2018-01-03 756 浏览
我不是文青,不看書,只打機煲劇,文字不是不看,大多都是看潮流文章介紹,但文青地,我卻喜歡去,喜歡它的舒適,喜歡它那種可以俾我停下來的感覺位於尖沙咀,卻完全沒有那種煩囂感,裝修走簡約風,有不少手繪畫係牆上,有好多不同的角落都放了裝飾品,一開始坐下時,眼球的確有點忙要飲水就記得要自己動手,有免費青檸水提供的喔這裡的圖文並茂手繪畫得不錯,所以話,我都係鐘意睇圖多過睇字餐廳以輕食為主,但估唔到呢度會有咁多唔同種類的酒精飲品,好多特別牌子,以為是文青地,原來暗藏野孩子MATCHA LATTE ($45)、AVOCADO SMOOTHIE (SET)抹茶從來都好難令人抗拒,奶味跟抹茶味BALANCE不錯,AVOCADO SMOOTHIE係跟BAGEL SET的,完全係健康之選,無添加糖水最合心水AVOCADO BAGEL ($118)BAGEL記得要趁熱食,如果唔係就會變到好硬唔好食,入面放左原個切片牛油果,熟度剛好,半熟蛋流出的蛋黃汁,BAGEL吸左之後更美味雜菌菠菜忌廉長通粉 ($108)呢碟長通粉上檯的時候,我地就發現原來我地今晚無論食物定飲品都係全部綠色的,哈哈~ 今晚食得好健康,忌廉剛好

要飲水就記得要自己動手,有免費青檸水提供的喔
這裡的圖文並茂手繪畫得不錯,所以話,我都係鐘意睇圖多過睇字

AVOCADO BAGEL ($118)
雜菌菠菜忌廉長通粉 ($108)
呢碟長通粉上檯的時候,我地就發現原來我地今晚無論食物定飲品都係全部綠色的,哈哈~ 今晚食得好健康,忌廉剛好掛係每一條長通粉上面,菠菜原來已經BLEND入忌廉入面,所以整條長通粉綠悠悠的

呢間餐廳好適合幾位朋友黎,叫杯飲品,再叫少少食物,咁舒服的環境可以談個暢快
2017-12-15
2018-01-02 32 浏览
Refreshing place to enjoy a simple lunch with acquaintances! The decorations of this restaurant is fresh and customers will feel relaxing enjoying the salads set for lunch. Very impressive with the decorations, salads served in buckets and extremely healthy drinks. Will definitely try again in Jordan !
2017-12-20
2017-12-30 42 浏览
今日出尖沙咀開會, 中午去了山林道梔子食lunch,我點了午餐椰香魷魚墨汁面+冰紅茶, 椰香魷魚墨汁面椰香味香滑, 上桌時有陣陣濃香椰香味,魷魚食落好新鮮, 咬落彈牙, 菇食落好新鮮,食落爽口, 墨汁面食落香滑, 墨汁味好香濃, 而且墨汁面溫度適中,食落爽口香滑;冰紅茶份量適中, 茶味香濃, 甜度適中。餐廳座位舒適, 坐得舒服, 食物美味, 價錢合理,而且餐廳樓底等高, 坐得舒適,適合朋友傾計好地方, 舒適的文青cafe。
冰紅茶
椰香魷魚墨汁面
2017-12-28
今日來到一間非常美的餐廳。本來今日約了朋友,但無奈朋友臨時要加班,所以我唯有自己一個人食晚餐。我之前已經想到這間餐廳,但一直跟它無緣。既然來到佐敦,我決家一個人去這餐廳。我點了一份Bagel及一份蛋糕。餐廳提供免費的檸檬水,有需要自取,真體貼。我點的Bagel主要餡料是煙三文魚、火箭菜、忌廉芝士。餡料份量很多,味道配搭非常好。這個麵包出乎意料地鬆軟。我覺得傳統Bagel太硬,而這個硬麵包的軟硬程度十分切合我的口味;再加上香濃軟滑的cream cheese,味道、質感都非常出色。蛋糕是devil cheesecake,蛋糕香濃美味,配上一小粒酸酸甜甜的紅莓乾,平衡了芝士的油膩感。兩種質感、味道的芝士,使蛋糕層次豐富,十分美味!餐廳佈置得很細緻,使人覺得很舒服、自在,是一間適合一個人或者兩三知己一起享受美食的地方。
餐廳提供免費的檸檬水,有需要自取,真體貼。
2017-12-29 42 浏览
上星期同朋友聚會去咗尖沙咀一間文青Cafe度食飯,好耐冇去過一啲充滿文藝氣息嘅餐廳度食飯,因為通常呢啲文青cafe食物種類都好少同埋唔太好食。不過呢一間餐廳佢係喺尖沙咀嘅地舖,裏邊充滿着唔同類型嘅乾花同埋裝飾,最搶眼嘅當然係佢出面嘅打卡位,好可惜嗰日有人已經坐咗係個打卡位度所以影唔到呃like相 哭我哋去到大概有七成座滿,我哋被安排到去一個四人台,環境都幾寧靜。就連個餐牌都好文青!我哋三個人叫咗兩個餐同埋三杯野飲第一道叫嘅嘢食就係「椰香魷魚墨汁麵$98」一開頭都好猶豫墨汁麵會唔會食到成咀都係好污糟咁樣,但其實墨汁已經係麵條裡,所以唔會食到成嘴都係。另外,椰汁都香,聞到有少少牛油味突出味道,魷魚份量適中。牛油果比高包加牛油果奶昔$118呢一個牛油果餐真係令到我哋三個都心心眼,牛油果嘅包再加牛油果食成個口腔都充滿着牛油果嘅香味, 先講下個牛油果包,包中間有超多牛油果大概有半分左右下邊仲有一個半熟嘅太陽蛋一切開有留心嘅效果,另外佢仲加入左一啲醬汁,令到牛油果包更加開胃。 再加埋你個牛油果嘅拉式基本上食到七成已經超級飽肚,牛油果奶昔都幾重味道超級香口同埋creamy!Bananut香蕉杏仁椰子

就連個餐牌都好文青!

我哋三個人叫咗兩個餐同埋三杯野飲

牛油果比高包加牛油果奶昔$118

Bananut
香蕉杏仁椰子水海鹽 $58
之後因為我嗰時做完運動,所以另外叫咗個香蕉杏仁椰子水海鹽嘅健康smoothie, 未到主要係香蕉最重,其餘嘅味道都係比較淡味,但係因為加左杏仁令到口感亦都豐富左!

之後我朋友就叫咗一杯叫做「紫」,
裏面材料主要係黑加倫子、紅莓、黑莓同埋紅椰菜,呢一杯嘢飲個感覺真係好健康,全部都係啲天然嘅材料同埋水果!

2017-12-27 35 浏览
同朋友經過一間日本既餐廳見到啲野食清清地同埋有我有興趣既牛油果所以就入左去食la因為個環境都幾舒服同埋靜全日綠早餐 $128入面有好多款菜而且係熱既同埋有好多款菇款同埋有牛油牛炒蛋同埋菜燒既菠蘿而面呢個餐都好飽好好味一啲都唔多油自家製蛋糕 lemon cheese蛋糕就遍酸而面有好濃既芝士味又有重牛油味既餅底同埋有一片既檸檬係上面午油果昔 $58估唔到有咁重既奶味同埋用好多牛油果整出黎唔係加左水同調味同埋好濃牛油果味又好好飯煙三文魚麥青瓜一口小吃 $88三文魚好好味又香又滑而面大大片好好食而且好新鮮
同朋友經過一間日本既餐廳

而面大大片
好好食
而且好新鮮

2017-12-23 700 浏览
梔子其實已經開業一段日子,但始終未有機會一訪,難得今日同朋友去做完massage,大家都想食得輕怡啲,所以就決定去一街之隔的梔子。 比起下午,呢度夜晚多了份寧靜。晚飯時段,幾枱客人係度傾計飲野,感覺好舒服。 開放式的落地玻璃設計,感覺開揚,入口處白色的一棵梔子花,帶來一室清新感,還有那些乾花、木枱、木櫈和擺設,都帶著一股文青風。 餐牌選擇比預期的多,尤其是飲品, 有幾頁紙,十分豐富。手工啤配上有趣的名字,有心思。 點了個avocado bagel 配avocado smoothie餐,搭配健康。一旁是滿滿的沙律菜,Bagel下面是一排切成薄片的牛油果,中間夾著一顆太陽蛋。 青綠色的配搭好健康,加埋creamy的牛油果奶昔一齊,飽肚又健康,啱晒我! 朋友點左一件開水果蛋糕配Guava melody。蛋糕好好味,開心果味夠晒濃,而且用開心果打成的cream質地好幼滑。甜度剛好,唔會過膩。曲奇餅底亦夠鬆膽,好有質素的一件餅!荔枝、薄荷、橙汁、新鮮雜莓、石榴同梳打混和而成,果味豐富而濃郁,尤其石榴味好香,配上薄荷,帶來一股清涼感。酸酸甜甜,十分醒神開胃。 我們聊聊天,玩下手機,食下野,寧靜地

我們聊聊天,玩下手機,食下野,寧靜地度過了一個週六的晚上。

幾步之隔的街頭仍是人來人往,但這裏卻有自己一片寧靜的小天地!
2017-12-03
  • avocado bagel
  • Guava melody
  • 開心果蛋糕
2017-12-23 474 浏览
中學時期,老師曾經同我講要珍惜中學嘅朋友,因為佢哋可能係你一世人最好嘅朋友。 上了大學校,交了一班好友, 一齊上lecture上tutorial做project, 完sem之後一齊去玩, 去食好西, 渡過了很多難忘歡樂嘅時光, 但無論喺大學交了多少朋友,始終不會忘記中學的一班知心友, 每逢長假期必定約出嚟傾下計,食下飯,四周逛逛, 至少見一見面,心裏才覺得過了一個真正的假期。今日想同個 好朋友傾下偈,就嚟到尖沙咀山林道一間寧靜的小cafe, 雅緻的擺設配合柔和的燈光, 令人好像進入了一個夢幻森林, 相信一眾文青會愛死這個小地方。先點一客香草雞肉雜菌闊條麵, 份量十足, 一開始見闊條麵上沒太多汁醬,以為會乾, 入口才知道原來麵條上已沾了一層薄薄的橄欖油, 為煙韌彈牙的闊條麵帶來一抹清新。 雞絲和雜菌明顯用牛油炒香過, 令整碟菜式雖然沒有一般餐廳常用的忌廉汁, 卻擁有豐富食材的味道, 感覺反而更清新更健康!接著點了All Day Green, 跟一般all day breakfast唔同之處係店主細心地以烤菠蘿代替煎煙肉片, 做到真正的Green~ 係全素breakfast!邊度有濃郁的肉

香草雞肉雜菌闊條麵

All Day Green

邊度有濃郁的肉桂味😍, 外皮香脆,內裏煙韌! 配上牛油果炒蛋簡直是完美。

烤菠蘿沒有額外加上任何糖分,單是菠蘿自身天然的香氣已經夠曬吸引~

同朋友出嚟食lunch點可以冇甜品, 適逢聖誕節, cafe推出期間限定嘅Devil Cheese~ 賣相令人難以抗拒😱😍
Devil Cheese

見個樣就知道海綿蛋糕有幾鬆軟, 多層軟熟的蛋糕夾著清新幼滑的忌廉芝士, 店主仲細心地刻意減糖💕💕 好細心! 整件cake 甜度剛好, 那一刻我真係好感動, 終於食到心中理想的甜品😭

放長假期能夠與好朋友到鬧市中寧靜的一角談心真係人生一大樂事, 有機會再來到訪😋
2017-12-20
  • DevilCheese
  • DevilCheese
  • AllDayGreen
2017-12-23 331 浏览
梔子,即雞蛋花,花語代表喜悅的愛。這是山林道一間咖啡室的名字,亦是兩個女孩追夢的地方,她們希望創立一片小天地,讓客人無拘無束、輕輕鬆鬆地享受美好時光。店子白色簡潔的門面,使其在黑暗的街道中特別顯眼,走進舖內,即看到一棵仿製雞蛋花,可說是店家的標記。咖啡室面積細細,但樓底高、不焗促。店內四處放著乾花,還有些簡單的卡通裝飾和動物擺設,帶有藝術氣息。喜歡拍照的朋友,會發現這兒有很多打卡位,由於氣氛自在,即使你周圍影相,也不會惹來奇異的目光。顧客以年輕人為多,店員亦是後生仔女,招呼殷勤有禮。店家主打健康食品,包括沙律、比高包和意粉,選擇不多。當中經常採用super food如牛油果、羽衣甘藍、紅菜頭、藜麥等作為食材,緊貼飲食潮流。飲品方面款式多樣,果昔、咖啡、熱茶,甚至是紅酒、白酒、手工啤酒、雞尾酒、清酒,通通不缺。如果只想喝一杯放鬆心情,這裏也是個落卻點。本想品嚐牛油果比高包,可惜今晚沒有供應,於是改叫燻牛肉比高包($98)。成品用料豐富,包括忌廉芝士、醃黃瓜、番茄、燻牛肉、瑞士芝士和火箭菜,食材疊得高高的,吃一個肚子也感滿足。另碟子旁配上大堆沙律菜,整個組合輕怡清新,能夠迎合追求健康一族的
店家主打健康食品,包括沙律比高包意粉,選擇不多。當中經常採用super food如牛油果羽衣甘藍紅菜頭藜麥等作為食材,緊貼飲食潮流。飲品方面款式多樣,果昔咖啡熱茶,甚至是紅酒白酒手工啤酒雞尾酒清酒,通通不缺。如果只想喝一杯放鬆心情,這裏也是個落卻點。
本想品嚐牛油果比高包,可惜今晚沒有供應,於是改叫燻牛肉比高包($98)。成品用料豐富,包括忌廉芝士醃黃瓜番茄燻牛肉瑞士芝士火箭菜,食材疊得高高的,吃一個肚子也感滿足。另碟子旁配上大堆沙律菜,整個組合輕怡清新,能夠迎合追求健康一族的需要。
比高包保持在室溫,韌性挺高,需要花點時間慢慢咀嚼,相信稍為翻熱較為理想。幸而忌廉芝士塗得很厚,能為麵包帶來濕潤,充滿奶香。燻牛肉肉質偏瘦,沒有肥膏,肉味尚算濃郁,頗有嚼頭。配合不會製得太酸的醃青瓜、多汁的番茄,能減低肉類的油膩。至於旁邊的沙律菜拌上油醋汁,新鮮爽脆。
稍等一會,芝士蘑菇釀雞翼($68)出場。四隻雞全翼焗得色澤金黃,脹卜卜的很可愛,忍不住徒手拿起來吃。輕輕咬開,絲絲白煙隨即冒出,熱力四射。雞肉是預期般嫩滑,中心包著鹹香濃郁的芝士,緩緩流出,效果超正。蘑菇片滑嘟嘟惜份量不多,整體來說是一道不錯的小食。
小妹近年愛上鮮榨果汁,貪其纖維高,又可一次過吸收多種維他命,健康有益。這杯紅色果昔($58)由紅菜頭雜莓蘋果混合而成,沒有加入冰和糖,名符其實的純天然。由於生果經過冷藏,果昔頗為冰凍,味道不酸不澀,而是非常清淡。個人認為若加點蜜糖,較易入口
2017-12-22 178 浏览
梔子星期五放工約咗朋友去傾下計,轉入山林道,本來想食越南菜,經過呢間新開嘅小店,覺得個環境幾舒服,樓底好高,木製嘅座椅好cosy,門口仲有一個吧枱位置。呢度主打係飲手工啤,以硬皮紙製成的meun入面有幾版手工啤酒呢。另外仲有果昔、咖啡同埋特製咖啡。主菜選擇不多,有all day breakfast、通粉同埋意大利麵。燻牛肉bagel $98Bagel 真係要趁熱食,麵包裏面有香草味。燻牛肉bagel 好足料,薄切的牛肉同cream cheese,配合埋新鮮火箭菜,配搭很好。鮮什菌菠菜忌廉長通粉$108長通粉嘅份量都幾多,佢嘅顏色係天然嘅綠色,唔似係人造色素呢,用菠菜汁加上忌廉煮成,每一條通粉都沾上忌廉汁,非常可口美味。餐廳主打手工啤,選擇好多,另外仲有清酒等等……試左手工啤酒加歷士,係梔子X lab product 。啤酒好容易入口,果味蓋過啤酒花味道,好適合女士飲用。如果想試晒四種口味,可以選擇$98的四個shot ,有齊四種口味。雖然係半自助形式,不過Service 亦很好,店員好有耐性介紹每種手工啤酒,特意提醒bagel 一定要趁熱食。
梔子

燻牛肉bagel $98

鮮什菌菠菜忌廉長通粉$108

2017-12-21 158 浏览
山林道乃是燒肉,火鍋,串燒的熱點,不過最近出現了小店梔子,店如其名給人清新的感覺,輕食,主食,果昔味道自然不矯作,讓我們慢活過來,好好享受悠閒時光。難得梔子有健康組合牛油果套餐,因為很少餐廳以牛油果作主打,朋友覺得自己太幸運,這套餐就像為她這牛油果控而設,她很喜歡。牛油果套餐不但視覺美,也很合朋友的口味,搭配蛋的牛油果比高包滋味更是獨特好吃。比高包富咬勁,打開比高包,豐富的牛油果餡料令朋友驚艷,牛油果如玉石翠綠美麗,拿起來一整個沉甸甸的,比高包都快掉下來。簡單的牛油果搭配雞蛋滋潤清爽,深得朋友歡心。吃過牛油果蛋比高包後,朋友也期待著牛油果昔。嫩綠的牛油果昔不添加一滴水,把牛油果直接打成果昔,濃密的牛油果味很順口,清甜漸漸浮出,香氣縈繞口中。主食方面我也跟朋友走健康路線,挑了鮮雜菌菠菜忌廉長通粉。長通粉帶有濃厚的麵粉香,加添綠油油的菠菜忌廉汁與鮮雜菌烹調,嚐起來挺鮮美的,口味不會太重,太膩味,我滿愛這滋味,吃過不停。飲品的話,「橙」多麼討人喜愛,同樣地我的果昔不加清水,混合芒果,甘筍,菠蘿攪拌,保留天然蔬果原汁原味在杯中,味道平衡,沒有搶去彼此的風采,果昔所含的果肉令口感層次更多變化,營

牛油果昔

鮮雜菌菠菜忌廉長通粉

飲品的話,「橙」多麼討人喜愛,同樣地我的果昔不加清水,混合芒果,甘筍,菠蘿攪拌,保留天然蔬果原汁原味在杯中,味道平衡,沒有搶去彼此的風采,果昔所含的果肉令口感層次更多變化,營養又美味。

朋友敵不過芝士的誘惑,還是要吃芝士蘑菇釀雞翼。說真的,我也是頭一回嚐芝士蘑菇釀雞翼。嫩彈的雞肉包覆香濃的芝士汁,製作一點不包虎,添加了芝士汁的雞肉更滑,令人難以抵禦它的滋味,盡情在口中蔓延。
芝士蘑菇釀雞翼

牛油果昔
鮮雜菌菠菜忌廉長通粉
芝士蘑菇釀雞翼
2017-12-16 39 浏览
都市人生活繁忙,出來用餐也要食得健康點。梔子cafe裝潢相當有心思,擺設有懷舊的感覺。芝士蘑菇釀雞翼 $68香噴噴,每隻金黃色好吸引雞肉外皮帶點香脆,熱騰騰的包著芝士及蘑菇,口感不錯,味道十足。點了AVO套餐 $118是牛油果昔及牛油果煎蛋比高牛油果昔有青草味道,有牛油果果肉,更有龍舌蘭糖漿,天然無添加,不錯。至於比高包質地較煙韌,一面塗了忌廉芝士,有牛油果肉及蛋,相當健康。鮮什菌菠茶忌廉長通粉 $108忌廉汁濃而不膩,還有好多的什菌,長通粉帶點煙韌,很不錯。
都市人生活繁忙,出來用餐也要食得健康點。

梔子cafe裝潢相當有心思,擺設有懷舊的感覺。

芝士蘑菇釀雞翼 $68
香噴噴,每隻金黃色好吸引

點了AVO套餐 $118
是牛油果昔及牛油果煎蛋比高

鮮什菌菠茶忌廉長通粉 $108

忌廉汁濃而不膩,還有好多的什菌,長通粉帶點煙韌,很不錯。

2017-12-16 62 浏览
男友在fb見到介紹,發給我open rice這家店。看過圖片,感覺和鳥語有點像。服務 速度就比鳥語快很多,鳥語人多卻出餐好慢。這家店設計上幾有心機,男廁上面會有一粒掛住左月亮,下面就有一些木屋仔。水要自 斟,當你坐下,侍應會俾你 餐牌 ,和小食。男友點左個牛油果套餐,牛油果有些生,牛油果果昔有d失望。芝士磨菇襄雞翼$68/4隻唔錯,水牛雞翼微 3隻辣微微甜,如飲完檸水之後,再食雞翼, 辣果陣會更出。好惹味,幾正。黎麥雞肉沙律就無咩特別好壞$108。是日甜品 :開心果蛋糕,雖然介紹時話少糖,吃起還是甜甜的。結帳4百幾。下次會再光顧,想品嚐惡魔cheese cake.
芝士磨菇襄雞翼$68/4隻唔錯,
黎麥雞肉沙律就無咩特別好壞$108。
2017-12-16
  • 芝士磨菇襄雞翼,水牛雞翼
2017-12-15 43 浏览
朋友係一位素食者,所以同佢食飯焗住要去啲素菜餐廳或者提供素食嘅普通餐廳。終於比我搵到一間比較正常,而且專售健康食品嘅餐廳。餐牌已經令人眼前一亮,首先係用咗環保紙,仲要有一頁係用硬身紙巾上面畫的餐牌,令人感覺非常有心思。牛油果比高包+牛油果昔$118牛油果包好快就上咗嚟,旁邊有好多唔同類型嘅沙律菜易令人感到非常健康,裏面有好多牛油果之餘亦都有一隻半熟蛋,所以食落去口味唔會太乾涸或者好齋。牛油果昔味道甜甜地非常適合我哋飲,而且唔會太過乾身,水份比例剛剛好。梔子沙律+綠色果昔$128沙律有豐富的嘅菜之外,仲有好多唔同類型嘅果仁,青蘋果以及牛油果等等,旁邊有黑醋可以添加就更加豐富,好清新。綠色果昔感覺就比較似五青汁,裏面有少少類似青靈嘅味道,好多種唔同嘅蔬果擺埋一齊,味道清新又健康。

終於比我搵到一間比較正常,而且專售健康食品嘅餐廳。

牛油果比高包+牛油果昔$118

梔子沙律+綠色果昔$128

2017-12-14 268 浏览
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-上次食完氷川菓屋走過時經過「梔子」已經被佢佈滿乾脆花既cafe吸引住,說好下次要黎食!當然就立即搵左日黎呢度來個輕食晚餐同影下相。Cafe環境佈滿乾燥花的蹤影,又有不同的裝飾和擺設,很喜歡有這樣用心佈置的咖啡店,滿好拍的!步進店內會見到有2-3個靠街景的高枱位,窗戶也是打開的,坐在這個位置,從外面拍過來,很有文青感!左邊係半開放式廚房和沖調飲品的位置,還放了個蛋糕櫃呢,是日有三款不同味道得蛋糕,Chocolate Truffle、開心果mousse和芝士蛋糕,都係自家製的,每日蛋糕款式都未必一樣啊。直行入去先係我們坐的地方,說真的坐位不多,環境唔大,但佈局上係滿舒適。最估唔到係有兼賣手工啤酒、清酒同Cocktail,款式都唔少。Cafe感覺上係主打Bagel,仲有夾住不同餡料的Bagel三文治。另外仲有Salad、小食客意粉等;亦有命為「健康組合」的套餐,價錢會較實惠,部分適合素食人士。黑松露薯條 $78炸到熱辣辣又脆既粗薯條,黑松露醬比得多多一碟好大方,而且好夠味,真係食唔停口,講起都想再去食。牛油果比高

黑松露薯條

黑松露薯條 $78
牛油果比高

牛油果比高 $78
叫左個牛油果bagel,送上來時店員話牛油果唔夠熟,食落會比較硬。果然一開黎睇都感覺到有點硬度,唔係軟腍個種感覺。比高入面仲搽左忌廉芝士,仲夾左隻太陽蛋。個包用刀切開一半都有點困難,用叉都吉唔入,確實同牛油果一樣稍硬左少少,配埋蛋同忌廉芝士食味道其實唔錯,可惜係牛油果影響左整體口感,有點失望。或者下次食材未夠成熟時,叫客人轉其他口味會唔會好d?

紅 $58
杯深紅色既「紅」用左紅菜頭、雜莓、蘋果同薑打成,男人話薑味好重,成杯感覺很健康。
Rose Latte

Rose Latte $45
玫瑰拿鐵奶泡打得細滑,滲出陣陣玫瑰香,還不錯,而且鍾意隻杯,很有質感!
Cheese Cake

Cheese Cake $58
這個芝士蛋糕分為三層,包括mascarpone、cream cheese同海綿蛋糕,一吉到底會食到三種不同口感。cream cheese頗軟滑,有芝士味感覺又不會太膩,好食,就係細件左少少。
黑松露薯條
Cheese Cake