2017-08-29 74 浏览
因為同朋友聚會嘅關係,就嚟到尖沙咀搵嘢食。為咗唔想同人哋迫,所以我哋決定去一啲樓上嘅咖啡室。朋友就帶咗去呢一間位於環球商業大廈2樓嘅樂園。呢度唔算好大,但勝在氣氛幾好。都見到有幾台有10幾人嘅朋友聚會。周圍都擺咗好多卡game,有deal,要有啤牌,有過三關等等,係一個聚會傾計嘅好地方。我哋嚟到都已經好肚餓,所以就即刻叫嘢食。我叫左香煎牛柳粒飯配黑椒汁,$128,朋友就叫咗煙腩蛋黃忌廉扁意粉,$128。香煎牛柳粒煎得啱啱好,好諗身,唔算油膩,牛味香濃,配上甜甜辣辣嘅黑椒汁,好惹味。估唔到呢個份量都算大,個飯都幾多,另外伴碟好靚。煙腩蛋黃忌廉扁意粉好重奶油香味,意粉好爽身,煙腩都煎得好香,呢度嘅伴碟真係一讚,令人增加食慾。小食就叫咗芝士焗大啡菇,好Juicy,大啡菇好多水份,焗完亦都唔覺得乾,配上芝士,有淡淡清香,好好味。飲品就叫咗樂園咖啡同埋果茶,樂園咖啡要交加$35,不過味道唔錯,好濃嘅咖啡香味,而且有幾大杯。喺呢度傾返個一兩個鐘計都唔會悶,氣氛好,而且又有遊戲,的確係一個幾好嘅餐廳選擇。

煙腩蛋黃忌廉扁意粉

芝士焗大啡菇

2017-08-22
煙腩蛋黃忌廉扁意粉
芝士焗大啡菇
2017-08-27 92 浏览
係尖沙咀好困難搵到cafe,又要搵地方傾行程。又玩下卓上遊戲。黎到呢間叫樂園,打著日日都有壓力食得滿足,玩得開心。上到去店雖然吾係好大,但都有幾枱係係到慶祝生日。之前cafe常俾人感覺食物都不太好食。但呢到吾會又有正食物,又有野玩香煎牛枊粒飯配黑椒汁。牛枊粒煎到香,肉質林而有𡁻口。飯量夠二人份。烤焗西班牙黑毛豬配薯角 焗過豬肉雖然厚但不太油而且易切,小小油脂帶出肉鮮味。飲品方面有好多特別選擇,本來想叫沙冰但見隔離枱叫了好大大杯。所以就叫了彩虹特飲,每杯7款不同特調既口味,今日選擇青:青蘋果荔枝乳酸特調。飲品一開始係白色以為上錯,只有荔枝味加水果,但原來另上一枝試管上青蘋果。好貼心,可以先飲荔枝味,先加青蘋果可以另到一次飲到二樣味。另朋友點了朱古力,不過不失。食完玩下桌上遊戲,傾下計又過一個愉快晚上。

黎到呢間叫樂園,打著日日都有壓力食得滿足,玩得開心。

另朋友點了朱古力,不過不失。

食完玩下桌上遊戲,傾下計又過一個愉快晚上。

每個香港人周五放工,大概都會去relax一下。尖沙咀或中環都是其熱門地點。如果不好杯中物,尖沙咀有一間樂園,是貓貓cafe,可能會合你心意。店子精巧,沒有梳化椅,陳設簡單但有少女感,格子櫃有board game,還有的格子裝設了貓貓的窩。筆者全位旁正好睡了隻大肥貓,貓貓完全不怕人,任摸唔嬲,繼續懶洋洋地擺著不同姿勢睡,安全感十足。廚師拍板 2人份量 每位$158現場看到很多枱有叫此款食品,於是也叫了一份。兩人份量的拍板,就如同廚師精選的小食拼盤一般,但非常講究。店員細心地教導我們整盤的吃法及先後次序後,筆者就開動了。帶子大大粒,燒得剛好,不會老,又很入味。蝦不會乾身,惹味非常。牛柳粒熟而肉嫰,配合蒜片味道豐富。刺身配合提供的醬料,吃出新滋味。鵝肝多士入口即溶,不會油膩,但加上旁邊的薈梨,味道更有所提升,襯托出回甘味道。梨薈至非常嫰柔,非常享受。整盤都有水準表現。跟主餐加的鵝肝,味道不及拍板的,但勝在大大件,超肥美!戀之花煙三文魚意粉 $148好cheese呀!!至適合愛芝士的筆者,三文魚份量多!伴勻意粉同食味道合拍。蜜桃紅茶 跟餐加$15蜜桃味濃郁,就像在喝蜜桃汁,紅茶又解膩,配搭得宜

廚師拍板 2人份量 每位$158

老闆拍板

跟主餐加的鵝肝,味道不及拍板的,但勝在大大件,超肥美!

隨主菜加配鵝肝

戀之花煙三文魚意粉 $148
戀之花煙三文魚意粉

蜜桃紅茶 跟餐加$15
蜜桃味濃郁,就像在喝蜜桃汁,紅茶又解膩,配搭得宜,筆者很喜歡。
蜜桃紅茶

彩虹特飲:紅(玫瑰柚子青檸特調) +$35
跟餐加$35就有一杯彩虹特飲,友人叫了一杯紅,看到實物後有點後悔沒有叫,因為很漂亮又好玩!試管中的紅色液體可自行倒進杯中,看到杯中物染紅,又可調節味道,既滿足視覺享受又富娛樂性。
特飲味道有點像雜果繽治,甜度可自行控制。
彩虹特飲:紅(玫瑰柚子青檸特調)

老闆拍板
戀之花煙三文魚意粉
蜜桃紅茶
彩虹特飲:紅(玫瑰柚子青檸特調)
2017-08-23 198 浏览
Happy moment, Happy Thursday, Meet you at Happy Land at TST.在一個月前已約好左好友,一齊共晉晚餐。因為知道我們中意同猫仔玩,專登嚟呢間餐廳,在尖沙咀要上樓,近isquare附近對面,北京道,一向無方向感的我,在尖沙咀近isquare 出口,算易找到餐廳。入到餐廳,睇到門口位有隻灰色猫仔,它好舒服地訓左。餐廳有很多款board games借玩㖭。侍應生安排我入座,態度好有友善,仲向我們推介餐廳的精選。我們看到menu,好懶甘決定order廚師發板,叫左我愛金莎。等左一陣,食物已嚟咗,令我地十分好奇加驚喜廚師發板的display好靚,好像一幅畫甘靚,我們細心欣賞一番,心諗如果同男朋友或閨蜜慶生,呢款廚師發板是二的之選。叫廚師發板,一定要有二人以上先至可嗌呀。如果朋友生日,可以寫上祝福字句。廚師發板大約有:~黑魚子鵝肝多士鵝肝聞到好香,入口有creamy配上魚子,味道唔錯。~牛油檸檬汁帶子带子煎香啱啱好,會煎太老,火時間控制得好仲可以鎖住水份,加上檸檬汁酸中和牛油肥膩滯感覺,令帶子鮮味更出。~紅酒浸布冧入口酸甜,配上海鮮一流。~

等左一陣,食物已嚟咗,令我地十分好奇加驚喜

廚師發板的display好靚

廚師發板大約有:
~黑魚子鵝肝多士
鵝肝聞到好香,入口有creamy配上魚子,味道唔錯。

~牛油檸檬汁帶子

~紅酒浸布冧
入口酸甜,配上海鮮一流。

~蟹棒
蟹棒好味,會出現好"琳"感覺。

~冰凍螺肉
螺肉口感有爽口鮮甜。

~蒜片安格斯牛柳粒
由於我唔好牛關係,朋友的評語是不太硬,入口即溶感覺,配上清新醬,令牛柳粒十分夾。

~特大開邊虎蝦
以display而言,呈心形狀,可見廚師的心思,有色香味美的呈現,入口蝦味好濃,蝦肉好彈牙,唔點醬有鮮味,加上醬汁又有另外一種滋味。

~清新沙律
廚師發板display,加上靚靚乾花和新鮮沙律,好像一幅畫甘,沙律可以解油膩感。

~我愛金莎
有一粒金莎在上面,味道好,不會太甜。

十分滿足的dinner。

樂園happy land,覓食之樂園,找到温暖的聚餐地方,令平時大壓力的香港人加加油油,舒緩一下壓力的好地方。

樂園門口招牌,上樓餐廳,坐得舒服

餐廳環境

枱上有糖果食

好温暖的地方

餐廳坐得舒適,柔和的光線

2017-08-22 91 浏览
同朋友去到尖沙咀搵嘢食,咁啱呢係上網見到依間野,睇落個環境唔錯所以未過嚟試吓,因為見到都幾多好評。平日其實都唔算太多人,不過地方唔算太大早就book定位。佢裏面嘅裝飾佈置幾靚,幾啱影相打卡傾計。佢裏面都好多遊戲,咁就啱晒一大班人一齊過嚟玩啊。呢個呢就係佢嘅餐牌,咁其實佢嘅選擇都算多架,咁價錢都OK嘅係尖沙咀,佢仲有一啲套餐揀嘅,係會平啲因應個人需要啦。《我愛金沙 》$60 跟餐會平啲我见评语都好多人都叫呢个,咁佢现实睇呢佢都系几高,幾靚,咁食落其實唔算太甜,不過依個呢影相就真係好靚。《芝士猪肉酿鸡翼》$78咁我見佢個幾特別所以就叫左佢,咁佢份量有四,無骨,啱晒我易啲唔鍾意食骨既人,仲有個泰式辣醬俾你點。《美國安格斯肉眼扒》$208一個我覺得都好唔錯,叫咗五成熟,黎到個時熱辣辣唔錯,去買醬汁食一流。《黑松露香煎鵝肝意大利飯》$188呢個好香,好多磨菇,好足料,連埋鵝肝食好正,個鵝肝煎得岩岩好,好鐘意個伴碟,靚到似一幅畫。<原隻燒春雞>聽講係佢哋剛推出,原隻咁樣燒,即叫即整,肉質幾滑,佢配汁有少少似啦泰式嗰啲。總括來講,一間環境同服務方面係唔錯,食物質素亦都唔差,價錢屬於中

佢裏面都好多遊戲,咁就啱晒一大班人一齊過嚟玩啊。

《我愛金沙 》$60 跟餐會平啲

《芝士猪肉酿鸡翼》$78

《美國安格斯肉眼扒》$208

《黑松露香煎鵝肝意大利飯》$188

<原隻燒春雞>
原隻燒春雞

總括來講,一間環境同服務方面係唔錯,食物質素亦都唔差,價錢屬於中等,幾適合一班朋友來聚會。

外卖自取
  • 我愛金莎
2017-08-22 127 浏览
之前上網見到呢間cafe,已經覺得好靚架啦,見到嗰啲食物有呢環境都唔錯,咁就帶屋企人拉試吓,等佢哋開心啲。入邊嘅環境都幾好,裝修佈置得幾靚,不過呢就位置唔算太多,如果去之前呢就最好book定位,咁就唔係食白果啦。佢啲椅子都好靚架,花花圖案,好似窗簾到用云,感覺呢就真係好似樂園,返返去細細個嘅時候。嗰度呢除咗好多遊戲玩之外呢,仲有兩隻貓貓,咁嗰日去佢哋兩個喺度瞓咗覺,不過唔緊要啦都好可愛。咁樣啲座位都擺得好靚呀,仲有糖食。話說個侍應哥哥嘅好人,都會推薦好食嘅嘢俾我哋。我愛金沙 $60咁首先去咗一杯野飲先啦,當然啦我係比佢嘅樣吸引左啦,咁依個呢呃like打卡係一流嘅,當然佢嘅味道亦都係唔錯啦。芝士豬肉釀雞奕 $78因為個雞翼,佢個雞翼都好好味,裏面就拆咗骨,方便食用。原隻燒春雞 $298侍應哥哥特意推薦,佢話係新推出嘅原隻燒春雞,即叫即整,咁食嗰個味道真係幾正,肉質好滑。黑松露香煎鵝肝意大利飯 $188意大利飯嚟係幾好食嘅,咁佢嘅伴碟好靚呀,上面嗰個係鵝肝,食落去都好好食,咁啲飯裏面呢就有蘑菇嘅。美國安格斯肉眼扒 $208咁呢個彭呢我要左五成熟,咁我覺得啱啱好,咁我鍾意食佢嗰啲汁,配埋薯條

咁樣啲座位都擺得好靚呀,仲有糖食。
話說個侍應哥哥嘅好人,都會推薦好食嘅嘢俾我哋。

我愛金沙 $60

芝士豬肉釀雞奕 $78
因為個雞翼,佢個雞翼都好好味,裏面就拆咗骨,方便食用。
芝士豬肉釀雞奕

原隻燒春雞 $298

黑松露香煎鵝肝意大利飯 $188

美國安格斯肉眼扒 $208
咁呢個彭呢我要左五成熟,咁我覺得啱啱好,咁我鍾意食佢嗰啲汁,配埋薯條。

怪獸雪糕
怪獸雪糕 $198
咁呢佢呢只要滿$600就送一個超級巨大嘅雪糕,啱晒一堆朋友嚟食,佢影相打卡都好靚。

整體來講,環境真係一流啦,啱晒啲朋友一齊聚會,食物質素方面呢都唔錯,值得再嚟試吓。
2017-08-08
芝士豬肉釀雞奕
  怪獸雪糕
2017-08-20 89 浏览
今日我兩個fd 帶左我去happyland 樂園慶祝生日。原因係我朋友知道我鐘意貓,但我屋企又唔養得,於是我懷著興奮既心情入去餐廳。由於我其中一個fd 要遲黎,所以叫左d 小食先 一開頭叫左3款,後尾朋友再叫多2款 日式雞軟骨豬肉棒餃子&芝士豬肉釀雞翼兩款我都好鐘意,推介我覺得兩款唔使用醬料都好好食。 同埋中間d 菜係送既,我本身唔太好蔬菜之類,但呢個有d 芝麻醬係上面,好fresh 好好味 芝士焗有機大傘菇 & 香草牛油焗特大帆立貝帆立貝我有d 想再encore 多次,因為我真係好中意牛油個隻香味。 推介日式吉烈蠔我好怕炸野係因為有d 餐廳會炸到好油,但呢家既吉烈蠔我接受到 彩虹特飲-紫顧名思義,有7隻顏色,由於我有選擇困難,所以朋友幫我簡左紫色,下次我想試埋其他提子汁份量可以按自己口味加,下面個張係加左少少個陣影。下面呢張係加晒提子汁。我覺得加晒都ok 我係曲奇大王 - 呃like 一流 黑松露香煎鵝肝意大利飯意大利飯+黑松露+鵝肝呢個配搭真係我既至愛,如果餐廳有 我一定會點,無令我失望,個意大利飯好好食,推介 流心芝士蛋我自己本身好鐘意蛋 呢個餐好似all day breakf

由於我其中一個fd 要遲黎,所以叫左d 小食先
一開頭叫左3款,後尾朋友再叫多2款

日式雞軟骨豬肉棒餃子&芝士豬肉釀雞翼

兩款我都好鐘意,推介

我覺得兩款唔使用醬料都好好食。

芝士焗有機大傘菇 & 香草牛油焗特大帆立貝

日式吉烈蠔

彩虹特飲-紫

提子汁份量可以按自己口味加,下面個張係加左少少個陣影。

下面呢張係加晒提子汁。我覺得加晒都ok

我係曲奇大王 - 呃like 一流

流心芝士蛋

我自己本身好鐘意蛋

呢個餐好似all day breakfast 甘,有蛋,有煙肉,有腸同薯條,好豐富

2017-08-16
  • 彩虹特飲
  • 流心芝士蛋
  • 小食拼盤
2017-08-20 65 浏览
今日由旺角捉小精靈捉出尖沙咀~捉到好多鯉魚王返正題出到尖沙咀搵到哩間食西餐+有貓玩既樓上cafe^^適合一班朋友或者愛貓人士聚餐地點一啲都唔難搵,就係isquare嘅斜對面門口貼有好多報導^^ 新假期都有報導過佢哋每臺設有一瓶糖走時我都攞左一粒啊~店舖走家居溫馨feel~ 坐低之後有一種好似返咗屋企嘅感覺,十分放鬆重點黎啦!店入面2隻貓貓一D都唔怕陌生人,任摸唔嬲,不過我就無去抱佢地啦,因為剛好去到2隻都訓緊花茶極之推薦好香花味,而且味道唔會好怪,飲落好舒服男朋友點既凍飲,上面有一整粒金莎朱古力, 放上檯面超級豪華!!!!下面既朱古力沙冰好透心涼 不過飲曬成杯其實都幾飽鵝肝意大利飯,我另外加錢要多咗一塊 my favorite~ 啲鵝肝油配上意大利飯,超級邪惡啊!不過我鍾意店舖新推出嘅燒春雞 香草醃料的味道剛好, 不會太濃烈, 而且雞肉烤得外脆內嫩 撕開雞肉時裏面還會滴出雞油2個正餐再加2杯飲品$500左右,真心覺得好抵~有點兒可惜就是貓貓一直在睡覺
今日由旺角捉小精靈捉出尖沙咀~捉到好多鯉魚王

返正題
出到尖沙咀搵到哩間食西餐+有貓玩既樓上cafe^^
適合一班朋友或者愛貓人士聚餐

地點一啲都唔難搵,就係isquare嘅斜對面

門口貼有好多報導^^ 新假期都有報導過佢哋

每臺設有一瓶糖
走時我都攞左一粒啊~

花茶極之推薦
好香花味,而且味道唔會好怪,飲落好舒服

不過飲曬成杯其實都幾飽

鵝肝意大利飯,我另外加錢要多咗一塊

店舖新推出嘅燒春雞
香草醃料的味道剛好, 不會太濃烈, 而且雞肉烤得外脆內嫩
撕開雞肉時裏面還會滴出雞油

2017-08-19 63 浏览
與朋友即慶約食飯,這次試試光顧樂園。桌上放了一樽曼樂珠糖果給客人吃。我們2人點了炭燒虎蝦蕃茄汁扁意粉、煙肉蛋黃忌廉汁扁意粉、明太子泡菜釀雞翼、薄荷朱古力和熱情果紅茶。炭燒虎蝦扁意粉的賣相頗為吸引,份量看似也不少。虎蝦果然大大隻,而且還有2隻呢!只要用餐具輕輕扯開蝦殼,便能直接食到蝦肉,廚師真的好細心蕃茄汁扁意粉味道酸甜,意粉夠彈牙。煙肉蛋黃忌廉汁扁意粉,每條意粉也平均地沾滿醬汁,非常creamy;而煙肉的份量也不少,咸度適中。明太子泡菜釀雞翼一份有4隻,配上泰式辣醬和沙律。雞翼帶有微微泡菜辣味,明太子的口感分明,不能吃太辣的朋友也可一試。上星期在日本天天也吃冰,quota已經用盡了,惟有點走冰的熱情果紅茶。熱情果紅茶味道酸酸甜甜,很解渴。薄荷朱古力的甜度適中,薄荷中和了朱古力的甜味,再攪勻cream,味道不錯樂園裡面有2隻貓貓,一灰一白,完全不怕人,有時會在店內走來走,好可愛呢
與朋友即慶約食飯,這次試試光顧樂園。

桌上放了一樽曼樂珠糖果給客人吃。

炭燒虎蝦扁意粉的賣相頗為吸引,份量看似也不少。

蕃茄汁扁意粉味道酸甜,意粉夠彈牙。

明太子泡菜釀雞翼一份有4隻,配上泰式辣醬和沙律。

2017-08-15
2017-08-17 77 浏览
離開左校園,好耐都冇去過樓上cafe 玩board game今晚師妹約食飯,佢揀左係尖沙咀既呢間cafe, 佢之前黎過,話可以傾下計玩下。叫左野食未黎之前先玩下games其實店入都有幾多款遊戲,心臟病、說書、大富翁等等。但我地得兩個人,就揀左四連環玩....兒時玩意😄😄玩左一陣飲品到我叫左金柑檸檬綠茶,師妹叫左特別調製飲品-黃色店員特地教佢先落1/3 杯testtube 調味,唔夠再落跟住到小食拼盤 冇記錯好似$178 任揀3款揀左明太子泡菜雞翼、吉列蠔同埋牛油焗元貝主菜叫左香煎鵝肝什菌意大利飯鵝肝好厚身😋 意大利飯味道好好👍🏻食完繼續傾計同玩今次玩層層疊最後竟然見到兩隻🐱🐱好可愛又唔怕人

叫左野食未黎之前先玩下games

玩左一陣飲品到

我叫左金柑檸檬綠茶,師妹叫左特別調製飲品-黃色
店員特地教佢先落1/3 杯testtube 調味,唔夠再落

跟住到小食拼盤
冇記錯好似$178 任揀3款
揀左明太子泡菜雞翼、吉列蠔同埋牛油焗元貝

主菜叫左香煎鵝肝什菌意大利飯

好可愛又唔怕人

2017-08-15
  • 小食拼盤
2017-08-16 77 浏览
樂園cafe一向風評很好,今天跟朋友到店吃吃。六時進店,可能時間尚早,客人不多,竟有貓貓主動走到旁邊的六人檯,異國短毛小貓非常可愛,而且不怕人,cafe環境令人舒適放鬆。Cafe提供不少 card game,非常適合朋友聚餐。Special menu 新產品原隻燒雞,份量十足,沙律菜、薯角、檸檬伴碟。雞肉外皮烤得微脆,內裡保留了肉汁,雞肉嫩滑,香草味出,讚。即叫即燒,雖然要等30分鐘左右,但非常值得,而且數量有限喔。三種燒雞醬汁,風味各異,誠意十足。黑松露香菇意大利飯,意大利飯顆粒飽滿,有嚼勁與米香,忌廉汁厚稠而與飯融為一體,烹煮時間拿捏恰當。黑松露有礦物香,與香菇搭配,有濃濃的菌類特殊香氣。薰衣草玫瑰花茶,賣相淡雅,透明茶壺下有小蠟燭,非常精緻,視覺享受花茶濃濃薰衣草香,暖暖的花茶飲後予人放鬆之感。蜜桃茶甜味適中,適合夏日。可愛的貓貓,你是小店員嗎?整體用餐體驗不錯,店員服務殷切,會再來喔。
,而且不怕人,cafe環境令人舒適放鬆。

Cafe提供不少 card game,非常適合朋友聚餐。

三種燒雞醬汁,風味各異,誠意十足。

花茶濃濃薰衣草香,暖暖的花茶飲後予人放鬆之感。

蜜桃茶甜味適中,適合夏日

可愛的貓貓,你是小店員嗎?

整體用餐體驗不錯,店員服務殷切,會再來喔。

2017-08-16
2017-08-15 74 浏览
一入到去 貓店長已經出黎歡迎我 行來行去叫我同佢玩 不過我真係太餓啦 我要叫左野先 第一樣樣嘅係我愛金莎 真係嚇死我 咁大杯一個人點飲得晒呀 好彩叫一杯2份飲咋 (不過最後2個人都飲唔晒呀) 我愛金莎(特濃金莎朱古力雪冰) 原價$78 跟餐叫只係加$45 抵飲好多 杯飲品好高 Double size真係比你慢慢飲 慢慢坐 慢慢玩 最高放一粒粒金莎加小小彩虹朱古力 朱古力味好濃 但又唔會好甜 Wah.. 有得食啦 芝士豬肉釀雞翼 芝士原來就係上面灑D芝士粉 如果係係入面起絲就更好了 配我最愛嘅泰式辣醬 醒胃呀! 香煎牛柳粒飯配黑椒汁 好大碟 飯同牛柳粒都好多 牛柳唔會太韌 配上秋葵片、蕃茄、士多啤梨及芒果粒 以為樓上café唔會用太好嘅牛 我錯了 早知叫牛扒啦 虎蝦意粉比香煎牛柳粒飯更出色 食完個飯已經好飽 飲恨點解唔早D出場 個2隻蝦真係燒架 脆口彈牙又野味 好彩扁意粉係用茄醬 如果唔係我實食唔晒啦 食到飽飽 店員好醒目幫我收晒D食具同碟 我可以玩我身後嘅小遊戲Lu 後記: 雖然係好飽 但係都覺得自己蠢左無加$38叫一份鵝肝
一入到去
貓店長已經出黎歡迎我
行來行去叫我同佢玩

不過我真係太餓啦
我要叫左野先

第一樣樣嘅係我愛金莎
真係嚇死我
咁大杯一個人點飲得晒呀
好彩叫一杯2份飲咋 (不過最後2個人都飲唔晒呀)

我愛金莎(特濃金莎朱古力雪冰) 原價$78

醒胃呀!

好大碟
飯同牛柳粒都好多
牛柳唔會太韌
配上秋葵片、蕃茄、士多啤梨及芒果粒
以為樓上café唔會用太好嘅牛

我可以玩我身後嘅小遊戲Lu

後記:
雖然係好飽
但係都覺得自己蠢左無加$38叫一份鵝肝
  • 我愛金莎(特濃金莎朱古力雪冰)
  • 虎蝦意粉
係朋友約左係尖沙咀行街 一時迷茫唔知食乜好就決定random去一間最近我地既餐廳結果就遇上左樂園呢間高質餐廳一入到黎就有種cafe既感覺 又有boardgames玩然後個setting亦都好舒服好colorful點點下菜既時候 仲會有隻貓仔周圍走黎走去 係你隔離訓教咁即刻有種好治療既感覺!我同朋友就叫左一個 松子仁有機蕃茄豆腐沙律 明太子泡菜釀雞翼 黑松露香煎鵝肝意大利飯 同我愛金莎松子仁有機蕃茄豆腐沙律真係好適合係夏天食 街出面真係好熱 成身流哂汗 結果一食呢個沙律係真係由心而發地解涼 同埋因為加埋d胡麻醬既味道即刻開哂胃完全同個朋友係食到停唔到 好想再叫多盤食而家諗返都有d肚餓明太子泡菜釀雞翼一見到就即刻決定要點因為平時都唔係好識整所以一出街見到有釀雞翼就會毫不猶豫咁點菜果然呢次都無令我失望一上菜已經聞到佢煎得好香 個外型亦都好吸引食落去啖啖肉 忍唔住求朋友讓多一齊俾我食 結果係四隻黎講我都食左三隻哈哈黑松露香煎鵝肝意大利飯一上菜既時候 我同朋友都覺得好驚喜平時出面餐廳既鵝肝都好細塊 但呢一個真係好大舊 然後佢又煎得好香一食落去真係有好濃厚既香味 平時食一啖就無既鵝肝而言呢一個既s
點點下菜既時候 仲會有隻貓仔周圍走黎走去 係你隔離訓教咁
即刻有種好治療既感覺!

完全同個朋友係食到停唔到 好想再叫多盤食

黑松露亦唔係得dd 而係一大堆係個鵝肝上面
基本上我同朋友要二人合力先可以完成到
如果一個人食就可能適合d大胃既朋友或者要take away
所以overall而言佢呢個主菜既性價比真係好高
如果大家黎食真係要試下呢個main dish!

而我愛金莎係老闆最愛
個陣仲以為係一杯朱古力冰沙加粒朱古力
點知佢一上既時候同朋友忍唔住同一時間嘩左出聲
佢除左金莎之後佢個朱古力冰沙上面仲有一個目測10cm高既冰沙
真係物有所值同朋友一見到都即刻筆幾啖黎食

成餐飯既苦惱就係到底食邊度先hahahahaha
係幸福既苦惱
2017-08-14
相信好多80、90後都有去過樓上Cafe,一班朋友吹水hea下,叫上一杯夢幻飲品,一個小食或是一份正餐,這就是一個美好聚會。Cafe最吸引人的地方想必是不會驅趕,無限坐這點。好多時朋友,情侶都愛在這種店打發時間。樂園就是一間包含Board game、包含貓咪的包含貓咪的Cafe。喜歡玩遊戲的可以來,喜歡貓咪的可以來,喜歡吃喝的同樣推薦你來喜歡吃喝的同樣推薦你來~XD(每桌都有糖果可以免費吃~)雖然有二人餐,不過還是決定散叫。因為想要吃牛扒😋厚燒安格斯肉眼~~味道不錯哦,而且肉厚,啖啖滋味~另外點了一個黑松露香煎鵝肝意大利飯。鵝肝煎得剛剛好,吃到嫩嫩的口感,好香口,好正~!!!意大利飯亦濕度適中。飲品方面,我要了一個我要了一個cafe必點,可以飲很久的茉香綠茶。這個有火一直溫著,所以能夠一直熱熱的,不過怕茶變得太濃的,可以在茶味夠了的時候,把茶壺取離保溫臺。休閒地坐著殺時間推薦來這,如果鄰桌是一大幫朋友聚會,可能會有一點點熱鬧,但想要靜一點環境就要看運氣了~😁
相信好多80、90後都有去過樓上Cafe,
一班朋友吹水hea下,叫上一杯夢幻飲品,
一個小食或是一份正餐,這就是一個美好聚會。

Cafe最吸引人的地方想必是不會驅趕,無限坐這點。
好多時朋友,情侶都愛在這種店打發時間。

樂園就是一間包含Board game、
包含貓咪的包含貓咪的Cafe。
喜歡玩遊戲的可以來,喜歡貓咪的可以來,
喜歡吃喝的同樣推薦你來喜歡吃喝的同樣推薦你來~XD

(每桌都有糖果可以免費吃~)

雖然有二人餐,不過還是決定散叫。
因為想要吃牛扒😋厚燒安格斯肉眼~~
味道不錯哦,而且肉厚,啖啖滋味~

另外點了一個黑松露香煎鵝肝意大利飯。
鵝肝煎得剛剛好,吃到嫩嫩的口感,好香口,好正~!!!
意大利飯亦濕度適中。

飲品方面,我要了一個我要了一個cafe必點,
可以飲很久的茉香綠茶。
這個有火一直溫著,所以能夠一直熱熱的,
不過怕茶變得太濃的,可以在茶味夠了的時候,
把茶壺取離保溫臺。

休閒地坐著殺時間推薦來這,
如果鄰桌是一大幫朋友聚會,可能會有一點點熱鬧,
但想要靜一點環境就要看運氣了~😁
  • 黑松露香煎鵝肝意大利飯
2017-08-12 80 浏览
朋友推薦,一早已訂位,所以不需等候,更不怕沒位。一到門口,即見大大幅牆圖,幾吸引,入內見到擺設、裝潢都經設計的。好快店員給予餐單,價格合理,不貴叫左一小食:芝士焗菇,如圖所見,大大件菇,上層鋪滿厚厚芝士,好吸引,切開後可見,整個菇是被芝士包圍本以為會好膩,但食落只覺芝士香、濃!內夾煙肉,增加口感,菇焗得剛好,不會好乾!值得一試身邪惡鵝肝意大利飯:大大件鵝肝,10分吸引!鵝肝外層煎得很香,內裏保持鵝肝質地,軟軟的加上香草令鵝肝味道更出眾!意大利飯炒得不錯,配上特製嘅醬汁,好食叫咗玫瑰蜜棗花茶:花茶有驚喜,好香玫瑰味,飲落又有蜜糖味,少甜、清香,不錯👍烤燒春雞:半隻份量,唔該外層烤得很香,但保持雞嘅肉質,用左特制醬料,幾特別!配菜沙拉好清新!此處特別之處:可愛猫咪四處留,食客食的期間可見猫咪在旁:睡覺
朋友推薦,一早已訂位,所以不需等候,更不怕沒位。

好快店員給予餐單,價格合理,不貴

叫左一小食:
值得一試身

邪惡鵝肝意大利飯:
加上香草令鵝肝味道更出眾!
意大利飯炒得不錯,配上特製嘅醬汁,好食

叫咗玫瑰蜜棗花茶:
花茶有驚喜,好香玫瑰味,飲落又有蜜糖味,少甜、清香,不錯👍

烤燒春雞:

2017-08-07