2017-08-12 68 浏览
Happy friday, 當然要去cafe坐下啦面積唔算大,但店內既裝修同熱情既waitress比人一種好relax既感覺。發現貓咪!!!總共有2 隻,另一隻是白色的,經常跑來跑去,這隻經常呼呼大睡,很親近人。先上的是有機蕃茄沙律,超級新鮮!很多汁!配豆腐跟松子口感一流個人非常推介這裏的燒春雞皮燒得夠脆,最重要是皮下沒有肥膏,不會感到油膩,肉質嫩滑,配沙律跟薯角,正!牛扒我們叫了5 成熟,可惜overcooked, 變了7成熟至well done呢。金沙沙冰,超誇張的,朱古力味很濃,值得一試店員親切有禮,店內又可隨時見到貓咪,CP值很高的一間cafe, 個人會再光顧
Happy friday, 當然要去cafe坐下啦

個人非常推介這裏的燒春雞

金沙沙冰,超誇張的,朱古力味很濃,值得一試

• 燒春雞
  • 我愛金莎
2017-08-11 59 浏览
今日與友人一家相聚,故此選擇了大人小朋友都喜愛的cafe,可以飲飲食食,又可以一起玩些桌上遊戲。樂園在iSquare 對面,交通方便,由地鐵站出來只需五分鐘左右。到了樂園後,發現地方比我想像中小,不過麻雀雖小,但五臟俱全,桌上遊戲應有盡有,又有兩隻可愛的小貓貓(゚∀゚) 不過牠們可能太累,不是太活潑。點餐時間到了!我們四大一小都點了不少食物。看餐牌的時候,留意到第一頁,有關餐廳的開舖目的,覺得樂園很有心,存在是為了你快樂,哈哈,所以更應支持一下。 小食拼盤 (5款) $258芝士焗青口、吉列蠔、炸魚手指、雞翼、扇貝黑松露鵝肝意大利飯黑松露和鵝肝都挺多的!而且飯粒都沾上汁液的,不會太dry鮮雜菌雞粒飯虎蝦意粉虎蝦超大隻,如果汁再多一些應該更好吃卡邦尼意粉玫瑰花茶、薰衣草花茶玫瑰花茶比薰衣草花茶的味道較濃,如果喜歡清淡的茶可以選擇薰衣草花茶。蜜桃茶棒子咖啡吃完晚餐後,準備離去之際,職員叫我們留下來,說還有一些東西給我們,我們肯定已沒有食物未到,不過仍留下來等待,因為職員很忙碌,不想打擾她,所以玩左陣貓。突然眼前漆黑一片,職員隨即捧出點了蠟燭的超巨型蛋糕到每一枱,並播出生日歌,大家一起跟著旋
點餐時間到了!我們四大一小都點了不少食物。

小食拼盤 (5款) $258
芝士焗青口、吉列蠔、炸魚手指、雞翼、扇貝
黑松露鵝肝意大利飯
黑松露和鵝肝都挺多的!而且飯粒都沾上汁液的,不會太dry
鮮雜菌雞粒飯

虎蝦意粉
虎蝦超大隻,如果汁再多一些應該更好吃
卡邦尼意粉
玫瑰花茶、薰衣草花茶
蜜桃茶
棒子咖啡
突然眼前漆黑一片,職員隨即捧出點了蠟燭的超巨型蛋糕到每一枱,並播出生日歌,大家一起跟著旋律唱出,十分有氣氛的!另外餐廳職員會送一張即影即有以供我們作留念,剛好我的朋友在數天前生日,所以把相片送給他,今天就好像一起過了一個愉快的生日會!
一枱消費滿$800會送超巨型甜品!當天在場的客人都消費滿$800,所以一同慶祝!
如果沒有消費滿$800,可以以$198的價錢品嚐這個怪獸蛋糕,其實是以威化餅、雪糕組成的,我們事先不等知道這個驚喜,所以我們最後吃不完

2017-07-18
朋友好鐘意貓貓 咁我就帶左佢黎呢間有貓嘅樓上cafe 黎到我地都好餓 叫左勁多野食😂😂係等野食嘅時候 呢到都有好多board games 可以比人玩👍🏻 3款自選小食拼盤 $178醬爆雞翼 原來係點醬食嘅雞翼 個醬酸酸甜甜 都幾開胃香草牛油焗特大帆立貝 個帆立貝都尚算大隻 牛油味我覺得可以再濃d 芝士焗有機大傘菇呢個菇真係好大 芝士勁多 唔會焗到乾曬 正👍🏻👍🏻👍🏻烤焗西班牙黑毛豬肋骨配薯角 $208個豬肋骨厚切得黎唔會靭 而且點下d 醬食都幾特別 黑松露香煎帶子刺身意大利飯 +鵝肝 $178 +38帶子煎得岩岩好 黑松露意大利飯整得幾creamy 飯嘅軟硬度適中 我地仲加左個鵝肝 煎得好好 仲好juicy👍🏻👍🏻 焦糖朱古力 榛子朱古力呢兩杯朱古力都好濃 好好飲 正👍🏻👍🏻呢度好岩一大班人上黎 玩下board games 或者貓貓😂d 貓貓仲好平易近人 會配合你 比你摸😆😆

3款自選小食拼盤 $178

焦糖朱古力 榛子朱古力
呢兩杯朱古力都好濃 好好飲 正👍🏻👍🏻

d 貓貓仲好平易近人 會配合你 比你摸😆😆
2017-08-08 111 浏览
今日去咗尖沙咀iSquare附近嘅一間樓上cafe,地點非常方面,食物質素亦非常高,最特別係有兩隻毛小孩陪我一齊食飯,見到佢哋肥嘟嘟,特別開心,難怪呢度叫樂園!介紹!呢度裝潢非常溫馨,感覺好似屋企一樣!呢度d飲品都各具特色,我地叫左呢兩杯分別係朱古力金沙同Oreo沙冰,唔會太甜,呢d日子飲真係透心涼!仲好靚tim!食物方面,我叫左香煎鵝肝黑松露意大利飯,鵝肝外皮香脆,入面軟滑,入口融化,齒頰留香!意大利飯軟硬適中,難怪每台都叫啦!我地仲叫左份燒春雞!要燒到外脆內軟並飛易事,你地睇下,鮮嫩多汁,配左兩個汁,一個係泰式辣汁,係師傅調製的,並非食脆香雞個隻汁,另一個係芝麻醬加左d特別醬汁汁,fresh又好食!大大加分!呢個地段,食物質素好,價錢都唔貴,最適合三五知己黎聚聚!玩下貓咪!(比佢玩)哈哈!
陪我一齊食飯,見到佢哋肥嘟嘟,特別開心,難怪呢度叫樂園!

介紹!
呢度裝潢非常溫馨,感覺好似屋企一樣!

終於到星期五啦忙左一個星期緊係要揾個好地方慰勞下自己啦上Openrice睇到呢間好多好評而且睇到的相都好開心啊因為我都想開心😂所以就黎左睇下有幾開心先一入到黎就見到呢個👉🏻Happyland Happy Always🌈🌈🌈加埋條彩虹令人心情好愉悅其實入到黎已經全場滿座我地好好彩甘有最後一張枱呀突然間全場熄燈原來場內有人生日全場一齊唱生日歌賀一賀佢氣氛高漲🤣🤣🤣之後見到職員好有心甘同客人拍照加分👍🏻👍🏻👍🏻野飲叫左杯-紫光睇外表已經好fresh加埋個枝試管真係好紫😍😍😍香濃既提子味加雜果薄荷葉等等。。清新怡人第一道菜黎啦係芝士豬肉釀雞翼雞翼香脆多汁芝士粉香濃跟住就係黑松露香煎鵝肝意大利飯黑松露超香鵝肝入口即溶個飯好Creamy,有咬口整體唔錯之後再黎芝士焗有機大傘菇🍄🍄🍄厚層芝士加埋個菇超級多汁Yummyyummy呢隻貓貓好乖好痴人呀仲會嗲人tim架最後佢走左了好唔捨得佢呀😭呢度有美食有貓玩有歡樂有機會一定再黎
終於到星期五啦

加分👍🏻👍🏻👍🏻
野飲叫左杯-紫
光睇外表已經好fresh
加埋個枝試管真係好紫😍😍😍
香濃既提子味加雜果薄荷葉等等。。
清新怡人

第一道菜黎啦係芝士豬肉釀雞翼
雞翼香脆多汁
芝士粉香濃
跟住就係黑松露香煎鵝肝意大利飯
黑松露超香
鵝肝入口即溶
個飯好Creamy,有咬口
整體唔錯

好唔捨得佢呀😭
呢度有美食有貓玩有歡樂
有機會一定再黎
2017-08-06 104 浏览
早前去過以貓貓為主題的餐廳,所以得知尖沙咀都有一間同類的店,已經急不及待要來打卡。一進店內,差不多坐滿了客人,走到餘下的兩個位,原來兩位貓店長正在懶洋洋的在睡覺,可愛得不得了。看過菜單,選擇可真不少,於是我們散叫了一些美食。芝士大傘菇一碟有兩隻的大傘菇,再配搭少少沙律菜。兩隻菇咬落去充滿水份,質感軟腍腍,加埋鋪响面烘得帶點焦的芝士,滑溜的帶點香口。厚燒美國安格斯肉眼扒肉眼厚厚的,很容易切開,肉質鮮嫩很來帶點陣陣在肉面的香草味。有兩款美食,當然要有兩杯飲品相伴,我們就點了兩杯熱飲 - 榛子朱古力 & 青蘋果茶。我認為朱古力的味道不錯,因為泡泡打得很滑,而朱古力味夠香濃。其實,我們一邊晉餐,周圍的三枱都係慶祝生日而來的,所以下次一大班人要揾地方的話,又多一個選擇了~

看過菜單,選擇可真不少,於是我們散叫了一些美食。

芝士大傘菇
一碟有兩隻的大傘菇,再配搭少少沙律菜。

厚燒美國安格斯肉眼扒

2017-08-01
$197.5 (晚餐)
同我男朋友係尖沙咀行完街,上咗嚟呢度出咗名有貓貓嘅餐廳,一早已經book咗唔驚無位你一個戀之花煙三文魚沙律佢嘅三文魚都唔錯幾啱做前菜。配埋啲粟米呀番茄仔啊生菜增加左口感周圍都有貓貓陪住你,佢哋會行嚟行去好得意咁樣,咁岩坐咗係我隔離訓啦呢一隻呢個芝士焗青口唔錯,青口好大隻而且佢唔會腥又有好多芝士係上邊你一個係美國厚燒安格斯肉眼扒,第一下嘅口感幾juicy,肉質都算幾軟熟呢一個價錢來講.呢一個鵝肝配黑松露意大利飯,佢同我講好大塊啊,而且好好味好香,個皮剪到脆脆地又夠油脂。意大利粉亦都好creamy, 飯粒唔會太硬我自己不嬲都鍾意偏軟身呢一杯青蘋果荔枝特飲好靚呀,佢會有啲起泡係咁衝上去架、而且入邊有好多生果又夠大杯佢撈勻左之後會變到成綠杯青色好靚!總括來講我覺得呢度真係好啱朋友上嚟一齊玩因為佢都有好多遊戲可以俾你拎過嚟玩而且嘢食質素都唔錯環境都舒服!

2017-08-03 112 浏览
今晚朋友帶我地去了一間名叫樂園的cafe,餐廳就在iSQUARE側,很容易就找到餐廳的位置。小朋友進入這間餐廳後很開心,因為看到有一個玩具櫃,而我們就被安排坐在玩具櫃側。取了層層疊玩具,我地睇過都好清潔,不像有些樓上CAFE的那麼骯髒及油膩膩的。趁著大人還沒點好菜,就跟女兒玩一會。我和朋友都點了很多食物,當中有大人小孩都愛的小食拼盤,小食我點了炸醬雞翼,日式吉列蠔,芝士焗青口,香草牛油焗特大帆立貝,炸魚手指,賣相得不錯啊! 還有主黑松露鵝肝意大利飯,雜菌雞粒炒飯,卡邦尼意粉和炭燒虎蝦蕃茄意粉。黑松露鵝肝意大利飯很美味,鵝肝也很大塊很香,炭燒虎蝦蕃茄意粉的虎蝦很大隻,很彈牙!   我們最愛吃炸魚手指,小食拼盤必定被大家清光,因為又香又脆。我們還點了特色飲品,有玫瑰蜜棗茶,蜜桃茶,薰衣草玫瑰花茶,榛子朱古力咖啡及薄荷朱古力。大家都特別喜歡飲花茶,因為材料很足,大家讚不絶口。喝完茶,我們才發現這裏有兩隻可愛的貓貓,一隻灰色,另一隻白色,牠們很乖很可愛,愛貓人仕人定會很喜歡。女兒追著白貓要摸牠,大家都要跟貓貓合照,真是開心!突然間餐廳關了燈,服務員取出一大杯雪糕出來,原來只要消費了超過800元

我們最愛吃炸魚手指,小食拼盤必定被大家清光,因為又香又脆。

突然間餐廳關了燈,服務員取出一大杯雪糕出來,原來只要消費了超過800元,而客人是當月生日就會送一杯怪獸雪糕。真是太驚喜了!

這杯怪獸雪糕由很多雪糕球及威化餅組成,就是吃它都飽了,下次朋友生日都一定要來這裏慶祝!
庆祝纪念
生日
2017-08-03 117 浏览
今夜與男友食,玩,遊 。 樓上樂園,偶爾逗逗難得撒嬌的高傲喵星人玩樂,在等候Chef's Choice (每位$168 ) 和 飲品上餐時,嘻哈比拼積木疊疊樂,食中有樂,樂載滿歸。建議的食,玩,遊旅程於下:👅第一食。遊: 牛油檸檬汁煎帶子刺身。牛油香煎味濃、微酸澀檸檬汁帶出鮮味,卻略嫌處理過於熟透。👅第二食。遊: 香煎加拿大特大虎蝦。繼帶子之後,海鮮類同伴-虎蝦延續口中鮮味;處理過於熟透留下點點遺憾。👅第三食。遊: 蟹棒。海鮮家族第三員,把鮮味永久持續。口感帶鹹。👅第四食。遊: 鹽水煮榮螺(冷盤)。前三口把陽光灑落海面的溫度全盤吸收,繼續游進深海,冷冷榮螺鎮住鮮味。👅第五食。遊: 戀之花煙三文魚。微烟熏與冷冷滋味使口中海鮮味無限冰封、永垂不朽。👅第六食。遊: 黑魚子鵝肝多士。芳香黑魚子黑夜降臨,從海上樂園,回歸人間陸地樂土。濃郁鵝肝,微烤多士,豐厚踏實。👅第七食。遊: 蒜片配香煎安格斯牛柳粒。沉實、實在是牛柳粒的象徵。配上蒜片,給予牛柳新刺激。👅第八食。遊: 烈酒煮布冧。 激烈酸味,推上味蕾頂峰!👅第九食。遊: 和風雜菜沙律。沙律清新,淡雅安然,一切回歸平靜。沾黏旁邊守候已久的南瓜醬、
今夜與男友食,玩,遊 。 樓上樂園,偶爾逗逗難得撒嬌的高傲喵星人玩樂,在等候Chef's Choice (每位$168 ) 和 飲品上餐時,嘻哈比拼積木疊疊樂食中有樂,樂載滿歸。

建議的食,玩,遊旅程於下:

👅第食。遊: 牛油檸檬汁煎帶子刺身。牛油香煎味濃、微酸澀檸檬汁帶出鮮味,卻略嫌處理過於熟透。
👅第食。遊: 香煎加拿大特大虎蝦。繼帶子之後,海鮮類同伴-虎蝦延續口中鮮味;處理過於熟透留下點點遺憾。
👅第食。遊: 蟹棒。海鮮家族第三員,把鮮味永久持續。口感帶鹹。
👅第食。遊: 鹽水煮榮螺(冷盤)。前三口把陽光灑落海面的溫度全盤吸收,繼續游進深海,冷冷榮螺鎮住鮮味。
👅第食。遊: 戀之花煙三文魚。微烟熏與冷冷滋味使口中海鮮味無限冰封、永垂不朽。
👅第食。遊: 黑魚子鵝肝多士。芳香黑魚子黑夜降臨,從海上樂園,回歸人間陸地樂土。濃郁鵝肝,微烤多士,豐厚踏實。
👅第食。遊: 蒜片配香煎安格斯牛柳粒。沉實、實在是牛柳粒的象徵。配上蒜片,給予牛柳新刺激。
👅第食。遊: 烈酒煮布冧。 激烈酸味,推上味蕾頂峰!
👅第食。遊: 和風雜菜沙律。沙律清新,淡雅安然,一切回歸平靜。沾黏旁邊守候已久的南瓜醬、或紅菜頭醬,給平靜中帶來小點綴。

芒果綠茶和蜜桃紅茶
牛油檸檬汁煎帶子刺身
香煎加拿大特大虎蝦
黑魚子鵝肝多士

2017-08-02
  • Chef's Choice
2017-08-02 76 浏览
今晚我地同朋友試新野,我地當中有小朋友又有大人,為左迎合各人的口味,揀左去CAFE,雖然樂園開咗好耐,但真係第一次去。樂園位置非常好,尖沙咀地鐵站一出行幾步路就到樓下,真方便。入到去環境都唔錯呀!幾企理,好舒服,最緊要係好乾淨。睇呢到個menu有好多選擇,我地叫咗幾個主菜,主菜有雜菌雞粒炒飯,炭燒虎蝦蕃茄意粉,卡邦尼意粉,黑松露鵝肝意大利飯,同埋叫咗小食拼盤飲品方面呢我哋就叫咗榛子朱古力咖啡,薄荷朱古力,蜜桃茶,薰衣草玫瑰花茶同埋玫瑰蜜棗茶。黑松露鵝肝意大利飯   卡邦尼意粉雜菌雞粒炒飯  炭燒虎蝦蕃茄意粉小食拼盤: 日式吉列蠔,炸醬雞翼,芝士焗青口,炸魚手指,香草牛油焗特大帆立貝蜜桃茶  薰衣草玫瑰花茶朋友話佢個女平時好揀食,但佢今日樣樣都有食,我地最鍾意食意粉,因為意粉好有口感,真係好一流水準!其餘樣樣都好味。其他人就緊係鍾意d香口野啦!不能不提佢地d花茶,落足本架!好濃架!其實呢度有好多桌上玩具玩,我地玩咗一陣啦!因為被兩隻貓咪吸引住,貓咪好可愛,好乖。今晚最驚喜就係,咁岩我朋友呢個月生日,我地又食滿左800元,所以送我地一大杯怪獸雪糕。嘩!呢杯雪糕真係super,上面雪糕,中間
樂園位置非常好,尖沙咀地鐵站一出行幾步路就到樓下,真方便。
入到去環境都唔錯呀!幾企理,好舒服,最緊要係好乾淨。
黑松露鵝肝意大利飯
卡邦尼意粉
雜菌雞粒炒飯

炭燒虎蝦蕃茄意粉

蜜桃茶
薰衣草玫瑰花茶

其實呢度有好多桌上玩具玩,我地玩咗一陣啦!

因為被兩隻貓咪吸引住,貓咪好可愛,好乖。
嘩!呢杯雪糕真係super,上面雪糕,中間有香蕉,底層有威化餅,食到我地舐舐脷。

今次真係冇黎錯,下次一定要再黎!
2017-07-31 77 浏览
知道尖沙咀有一間小朋友都好適合去嘅Cafe,今次我就同女友人一齊去試吓。入邊見到佢擺咗好多玩具喺度,亦有兩隻貓貓係到,好啱小朋友可以食嘢之前玩吓嘢食方面選擇都係西餐個啲,飲品就有啲特色野譬如佢嘅彩虹系列,亦都有一啲花茶都幾健康。三文魚新鮮配合沙律菜加上黑醋汁,令人開胃,唔錯焗青口亦都好好,青口新鮮,上面嘅芝士醬汁搞得啱啱好味幾香。安格斯肉眼扒都OK,肉汁都多有啲位夠肥,但有啲位亦比較乾,份量夠大。呢杯就係彩虹特飲入邊嘅青,非常之靚,入邊亦都有一啲生果粒,佢係青蘋果溝荔枝,好好飲總結呢間係適合大小朋友去嘅開心樂園的
三文魚新鮮配合沙律菜加上黑醋汁,令人開胃,唔錯
焗青口亦都好好,青口新鮮,上面嘅芝士醬汁搞得啱啱好味幾香。

總結呢間係適合大小朋友去嘅開心樂園的
2017-07-31 79 浏览
同男朋友黎左呢間,聞說黎呢度會有意想不到既驚喜,點知真係有!唔怪得D人話呢度GATHERING最好!男女朋友拍拖黎都係最好!叫左個2人套餐,呢個係由廚師發板的,所以唔駛諗叫咩。先睇野食相,其實每樣野都有唔同既醬點,仲編排埋食既次序,可以睇得出廚師既心思。牛柳粒炒得好香,切都個SIZE岩岩好,一粒一口。心形蝦唔單只外型美觀,仲好好食添,個味岩岩好。清新醬店員介紹話食完D油膩野再食呢個會令到個口好清新,又真係喎,好神奇!蝦頭煙三文魚食到唔太鹹既煙三文魚,實在係好難得!點旁邊既醬別有一番風味!螺肉其實重點係⋯嘩~好靚呀,唔單只D野食好食,廚師既心思係真係不得之了,能夠用食物堆放出咁靚構圖,好似畫咁既藝術品!我好鍾意呀!大家都不仿黎"驚喜"下!貓貓會不時亂入
牛柳粒
炒得好香,切都個SIZE岩岩好,一粒一口。

心形蝦
唔單只外型美觀,仲好好食添,個味岩岩好。

清新醬

蝦頭

煙三文魚
螺肉

其實重點係⋯

貓貓會不時亂入
2017-07-26
2017-07-30 93 浏览
一大班朋友聚會除了放題、火鍋,還有甚麼選擇?在香港這個繁囂的鬧市中,想找一個地方與老友聚聚舊實不容易。尤其是在下雨天,選擇更加少。這間位於尖沙咀的樓上cafe-樂園,是一個不錯的選擇。餐廳內提供了不同類型的食物,例如甜品、特飲和正餐。而餐廳內的食物都是即叫即煮,在等待食物上枱期間,我們還可以玩餐廳所提供多款不同類型的board game,為聚會中添點歡樂的氣氛。第一道菜是厚燒美國安格斯肉眼扒,肉質不但很嫩,而且咬下去還充滿了牛肉汁,配以附上的芥茉醬,別有一番風味。由於肉眼扒又厚又大塊,加上薯菜,我很快便有飽肚的感覺,所以這道菜比較適合食量大的朋友。另一道菜是香煎牛柳粒飯配黑椒汁。廚師版牛樓粒的大小切得剛好,讓我們可以一口吃掉。而黑椒汁更可以突顯出牛柳的鮮味, 加上牛柳粒很軟熟,令人回味無窮。最後跟餐加了一杯焦糖朱古力。本來以為焦糖加朱古力會太甜而且很膩,幸好這杯飲品的甜度適中,加上面頭的奶油和朱古力醬,也能算是飯後甜品的一種。
一大班朋友聚會除了放題火鍋,還有甚麼選擇?在香港這個繁囂的鬧市中,想找一個地方與老友聚聚舊實不容易。尤其是在下雨天,選擇更加少。這間位於尖沙咀的樓上cafe-樂園,是一個不錯的選擇。

2017-07-20
2017-07-27 96 浏览
「樂園」這家餐廳,我十多年前已經來過了,那時候還是在興祝好朋友的生日啦,那個「生日蛋糕」是超大杯的「怪獸雪糕」,忘了當時的價格了,只記得我們吃得相當滋味。前一陣子,好友發了一張甜品照給我,就是樂園的怪獸雪糕,突然我想再重來一下這個地方,也再吃一次怪獸雪糕。 這邊的裝潢也沒太大改變,Boardgame架的遊戲數目愈來愈多,相當吸引我的目光喔。 地方依舊,還多了兩隻可愛的貓貓,邊吃邊逗貓也是蠻有趣的。 煙腩蛋黃忌廉汁扁意粉 ($128) 沒令我失望的主菜,對於不算大食的人來說,這個主菜兩個人分其實差多的啦,因為我們還點了一份蠻大份的甜品。碟上面的Smile字樣是南瓜蓉來的,很清甜。另外,主角意粉的鹹度剛好,每一條意粉均沾滿了蛋黃忌廉汁,麵條軟硬度跟味道均恰到好處,加入煙腩後,味道不俗的,不會太膩,讓我還有胃口可以去挑戰今晚真正的主食。 怪獸雪糕 ($198) 怪獸雪糕呢,早在十多年前在這邊的時候已經食過,並一直對它念念不忘。因為今次來的主因都是它啦,為了再次嚐到這杯大得很的雪糕,可以去到幾盡。平日以澱粉質為主食的我,今次改變了,以它作為主食。龐大的杯讓人叫好,上面裝著的是六球大

地方依舊,還多了兩隻可愛的貓貓,邊吃邊逗貓也是蠻有趣的。

煙腩蛋黃忌廉汁扁意粉 ($128)

怪獸雪糕 ($198)

怪獸雪糕呢,早在十多年前在這邊的時候已經食過,並一直對它念念不忘。因為今次來的主因都是它啦,為了再次嚐到這杯大得很的雪糕,可以去到幾盡。平日以澱粉質為主食的我,今次改變了,以它作為主食。龐大的杯讓人叫好,上面裝著的是六球大雪糕球,當中款款都喜歡,曲奇碎、石板街、芒果、士多啤梨、雲呢拿,不同口味的雪糕球跟顏色為整杯雪糕添上色彩。廚師用上忌廉擠在大杯杯邊,入面更加入新鮮士多啤梨跟香蕉,儘管平日不太喜歡忌廉的我也忍不住去找找藏在忌廉裡面的水果,一口連著忌廉、水果、雪糕,也許是不錯的享受。至於埋藏在雪糕底下的是朱古力威化餅,在雪糕底下的威化餅能保持著鬆脆可口,其實是驚喜的。

雖然這杯怪獸雪並不是甚麼特別材料做的,但心思跟賣相絕對吸引到我的目光,也勾起到我的快樂回憶。呀,是的,原來食滿$800就會送怪獸雪糕,可惜今次只有兩個人,下次要是有多點人同行,就再來吧。
  • 怪獸雪糕
2017-07-26 123 浏览
約左朋友聚一聚,初時都驚驚地會好大陣貓味不過一上到去,不但無貓味,而且環境好企理,坐得好舒服!可能Lunch hour比較人少,靜靜地,傾計都幾舒服。今日上去有3隻貓咪,好得意又乾淨,有隻肥貓好跟人,又比你摸,又會望住你食野,好搞笑!之後叫左2個set lunch,牛柳粒同炒飯,好香好好味!紅豆冰又差少少,紅豆再淋D就very good 啦!「樂園」會再推介比朋友,因為一間cafe最緊要D野好食,真係要讚好
約左朋友聚一聚,初時都驚驚地會好大陣貓味
2017-07-25
  • 黑松露香煎帶子刺身意大利飯