2018-12-21
話說琴日就有嘢想買就同男朋友一齊左銅鑼灣啦,咁其實我地去新銅鑼灣都會去食新記嘅車仔麵,但係因為成日食,想試下新嘢就喺Instagram到睇下cwb有咩食,跟住就勁多人介紹呢間榮記啦首先講下個麵先,佢個湯底每碗都會加腩汁,我個人就覺得個湯底係唔差,唔係平時加完腩汁好似無加腩汁咁😂啲餸我都覺得唔差嘅,由其是個豬紅,幾得意,口感有啲似豆腐滑到個辣醬係要另外加錢嘅,都有小小驚喜嘅,有啲似沙嗲醬😛總括黎講都ok啦,好味嘅,但我覺得又未去到啲人咁講到係超好食。有一樣嘢有小小失望就係埋單嗰時有個男人幫我地點數之後叫人收$90,我出左門口之後問我男友點解佢會收$90,三餸麵兩個加一碟辣醬應該係41 x 2+2都係$84,佢四餸已經係47蚊一碗加埋都唔止$90,所以係無可能計錯。加上我喺比錢到離開嗰一兩分鐘時間,我見佢之後有兩張單都係叫收$90,同埋好多遊客,啲遊客又唔識講廣東話,又唔識繁體字,所以感覺真係唔太老實。
三餸麵