2021-12-17 1312 浏览
每次食放題我都諗起呢間嘅,但係估唔到原來,午餐除咗放題,仲有半自助午餐。。。仲要免收加一真係好抵個人又有啲貪心,所以揀咗自選雙拼,包括有迷你丼同炸蝦天婦羅, 迷你丼選擇咗甜蝦,油甘魚三文魚, 天婦羅其實可以自選白飯或加八蚊烏冬, 因為仲有自助區, 所以我都冇叫飯同烏冬因為驚食唔曬唔好浪費,唔做大嘥鬼👻自助區都有好多選擇有湯🥣,沙律🥗, 炸物🍤 甜品🧁🍰🍩🍪生果🍈 應有盡有今日嘅湯係面試湯另外有唔同嘅沙律可以自選有車厘茄,提子,沙律菜,粟米,椰果,蘆薈粒, 沙律醬都有五款,選擇都多,我自己就選擇咗和風醬蒸點心同炸物炸物有薯格,炸魚皮,春捲
仲要免收加一真係好抵

蒸點心同炸物炸物有薯格,炸魚皮,春捲

2021-12-15
午餐
2021-12-01 1147 浏览
Tellowtail 6Salmon 7.5Amberjack 5Herring 6 sourScallop 7Tuna 5.5Surf clam 5.5Grilled eel 8.5Imitation abalone 6.5 chewyOx tongue 7.5Sweet shrimp 7.5Tempura prawn 7 a bit thick flourSea whelk 6 good marinade but drySalmon belly sushi 6.5 salmon good, rice much vinegarOil gruel belly black truffles 6.5cheap truffle, good gruel明太子酱烧三文鱼寿司 4 dryscallop sushi -6 scallop good but rich vinegar much泰式玻璃虾5.5 special sauce, shrimp cold比目鱼西京烧 8 grilled nicely sweetlHanabi love-6.5 standardRed prawn -8 prett
Tellowtail 6
Sweet shrimp 7.5
明太子酱烧三文鱼寿司 4 dry
Hanabi love-6.5 standard
Red prawn -8 pretty nice
芝士鳗鱼玉子烧 8 good taste, cold tho
Duck liver roll5.5 very little duck liver
盐烧鸡皮饺子 8.5 wow
Seared halibut sushi- 5.5 halibut is cold
Seared halibut with spice -5.5 very thin halibut
鸡软骨 6 thick flour
Lamb chop-4 holy crap dry af
Octopus 4

Good if you want to fill up. Bad for delicate quality. $207
2021-11-06 1865 浏览
有訂位服務👍🏻食物款式多樣化,有刺身、壽司🍣 串燒 🍢仲有蟹粥 手卷有我嘅至愛海膽👍🏻👍🏻仲有鮑魚壽司 超正😋😋仲有咖喱蟹鍋⋯⋯甜品仲有木糠布甸、藍莓芝士布甸⋯⋯生果⋯總之食到你抱住個肚走啦!食足兩小時😌抵食
有訂位服務👍🏻食物款式多樣化,有刺身壽司🍣 串燒 🍢仲有蟹粥 手卷有我嘅至愛海膽👍🏻👍🏻仲有鮑魚壽司 超正😋😋仲有咖喱蟹鍋⋯⋯甜品仲有木糠布甸、藍莓芝士布甸⋯⋯生果⋯總之食到你抱住個肚走啦!食足兩小時😌抵食
2021-11-05
2021-10-25 1367 浏览
間中就心郁郁想食餐勁既, 可以唔洗就住就住食。今日就揀左食呢間午市日式放題, 可以12點食到3點。早幾日已經打左電話預約, 12點上到去同職員講預約號碼就帶位入座。而家好多店都轉哂手機落單, 呢間都唔例外。手機禁完一輪就出去拎野飲同睇下有咩熟食, 飲品種類多, 最鍾意有細細樽既茶。刺身都係最多就上枱, 第一轉一定會放盤放得好靚, 等食客可以相機食先帶子同三文魚既質素都可以, 但蝦就好似有D唔新鮮。壽司, 熟食就逐漸上枱。羊架, 燒鰻魚, 天婦羅, 不停食佢有款燕窩牛乳布甸, 牛奶味重又好香滑, 食左幾杯。午市放題可以坐足三個鐘慢慢食, 餐牌同晚市一樣, 平D又食耐D
間中就心郁郁想食餐勁既, 可以唔洗就住就住食。
今日就揀左食呢間午市日式放題, 可以12點食到3點。
而家好多店都轉哂手機落單, 呢間都唔例外。

帶子同三文魚既質素都可以, 但蝦就好似有D唔新鮮。
刺身盤
壽司, 熟食就逐漸上枱。
羊架, 燒鰻魚, 天婦羅, 不停食

佢有款燕窩牛乳布甸, 牛奶味重又好香滑, 食左幾杯。
2021-10-24
一直係極尚大喜屋嘅忠實擁躉,二百幾蚊可以食到勁豐富嘅放題,各類美食應有盡有,所以每逢狀態好啲嘅日子,我都會去大喜屋刷餐勁!▪️◾️刺身◾️▪️三文魚刺身油甘魚刺身鯛魚刺身北海道帶子刺身北寄貝刺身赤貝刺身蠑螺刺身鮑片刺身虎蝦刺身甜蝦刺身極品大赤蝦象拔蚌先來一個包羅萬有嘅刺身拼盤,質素有一定水準,夠晒新鮮,個人最欣賞北海道帶子刺身,質感厚身又細密,味道鮮甜,好得!⋄ ▪️◾️壽司▪️◾️黑松露鮮帶子壽司海膽魚子拖羅薈壽司芒果魚籽花之戀三文魚腩壽司黑松露油甘魚壽司蟹膏玻璃蝦壽司白松露吞拿魚壽司蒜香青蔥燒牛肉壽司醬燒三文魚腩壽司鹽燒左口魚邊壽司芝士鰻魚玉子燒壽司嘅款式同樣令人眼花繚亂,貪心嘅我全部都來一款,好彩舊飯份量唔多,唔會咁容易「盞」飽你。⋄ ▪️◾️卷物◾️▪️香芒吉列蝦卷蟹柳小卷加州卷香芒吉列蝦卷芝士煙肉三文魚卷鰻魚忌廉芝士卷牛油果軟殼蟹卷⋄ ▪️◾️手卷◾️▪️海膽手卷三文魚親子手卷香蔥拖羅碎手卷手卷也是迷你size的,一啖一件,有海膽食就是幸福!⋄ ▪️◾️一品料理◾️▪️黑椒蜜汁一口牛薑蔥爆鱔球極尚咖喱蟹一品花膠盛宴熟食同樣碟碟精品,調味到位,就怕自己個胃唔爭氣,哈哈!⋄ ▪️◾️炸物◾️▪️紫心香芋丸吉列牛乳炸鮮奶脆炸貓山

▪️◾️刺身◾️▪️

▪️◾️手卷◾️▪️
海膽手卷
三文魚親子手卷
香蔥拖羅碎手卷

手卷也是迷你size的,一啖一件,有海膽食就是幸福!

▪️◾️一品料理◾️▪️
黑椒蜜汁一口牛
薑蔥爆鱔球
極尚咖喱蟹
一品花膠盛宴

熟食同樣碟碟精品,調味到位,就怕自己個胃唔爭氣,哈哈!

▪️◾️炸物◾️▪️
紫心香芋丸
吉列牛乳炸鮮奶
脆炸貓山王
吉列蠔

既鍾意香芋,又鍾意榴槤同鮮奶嘅我,簡直覺得一次過滿足三個願望!炸物色澤金黃,外脆內軟,一啲都唔油膩,真係想encore。

▪️◾️燒物◾️▪️

鹽燒雞軟骨串

▪️◾️煮物◾️▪️
鮮蟹粥
雪花牛肉鍋

鍋物比較大碗,所以只揀咗自己最喜歡的兩種款式,下次來會再試其他。

▪️◾️天婦羅◾️▪️
天婦羅蝦
茄子天婦羅
溫室南瓜天婦羅
一口甜番薯仔天婦羅
帝皇蟹棒天婦羅

食到尾聲真係好飽,但仍然堅持要食甜品,有雪糕、雪條、豆腐花、奶凍之類,一應俱全。
2021-10-18
2021-10-18 1262 浏览
之前係大喜屋食過放題,今日嚟試下佢嘅合作伙伴。中午嚟食定食嘅人比放題多,因可以係自助區去拎食物(比大喜屋多啲款式)自助區一角重有炆豬腳及木瓜雪耳糖水等豬腳幾入味,好搶手係自助區拎咗沙律菜,糖水等幾樣點咗嘅食物,好快送到。每樣細細件。燒菠蘿幾甜但有渣。花膠祇是魚肚炸物祇叫了少量,炸蠔是蠔仔,味尚鮮羊架燒得一般。牛舌好吃咸蛋黃炒蝦略嫌不夠金黃,蝦不算太新鮮但肉質尚可,炸榴槤生果供應少,所有酒精無得供應,原因是酒牌未續期。甜品得幾樣,唔見有雪糕。同之前去開過嘅大喜屋比,呢間地方較細,坐位無咁寬落,食品不過不失,祇屬一般,無太多驚喜。
之前係大喜屋食過放題,今日嚟試下佢嘅合作伙伴。

自助區一角
炸鱼皮、咖哩角

重有炆豬腳及木瓜雪耳糖水
豬腳幾入味,好搶手

係自助區拎咗沙律菜,糖水等幾樣

點咗嘅食物,好快送到。

每樣細細件。
燒菠蘿幾甜但有渣。

鲍汁燴花膠

花膠祇是魚肚
炸榴槤,炸蠔

炸物祇叫了少量,炸蠔是蠔仔,味尚鮮

羊架燒得一般。牛舌好吃

咸蛋黃炒蝦略嫌不夠金黃,蝦不算太新鮮但肉質尚可,炸榴槤

黃金炒海蝦

2021-10-18
2021-10-15 1067 浏览
#極尚大喜屋 前日和朋友行銅鑼灣,行到又攰又肚餓,就決定去食日式放題🇯🇵🇯🇵 好耐沒食過放題啦,心情好興奮😀😀😀晚上時間 8pm. $228/ 位,任食2小時☺️都唔貴,而且食物種類相當多,特別是壽司和刺身,極多款式!🔹刺身好新鮮,生蝦好甜,帶子和各種魚類也新鮮,食左幾轉😜😜😜🔹焗廣島蠔,係千島醬加蟹籽同有啲洋蔥,酸酸甜甜咁,好好味😁😁🔹燒鰻魚,完全係我至愛,很肥美,唔會燒到皮變黑,剛剛好,最正係啖啖肉😋😋😋🔹火炙鹽燒左口魚壽司,呢個我點了十件,因我覺得好好味又抵,平時食呢個都唔平😁😁😁😁🔹飲品: 自助區,冷熱飲品大量供應,連清酒和梅酒都無限任飲,呢個價錢,抵食到顛左😘😘😘😘🔹甜品區、冷盤沙律區、熟食區、老火湯區都放了大量食物,非常滿足啊❤️除了有N. 咁多種食物,我覺得還要讚的是地方寛敞,大部分都是卡位,唔會人逼人👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼極尚大喜屋日本料理地址:銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓
晚上時間 8pm. $228/ 位,任食2小時☺️
都唔貴,而且食物種類相當多,特別是壽司刺身,極多款式!

極尚大喜屋日本料理
地址:銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓
2021-10-11 870 浏览
約左朋友收工食飯, 好耐冇食過放題, 好想食下, 就同朋友去試下.去到都幾驚喜, 咩都有得食, 咩都有得飲.食方面有刺身, 壽司, 熟食, 日本菜, 中菜, 甜品. 飲方面都高質, 有冷, 熱清酒 , 梅酒, Hoegaarden rosee同其他大路既啤酒氣水坐低叫左盤刺身先, 全部都新鮮, 有魚類, 有貝, 蝦. 大蝦同油甘魚必點.熱食方面推介咖哩蟹, 炒鱔球. 鱔方面有驚喜, 新質, 肉質甜味.食完有大量甜品, 生果等等. D款式多到試唔晒, 2百令蚊黎講算好抵.
去到都幾驚喜, 咩都有得食, 咩都有得飲.

2021-10-02 984 浏览
刺激消費使吓錢 如今放題棄遞箋去了幾次大喜屋 今日瀛喜貪新鮮一盤刺身得幾件 擺出個陣甚可憐虎蝦極細如蝦乾 何處輸入十分玄鐵腳例牌三文魚 比起同行要站邊以為無料大啖食 辣酒花螺味四川今夕無人共格鬥 芝士年糕我食先心有所屬吉列蠔 未問入網哪一天大大隻隻黃金蝦 心心念念鯖魚煎解膩最好燒菠蘿 一枝獨秀壽司船蒲燒鰻魚冷靜鹽 芝麻雞翼飛和田甜品壓軸小驚喜 水果不吃你有權飲品豐富任君選 也有酒水醉八仙吃到捧肚口痙攣 埋單二百零六圓
刺激消費使吓錢 如今放題棄遞箋
飲品豐富任君選 也有酒水醉八仙
吃到捧肚口痙攣 埋單二百零六圓
2021-10-02
2021-09-09 1751 浏览
用手機落單又快又方便。好容易一眼就睇晒有啲咩食。唔好嘅就係落單太順手好容易叫多咗。食物種類多。但係魚生刺身好薄。魚生刺身大概2mm厚⋯⋯赤蝦刺身唔係咁新鮮。基本上所有刺身都唔係咁新鮮。但以放題來講質素一般都唔會好得去邊。可以接受嘅程度。熟食亦都有好多選擇。叫咗兩次芝麻雞翼,都冇見過。炸榴槤同埋芝士年糕好好味。焗扇貝都好好味。手額壽司上面塊魚真係好細好細。好在粒飯都唔係好大。但係同上邊塊魚生比較舊飯都係大過片魚生好多。甜品櫃嘅甜品就唔好攪啦。雪條雪糕雖然唔係咩貴價牌子,但都唔錯。嘢飲又有得揀凍或者室溫。同埋都好多選擇。間唔中食下放題都幾開心。咁嘅價錢咁嘅質素OK啦。啲人話服務態度差,我又唔覺喎。平日中午去都唔使book枱。
2021-09-09
2021-09-06 1343 浏览
每一個月的好朋友聚會, 今次就揀了銅鑼灣既極尚大瀛喜, 唔知係唔係呢一晚客人比較多, 感覺 d staff 做野有 D 亂, 呢度係自己 scar bar code 落單, 唔使經人手, 其實一般都好少會出錯既, 點知呢晚就一開始就唔掂喇, 叫左第一輪 order, 但係就等左成 15分鐘都無野來, 因為呢度係每枱得 2小時食飯, 尤其係放題, 就梗係想食多少少野啦, 咁慢點得架, 於是乎就搵個 straff 來問下, 佢答案就係話等等, 好快到架喇, 結果過多 5分鐘都係無野來, 真係以為自己無落單, 但用另一部手機再 scan 一次, 睇返係有 order 到, 只好再捉住個 staff 來問, 今次佢就好似直接入去廚房攞出來, 但個 4人份量單就好似少緊 D 野咁囉, 不過大家都無理, 最主要係有野來, 邊食邊等情況下, D 食物就開始來, 雖然有 D 係好似無來, 又或者係來錯左, 咁朋友既聚會主要都係傾下計, 八下咁, 食物方面真係有得食就算架喇, 但講真 D 好似比之前果次來食係差左少少, 其中要讚既係焗帶子, 同埋燒雞翼, 其他就真係幾普通, 完全無咩驚喜, 反而飲品就有兩款幾特別既 soda water - Lychee Martini Flavoured, Pina Colada Flavoured. 同埋佢地真係我地食到個半鐘就自動攞定張單埋來, 話你知 last order 架喇, 有野叫就要叫埋, 跟住到 2小時就會再埋來話你知夠鐘要離開
2021-09-01
2021-08-19 1488 浏览
放題一般唔會期望坐得舒服,更加唔會太期望服務質素好好,可惜今次連衛生以及服務態度都比較差,聽到店員向其他客人派飛時直接同客講唔知要等幾耐,好似想趕客咁,但實際上我哋只係等咗10分鐘就有位。Menu上有好多款食物可以選擇,味道就麻麻,而外面嘅自助區,可能因為只係叫定食已經可以享用,所以一片狼藉,店員冇時間refill,衛生情況亦都非常一般,我哋坐嗰台負責放骨或者垃圾嘅器皿係我哋未用之前已經係污糟,非常失望嘅一次放題。
今日中午經銅鑼灣,網上搜查了這間,地鐵站出口的極上,位置方便,約中午1230,上到去,已有多人等候,取了籌,等了約15分鐘才有位,侍應俾了張2人枱我,見到餐牌上有多款定食可選,menu上印了不收加一,價錢由58元起,款式可參考附上的圖片,包一罐飲品。除了自選的定食,還有一些自助食物可供選擇,有一些前菜如圖所見的,另外一些炸物魚皮,薯條,也有豬腳及雞腿等,味道一般,豬脚有咬口。另外亦有糖水--桃膠木瓜,也有麵鼓湯可選。定食選了三文魚帶子飯,帶子三片薄切,份量較少,略嫌遜色!最後62元埋單,以這價錢,在銅鑼灣食中午,又坐得耐,算是中規中矩,食物就不算出色,但有自助食物算是合理。惟獨場內冷氣略為不夠冷!

定食選了三文魚帶子飯,帶子三片薄切,份量較少,略嫌遜色

2021-08-12
很久沒有食日式放題了,我們book左5:30pm-7:30pm那一round因為一來平d啦,2來不是超級大謂王,所以平食一round算了,而且日式放題間間大至上也差不多,沒有什麼咩特別,所以食平d😂這間店舖,環境都很舒適,不會很擠逼這店設有自助區,熱葷,沙律,湯,日式涼伴小食,生果等。。。。汽水啤酒茶水,款式齊全飲品清酒/梅酒/韓國燒酒特點有Asahi和Somersby食物款式刺身,壽司,火灸壽司,卷物,軍艦,迷你手卷,創作料理,串燒,燒物,炸物,天婦羅,一品料理,主食自助區味付螺肉,中華海帶絲,葡撻,蟲草花湯等。。。都👌 刺身夠晒新鮮這間店舖刺身特別勝在款式多,鱆紅,油甘,泰式生蝦不是間間日式放題都有這款刺身,而且3款刺身都鮮爆😋炸蠔炸榴連,蒜蓉燒蠔,鮑魚雞粥,燒鰻魚,燒蝦,燒比目魚,櫻花蝦炒飯,辣酒煮螺,豉椒鱔片等,大至上都👍👍壽司,迷你手卷正常北海道燕窩牛乳,記住食,不太甜,味道👍👍👍落單方便,送餐食品快,服務態度都非常好多嚿魚既說話唔講喇總結來講,這間CP值都👍👍👍平均約242/per,星期日喎,也算平靚正

這間店舖,環境都很舒適,不會很擠逼

汽水啤酒茶水,款式齊全
飲品清酒/梅酒/韓國燒酒
特點有Asahi和Somersby

食物款式刺身壽司,火灸壽司,卷物,軍艦,迷你手卷,創作料理,串燒,燒物,炸物,天婦羅,一品料理,主食

自助區味付螺肉,中華海帶絲,葡撻,蟲草花湯等。。。都👌

刺身夠晒新鮮

壽司,迷你手卷正常

北海道燕窩牛乳,記住食,不太甜,味道👍👍👍

落單方便,送餐食品快,服務態度都非常好

多嚿魚既說話唔講喇

總結來講,這間CP值都👍👍👍

平均約242/per,星期日喎,也算平靚正
  • 海膽手卷
  • 燒鰻魚
  • 鹽燒海蝦
2021-08-01 1662 浏览
話說我哋五個人 有一架bb車 在門口接待處,有位男職員,戴眼鏡的。接待客人嘅態度除咗講嘢冇尾音, 叫我哋接好架bb車 話我哋冇咁大地方畀你放° 其實我哋好願意配合 但係需要用這一種語氣模式同客人講嘢嘅咩? 眼神極之無禮貌 好似我地欠咗佢咁! 而裏面某幾個男侍應都係好似唔休做咁 態度都係唔好得去邊 職員有待加強培訓 .講到食物方面刺身擺盤都幾好 而串燒 本人覺得 唔錯 大致上整體其實可以。 不過枱下面地下有啲垃圾都冇清 就有啲影響客人胃口。 我哋嗰陣時食一個半鐘, 不過未夠鐘佢都好趕住清枱 如果你係客人會點諗?
  • 串燒