2017-11-24 80 浏览
店內有兩隻肥肥的貓,但當天只見一隻,波波很乖巧,應該見慣大場面。香煎帶子意大利飯是即叫即整,溫度是值得讚賞,熱烘烘的精心製作,帶子煎得剛好,意大利飯味道亦不會太濃烈,份量都足夠1.5人份量。另外叫了3個小食,醬爆雞翼、炸魚條和大菇。醬爆雞翼本來以為內有乾坤,但原來什麼都沒有,哈哈!另外炸魚條,滿心期待會唔會有芝士但原來都沒有。大菇令人非常意外,juicy 又熱辣辣,極度推介!一定要食呀!再叫左個蕃茄大蝦意粉,味道亦是沒有令人失望!依舊保持溫暖和水準。見今日做緊燒春雞推介亦點左半隻,味道唔錯,但有少少辣,用新鮮既焗薯仔取替薯條比較健康。叫左杯本店推介,金莎沙冰甘,味道唔甜,但建議兩個人share一杯,一個人飲實在太heavy。後來老闆問我地有冇人生日,我們剛巧消費滿800元會送一個怪獸雪糕。令呢個晚餐錦上添花呀! 十球雪糕:紅豆、抹茶、芝麻、芒果、曲奇、朱古力、乳酸、藍莓、草莓、一堆威化餅。係令人驚喜🤩 本來等左好耐遲遲未上,原來老闆會一次過上,熄燈再唱生日歌,氣氛樂也融融,聚會等好推介。如果兩個人慶祝生日都有生日set當日見到都好吸睛👀

2017-11-22 78 浏览
一直都想再嚟食呢間cafe💁🏻因爲佢2隻貓貓都好可愛,今日好好彩仲坐係貓貓訓覺嘅隔離✌🏻✌🏻先點左個虎蝦番茄意粉($148)🦐 虎蝦大大隻,幾彈牙😃番茄意粉小小酸,幾開胃🍅入面仲有好多燈籠椒👍🏻👍🏻 之後叫多個黑毛豬扒配薯角($208)🙌🏻 豬扒幾大塊,肉質夠嫩😋 薯角都幾多,油左小小😃 加左15蚊要熱嘅熱情果茶,酸酸甜甜,都幾好飲🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️ 貓貓真係好肥好得意❤️❤️
一直都想再嚟食呢間cafe💁🏻

貓貓真係好肥好得意❤️❤️
2017-11-22 132 浏览
今次同屋企人去食飯,Book左7點半。其實之前都黎過既啦,覺得吾錯咪再黎試下。裝修其實都幾靚,有主題的,通常都係啲花花云啊,顏色都比較色彩繽紛,同餐廳個名一樣樂園。店入面有二隻貓,其實入到去都冇咩貓味,好乾淨。不過啲貓咪成日喺度瞓覺,不過有時候呢都會行來行去。😻😻今次就特登去試這一個😻<食物畫>二位起先order我哋今次叫左呢個都係兩人的份量💕$188 for one 佢可以俾你寫字 係上面...影相一流架🙆🏻🙆🏻裏面好多元素,有煙三文魚,帶子,鵝肝,牛柳粒...都真係幾靚💕💕不過真係要趁熱食架!烤西班牙黑毛豬肋骨配薯角 $208呢個呢份量好充足,燒得啱啱好,仲有肉汁喺裏面,配埋裡面個汁,酸酸甜甜咁,好開胃😻💕香煎牛柳粒飯配黑椒汁 $128原本覺得都係普普通通,但係呢食落牛柳粒都係好好食,好嫩滑,配埋個黑椒汁呢就一流啦!煙腩蛋黃忌廉汁扁意粉 $128食落好creamy,好好食啊!佢整得個外觀都好靚,影相一流啊😆😘小食拼盤三款 $178 芝士焗青口 有5隻焗上去啱啱好唔會話太窿,配埋芝士呢一流呀。吉列蠔炸得岩岩好,外脆內軟,一啲都冇些腥味架😻炸餃子我鍾意佢每一個都會有啲菜
今次同屋企人去食飯,Book左7點半。
其實之前都黎過既啦,覺得吾錯咪再黎試下。

今次就特登去試這一個😻<食物畫>二位起先order

香煎牛柳粒飯配黑椒汁

煙腩蛋黃忌廉汁扁意粉 $128
煙腩蛋黃忌廉汁扁意粉

小食拼盤三款 $178 芝士焗青口
有5隻焗上去啱啱好唔會話太窿,配埋芝士呢一流呀。
芝士焗青口

吉列蠔
炸得岩岩好,外脆內軟,一啲都冇些腥味架😻

炸餃子
我鍾意佢每一個都會有啲菜喺度,整得啱啱好熱辣辣的最舒服。

朱古力
都幾好飲,上面有啲cream 係到!

飲落去幾好飲解油脂!😆

香煎牛柳粒飯配黑椒汁
煙腩蛋黃忌廉汁扁意粉
芝士焗青口
2017-11-19 80 浏览
難得同朋友一齊準時收工,就約左夜晚搵個地方食個飯傾下偈,朋友同我都好中意貓,就揀左呢間有兩隻可愛貓貓嘅餐廳—樂園😍😍👍🏻餐廳裝修好有心思,牆上有一個好大好吸睛嘅七彩顏色嘅彩虹❤❤,最特別係廚房外的玻璃窗旁插滿一枝枝五顏六色嘅波板糖,充滿快樂、童真嘅感覺,果然固名思義,係一個令你快樂嘅—樂園啊!!🤗🤗先嚟一個黑松露香煎鵝肝意大利飯,一上菜見到塊又大又厚嘅鵝肝認真將我地嚇呆,鵝肝煎得十分香脆,外脆內軟,每一啖都帶有陣陣油香味,一口鵝肝,一口意大利飯,兩者配合得天衣無縫,黑松露嘅味道亦都好出位,各有各精彩😋😋再嚟一個厚燒美國安格斯牛扒,好大塊嘅安格斯牛扒,賣相極為吸引😍😍😍牛扒旁仲有香脆薯角做伴碟,份量十足👍🏻👍🏻牛扒燒得香嫩,咬落爽口而不韌,入口肉汁豐富,配上黃芥辣一齊享用,味道層次進一步提升🤤🤤薯角同樣殊不簡單,即叫即炸,上菜時熱辣辣,外脆內軟,回味無窮🤗🤗飲品就叫佐我最愛嘅薄荷朱古力,薄荷類嘅飲品從來都係我嘅首選🤣🤣,朱古力甜度適中,甜而不膩得嚟帶有陣陣清涼嘅薄荷味,薄荷加朱古力,配搭一流👍🏻👍🏻甜品我地試左餐廳好出名嘅怪獸雪糕,點菜時老闆娘話我地好幸運,雪糕剛剛出咗version 2

甜品我地試左餐廳好出名嘅怪獸雪糕,點菜時老闆娘話我地好幸運,雪糕剛剛出咗version 2,加入咗好多新元素❤,哇,一上枱,雪糕有成個人頭噤大,好誇張啊😱😱雪糕底層舖咗脆口嘅朱古力味威化,餅底上面就有九種唔同味道嘅雪糕,當中仲有我最愛嘅綠茶同紅豆味雪糕😍😍綠茶味香濃,質感幼滑,綠茶嘅甘香同威化嘅甜味簡直係perfect match😛😛,
唔止威化,仲有可可脆片、香蕉、棉花糖,全部配料都同雪糕好夾,最特別係插住兩枝搶眼嘅波板糖,見到都唔捨得食啊🙈🙈老闆娘話會按照對象放唔同類型嘅波板糖,望一望隔離枱,整比小朋友嘅係卡通公仔,店主好有心思啊!😆😆
好味又可以用嚟慶祝,賣相吸引,五顏六色,最啱一班中意影相嘅女士們,一邊食雪糕,一邊欣賞雪糕嘅設計,絕對係值回票價👍🏻👍🏻
每次去樂園都有新驚喜,環境舒服仲有貓貓陪住你食,菜式不斷推陳出新,富創意又有新鮮感,未試過嘅你一定要去試下❤❤
三五成群既聚會,cafe當然係首選!有埋貓簡直係perfect!!!有咩推介???都係靠openrice!商業大廈入邊既cafe,同平時旺角既有點唔同,可能係大廈格局問題吧!6點都係齊左3個,入去坐住先~一入門口就見到有個大木架,上邊全部都係boardgame,目測卡牌種類多而且齊全,夠哂我地玩!右邊係廚房位,雖然唔係開放式,但你八掛的話都可以望下入去,見到廚師處理食物的!餐廳既格調比較簡單,用既色調都比較淡,如果俾我形容,我會形容係小朋友playroom既感覺廢話少講!!趁人少少,享受下同主子玩既時光店入邊有兩隻貓,兩隻都好乖!!!一隻訓緊一隻周圍行緊佢地可以話係任摸唔嬲!!即使唔俾你摸,最多都係自己走開,唔會咬人唔會喵你有幸抱左佢地一陣白貓瘦d輕d,鐘意人r佢下巴灰貓有點肥,最唔鐘意人抱可能佢都肚餓想食飯了到佢地食飯,我地都人齊了,我地都落單準備開餐!餐廳都有唔少小食,沙律,飯,意粉類,但我地人多,所以都主要睇多人既set開心樂園餐其實係唔錯既選擇!可惜d野唔係個個岩食,有d唔食魚雞,有d唔食豬牛,點揀好!?店員見我地唔識揀,推介我地試廚師發板!食物種類多之餘,又可以全部人shar

6點都係齊左3個,入去坐住先~

廢話少講!!趁人少少,享受下同主子玩既時光

店入邊有兩隻貓,兩隻都好乖!!!一隻訓緊一隻周圍行緊
有幸抱左佢地一陣
白貓瘦d輕d,鐘意人r佢下巴
灰貓有點肥,最唔鐘意人抱

可能佢都肚餓想食飯了

到佢地食飯,我地都人齊了,我地都落單準備開餐!

店員見我地唔識揀,推介我地試廚師發板!
食物種類多之餘,又可以全部人share,唔會太貴,睇完都覺得幾經濟實惠

最後揀左兩款主業同兩人份廚師發板!
真係一大塊板!上邊既裝飾擺設都好靚好有心思!

一上到店員仲每款食物同我地介紹一次

happy gathering!
戀之花煙三文魚,蟹棒,鹽水煮榮螺
煙三文魚應該加左少少檻欖油,食到比較香口之餘,仲有滅滅既咸香
蟹棒比較普通
榮螺切成薄片,但螺肉仍然彈牙,冇失去口感

牛油檸檬汁煎帶子
呢粒超好味!!!有牛油香之餘,加左檸檬汁去煎,味道更鮮更甜

特大虎蝦,黑魚子鵝肝多士
虎蝦煎得岩岩好,唔會老左,肉質夠厚實夠爽

鵝肝多士差左少少,多士唔夠脆,可能我地放耐左
黑魚子我未食過,但食落唔覺得太特別。
鵝肝最正!煎得夠香,鵝肝本身又粉又甘甜

煎安格斯牛柳粒
牛肉好夠牛味!而且脂肪部分少,又冇筋,真正既啖啖肉

烈酒煮布冧
我對布冧就麻麻地,所以俾左朋友食,佢話味道酸酸甜甜,幾好食既,仲有微微酒味

金桔檸檬

最後仲叫左6球雪糕

今晚玩得開心,食得又開心
2017-11-18 45 浏览
之前聽朋友介紹,尖沙咀有間cafe又有得玩貓又有得玩棋😍☺所以今日同男朋友去咗樂園 HappyLand ✋🏻樂園唔似普通嘅貓貓Cafe,比較多元化同埋氣氛超好👀一入到去樂園,就俾佢啲設計吸引到😍全部牆都畫左超colorful嘅圖案,超啱我自拍🤳平時我哋等嘢食,都係玩下手機同埋傾吓計。但係樂園提供左超多唔同種類嘅遊戲❤❤有大富翁,層層疊,矮人掘擴,同埋其他唔同嘅卡牌遊戲,超多選擇啊!我同男朋友就揀咗五子棋玩☺有一點想特別講,侍應既態度係超好。佢做嘢好快又有耐性,落單又會重復多次,確保冇錯先落。我玩五子棋既時候,仲聽到佢上菜既時候,介紹埋菜式比客人聽😍😍真心值得一讚我同男朋友叫咗一個戀之花煙三文魚意粉同香煎牛柳粒飯加兩杯特飲☺先講意粉,我男朋友形容為超好食,所以我分左一大半比佢😭佢話意粉隻汁好正,好夾意粉😍😍重點推薦呀!三文魚分量都多架,卷到一朵花咁,隻碟又寫左SMILE,超有少女心🙋🏻再講牛柳飯,都係超多牛柳粒呀,佢唔會煮得太生同太老,岩岩好熟,所以唔會好難咬👀又係好快清哂👍🏻👍🏻食完主菜就叫咗個甜品啦😍啱啱一直都有玩五子棋,所以我哋就罰對方輸一局就要食一啖雪糕🍦除咗激起左我既勝負慾,仲

食完主菜就叫咗個甜品啦😍啱啱一直都有玩五子棋,所以我哋就罰對方輸一局就要食一啖雪糕🍦除咗激起左我既勝負慾,仲增進左同男朋友嘅小小情趣💑咁最後結局係我食咗一大半啦😂😂

去咗樂園食一次飯好似童真返晒黎,之後即刻捉咗男朋友帶我去冒險樂園繼續搵我地既HappyLand 🎈
2017-11-17 56 浏览
好耐都未試過去一間好特別嘅餐廳....感覺好似去咗一個開心天地...裡邊唔單止環境優雅....而且仲會有小貓貓同你一齊玩如果細路仔黎一定會好開心因為呢度有唔同種類嘅波板糖尼間餐廳係朋友特別介紹我嚟嘅....佢仲話呢度唔單止食物好味...仲系一個可以為朋友慶祝生日嘅好地方。尼間餐廳位於尖沙咀鬧市嘅環球商業大廈....入到去嘅環境相當舒服....佢哋嘅陳設簡單優雅....令你置身一個舒服悠閒嘅地方而且裡邊仲有兩隻得意嘅小貓貓可以陪你一齊食一齊玩無論大人細路嚟都會覺得好開心而且呢兩隻貓貓好乖....可以任意俾你摸佢地個頭仔今次我嚟呢度一定要試下佢地廚師發版嘅菜色。當我見到呢一個拼盤嘅時候.....真係令我內心嚇一跳眼前呢一個畫面真系相當美麗...令人目不暇給因為已經唔止講究食物嘅新鮮同質素....仲要完全感受到廚師嘅藝術氣息因為面前系一幅好美麗嘅藝術圖畫而且當中嘅食物亦都非常新鮮同入味之後.....我地仲叫左一個....炭燒虎蝦蕃茄汁扁意粉....當中二隻大虎蝦既入味又彈牙我地仲叫咗一個....芝士焗有機大傘姑.....大傘姑上邊有一層厚厚嘅濃郁芝士真系食到你耳仔都郁埋最後去到甜品時間...
如果細路仔黎一定會好開心
因為呢度有唔同種類嘅波板糖
尼間餐廳位於尖沙咀鬧市嘅環球商業大廈....
而且裡邊仲有兩隻得意嘅小貓貓
可以陪你一齊食一齊玩
無論大人細路嚟都會覺得好開心
而且呢兩隻貓貓好乖....
可以任意俾你摸佢地個頭仔
今次我嚟呢度一定要試下佢地廚師發版嘅菜色。
當我見到呢一個拼盤嘅時候.....真係令我內心嚇一跳
眼前呢一個畫面真系相當美麗...令人目不暇給
因為面前系一幅好美麗嘅藝術圖畫
而且當中嘅食物亦都非常新鮮同入味
我地仲叫咗一個....芝士焗有機大傘姑.....
大傘姑上邊有一層厚厚嘅濃郁芝士
真系食到你耳仔都郁埋
最後去到甜品時間....我地叫咗呢度最出名嘅怪獸雪糕
真系睇到都不得了。
完全滿足曬所有鍾意食甜品嘅客人
因為當中唔單止有九個唔同味道嘅雪糕球
仲要有棉花糖..香蕉..波板糖做襯托....真系大人細路見到都愛不擇手
如果生日收到這一份特別嘅甜品禮物...!真系覺得相當有心思....呢度個老闆仲話如果客人食夠800蚊.....就直頭將呢一個怪獸雪糕送俾你添
總括今晚嘅晚飯經驗....真係一個開心愉快嘅晚上...既可以同朋友傾計....又可以玩小貓貓...仲要有別出心裁嘅甜品食落肚
我今晚真系過得相當滿足
happy ending..........
2017-11-17 6580 浏览
Café環境不錯,有家庭式feel,感覺親切。個老闆服務好好,坐既位都好舒服。朋友係貓貓愛好者,有得玩貓又可以一齊佢傾下計!大家都要黎!正店鋪走溫馨田園風,碎花,同蕾絲枱布,同埋牆身痴左d貓貓貼紙。好溫馨好有家既感覺,少女風格。泰式燒雞必叫,份量十足,沙律菜、薯角、檸檬伴碟。雞肉外皮烤得微脆,內裡保留了肉汁,雞肉嫩滑,香草味出,讚。即叫即燒!最鍾意佢嘅泰式辣醬!超matchhhh想買翻屋企timmm三種燒雞醬汁,夠多choice! 個人最喜歡和風醬!每樣野都有唔同既醬點,店員仲教埋食既次序先吃熟食 後吃冷盤 可以睇得出廚師既心思。牛柳粒炒得好香,切都個SIZE岩岩好,一粒一口。心形蝦唔單只外型美觀,仲好好食添,個味岩岩好。煙三文魚食到唔腥既煙三文魚,實在係難得!點旁邊既醬別有一番風味!帶子有啲牛油汁係底😋😋yummy記得親熱吃冧酒布林誠意之作 大眾都會喜歡的味道螺肉吾會腥 好清甜個鵝肝表面煎得好香脆,呢個真係好考廚師功夫完全係超乎一間cafe應有嘅水準!蜜桃茶甜味適中,茶味香醇唔單只D野食好食,廚師既心思係真係不得之了能夠用食物堆放出咁靚構圖,好似畫咁既藝術品!我好鍾意,仲可以幫手寫字
Café環境不錯,有家庭式feel,感覺親切。
個老闆服務好好,坐既位都好舒服。

朋友係貓貓愛好者,有得玩貓又可以一齊佢傾下計!
大家都要黎!正

好溫馨好有家既感覺,少女風格。

泰式燒雞必叫,份量十足,沙律菜、薯角、檸檬伴碟。
雞肉外皮烤得微脆,內裡保留了肉汁,雞肉嫩滑,香草味出,讚。
即叫即燒!最鍾意佢嘅泰式辣醬!
超matchhhh想買翻屋企timmm

三種燒雞醬汁,夠多choice! 個人最喜歡和風醬!

每樣野都有唔同既醬點,店員仲教埋食既次序
先吃熟食 後吃冷盤 可以睇得出廚師既心思。

牛柳粒
炒得好香,切都個SIZE岩岩好,一粒一口。
心形蝦
唔單只外型美觀,仲好好食添,個味岩岩好。

煙三文魚
食到唔腥既煙三文魚,實在係難得!點旁邊既醬別有一番風味!

帶子

有啲牛油汁係底😋😋yummy
記得親熱吃

冧酒布林

誠意之作 大眾都會喜歡的味道

螺肉
吾會腥 好清甜

個鵝肝表面煎得好香脆,呢個真係好考廚師功夫
完全係超乎一間cafe應有嘅水準!

蜜桃茶甜味適中,茶味香醇

唔單只D野食好食,廚師既心思係真係不得之了
能夠用食物堆放出咁靚構圖,好似畫咁既藝術品!
我好鍾意,仲可以幫手寫字!very good!

但係成餐飯都完全超乎我想像, 呢個廚師發板真係靚到完全唔捨得食
 影咗好多相, 最啱攞嚟呃like,下次再同朋友黎先得!
2017-11-16 51 浏览
我地每次落尖沙咀食晚飯唔係去餐記就係去食料理,今次推薦要揾九龍區環境要優靜不想太嘈閉,價錢要適合班學生哥,最好$200左右之下,因為平時各有各忙想約幾個知音朋友共聚傾計舊上樓cafe不妨係一個好選擇上到黎cafe,牆上用左粉色系作調配而入門口位置見到大廳佈置非常華麗滿滿彩色花椅子椅子以四人梳化廂就座,可容納30人左右雖然環境不是這麼大,但環境細緻比到我們好舒服開懷感覺從多元化裝修吊上陳列,如:彩虹,2隻貓貓柔和燈火令整店充滿朝氣,滿足日常生活勞碌舒展壓力情緒!係我地相討吃什麼之際,店員耐心從餐點牌上講解我們從而選擇了廚師發板、芝士雞翼和炸魚手指、甜品以怪獸雪糕 廚師發板上桌就像海鮮併成圖畫,有9種不同食材,大大隻海鮮之餘滿口海鮮鮮味,而且牛柳肉質粉嫩,肉頗彈牙味覺不咸,先不計味道單是那份創意及心思己經令人萬折服!之後芝士雞翼也臨,雞腔裡面盡吸雞汁精華,一啖入口先捲入芝士和醬汁令味蕾大增,口感濃烈煙韌,拆除細骨輕盈細味富層次感,合上眼睛感覺非常享受,而炸魚手指的好處當然是啖啖肉之如魚塊脆熱不油膩,配上特色醬汁效果好理想外型唔只大杯仲有不同口味味道,色澤繽紛一層重疊一層,等你一次過把歡樂散

上到黎cafe,牆上用左粉色系作調配
而入門口位置見到大廳佈置非常華麗滿滿彩色花椅子

係我地相討吃什麼之際,店員耐心從餐點牌上講解

我們從而選擇了廚師發板、芝士雞翼和炸魚手指、甜品以怪獸雪糕

[樂園}店富創新就連怪獸雪糕也有

外型唔只大杯仲有不同口味味道,色澤繽紛一層重疊一層,等你一次過把歡樂散落肚子裏,見證非常驚喜
2017-11-15
  • 怪獸雪糕
  • 芝士雞翼
2017-11-14 45 浏览
呢個CAFE可以滿足三個願望。第一係呢到有好多boardgames 玩,可以邊食邊玩。第二就緊係美食。首先嚟個小食拼盤。香腸厚實而彈牙,而且挑咗花,增加咗美感。薯角薯味十足,夠哂粉。煙肉蛋感覺好新鮮,值得一試。之後叫咗個廚師發辦,選擇二人份量,貪佢咩都有。有虎蝦,鵝肝多士,牛柳粒,元貝,煙三文魚,蟹柳,榮螺,烈酒布冧,雜菜沙律等,任居選擇。重可以寫上祝福字句,用嚟慶祝周年紀念或者生日就最好不過。第三就係有得玩貓,店入面兩隻貓都好乖,任摸冇炸型,而且肥肥地,好好摸
呢個CAFE可以滿足三個願望。

第一係呢到有好多boardgames 玩,可以邊食邊玩。

第二就緊係美食。

2017-11-14 48 浏览
今日想輕鬆D,2個人傾下計,所以試左呢間樓上cafe,對正isquare 對面2樓, 好易搵一入店內, 見到場內都好有空間感咁我知今日冇揀錯地方了芝士豬肉釀雞翼先講擺設,一黎都嚇左跳四翼朝天,好有氣勢雞翼外皮好香脆,咬開裏面有豬肉加埋芝士一脆一軟, 的確幾夾1人2隻, 大家都話吾錯跟住黑松露香菇意大利飯1啖意大利飯再加小小黑松露入口的確好香,食左啖飯,係口腔裏面仲有回香,黑松露的確提升左個飯既層次而且飯身好彈牙,仲有香菇係裏面我朋友鐘意食菇, 話下次黎都一定再叫呢個飯最後黎左個 多國腸拼盤有5款香腸有辣肉,脆皮,白肉腸等等配上呢個燒汁食, 的確好惹味仲記得吾好食漏伴碟既沙律菜,撈埋胡麻醬,好鬼開胃,2個人真係食吾停建議老闆加設一個單叫沙律2個人hea左3個鐘,仲玩左一陣card game, 老闆完全無趕我地,仲不停加檸檬水比我地,抵贊!
今日想輕鬆D,2個人傾下計,
所以試左呢間樓上cafe,
對正isquare 對面2樓, 好易搵

一入店內, 見到場內都好有空間感
咁我知今日冇揀錯地方了

芝士豬肉釀雞翼
先講擺設,一黎都嚇左跳
四翼朝天,好有氣勢
雞翼外皮好香脆,
咬開裏面有豬肉加埋芝士
一脆一軟, 的確幾夾
1人2隻, 大家都話吾錯

跟住黑松露香菇意大利飯
1啖意大利飯再加小小黑松露入口
而且飯身好彈牙,仲有香菇係裏面
我朋友鐘意食菇, 話下次黎都一定再叫呢個飯

最後黎左個 多國腸拼盤
有5款香腸
有辣肉,脆皮,白肉腸等等
配上呢個燒汁食, 的確好惹味
仲記得吾好食漏伴碟既沙律菜,
撈埋胡麻醬,好鬼開胃,
2個人真係食吾停
建議老闆加設一個單叫沙律

2個人hea左3個鐘,仲玩左一陣
card game, 老闆完全無趕我地,
仲不停加檸檬水比我地,抵贊!
2017-11-12 49 浏览
今次又同大班朋友聚聚舊,傾下計。樂園主要以花為主題,對於都幾鐘意花既我表示要爆發少女心香腸拼盤原先以為會得幾條,但其實有好多款同埋每條都好大全部都係脆皮,有隻醬汁有少少辣,幾好食三文魚意粉好細心將三文魚卷成一朵花甘意粉軟硬適中,份量我覺得可以2人share,如果多人就嗌多少少野食啦燒春雞一大隻燒春雞,初頭見表面甘金黃,覺得入面d雞肉應該會好鞋或者唔太好食,但意外地d肉好嫩口好juicy,一大舊一大舊甘食 再點埋佢配既辣醬真係好無敵。我係曲奇大王睇到個名甘特別,落單時嗌《我係曲奇大王》都幾過癮下好誇張好巨型既一杯冰,真係好岩影相打卡睇到杯野就知有幾邪惡,但飲落又唔會太甜,唔怕肥!呢到仲養左2隻肥嘟嘟既貓,佢地會走黎走去,我地係可以同佢地擐下架呢到仲有好多既board games擐,同朋友們都好滿足。係Happyland食飯就好似個名甘好開心
今次又同大班朋友聚聚舊,傾下計。
樂園主要以花為主題,對於都幾鐘意花既我表示要爆發少女心

香腸拼盤
原先以為會得幾條,但其實有好多款同埋每條都好大

全部都係脆皮,有隻醬汁有少少辣,幾好食

三文魚意粉
好細心將三文魚卷成一朵花甘

燒春雞
再點埋佢配既辣醬真係好無敵。

我係曲奇大王
睇到個名甘特別,落單時嗌《我係曲奇大王》都幾過癮下

好誇張好巨型既一杯冰,真係好岩影相打卡

睇到杯野就知有幾邪惡,但飲落又唔會太甜,唔怕肥!

2017-11-12 67 浏览
舒適的食店今日放工同朋友去尖沙咀食野! 去左一間樓上cafe-樂園.無豪華既裝修,但整個感覺就好似番到屋企甘舒服,甘relax.店既中間就有幾十款遊戲比我選擇,但今日想同朋友傾下計.所以下次再玩. 個餐牌好colourful,未食都有種期待既感覺。先食個香煎鵝肝,以為外表不油膩會無甘好食,外脆內軟,好甘香,沙律菜加埋d沙律汁,好好味呀!下一道菜-蛋黃意大利麵!! 第1次試呢種新鮮既配搭!蛋黃汁好濃,好香. 極推介.最後點多個醬燒美國豬仔骨! 吾錯!比其他大型連鎖食店更好味,汁好香!連骨都烤得好好,差點連骨都想吞埋落去。店員舒服都吾錯,不停加暖水比我地! 有乜要求都盡量滿足我地!! 下次可以搵埋1大班朋友係度開birthday Party...
舒適的食店

2017-11-11 122 浏览
有選擇困難症的我們諗來諗去都揀唔到食乜,於是把心一橫叫左2人份的廚師精選😂一個set有4款熱食,4款冷盤,3種醬,仲有伴碟同沙律菜,除左花基本上全部野都食得。 happy day個位可以提供字比廚師幫你寫,如果無咩特別就寫happy day.店員建議食完熱食先食冷盤,因為熱食涼左會無咁好味。 第一啖食左鵝肝多士,鵝肝juicy多士脆兩樣野好夾好好味。牛油帶子好香牛油味,帶子唔韌但又有咬口,大大舊無内臟要挑食得好開心😂 虎蝦已去腸,又係啖啖肉😋 牛柳粒好唸多汁,再點醬食又有另一番風味。冷盤之一的紅酒煮布冧好開胃,食完清新左口腔再食冷盤👍🏻 酒煮蠑螺唔腥夠新鮮,蟹棒大大條,煙三文魚花好大朵好滿足🤤,最後食埋d沙律菜好夠飽,開頭仲以為要再叫小食不過都唔洗。跟餐加15蚊有一杯野飲,上為蜜桃茶,下為熱情果茶。不得不提就係店內有2隻貓,佢地都唔怕人,不過當然都唔好騷擾佢地啦😂 白色呢隻仲捐左去我隔離比我摸😂😂🙈

跟餐加15蚊有一杯野飲,上為蜜桃茶,下為熱情果茶。

2017-11-11 624 浏览
樂園最特別之處,應該就是那兩隻鎮店貓貓。不過這次來到兩隻都正在酣睡之中,只能勉強拍到其中一隻的可愛睡相。樓上Cafe 好像都少不了有大量的益智遊戲,這裡的選擇亦不少。等吃的時候,最好以遊戲打發時間,這次我們選了好久沒有玩的蘋果棋。烤焗西班牙黑毛豬肋骨配薯角 $208黑毛豬肋骨烤到很香,肉質不會太粗糙,豬味濃郁。薯角也做到外層香脆,內裡軟綿。煙腩蛋忌廉汁扁意粉 $128一上桌已經聞到好重的芝士粉香味,入口啖啖煙肉的鹹香,反而吃得到有蛋,但蛋香不算重。忌廉汁的濃稠度剛好,能夠均勻掛在每條扁意粉上,而扁意粉的軟硬亦恰到好處。我係曲奇大王(OREO雪冰) $78 (跟餐$45)看著便很歡樂的特飲,OREO下是美味的朱古力味沙冰,打得很幼細,味道不會太甜。玫瑰蜜棗茶 $68 (跟餐$45)連蠟燭座一起上以保持熱度,泡15分鐘便可以喝。倒出來聞到陣陣玫瑰花香,入口味道微甜,感覺很清新,讓人很放鬆。這裡是大人的樂園,除了不錯太差的食物,更有大量遊戲和可愛貓咪,讓人可以暫時逃離現實,好好放鬆一下。

烤焗西班牙黑毛豬肋骨配薯角 $208

煙腩蛋忌廉汁扁意粉 $128

我係曲奇大王(OREO雪冰) $78 (跟餐$45)

玫瑰蜜棗茶 $68 (跟餐$45)