菜之一。之後我地仲叫咗個椒鹽香穌鮮淮山($55)。平時食淮山多數係煲湯或都炒。炸淮山都係第一次食。佢嘅炸皮唔會太厚,椒鹽唔會太咸,淮山依然係爽口嘅。最後我地叫咗個每日靚湯($48一人一盅)。材料都幾豐富。入面有雞腳、豬肉、紹菜等,都幾入味鮮甜,唔係味噌湯。

2018-04-20 131 浏览
之前都好少去奧海城,其實中環過去二十分鐘左右好方便。食過樂天皇朝,質素都唔錯,今次就試下同集團嘅樂天經典。招牌扣肉包 $46個包好軟身,味道香甜,扣肉肉質軟嫩,醬汁香濃。藥材燉走地雞湯 $168分到七碗左右,仲有成隻雞,雞肉好腍,朋友鐘意食湯渣,一個人食左半隻雞。至於個湯好濃藥材,感覺好補。我地四個都好鐘意食蟹,特登叫左兩隻黎試下。黃金焗蟹 $348隻蟹比想像中大隻,食落啖啖肉好滿足,上面舖滿咸蛋黃,好香濃惹味。不過因為泡左油,都幾油膩,建議四人或以上share。花雕雞油蒸蟹 $348依隻就比較清淡,更加食到蟹嘅鮮甜,酒味都幾香,不過下面嘅蛋白唔夠滑。金銀蛋浸莧菜(小) $85賣相一般,不過都幾足料,味道搭夠,夠咸香。三色桂花班蘭糕 $38第一次食桂花配班蘭糕,覺得分開一層層食好啲。桂花好清香,椰汁個層就略嫌唔夠椰香。酸柑香茅凍 $28好清甜解膩,口感Q彈,香茅味好重。
之前都好少去奧海城,其實中環過去二十分鐘左右好方便。
食過樂天皇朝,質素都唔錯,今次就試下同集團嘅樂天經典。
招牌扣肉包 $46
個包好軟身,味道香甜,扣肉肉質軟嫩,醬汁香濃。

藥材燉走地雞湯 $168

我地四個都好鐘意食蟹,特登叫左兩隻黎試下。
黃金焗蟹 $348
花雕雞油蒸蟹 $348
金銀蛋浸莧菜(小) $85
賣相一般,不過都幾足料,味道搭夠,夠咸香。
三色桂花班蘭糕 $38

酸柑香茅凍 $28
好清甜解膩,口感Q彈,香茅味好重。
2018-04-20 80 浏览
正啊,今晚可以抽空去奧海城睇一睇戲,當然唔少得有去試下我最喜愛嘅奧海城餐廳:樂天經典!睇到餐牌呢排佢哋推廣幾道最新嘅蟹菜式,幾種風味之中我其實最想試吓黃金蟹或者胡椒蟹,由於身邊嗰位保守叔叔係唔想食辣嘅,咁就一於試吓呢個「黃金焗螃蟹」。 表層以為只係有鹹蛋黃,但係原來除咗香濃嘅蛋黃味,仲帶有甜味,好濃郁,撈埋啲蟹膏一齊食,簡直係極品!蟹肉真係好新鮮,焗完都仲係食到佢嘅鮮甜,同埋肉質好滑。而且隻蟹都幾大隻,食落啖啖肉,好滿足!叫咗一份招牌扣肉包片肉好厚切!肥肉瘦肉幾適中,唔會太過肥膩,個包啱啱蒸完攞出來,熱騰騰,甜甜地嘅夾住塊扣肉食,加啲生菜,超正!脆醬美人魚呢一味「美人魚」真係好美!上菜時見到咁多條婀娜多姿的魚仔互相交錯堆砌出這到美味的菜式,每片小魚連骨炸得很酥脆,每片薄薄的小魚片,真係好似脆到薯片咁,而且魚身的醬汁甜甜的,真係好惹味又開胃。

蟹肉真係好新鮮,焗完都仲係食到佢嘅鮮甜,同埋肉質好滑。

而且隻蟹都幾大隻,食落啖啖肉,好滿足!

叫咗一份招牌扣肉包

2018-04-19
  • 黃金焗螃蟹
2018-04-19 76 浏览
嚟到奧海城食晚飯,推介呢間南洋風味嘅樂天經典。呢間食肆舖面都幾大,地方整潔,座位闊落,好適合一家大細或者三五知己來共晉晚餐。我哋今次被安排坐喺最入嘅角落位,夠靜,私隱度夠高。但侍應服務周到,唔會因為你坐得遠就冷落你。前菜係脆醬美人魚。脆魚配上甜辣醬,好開胃!同埋份量都唔少。古早魚香老鼠粉煲。用鹹魚同醬料餚製嘅汁底,略帶酸味,我唔太食得出係乜,但配滑身嘅老鼠粉又幾好味。後來我問侍應係咩嚟,佢都只係話加少少酸味係開胃,似乎係獨門秘方,有點神秘~ 其他配料尚有蛋花、蝦等。菜香鐵板豆腐。豆腐係炸的,淋上菜心肉碎醬料,又香又滑。建議唔怕辣嘅不妨要正常辣度,惹味好多架!星洲黑胡椒螃蟹。好!大!隻!蟹!啖啖肉呀!用黑椒炒真係又香又惹味,亦唔會太辣。$348咁大隻蟹其實幾抵食。食到咁好食嘅蟹真係好開心!

前菜係脆醬美人魚。脆魚配上甜辣醬,好開胃!同埋份量都唔少。

食到咁好食嘅蟹真係好開心!
  • 星洲黑胡椒螃蟹
2018-04-19 4389 浏览
食肆主打南洋菜式,裝潢簡約整潔,座位寛敝舒適,服務也很好,而且部分菜式還有大中小份量可供選擇,真的很細心。茶芥每位$8,小食一碟$15,滷水花生和粟子都很腍很好味,收費合理。藥材燉走地雞湯 藥材燉湯很足料,雞湯很鮮味,藥材味也很濃郁,份量也不少,共有六至七碗湯,燉湯後的雞肉仍然很嫩滑。招牌扣肉包 肥瘦相間的扣肉炆得很鬆化和入味,吃時不會覺得很肥膩;帶少少甜的包熱辣辣又很軟身。這道菜色雖然有點邪惡,但都值得一試。花雕雞油蒸蟹 蟹比想像中大,蟹箝很大隻,蟹肉很鮮甜而且有蟹膏。花雕味剛剛好,只需$348就能吃到一隻高質素的蟹,真的很划算,極力推薦。黃金焗蟹 端上桌時已聞到濃郁的黃金香味,蟹表面都沾滿鹹蛋黃,蟹肉很鮮甜又吃到鹹蛋黃的咸香。只需$348就能吃到一隻超大隻的黃金焗蟹,真的很划算。金銀蛋浸莧菜(小) 雖然賣相普通,但味道不錯,有很多皮蛋、鹹蛋、雞蛋和肉碎,非常足料。酸柑香茅凍 賣相很漂亮,很濃香茅味,還有蘭香子、薄荷葉和柑桔仔,甜度也剛剛好,感覺很清新涼快。三色桂花班蘭糕 甜度適中,一次過吃到三種不同味道的甜品,很是特別。
黃金焗蟹
金銀蛋浸莧菜(小)
金銀蛋浸莧菜(小)
三色桂花班蘭糕
三色桂花班蘭糕
甜度適中,一次過吃到三種不同味道的甜品,很是特別。
2018-04-09
2018-04-19 124 浏览
放工同男朋友黎到奧海城行街,男朋友話樂天經典好好味,所以黎到試試呢間星馬及中菜混合菜式嘅餐廳平日黎到唔算多人,唔洗等位就可以入去食野啦~兩個人唔食得多野,叫咗三道菜,食到好飽!1.  古早魚香老鼠粉煲 (小)一上菜就有STAFF會幫我地夾,服務一流!所以影相嘅時候影唔到滿滿的(其實佢黎既時候喺滿嘅!)。粉有彈牙嘅感覺,質感我好中意!汁很多,不過味道偏咸,配上茶中和返咸嘅味道,2個人叫個細嘅我已經開始覺得飽。2. 菜香鐵板豆腐 (細/微辣) (必吃)!豆腐下面喺蛋,夾埋一齊好MATCH!小妹好中意食辣,而且豆腐同埋蛋好滑唔太咸好好味!我會撈埋老鼠粉一齊食,有另一番風味!佢有大﹑中﹑細SIZE,岩晒唔同人數嘅人客!3. 四大天王 (秋葵﹑甜豆﹑四季豆﹑茄子)  中呢道菜最吸引到我地嘅喺秋葵,質感軟軟地又有咬口!醬汁好入味!價錢方面大概每人150蚊左右,都不過不失,可以一試!

平日黎到唔算多人,唔洗等位就可以入去食野啦~
兩個人唔食得多野,叫咗三道菜,食到好飽!

1.  古早魚香老鼠粉煲 (小)
古早魚香老鼠粉煲(小)

2. 菜香鐵板豆腐 (細/微辣) (必吃)!

菜香鐵板豆腐(小/微辣)

3. 四大天王 (秋葵﹑甜豆﹑四季豆﹑茄子)  中
四大天王(中)

價錢方面大概每人150蚊左右,都不過不失,可以一試!
古早魚香老鼠粉煲(小)
菜香鐵板豆腐(小/微辣)
2018-04-18 193 浏览
舅父話佢公司附近有間幾好食既亞洲野, 約左我地一家今日收工去食。係奧運站行過去好近, 好易搵。我地有訂位又早到左, 有得坐卡位, 四個人岩岩好。 原來舅父講既亞洲野係指佢除左中菜, 仲有新加坡, 泰國野食。雖然媽咪唔係好食得辣, 但佢好鐘意食新加坡既胡椒蟹, 我地都有叫。因為個個都岩岩放工勁肚餓, 所以我地都叫左幾多野食。頭盤叫左脆醬美人魚 $55 佢似平時佐酒小食個隻魚仔, 但佢外面有啲甜甜微辣既醬係到。好香口, 一食就停唔到口, 哈哈!再黎都係香口野, 椒鹽香酥淮山 $55, 份量都幾多下。 佢熱辣辣新鮮炸好, 好脆身, 入面既淮山仲好鮮。美中不足既係佢既椒鹽比得唔夠平均, 所以唔係啖啖都食到椒鹽味。 食緊呢兩個既時候, 侍應問我地飲唔飲湯, 原來我地叫既白胡椒豬肚湯 $168到左, 放左係佢地個Counter到。佢就幫我地盛左湯, 又幫我地將湯渣分左出黎用碟上。豬肚好好食, 夠晒入味夠晒淋, 豉油都唔洗點。 招牌扣肉包 $23/件, 用蒸籠上既包仲係暖暖地既, 超級軟熟,。佢On side仲配埋啲生菜, 但佢地就咁夾舊肉食。我就覺得夾埋菜好食啲, 唔會咁肥膩嘛。 炭燒豬頸肉 $8

椒鹽香酥淮山

白胡椒豬肚湯

招牌扣肉飽

炭燒豬頸肉

炭燒豬頸肉 $88 配埋泰_辣醬, 肉質好嫩, 如果外面再燒脆啲就好啦。
蝦醬雞翼

蝦醬雞翼 $88 我地係叫細既, 但都竟然有八隻咁多。佢無咩蝦醬味, 反而似好入味既南乳炸雞翼。最鐘意食雞翼既我一口氣食左三隻啦!

馬來風光

馬來風光 $75 係類似泰國餐廳既馬拉盞炒通菜, 好惹味, 好夠獲氣。
胡椒蟹

胡椒蟹 $348 主角終於到啦, 以佢前幾味菜既份量黎講, 佢算細碟啦, 不過味道緊要啲! 佢有比埋膠手套同埋濕紙巾我地, 好貼心! 食既時候好方便, 因為佢啲殼已經碎左, 好容易就食到啖啖蟹肉。因為我食得好辣下, 所以我只係覺得佢胡椒味好重好香, 唔覺得佢辣。唔食得辣既媽咪一路嗌辣一路係咁食, 哈哈!
乾炒鴕鳥肉河粉

乾炒鴕鳥肉河粉 $88 佢賣相同乾炒牛河一樣, 但食落就好唔一樣啦。鴕鳥肉好淋好入味, 唔洗點咬已經分開, 好有驚喜啊!

喇沙海鮮米線

喇沙海鮮米線 $78 我既至愛黎啦, 聽舅父成日讚佢既喇沙湯底, 今日終於可以一試。海鮮有蟹柳, 魚柳同蝦仁, 仲有吸湯一流既豆卜! 佢個湯底係勁濃勁Creamy! 因為係米線所以口感好Smooth好好食! 呢個一定一定一定要叫!!

三色糕

三色糕 $38 佢既三色係椰汁, 杞子桂花同斑蘭。我覺得椰汁味好香好好食! 只係椰汁香到我食唔出斑蘭既味道啦, 唯有一層一層食啦, 哈哈!

2018-04-17
胡椒蟹
乾炒鴕鳥肉河粉
喇沙海鮮米線
2018-04-15 71 浏览
中菜 結合火候 配料 食材嘅一門煮食藝術 一道好嘅中菜堪稱一個好嘅藝術品 今日就嚟到大角咀試下一啲經典嘅中菜首先有黃金蟹 黃金嘅意思即係鹹蛋黃咁解 鹹蛋同埋蟹嘅配搭唔係新奇 一隻蟹嘅蟹膏味道同埋鹹蛋黃有啲相似 所以用鹹蛋黃去煮蟹 結合埋膏嘅味道 呢個配搭係非常之完美嘅 而呢個蟹嘅蟹肉非常之多 而且肉質新鮮細嫩 食到人停唔到口蒜香炸排骨 首先將排骨炸脆 然後加上炸左嘅蒜蓉 蒜蓉嘅香味完全滲入排骨入面 令到排骨嘅肉味更鮮 而且排骨嘅肉非常之香口惹味 要嚟送飯一流星洲炒貴刁 呢道菜同出面食嘅差唔多 不過不失

星洲炒貴刁 呢道菜同出面食嘅差唔多 不過不失

2018-04-11 64 浏览
胡椒炒辣蟹唔係新加坡先至有,香港呢個美食天堂真係要食乜都有!呢間係奧運站嘅樂天經典,坐得幾舒服,裝修幾特別,同同事或者上司嚟食飯都唔失禮!呢個胡椒炒辣蟹最好食就係過醬,蟹肉係鬆散嘅,但係好多肉,就同喺新加坡食嘅一樣!食嘅時候,佢哋都好細心提供手套!佢哋嘅海蜇頭都好好食架!傳統嘅海蜇頭係只用醋硽嘅,佢就用蒜頭,蒜味十足!除咗前菜,其他菜式都會有大中小之分,確保你唔會叫太多食唔晒,亦可以每人試小小,要多幾個款式!呢個油浸銀雪魚處理得好好,特別係佢先煎香魚嘅表皮,令魚嘅汁鎖住,外脆內亂嫩又有肉汁!呢個青芥辣炒蝦球,係我老婆必叫嘅食物,除咗好送飯,佢嘅醬汁唔會攻鼻,而且我酸酸甜甜,令人地食唔停口,賣相亦都非常之好,蟹子令咬嘅口感更加好!我哋仲叫咗個炒貴叼,夠鑊氣而且分量剛剛好,我哋四個人叫一個中型size ,都覺得好滿足!南乳羅漢齋素菜比我想像中有啲唔同,我要為會比較酸,但菜嘅鮮甜中和左之後,出奇地好食,我真係清晒架!