2020-01-03 948 浏览
💛💛2020年第一餐晚餐就獻出左比桔梗💛💛呢一年嘅時間真係唔容易過加上知道係呢間餐廳附近發生嘅事就更加傷心新一年就要對自己好啲。食返餐好嘅好彩前一日2019年就想OpenRice book咗呢一間本身book咗8:30不過7:30就到左好彩佢都安排到座位俾我哋餐廳相當之大 樓底超高有兩層 知道呢一間餐廳其實係有水煙嘅而且仲有酒賣🥂超級適合想玩得夜嘅旺角朋友 開到凌晨3:00我哋到嘅時候都算係有個小人龍 限時每張枱90分鐘 坐低左之後要揀啲乜嘢食就可以去櫃檯俾錢 晚餐來講呢一間嘅餐廳價錢唔算太貴有足夠嘅小食主菜飲品酒俾人選擇 空間感好大 每張枱同每張枱之間都有小位置 而且因為樓底夠高會有回音唔容易聽到後面張枱講乜嘢好適合鍾意有氣氛環境嘅朋友嚟呢間餐廳我哋三個人趁着2020年第一餐就嗌左三份主菜同埋兩款小食 真係好滿足呀叫咗嘢食俾咗錢就可以坐返去本來位置等佢送嚟男朋友同媽媽就叫左美國牛仔骨我就唔食牛嘅所以就叫咗軟殼蟹小漢堡連炸魚估唔到我嗰個主菜會來先而且份量超級大薯條有薯味 味道唔錯醬汁都幾特別可能因為好肚餓所以我哋三個都覺得好好食我叫嘅呢個軟殼蟹小漢堡原來一啲都唔小佢嘅漢堡其實係一個小餐
💛💛2020年第一餐晚餐就獻出左比桔梗💛💛
呢一年嘅時間真係唔容易過
加上知道係呢間餐廳附近發生嘅事就更加傷心
新一年就要對自己好啲。食返餐好嘅
好彩前一日2019年就想OpenRice book咗呢一間

估唔到我嗰個主菜會來先而且份量超級大
炸薯條

軟殼蟹小漢堡  炸魚
我叫嘅呢個軟殼蟹小漢堡原來一啲都唔小
佢嘅漢堡其實係一個小餐包 裏面有少少沙律菜酸黃瓜同埋軟殼蟹 佢一共有兩個小漢堡同埋炸魚
唔好以為睇相佢份量細細原來佢真係好大份

炸薯條
軟殼蟹小漢堡  炸魚
炸雞翼
2020-01-02 514 浏览
雖然店係砵蘭街 但氣氛同我地對呢條街既印象完全相反 兩層高既鋪頭 特別推介桔梗奶昔同松露藍莓燉飯 咸既飯配甜既藍莓 真係第一次食 價錢唔算好貴 食到好想食返個藍莓muffin呀!
黑松露藍莓燉飯
2019-12-19
黑松露藍莓燉飯
  • 桔梗奶昔
  • 松露藍莓燉飯
2020-01-02 210 浏览
要大大力懲罰以及支持既良心食店 非常感謝!!好少在旺角再試食cafe類既店,因為食親都中伏,今次係因為新聞,先至認識呢一間鋪頭。除夕果晚朋友訂左位去食,一行六人,坐樓上大枱,旁邊仲有桌球玩~好寫意!雖然當晚係好多人好多人,訂左枱都仲要再等,等左半小時左右,但十分值得!!加上大時大節,絕對係可以接受的!野食雖然選擇不多,值樣樣都好食!店員好好笑容 就算咁忙都好有禮貌 值得讚賞野食來得算好快 好有水準 都好好好食值得再三幫襯!!
要大大力懲罰以及支持既良心食店 非常感謝!!

野食雖然選擇不多,值樣樣都好食!

店員好好笑容 就算咁忙都好有禮貌 值得讚賞

野食來得算好快 好有水準 都好好好食

值得再三幫襯!!

2020-01-02 366 浏览
徐夕周圍都係人,呢度都唔例外,好彩一早book咗枱都等左好耐先有嘢食,但係我想講非常值得!!!我哋叫咗個二人套餐,首先嚟嘅係手工麵包,佢啲麵包就算唔使查佢個蒜蓉牛油都已經好好食,再加埋佢呢個蒜蓉牛油真係好好味!我本身以為牛肋條份量好少,點知都幾大份,我覺得佢整得味道剛剛好紅酒牛舌燉飯,一食落去已經食到嗰陣紅酒味,好出,好入味雜菇配薯蓉,唔好以為好普通,佢啲菇係用青醬整,我食第一啖勁驚喜食唔停~最後等左好耐終於有甜品,因為個心太軟要焗,兩個甜品都不錯。我想講呢間餐廳值得一讚嘅係,現場大約有100人,個個都做到手忙腳亂,但係佢都做到呢一個水準,一啲都唔馬虎,雖然嘢食係等左好耐,但係我覺得好值得。比起出面要快快脆脆但係比啲唔好食嘅食物你,我一定唔會揀。我會等下次冇咁多人再試吓佢平日嘅頓飯
徐夕周圍都係人,呢度都唔例外,好彩一早book咗枱
都等左好耐先有嘢食,但係我想講非常值得!!!
手工麵包

牛肋條

紅酒牛舌燉飯

紅酒牛舌燉飯,一食落去已經食到嗰陣紅酒味,好出,好入味

食唔停~

最後等左好耐終於有甜品,因為個心太軟要焗,兩個甜品都不錯。

我會等下次冇咁多人再試吓佢平日嘅頓飯
手工麵包
牛肋條
紅酒牛舌燉飯
2019-12-24 1171 浏览
☕️☕️高質cafe系列🍽(續)💕🤩🤩黃店支持▫️餐廳:桔梗 Jie Genge▫️地點:旺角砵蘭街160號地下至2樓(港鐵旺角站 E1 出口, 步行約4分鐘出口, 步行約3分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日12:00 - 17:00 & 18:00 - 03:00▫️價錢:~$70+(平日較平)—美味:🍵🍵🍵🍵環境:🌸🌸🌸🌸(三層5400呎🤤🤤)價錢:💰💰💰💰—👧🏻成日都去唔同既cafe🤤🤤先講環境,桔梗既設計好舒服,好夠空間💕而且以木色同設計為主,最岩想傾心事同打發時間既你❤️❤️上次食咗其他兩款,今次試龍蝦哥哥意大利粉🦞🍝🤣($108)見到咁紅都知係蕃茄🍅為主,鐘意🍅🦞☺️既你可以一試🤗佢既🍅酸酸地好開胃❗️不過同平時既蕃茄味有啲唔同,怕酸就唔建議🤣但🦞係夠多同高質既—#好西 #打卡 #桔梗 #mongkok #龍蝦潛艇堡 #jiegengehk #旺角美食 #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #lunch #UrbanCafe #MK #cat #Eeeeeats #foodphotography #foodporn
☕️☕️高質cafe系列🍽(續)
💕🤩🤩黃店支持
▫️餐廳:桔梗 Jie Genge
▫️營業時間⏰:
星期一至日
12:00 - 17:00 & 18:00 - 03:00
▫️價錢:~$70+(平日較平)

美味:🍵🍵🍵🍵
環境:🌸🌸🌸🌸(三層5400呎🤤🤤)
價錢:💰💰💰💰

#好西 #打卡 #桔梗 #mongkok #龍蝦潛艇堡 #jiegengehk #旺角美食 #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #lunch #UrbanCafe #MK #cat #Eeeeeats #foodphotography #foodporn #foodie #forkyeah #黃店地圖 #黃店感謝日 #黃店求懲罰 #amy_in_mk
2019-12-15 112 浏览
依間比吹棒既過江龍,今日小編就同男朋友去試下。餐廳環境係好大,枱夠闊,坐得舒服。食物種類偏少,前菜得幾款小食同沙律,主食係燉飯為主,都有啲main course。其實小編最無奈既係,佢依到完全係自助形式,比左錢先等野食,餐具,水,乜都要自己拎,但都要加一。之後小編食吾曬想打包,竟然無得打包,袋都冇個。🍞手工包 - $58有4款麵包,無咩味,都係甜甜地。醬好肥膩,好似啲濃縮牛油甘,吾搽仲好。🍚干貝燻鮭翠瓜奶油燉飯 - $178依到岀名食燉飯,見個個黎到都係食依個飯。但對佢既期望真係太高,一啲都吾好食,除左上面啲干貝。上網睇其他人人早前食都有5粒干貝,依家仲貴左,又少左粒干貝。個 sauce 怪怪地,有啲苦味甘,吾係我地想像果啲白汁或平時risotto味。仲之就係怪,十分吾建議食,食到最後果幾啖真係有少少反胃。🥗溫泉蛋沙律配鐵板燒雞 - $78蔬菜都幾新鮮,啲雞燒得幾好味。
依間比吹棒既過江龍,今日小編就同男朋友去試下。

餐廳環境係好大,枱夠闊,坐得舒服。

之後小編食吾曬想打包,竟然無得打包,袋都冇個。

🍞手工包 - $58
有4款麵包,無咩味,都係甜甜地。
醬好肥膩,好似啲濃縮牛油甘,吾搽仲好。

🍚干貝燻鮭翠瓜奶油燉飯 - $178
依到岀名食燉飯,見個個黎到都係食依個飯。
但對佢既期望真係太高,一啲都吾好食,除左上面啲干貝。
仲之就係怪,十分吾建議食,食到最後果幾啖真係有少少反胃。

🥗溫泉蛋沙律配鐵板燒雞 - $78
蔬菜都幾新鮮,啲雞燒得幾好味。
2019-11-26 4741 浏览
龍蝦干貝羅勒堅果燉飯:用上羅勒葉製成的青醬為主調的意大利飯,帶有清新的味道,飯內還混入蝦粒,魷魚粒等令到口感豐富,而飯面上還有一對開邊龍蝦,香烤的干貝,還有一隻溫泉蛋。龍蝦鮮甜味美,肉質彈牙,干貝火候控制得宜,仍然保持嫩滑口感。干貝燻鮭翠瓜奶油燉飯:,干貝份量其多,一道意大利飯足有6粒大大而鮮味的香烤干貝,再加上奶油意大利飯粒粒軟硬適中,配上溫泉蛋,口感更為Creamy。軟殼蟹小漢堡:一份有兩個漢堡,漢堡內有大大隻的軟殼蟹被夾在迷你的漢堡包中間,令軟殼蟹大部分都顯露出來,除了漢堡外還有兩三塊的炸魚,而炸魚和軟殼蟹的炸醬都非常簿,令油膩感消減不少。鮮奶抹茶:茶味濃,奶香,不太甜,亦不會太膩。百利甜酒朱古力:帶點點的酒味,在入口後酒味隨後勁衝入喉嚨,而朱古力本身亦都不太甜,是比較特別的飲品。
龍蝦干貝羅勒堅果燉飯:
干貝燻鮭翠瓜奶油燉飯:
鮮奶抹茶:茶味濃,奶香,不太甜,亦不會太膩。
2019-11-25 3082 浏览
今日同老公嚟咗旺角呢一間台式餐廳,覺得呢度嘅燉飯(Risotto)配搭新穎,質素高,環境舒適,值得推介!龍蝦干貝羅勒堅果燉飯用羅勒堅果做燉飯嘅醬汁,感覺很創新,龍蝦非常大隻,啖啖肉,肉質鮮甜,配上彈牙干貝,海鮮味很重,整體很好吃干貝燻鮭翠瓜奶油燉飯四粒大大粒帶子十分吸引,中間加了一顆溫泉蛋, 流心效果做得很好,台式嘅奶油汁即是香港嘅忌廉汁, 味道香濃!每日昔昔只需加$58,就可以換到兩杯新鮮果昔,不單止賣相吸引,味道也很有層次,香蕉味配上果仁,感覺非常健康。我地叫左兩杯熱飲,大力推介百利甜酒朱古力,酒味濃,幼滑。另一杯是鮮奶抹茶,抹茶味香天然,很適合女生。

龍蝦干貝羅勒堅果燉飯

干貝燻鮭翠瓜奶油燉飯

每日昔昔

我地叫左兩杯熱飲,大力推介百利甜酒朱古力,酒味濃,幼滑。

另一杯是鮮奶抹茶,抹茶味香天然,很適合女生。

2019-11-20 3416 浏览
入到黎係好重既台灣文青氣息 有書櫃 有書枱 枱面放住好多書 由於六點先開始晚市 我地早左黎 仲有10分鐘先可以order 我地就去左睇下書先 餐具同水係自己出去拎既 桔梗奶昔 Vanilla Milkshake🍓🍼 $58有士多啤梨果肉響入面 除此之外我見唔到個特別位 就係一杯普通既milkshake炸地瓜打拋豬肉🐷 $78呢個都炒得ok打拋豬肉即係果D泰式香草 姜 蒜炒肉碎 但其實我估唔到係噤出 因為冇白飯配 成件事好重味可能因為我冇飲酒啦 真係食唔掂干貝燻鮭翠瓜奶油燉飯 $168一貫台式日本fusion菜果d risotto 上面每樣野都符合正常水平既 蛋有流心 帶子生熟冇問題 炸藜麥好食 但個risotto 真係出事個risotto 係生既 (唔駛懷疑我對Al dente 既認知) 佢真係生 再配以佢個水汪汪既湯 都係果句啦 食唔掂特製雞中翼🐔 $88最正常算係個雞翼喇 炸皮薄 入面juicy 醬係辣的美乃滋終於叫有D野食到最離奇係我食剩幾隻雞翼 想拎走 問店員拎個盒啦 佢竟然答我 「冇盒架 食唔唒dum左佢啦」我即刻無言以對 輸左 四百零蚊 應該係個環境值卦 我諗唔
入到黎係好重既台灣文青氣息

終於叫有D野食到

特製雞中翼

最離奇係我食剩幾隻雞翼 想拎走
問店員拎個盒啦
佢竟然答我 「冇盒架 食唔唒dum左佢啦」
我即刻無言以對 輸左

四百零蚊 應該係個環境值卦
我諗唔到食物質素同service 點去到呢個價
可能只能怪租金太貴吧🤔

2019-11-12
特製雞中翼
2019-11-20 81 浏览
去旺角朗豪坊時路過這家店,看到餐廳走文青風,感覺環境不錯就去吃個午餐。不過週末人比較多,難以慢慢享受,建議平日來會較好。食物:3.5/5打卡一流,味道一般。「桔梗奶昔」今天是士多啤梨香蕉奶昔,能喝到士多啤梨籽及少量香蕉肉,證明用真材實料的水果製作。可惜味道較淡,而忌廉非常多,拍照很美,味道一般。「炸蟹肉酪梨蝦蝦球」炸蟹肉蝦球能吃到一絲絲蟹肉,頗有鮮味,但不是我吃過最好吃的,屬普通水準。而下面是麵包夾著牛油果、蛋、及西柚肉,味道清新且偏酸,能減油膩感,但不覺特別岀色。下次平日人少再來嚐嚐其他菜式。

食物:3.5/5
打卡一流,味道一般。

桔梗奶昔

可惜味道較淡,而忌廉非常多,拍照很美,味道一般。

炸蟹肉酪梨蝦蝦球
炸蟹肉酪梨蝦蝦球

下次平日人少再來嚐嚐其他菜式。
2019-11-18 1948 浏览
秋去秋來, 今年的深秋實在令人覺得很納悶, 走在旺角的街頭, 悲從中來。朋友說:這是一家可以令人暫時忘憂的咖啡店/台式文青食店, 有冶愈心靈的食物和環境, 可以讓人放空一下, 享受片刻悠然自得的心情!餐廳有三層, 地方很大、樓底很高, 第一層 都是正常餐廳吃飯的枱椅, 第二層放了很多梳化位、還有桌球檯, 可以喝咖啡、吃水煙, 第三層其實是天台, 周圍放滿了綠色的植物, 最合閨密傾密計!今晚我和朋友選擇坐在地下 (G/F) 落地玻璃窗旁邊的 一張寬敞四人桌子 享用晚餐。食物的種類頗為豐富,我們叫了「海底世界。。。海龍王真的來了亅($228)和「串燒、吃燉飯配串燒亅($158)轉雙人晚飯套餐 ( 包括套餐沙律、 牛油/果醬麵包 及季節限定奶昔2小杯 )(+$128)。海底世界其實就是龍蝦和帶子煮的海鮮 risotto, 配以溫泉蛋 。雖然龍蝦不是很大但是牠的肉也頗為爽甜, 帶子亦很新鮮。 意大利飯弄得「煙韌有致亅、 飯中間是稍為未熟的米粒, 吃起來很有咬口  ( 但不是每個人都吃得慣 、 例如我的朋友使嫌棄它未煮熟 、 像在吃生米 ), 對於我來說,這碟燉飯弄得真不錯,很好味!麵包配有三種

麵包配有三種醬料,分別是果醬、無花果芥末奶油 (fig Dijon mustard cream cheese) 、和蘋果白蘭地起司 (calvados mascarpone cheese), 這些醬吃起來很特別, 是坊間沒有的自製醬料, 很有心思,值得一讚!

飲品方面我們叫了熱黑糖牛奶($48)和熱海鹽焦糖拿鐵($38)(salted caramel Cafe latte )。 黑糖牛奶沒有很甜,而且是暖暖的、喝下去令人感到十分窩心, 跟這裡文青的環境很匹配。

吃著吃著的時候,我忽然想起了電影「在等一個人。咖啡亅中的同名主題曲, 歌詞跟現在 略帶忐忑的心情一樣,十分應景。。。

咖啡在等一個人

將青澀 烘焙 變回甘的熟成
生死夾縫 才能見證
你是我 肩上天使 一直在為我等

。。。🦉

但願香港能夠跨過風和浪 ,大雨過後就是天晴!

希望明天會更好!

。。。🦉

+ ==============================
福福郎希望可以寫一些。。。有自我觀點,並非人云亦云的食評 !!也希望和你分享「戀戰中環亅的苦與樂丶貓頭鷹的人生觀丶美食和「金句亅!

有興趣可以按左上角「福福郎的貓頭鷹頭像亅 。。。閱讀/訂閱我的其他 餐廳介紹文章!

庆祝纪念
纪念日
  • 串燒、吃燉飯配串燒
  • 特飲
2019-10-25 1924 浏览
之前嚟過呢間餐廳食嘢,印象中唔錯,所以今晚約咗人嚟食嘢吹水,坐低之後就落order,叫左龍蝦干貝羅勒堅果risotto($228) 、烤章魚墨魚risotto($198) 、軟殻蟹小漢堡($148)。龍蝦原隻開邊,容易切肉入口👍,羅勒夠香,加上原粒干貝入飯,所以啖啖飯都有干貝同埋羅勒香味。墨魚飯上面見到有1粒粒啡色小粒,入口香脆,應該喺藜麥炒香後鋪係飯面,所以每啖飯都好似有少少香脆飯蕉,口感好正。軟殻蟹漢堡原來有配上炸魚,啱晒鐘意食香口野嘅我😋。我哋又叫左杯桔梗奶昔($58),上枱時好開心,因為一般奶昔都係賣相唔吸引,但係呢度係有啲心思,奶昔中加左少少朱古力,上面又加一小片菠蘿乾同埋cream,成件事係意外驚喜。
軟殻蟹漢堡原來有配上炸魚,啱晒鐘意食香口野嘅我😋。
2019-10-09 2415 浏览
呢間「桔梗」位於旺角樓高三層 田園文青風格環境裝修很不錯啊!放左工黎到6點幾左右幸好未算太多人間有擺放著乾花來點綴我地揀左坐書櫃旁既二人枱呢度可以自由揀位坐限時個半鐘環境空間感較寬敞播著歌曲好relax落單同送餐係自助形式我地揀左二人套沙律一份麵包無花果果醬及香橙白蘭地抺醬一份無花果醬好特別,唔會太甜兩杯是日昔昔好fresh,好健康有點似乳酪既質感有藍莓、威化餅、杏仁片......露小藍莓驚喜有烤野菇、威士忌藍莓、松露奶油莎莎、溫泉蛋超濃郁既黑松露味道好creamy串燒 | 吃燉飯配串燒烤肉串、蔬菜串、日式照燒醬、溫泉蛋串燒味道唔錯有照燒醬同肉碎醬係入面唔會太漏配搭亦好新鮮<海鹽焦糖Latte (cold)>香滑濃郁奶同咖啡既份量恰到好處<Jasmine Lavender Tea>舒壓既薰衣草茶可減輕一日工作的疲勞與壓力呢度食完既餐具要自己收拾概念好好總結來說非常滿意寫意既一餐
呢間「桔梗」位於旺角
樓高三層
田園文青風格
環境裝修很不錯啊!

放左工黎到6點幾左右
播著歌曲好relax

落單同送餐係自助形式
我地揀左二人套沙律一份麵包
無花果果醬及香橙白蘭地抺醬一份
無花果醬好特別,唔會太甜

兩杯是日昔昔
好fresh,好健康
有點似乳酪既質感
有藍莓、威化餅、杏仁片......

露小藍莓驚喜
有烤野菇、威士忌藍莓、松露奶油莎莎、溫泉蛋
超濃郁既黑松露味道
好creamy

串燒 | 吃燉飯配串燒
烤肉串、蔬菜串、日式照燒醬、溫泉蛋

串燒味道唔錯

呢度食完既餐具要自己收拾
概念好好
總結來說
非常滿意寫意既一餐
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻‍♂️不經不覺到了終於可以休息一下的週末☺️除左同朋友或另一伴四處遊走散心之餘😆尋找一個小基地好讓我倆放鬆心境☺️🐷👫享受同隻豬寧靜的下午時光亦至好不過☺️位於旺角砵蘭街既桔梗☕️喺旺角站E1出口行過黎亦十分方便😆呢度環境設計環繞住Cafe Style😆木枱木架擺設的花卉植物小手作🍀🌿🌷舊式小日曆📅一排排各類既書籍📚配合四周充滿濃厚文青既環境☺️從門窗望出旺角街邊太多人與車既景象🚶🏻‍♂️🚘🚇何謂天淵之別🙈為呢個繁忙石屎森林中帶點抒閒寧靜☺️🏙隨便尋找一個座位💺嘆著一份午餐 一杯咖啡 插著耳機🍴☕️🎧就屬於你喺呢個下午的Work Life Balance Area☺️日式照燒醬烤雞。武士風以雞腿肉、蘋果片、鳳梨片及太陽蛋作配合既三文治🥪大賣賣相之餘具備「武士風」既三文治甚為足料🥪🤤🗡滑嫩Juicy既照燒雞腿肉😋🐔配以爽口既蘋果片及鳳梨片增添更多口感更Fresh之餘🤤更能解去雞肉既膩感😋😆🐔🍎🍍加入太陽蛋夾住食更充斥濃郁蛋香之餘🍳🤤配合雞骨照燒醬亦使三文治增添更多雞香風味😋🐔龍蝦酪梨白酒奶油醬汁。餐車風以炒白酒龍蝦、酪梨、蛋捲、沙律菜及法包作配合既All Day Breakf
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻‍♂️

何謂天淵之別🙈
為呢個繁忙石屎森林中帶點抒閒寧靜☺️🏙
隨便尋找一個座位💺
嘆著一份午餐 一杯咖啡 插著耳機🍴☕️🎧

日式照燒醬烤雞。武士風
以雞腿肉、蘋果片、鳳梨片及太陽蛋作配合既三文治🥪
大賣賣相之餘具備「武士風」既三文治甚為足料🥪🤤🗡
滑嫩Juicy既照燒雞腿肉😋🐔
配以爽口既蘋果片及鳳梨片增添更多口感更Fresh之餘🤤
更能解去雞肉既膩感😋😆🐔🍎🍍
加入太陽蛋夾住食更充斥濃郁蛋香之餘🍳🤤
配合雞骨照燒醬亦使三文治增添更多雞香風味😋🐔

龍蝦酪梨白酒奶油醬汁。餐車風
以炒白酒龍蝦、酪梨、蛋捲、沙律菜
及法包作配合既All Day Breakfast Style「海鮮餐車風」
口感滑嫩既龍蝦肉配合白酒慢火細炒👨🏻‍🍳🔥🤤🦞
散發出淡淡酒香之餘🤤🍾
配以甚為吸引既奶滑炒蛋🍳🔥🤤
滑嫩Juicy既絕佳蛋香口感係無得輸🍳🤤
拌以奶滑Creamy既酪梨一齊食更增風味及口感☺️🥑

Iced Long Black & Hot Cappuccino
隻豬叫左佢呢杯至愛☕️🐷🤪
Cappuccino則用Double espresso做啡底☕️😆
濃郁咖啡配合多重香滑奶泡有著兩重味覺☺️
一流賣相為濃香Cappuccino增添窩心同工藝☺️☕️
而唔太受得奶既小肥更鍾情Iced Long Black🙉☕️
比起Double Expresso仲要濃郁既Iced Long Black🤤☕️
味道更帶濃濃咖啡香😋
為一個悠閒的下午提提神☺️☕️

2019-08-28
2019-09-28 1711 浏览
先講環境,雖然樓底好高,但係人又多,枱又密,所以非常非常之咁嘈 ,完全冇嗰種所謂文青嘅感覺, 成餐個耳根都冇清静過 似去咗麥當勞多啲。晚餐食物就真係非常之難食!松阪豬燉飯 ,嗰啲豬肉非常之咁硬完全咬唔到,食淨咗大半。章魚墨魚燉飯 ,飯ok,但係啲墨魚 又係用盡全力先至咬得到嗰隻!蟹肉可樂餅,好似食緊麥樂雞一樣,唉!叫咗杯涷咖啡,但係用膠杯嚟裝, 感覺就好像麥當勞買咖啡一樣, 又唔係特別好飲。以佢哋食物嘅質素,個價錢真係非常之貴!同預期真係差非常非常之遠,冇下次!

晚餐食物就真係非常之難食!

松阪豬燉飯 ,嗰啲豬肉非常之咁硬完全咬唔到,食淨咗大半。
蟹肉可樂餅,好似食緊麥樂雞一樣,唉!
以佢哋食物嘅質素,個價錢真係非常之貴!
同預期真係差非常非常之遠,冇下次!
凍海鹽焦糖拿鐵
2019-09-28